Cornucopia?

2015-12-08 16:00

Julklappstips: In i skogen av Jean Hegland

I mitt dåliga samvete av recensionsexemplar jag aldrig hinner läsa hittar vi en nyöversättning och nypublicering av Jean Heglands survivalistroman In i skogen (Adlibris 222:- SEK och Bokus 224:- SEK). Det är något så ovanligt som en survivalistroman med två systrar, och kan vara mycket lämplig som litterär present för både ämnesintresserade och till kvinnliga bokläsare i allmänhet.

Jag har dessvärre haft (och har) för mycket att göra och inte hunnit läsa boken, men den verkar mycket intressant och förtjänar därmed uppmärksamhet så här i jultider.

Så här får ni beskrivningen av boken istället.
"Efter år av krig, miljöförstöring och resursslöseri står USA vid randen av en samhällskollaps.
Systrarna Nell och Eva lever med sina föräldrar i utkanten av det lilla samhället Redwood i norra Kalifornien. Nell förbereder sig för antagningsproven till prestigefyllda Harvard University medan Eva pressar sig själv för att bli den perfekta prima ballerinan. Sakta men säkert förändras livet runt dem när eltillförseln blir alltmer opålitlig, matleveranserna avstannar och skolorna stänger.
I väntan på att elen ska komma tillbaka och samhället börja fungera normalt igen jobbar systrarna hårt för att upprätthålla de färdigheter som behövs för att de ska kunna följa sina drömmar. Men hur länge kan man kämpa för att följa sina drömmar när världen förändras och vad händer med människan när drömmarna tar slut?"
Ingen form av ersättning (annat än ett digitalt oläst recensionsexemplar) har utgått för detta blogginlägg, men jag nämner boken ändå eftersom den är perfekt för målgruppen. Den ges dessutom ut på ett litet oberoende förlag, där förläggaren Vanja Persson själv provat att leva utan moderna bekvämligheter i fyra veckor inför boksläppet.

Boken har nyss blivit film med bland annat Elle Page i den ena huvudrollen. Någon trailer till den filmen verkar dock inte finnas, och det är osäkert om den dyker upp i Sverige.

Ni hittar boken hos Adlibris för 222:- SEK och Bokus för 224:- SEK
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar