Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2015-12-04 10:33

Klass 2-stormen Helga: Öppen tråd

Stormen Helga kommer in över fastlandet i Bohuslän och Västergötland nu under förmiddagen. Jag lämnar en öppen tråd för den som vill dela med sig av hur det går.
Göteborg.
Ellevio (fd Fortum) har redan 1 030 abonnenter utan ström, varav 982 abonnenter är på Tjörn. Vattenfall Distribution rapporterar inte om några strömavbrott relaterade till stormen.

Själv befinner jag mig ombord på ett SJ-tåg, vilket säkert kan bli en spännande övning i punktlighet. Även om stambanan bör vara stormsäkrad och inte ha några fällbara träd inom räckvidd, så kan det förstås bli problem ändå. Med upp till 28 m/s i byarna kan det bli en motvind på 100 km/h, vilket inte är helt säkert att man kan hantera med normal fart på tåget.

Väderstationen på Vinga utanför Göteborg rapporterar om 23 m/s i medelvind och byar över 30 m/s, så nog blåser det. Inne mot land är det lugnare med byvind på 22 m/s och medelvind på 13 m/s i Fiskebäck.

Variationerna är dock stora. Gräddhyllan Särö i Kungsbacka har 20 m/s i medelvind och 22 m/s i byarna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Startar om en turbin i Varberg nu. Blåser 22-26 m/s.

  SvaraRadera
 2. Friska vindar i Helsingborg men inget som är värt att höja på ögonbrynen för. Tänker mest på släkt och vänner i Göteborgstrakten.

  SvaraRadera
 3. Smaskar på rätt fint här i Visby, men härute på Öjn är vi rätt härdade när det gäller blåst , skulle bli lite mer ös framåt eftermiddagen så vi får väl se om det händer något värt att hetsa upp sig för :)

  SvaraRadera
 4. Ser ut såhär från månen: http://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/overlay=temp/orthographic=14.14,57.51,671

  SvaraRadera
 5. Skandiahamnen är stängd just nu

  SvaraRadera
 6. Blåser rätt bra i Alignsås, kupan på skorstenen som suttit uppe ett år nu och har gett vika, ligger nu hos grannen.

  SvaraRadera
 7. Partille inte så farligt, lite löv och kvistar som far omkring, allt löst är sjösurrat :)

  SvaraRadera
 8. Rullade förbi en blå pappersåtervinningstunna utanför kontoret förut i dag. Dagens skratt i blåsten.

  SvaraRadera
 9. Uddevallabron har toppat med en medelvind på 27 m/s och en byvind på 37 m/s.

  SvaraRadera
 10. Östergötland här. Nu blåser det som fan. Mina träd visade sin styrka i Gudrun och Per stormarna, förhoppningsvis klarar dom det här också.

  SvaraRadera
 11. I Helsingfors regn, det är väl vinden som puffar hit det...

  SvaraRadera
 12. Jag och grabben buggade ut redan i onsdags när vi fick höra om stormen. Min fru vägrade följa med och jag utgår från att hon ligger begravd i massorna av det som en gång var vårt hem.
  Hungern river men jag räknar med att fälla en älg innan kvällen med mitt multitool, sonen har jag placerat i en värmealstrande myrstack. Vi reder ut dret här. Synd på hustrun bara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 13. Östergötland: I byarna trycker det på. 25 registrerat ute på motorvägsmätstationen, medvind norrut!

  SvaraRadera
 14. Blev jagad av en löpsedel (Expressen) idag på promenaden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. LOL
   Hade jag tappat en sedel så hade jag också löpt efter den.

   Radera
 15. Östergötland. Strömavbrott sedan kl 15. Reservkraft igång, kyl och frys OK, innerbelysning OK. 20 liter bensin och 4 L T-sprit inhandlade i morse. Grannen lånar 220 till TV. Lösa saker i trädgården säkrade än så länge. Katterna oroliga. Dags att knäppa upp en fredagsöl!

  SvaraRadera
 16. Stockholm kl 18. Medelhastighet 30km/h, alltså på trafiken precis som vanligt. Hipsters håller sig inne för att undvika oreda i skägget pga blåsten. Annars inget allvarligt, bara lite stressade grillar och sånt som åker omkring på altanen. Plockar ihop dem i morgon när de lugnat sig något.

  SvaraRadera
 17. Inte sett något anmärkningsvärt på Södermalm eller Stockholms sydöstra förorter på väg hem.
  Såg just ett flyg på inflygning mot Bromma, så där verkar allt funka. Tågen däremot... tur att jag inte skulle åka någonstans. Pendeltågen går tydligen söderut, men fjärrtågen verkar inte gå. SJ.se troligen överbelastad och går inte att komma fram till.
  Däremot var det tjall på mobilnätet (åtminstone för min operatör och där jag var) cirka kl 14.05-14.25, men det behöver inte ha berott på stormen.

  SvaraRadera
 18. Fastnade på Stockholms central eftersom alla tåg söderut blev inställda från runt 15:30 tiden. Som tur var kunde jag ordna med hämtning så jag kunde komma hem iaf.

  SvaraRadera
 19. 28 m/s i byarna och medelvind över 20 i Bråviken, det bralla på rätt bra..

  SvaraRadera
 20. I skogen utanför Hyltebruk, vaknade utan el så det blev kaffekokning på vedspisen och sedan lunch på densamma.
  Sen kom elen igen. Tror det blir fler avbrott men är redo :-)
  Anna-Karin

  SvaraRadera