Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2015-12-14 09:00

I fablernas land: SMS-lånepolitiken

Copyright (c) 2015 I fablernas land (TwitterFacebook). Återpublicerad med stöd av cc-licens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Intressant artikel i svenskan, dock inget nytt för bloggens läsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fungerar som på 80-talet då de gråa finansbolagen fick ta hand om dåliga stockar. Idag är det inkassobolagen eftersom de vuxit sig stora. Förr handlades det massor med kreditstockar och det ser ut som att denna verksamhet kommer att växa framöver. Kredittagaren får det tuffare. Kreditgivaren blir anonym. Ingen relation att falla tillbaka på. Objektifiering. Även de långivare som inte hamnat efter i sina betalningar kan hamna hos andra långivare. Under stigande räntor och svagare ekonomisk utveckling kan bankerna välja att sortera ut "svagare" kunder.


   Radera
  2. Jag tror det är många som inte har koll på att i kreditsammanhang så är det fordringsägaren som äger fordringen och gäldenären är mest ägd.

   Det kan nog bli en obehaglig överraskning för endel. Det här är inget konsumentkreditlagen skyddar mot. Bara att nya fordringsägaren också måste följa konsumentkreditlagan...

   Radera
 2. Den där musikaliska reklamen ekar ibland i mitt huvud och tydligen också i andras.

  Vem fan var det som låg bakom den egentligen? Jag minns melodin, men inte företaget. Vilket väl får anses vara ett misslyckande på sätt och vis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Musikalisk reklam som fortfarande ekar i mitt huvud är 90-tals-jingeln med Malmö Aviation. För Bromma ligger bättre till...
   Den ekar tydligen i regeringskansliets och EU-parlamentarikernas huvuden också.

   Radera
  2. Götabanken?

   https://www.youtube.com/watch?v=mcuJurzbrEM

   Radera
 3. Helt klart är att politikerpacket är mer än lovligt dumma i huvudet [=underbegåvade på CornuSpeak] när de skuldsätter befolkningen bara för att de inte vågar ta obekväma beslut. Jävla puckon!

  SvaraRadera
 4. Detta årtionde kommer i historieböckerna att kallas för ryggradslösa politikernas tid. När man vänder kappan efter vinden och skuldsätter landet tvärtemot vad väljarna vill ha.

  SvaraRadera