Cornucopia?

Aktuellt

Prognos: Kraschen i Stockholms bostadsbubbla - om 90-talets nedgång upprepas

Utvecklingen för Stockholms lägenhetsprisindex speglar än så länge väldigt exakt utvecklingen för lägenhetspriserna på Östermalm under 90-ta...

2015-12-03 09:09

I fablernas land: Högre polislöner eller gratis studielån till IT-tjejer?

Copyright (c) 2015 I fablernas land (TwitterFacebook). Återpublicerad med stöd av cc-licens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

58 kommentarer:

  1. Jättebra, för om tjejerna inte har studielån blir det ekonomiskt mer lönsamt för en familj om de är hemma mer med barnen, eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, det ska böjas i tid....undrar om inte tidigare satsningar blir mer effektiva.

      Radera
  2. Blir det avskrivning av lån för alla IT-studenter som identifierar sig som kvinnor? Trans-IT-studenter (eller vad det kan heta) får ju inte diskrimineras.

    SvaraRadera
  3. Kommer samma sak gälla för män som läser till sjuksköterska?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller män som läser till undersköterska, förskollärare eller barnskötare. Självklart inte!
      Ett huvudlöst förslag på en huvudlös utredare.

      Radera
  4. IT tjejer kan göra spelprogram där frustrerade förortsglin kan avreagera sig på poliser i datorn i stället för IRL.
    Win -Win

    SvaraRadera
  5. Breaking News: Turkiet blockerar Bosporen-sundet för rysk trafik!

    Förhöjd krigsrisk? WW3

    Varför skriver svenska medier inget? Ska Turkiet få 20 Mdr euro av EU, fortsätta köpa IS-olja och samtidigt få tillträde till EU utan visum etc? Ska de verkligen få provocera fram ett krig där Europa blir en naturlig bundsförvant till Turkiet?
    SvaraRadera
    Svar
    1. Och Putin flexar och kysser sina biceps framför spegeln, ska ha beordrat 150k stridberedda man till Syrien och 7k till gränsen mot Turkiet. Har det sagts något om det i svenska media?

      Radera
    2. "... to WIPE OUT evil Islamic State"

      Radera
    3. Räcker det för att slippa fler knivar i ryggen?

      Radera
    4. Därför att det passar inte med elitens agenda. Där måste ryssen framställas som problemet.. så vi får vänta lite.. så att de kan hitta på en bättre historia att mata fåren med.. Kanske när Ryssland slår tillbaka. Då kan de inleda med.. oprovocerad attack från Putin.. eller nåt liknande. Tror inte det går att stoppa det här. Folk är för dumma helt enkelt. Man har fostrat en generation av imbeciler. Du ser det i invandringsfrågan också. Som jag trott länge. Det här systemet måste haverera innan vi kan börja bygga upp nåt bättre igen.

      Radera
  6. Minns jag historielektionerna rätt passade Sverige ju på att hoppa på Rysslland när Turkiet och tsaren slogs!
    Därför varken beredda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja? Så du tror att Löfven och Romson ska passa på att ge igen för Poltava just nu? Verkar långsökt.

      Radera
    2. Bara du som inte fattar mina skämt!
      Är du månne bloggare?
      Tack för att du inte anmärkte på felstavningen min.
      Den var ej planerad...

      Radera
    3. Att anmärka på stavfel är som att äga ett badhus: bra borgerligt!

      Radera
  7. För symmertrins skull får man väl då införa samma för studerande förskolelärar-killar och sjuksköterske-killar, och möjligen politiker-genier.

    SvaraRadera
  8. Att ett sådant förslag kan framläggas utan att någonting händer i media visar vilken åsiktsdiktatur Sverige är. Kulturmarxistiska feminister överallt bland skattediarna. Endast ekonomiska kollaps kan rädda oss från utplåning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vaddå åsiktsdiktatur? Nu får du lugna ner dig lite. Det är ett betänkande som skickats från en kommission och som presenterats för IT-ministern. Det har alltså inte kommit så långt som att det har blivit en proposition, och absolut inte röstats igenom till lag ännu.
      Vad hade du velat se hände så fort någon yppar en idé du inte gillar? Hetsiga partiledardebatter i TV? Väpnad revolution?
      Låt demokratin ha sin gång och vänta och se om det dyker upp en proposition. Som jag ser det är denna frågan en skitsak, faktiskt. Landet går inte under oavsett vad som händer med kvinnors studieskulder från IT-utbildningar. Om du nu tycker detta är en så viktig fråga att du vill se den debatteras land och rike runt, så är det väl bara att börja kampanja. Ingen har förändrat världen genom att sitta hemma och vara bitter.

      Eftersom vår IT-minister heter Mehmet Kaplan, och är samma Mehmet Kaplan som är bostadsminister kommer det väl hända lika mycket med denna frågan som med allt annat som ligger på hans bord. Så det finns med andra ord inga som helst anledningar att hetsa upp sig.

      (Länk till artikel om betänkandet)

      Radera
    2. Halshuggning av folk som kommer med dåliga idéer? Det förhindrar att de upprepar dem!

      Radera
    3. Är det Vatikanen som avgör det?
      Du önskar eventuellt livet ur herr Galileo?

