Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2015-12-23 18:12

Onsdagsmys: Uppesittarkväll

Så var det dan före dan och uppesittarkväll igen! Dags för lite ickeironiskt onsdagsmys helt enkelt.

Märkt av att det strömmar in kommentarer på bloggen så här framåt den mysiga kvällen före julafton.

Så sagt och gjort dumpar jag en öppen uppesittarkvällstråd här.

Ni kan väl redogöra för vad ni köpt för julklappar till era nära, kära och era ovänner. Själv vittrade jag brevlådan och fick en periodisk sammanställning för moms från mina vänner på Skatteverket. Det var all julglädje för mig. Inte ens en jävla höna till en svältande familj i Afrika fick jag. Men jag är inte bitter.

Nu har jag laddat upp med After Eight och en nice cuppa och skriver bokmanus med Marillion som lite najs muzak för den rätta stämningen.

Men återigen - vad har ni köpt åt era nära, kära och ovänner? Som extra bonus, kan jag, om andan faller in och ni har tur, erbjuda äkta författarrim till era julklappar.

God Julaftons afton! Men vi ses även i morgon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

107 kommentarer:

 1. Michel Houllebecq och betablockerare till min bästa vän.

  God Jul!

  SvaraRadera
 2. periodiska systemet på plansch (bla) till min kloka 12 åring, bra rim mottages tacksamt

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vill du i framtiden pengar tjäna
   på denna ska du då träna"

   Radera
  2. Eller ngn variant av detta, kanske

   "Vill du som stor pengar tjäna
   på denna ska du varje dag träna"

   Radera
  3. Alla kemiska problem
   löser man med kunskap god:
   ämnen satta i system
   efter grupp och period.

   Radera
  4. Den var bättre. God Jul, Börjesson.

   Radera
  5. I sin dödskamp stjärnan ser sitt slut.
   Att som aska långsamt spridas ut.
   En dag en ny stjärna ur askmolnet tittar ut.

   Glatt hon hälsar sina ny vänner.
   Alla planeter som hon känner.

   Långsamt en planet ur mängden står ut.
   Det är den där livet slår ut.

   Den planeten heter Jorden.
   Där vaknar en art som är stor i orden.

   Den arten är människan som just vaknat.
   Men hon har alltid något saknat.
   Ur askan har Fenix åter vaknat.

   Bara framtiden kan veta.
   Vad denna art kan leta.
   Kanske är det att veta.

   Radera
  6. jätte tack och god jul på er

   Radera
  7. Rickard, nödrim kanske, aber doch:

   Julen är inte bara Kalla Anka & Co
   periodvis kan du lyssna på https://www.youtube.com/watch?v=zGM-wSKFBpo

   Radera
 3. Har inte köpt en enda julklapp i år. Har delegerat den detaljen till frun i huset som med nöje spenderar mina pengar. Ser på högen av julklappar att hon förmodligen överträffat sig själv i år. Dock var jag på Akademibokhandlen igår och köpte några böcker från den naturvetenskapliga hyllan åt mig själv.

  Kan rekommendera bästsäljaren:
  Sapiens : en kort historik över mänskligheten
  av Yuval Noah Harari.

  Förmodligen speglar den mina senaste kommentarer om potatis och dylikt. Det är lätt att dras med i tankegången och färgas när man läser en riktigt bra bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och god jul själv!

   Radera
 4. Ger Stjärnklart och Stjärnfall till min mamma 70+. Lär bli hennes nya favoriter, tidigare var det någon bok om terrordåd i Almedalen som var favoriten...

  SvaraRadera
 5. Raspberry Pi till sonen som vill lära sig programmera. Dr Who-lego till dottern, som har allt man kan önska sig - utom en Tardis i lego. Svensk kvalitetslitteratur till lillebror och en Mig-31 Foxhound till mig själv.
  God jul på er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hon en Tesla Model S alltså?

   God Jul!

   Radera
  2. Nja, hon har inte körkortsåldern inne, så hon får vänta några år med Teslan. Men hon vill bli läkare, så hon kanske kommer kunna köpa Teslan själv.
   Om nån trots allt vill ge bort en Tesla, även någon av de mindre motorstarka versionerna så lovar jag att vara snäll i efterskott om jag får den!

   Radera
  3. Vilken skala på Mig31:an?

   Radera
  4. Vill inte göra dig besviken men det tar många år innan läkare tjänar något vettigt :(, iaf enligt de två i min släkt som snart blir färdigutbildade. Fast iofs, om 10 år kanske dagens model S räknas som en budgetbil...

   Radera
  5. Skumtomten: 1/48, från AMK. Rekommenderas starkt!
   Alex: hoppas att hon kommer tjäna tillräckligt för att klara sig själv och rent av kunna ta hand om sin gamla farsa om 30-40 år

   Radera
  6. Man skall inte underskatta ungdomen. Mina är fortfarande under 25 och har valt något ovanliga karriärer. Men kommer snart enligt prognos att passera mig i löneligan, fast jag ligger i topp 2%. Jag känner mig gammal, oduglig och glad. Fast jag kommer att få bra pension, kanske.

   Radera
  7. Fossil är ordet jag letade efter...

   Radera
 6. Hemflått och egengarvat fårpälsskinn till svärmor. Kanske kan återanvända ett av dina gamla rim på samma gåva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pontus i hagen skuttat och gått
   Jag nu slaktat, garvat och flått(1)

   God Jul!

   (1) Jag är medveten om att ordningen är fel. Lid för konsten.

   Radera
 7. Diverse lego till barnen. Surfplatta till frugan och nya högtalare till mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medan pappas present i huset skvalar
   Du med denna present till världen talar
   Om många klossar små
   Som fastnar mellan tå

   God Jul!

   Radera
  2. Störande upprepning, byt ut andra raden till "Du med denna gåva till världen talar"

   Radera
  3. Grymt! God Jul! Ps. Du var så ståtlig i kungsmässan....

   Radera
  4. Pratades vi vid, eller var du någon av de som bara stirrade konstigt på mig? (Jag och namn...)

   Radera
  5. Haha nej tyvärr. Mina barn var på bråkhumör så jag såg dig på avstånd. God Jul

   Radera
 8. Hushållsnäratjänster till min sambo. Paketet skall öppnas i det vänsterorienteradesvärföräldrarhemmet.

  Julfrid er alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En fotpall till dig min kära
   Så du slipper dammsuga och bära

   God Jul!

   Radera
 9. Pga nystartat projekt av fastighetskaraktär blir det sparsmakat med julklappar. Playmobil, Lego och Spindelmannendräkter till de yngre delarna av hushållet. Ett mycket enkelt men stilfullt smycke till frun och Stjärnklart till mig själv.
  Kanske ett budgetraffset till svärmor. "Syffe, bagg och gonorre, alla goda ting är tre".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkelt och stilrent till min fru
   Jag älskar dig mest kära du

   God Jul!

   Radera
 10. Har köpt ett bestick-set till min ettåriga brorsdotter som föreställer byggarbetsfordon. Hon älskar mat och fordon så jag kände att det var en bra kombination.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att du menar det på ett positivt sätt och att jag inte gör något dumt...

   God Jul!

   Radera
  2. Bra jobbat Dennis, där fick du till det! (ingen ironi)

   Du tänker normkritiskt dessutom (ironi på)

   Radera
 11. God jul själv, Cornu! Hoppas du hinner få upp lite julstämning, trots ditt hårda och arbetsamma liv. :)

  (Julklappar köper vi inga i år. Vi kom fram till att vi inte hade lust. Men från nästa år har vi förhoppningsvis en liten, och då jäklar skall det bli julstämning så det skvätter ur öronen!)

  SvaraRadera
 12. Köpte en hopvikbar pall till min ganska korta flickvän. Denna har jag vikt ihop och placerat en plats på köket där det passar att ha den senare, så hon kan använda den när hon behöver nå upp på översta kökshyllan - istället för att fråga mig varje gång (vem är egentligen denna julklappen till..?). Så har jag meddelat henne att hennes julklapp är gömd någonstans i huset, och att det är något hon verkligen behöver, och kommer att behöva resten av livet. Hon har inte hittat den ännu, så då blir det väl att jag måste ta fram den och packa in och lägga under granen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tomten löser de besvär
   som drabbar den som liten är.
   Med denna armarna mot hyllan sträck -
   medan Palmen lugnt sitter kvar på sin häck.

   Radera
  2. Haha, kanon Börjesson! Tackar och god jul!

   Radera
 13. Kanske något för nästa år, "Cornucopias rimstuga", där varje rim betalas med en slant till välgörenhet som väljs av författaren.

  // Kan inte välja bort anonym.

  /Martin J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onekligen en idé, men jag kör detta probono. Vill någon skänka bort till välgörenhet är det frivilligt. Fast man kan ju ge optionen.

   God Jul!

   Radera
 14. Vuxenfärgläggningsbok och en ask med färgpennor, till sambons och mitt eget inre barn 😇

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med denna sak du och jag kan rita
   Vuxna saker som hur man gör barn
   Eller handlar presenter på krita

   Radera
 15. En tid jag önskade hos vårdcentralen
  Men du må bida din tid sa Maggan generalen
  Ty Sveas ekonomi går som smort
  Men inte just på din ort
  2016 ska det dock lånas
  Och tills dess får du hål-las

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. God Jul!

   En riktig prepper en sopborste nyttjar
   Bara på Söder iRoboten ryttlar

   Radera
 16. Först vill jag tacka för en massa bra reklamfinanisierad läsning och intressanta och ointressanta perspektiv på samtid och historia, sen vill jag önska en god jul.

  Själv är jag inte så mycket för julfirandet i våran familjs nuvarande form. Jag skulle gärna slippa åka hem till någon släkting på min frus sida, alla mina är döda eller bor i Finland. Istället skulle jag vilja ha en hemmadag, kanske klä sig i kostym fast man inte ska bort någonstans.

  Det är sagt som så att vi ska köpa en klapp runt hundringen som sen blandas och delas ut slumpvis bland de deltagande julfirarna. Det har jag inte hunnit med pga jourtjänstgöring i kommunens VA, jag har även glömt bort att be frun köpa något. Mina klappar brukar dessutom vanligtvis hamna runt 300-500:- Samt vara av en sort som jag är rätt säker på att mottagaren inte skulle komma på tanken att köpa själv, gärna av lite semipreppingnatur, semiprepper som jag själv är.

  Det jag har hunnit med är att införskaffa julölen samt att även leverera den till den för julfirandet avsedda platsen, då det föll på vår lott i år.

  SvaraRadera
 17. God jul på dig Lars och tack för en väldigt intressant och trevlig blogg som läses med stort intresse!

  I min familj blev det lottdragning och klapp för 500 kr till en för att slippa klappjakten (sic!) och tur är väl det då jag är kund hos SEB. Blev en rojalistisk vas i form av lillprinsens designade dito. Samt en hög leksaker till barnen som ju sig bör!

  God jul och god fortsättning på dig Cornu!

  SvaraRadera
 18. Skatteverkets nissar jobbar besatt,
  kämpar med momsen på ditt och datt.

  Dan före dan och tiden är knapp,
  en jävla tur att Posten är rapp!

  Skattetomten jublar och sjunger glatt:
  "Nu skall vi spela Cornu ett spratt".

  Alla vill ha tråkiga presenter till jul,
  men en momsredovisning är ju alltid kul!

  Jod Gul och Grått Nytt Hår!

  SvaraRadera
 19. Gud Jul Cornucopia!
  Måste bara påpeka att denna blogg är så jäkla bra även fast jag inte håller med i allt du skriver. Går oftare in på denna sida än någon annan websida förut google.se som jag har som startsida.

  SvaraRadera
 20. God Jul!

  https://anonmgur.com/up/1c07e392cd05342bb2766ea2558ca757.jpg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, även en sverigedemokrat kan väl få en: God Jul!

   Radera
  2. Snyggt jobbat med julrimmen här. Gillar din blogg skarpt. Kör hårt.

   Radera
 21. God Jul Cornucopia? Jobba på med nästa bok, men ge familjen jul tillsammans också.

  Barnbarnet önskade plus plus vilket var helt okänt begrepp för mig. När jag lärt mig och rest till leksaksbutik fanns plus plus i två storlekar. Han är 3,5 år så det blev den med de små bitarna dvs 1000 bitars plus plus. För också andras vidgade vetande är plus plus en betydligt billigare variant av lego.

  Minus till andra
  kan det bli att klandra?
  om man barfota är
  och trampa på det där.

  Kan det rimmet förbättras?

  God Jul!

  Nanotec

  SvaraRadera
 22. God Jul.
  Örhängen och en deckare av okänd lokal förmåga till min fru. Själv fick jag av bekanta en Jägermeister med hällpip i metall i form av ett hjorthuvud, den kommer jag att begravas med. Då jag är över arton år ansåg jag att jag kunde öppna den omedelbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är perfekt, min älskade så kär
   Trots dessa är jag nöjd som du är

   God Jul!

   Radera
 23. Jag har flyttat in i mitt första hus, och hämtade min första privatbil igår. Så, julklappar får vänta.
  Men God Jul kan jag bjuda på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett hus till Johan ung och frisk
   På bostadsmarknaden finns ingen risk
   En första privat bil
   Den flyger fram som en pil

   God Jul!

   Radera
 24. Köpte en box med alla Harry potter-filmerna till frun. Hade jag inte försagt mig hade hon nog blivit glad.. God jul på er alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmer med en viss Harry,
   Inte Dirty, sorry

   God Jul!

   Radera
  2. Hahaha! Den var bäst:) Ja, och en God Jul till alla här såklart.

   Radera
 25. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 26. Till alla barnen lego/duplo i alla möjliga variationer, en ny bob, längdskidor, (hoppas fortfarende på snö), scoutskjorta som kostat skjortan till sexåringen, scratch-programmeringskurs till nioåringen, Elsa-utstyrsel till fyraåringen, favoritvattenflaska till tvillorna, sovplagg till sambon, ny skruvdragare till mig själv.
  UNHCR-swish till svärföräldrarna.
  En hög med böcker till ovan nämnda och övriga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Scratch:

   Att kunna göra sina egna spel
   Kommer aldrig vara fel
   När du sedan blivit en riktig kodapa
   Kommer din pappa stå där och gapa

   God Jul!

   Radera
  2. Kan tipsa om att stencyl använder scratch som språk och är en i stort sett fullständig spelmotor. Kan även bygga till flash, ios och Android om jag minns rätt. Finns nog inget bättre sätt att lära sig koda än att börja med det som liten!

   Radera
 27. Julkväll nr 1 avklarad med barnen till belåtenhet. De fick Sonos högtalarsystem och var stort tillfreds. Önskar dig Lars en riktigt God Jul och alla ni andra här på bloggen också. Varit här några år nu och gillar bloggen skarpt. Har blivit en del och som berikar livet.

  SvaraRadera
 28. En stor julgran i trä till pappa och ett presentkort på inredning till mamma.

  God jul och tack för en mycket läsvärd blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ert fina hem, kära mor och far
   kommer bli ännu finare dessa dar

   God Jul!

   Radera
 29. Giftfria (?) hygienartiklar till alla i min omgivning. Kan väl inte bli fel?
  Mig själv en spark i ändan för att prioritera bättre.
  God Jul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gift eller inte gift, det är inte för sent
   Bäst är giftfritt när det ska vara rent

   God Jul!

   Radera
 30. En silver eagle till min preppingintresserade tjejkompis. Förslag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När börsen kraschar och det är panik i handeln,
   är du trygg med denna ädla fågel i handen.

   Radera
  2. Tack! Missade det där med fågel när jag försökte själv.

   Radera
  3. Eller på samma tema som Greenious:

   När världens finanser fått sig en törn
   sitter du trygg med en silverörn.

   Radera
 31. Nu är granen på plats, klapparna inslagna, julmusik i högtalarna, julfriden infinner sig...

  Ett rim får bli mitt bidrag:

  God jul då Cornucopia
  Kämpar och skriver natten lång
  Inlägg och böcker bliven mång
  Ofta om en dystopia

  God jul!

  SvaraRadera
 32. Inte blivit så mycket julklappar i år. Eller julfirande riktigt. Alla utom jag jobbar. Själv är jag tvungen att ta semester (ja ja, i-landsproblem) efter jag ej kan spara fler dagar detta år. Men det är skönt med ledighet.
  Blev några konstnärsfärgpennor till sambon och själv fick jag lite nyttiga badrumsprodukter.

  Bästa var nog faktiskt att ge bort en julklapp i år. En billig men knappast dålig speldator som åkte iväg ikväll till en tonåring. Förhoppingsvis har han nytta av den och känner sig 1337. :) Så fick man utlopp för sitt hårdvarunörderi.


  Önskar dig en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Missade det där med fågeln... :-)

   Radera
 33. När börsen kraschar och det är panik i handeln,
  är du trygg med denna ädla fågel i handen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Missade det där med fågeln... :-)

   Radera
 34. En tavla från från stadens mesta graffitikonstnär till damen att ha på kontoret, för att påminnas om åren här när kontoret är långt borta i annat land.
  Lego till syskonbarnen och en ny dator till mig själv.

  God jul och tack för en riktigt bra blogg!

  SvaraRadera
 35. God Jul!

  Väldigt bra julrim:)

  Jag vill inte vara sämre och tänker framåt. Här är mitt julrim till nästa års julklapp - dammsugarrobotens kusin - Snöskottarroboten Fimbul:

  När du inte vill din bil i vit driva hitta,
  och året ut endast i tofflor posten hämta,
  skulle en tocken häringa som smäck sitta
  medan grannar under Kung Bore med krökta ryggar flämtar.

  SvaraRadera
 36. Ett fint armbandsur till frugan och en radio till min mamma.
  God Jul Cornu och tack för en bra blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. God Jul!

   (uppesittarkvällen över, så inga rim idag)

   Radera
 37. Skild och ännu singel blir det en avskalad jul utan klappar, dock mycket mat och dryck - och lugn, läsning mm. Ganska skönt.

  SvaraRadera