      Radera
  9. Som arbetande i IT-industrin i 20 år har jag sett att de flesta kvinnor som anställts har inom 5 år dragit sig undan tekniken och blivit projektledare, kravare, chefer eller på annat sätt lämnat branschen.

    Vi har verkligen försökt behålla kvinnor på tekniksidan med alla möjliga lock och pock men det är i det närmaste omöjligt. Nu kommer man lura in flera kvinnor i utbildningen men det blir samma flykt i andra änden.

    Min gissning utifrån vad jag sett är att det inte är så kul att konkurrera med jämnåriga manliga IT-nördar som lägger 12 timmar om dagen på jobbet eller annat IT relaterat och blir fruktansvärt duktiga inom sina nischer.

    Men det finns säkert genusforskare som röker svampar som kan mer om IT-industrin än mig. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer. Ibland kan man nästan tro att det finns biologiska orsaker till att kvinnor och män väljer olika. Men det kan ju inte vara sant, för det är bara utsidans attribut som något skiljer mellan män och kvinnor.

      Radera
    2. Men är inte deta relativt vanligt i teknikyrken öht. Högpreserande män tenderar att nörda in sig på en specialitet, medans D:o kvinnor blir just typ projektledare? (Och det är väl inte fel det heller, man är väl fortfarande i branchen)

      Radera
    3. Ser likadant ut i byggbranschen.

      Radera
    4. Kan bara hålla med

      Radera
    5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    7. Kan dessutom konstatera att andelen manliga IT-nördar som lägger 12 h om dagen på programmering är lite för liten för att vara en relevant faktor i sammanhanget. De flesta är faktiskt helt normala människor som jobbar sitt 9-5-jobb och sen går hem och skjutsar ungarna till fotbollen. Det ni!

      Jag tror mer att det handlar om en initial social förväntning/acceptans hos killar att bli "datanördar". På så sätt har de en initial fördel och naturligtvis kan man då känna sig dålig och obegåvad i jämförelse, eftersom de människor man jämför sig med har haft mer tid på sig att lära sig samma saker. Men det är något som man kan jobba sig förbi om man bara vill, dock tar det tid och man kan stöta på en del inskränkta typer som Alexander A längs vägen. Ja, jag talar av egen erfarenhet. :-)

      Radera
    8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
    10. Raderat för att gruelse är en misogyn jävla idiot som får mig att skämmas som man. Dessutom en rasist och Putinkramare i andra trådar.

      Radera
  10. För att kvinnorna får mera profilering ochexponering i branschen gör att de får större möjligheter till utveckling då de faktiskt har en fördel iom sitt kön givet att de faktiskt är kompetenta.

    Allt annat lika=> kvinnan går före.

    Sedan är de flesta IT specialistnördar av hankön sådana personer att de är specialister ända in i DNA.
    De är så många...

    Det finns kvinnliga motsvarande, känner några men mansdominerade yrken attraherar också multikompetenta kvinnor som är mera flexibla och vill något, det är dessa som blir PL/chefer mm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Multikompetenta"? "då de faktiskt har en fördel iom sitt kön"?

      Sånt skitsnack rent ut sagt! Är du själv multi-inkompetent kanske?

      Radera
    2. @Pelle L:""då de faktiskt har en fördel iom sitt kön"?

      "Sånt skitsnack rent ut sagt!"

      Jag tror ju iofs att Rickard menade att de har fördel eftersom det är ett mansdominerat yrke så vill arbetsgivaren gärna ha fler kvinnor där för att det ska se bra ut i statistiken. Det vurmades en hel del, på jobbet, om vår första kvinnliga servicetekniker t ex.

      Radera
  11. Bra förslag. Och för att sätta pricken över i:et i vår iver att vara politisk korrekta så bör vi omedelbart utse en analfabet somalisk islamist som Sveriges statsminister.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm, snart det enda jobb i Sverige där högskolekompetens är överflödigt.

      Radera
    2. Tydligen kompetens överhuvud taget!

      Radera
  12. Så är det. Varje stat har per definition en poliskår vars syfte det är att plundra och döda undersåtarna enligt härskarnas behag. Denna brottslighet därmed skymd för den naiva majoriteten av idioter som "att bekämpa brott". Vad borgarna och regeringen enligt den ännu de facto rådande DÖ nu gemensamt kommer överens om, är att polisbudgeten ska minskas med 5%, en miljard kr för nästa år. Så det enda sättet som polismyndigheten, som nu leds av en kommunistisk rikspolischef, kan öka anställandet är genom att säga upp fler än vad man anställer. Och de behöver ingen hjälp med det, så urusel som arbetsmoralen är bland dagens poliser, och så höga som lönerna är inom den enormt snabbt växande privata säkerhetsbranschen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Varje stat har per definition en poliskår vars syfte det är att plundra och döda undersåtarna enligt härskarnas behag."

      Per definition alltså? Visa gärna var detta är definierat tack.

      Radera
    2. Och om så var fallet; Varför ger man inte dem grymt bra löner och hög status så de blir lojala plundrare och mördare? Istället så skiter man på dem vid varje tillfälle man får...

      Du får nog revidera dina teorier med verkligheten som grund (för en gångs skull).

      Radera
  13. Man får vad man betalar för: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/650702?programid=909

    SvaraRadera
  14. Är det säkert?
    Skall genast höja arvodet!

    SvaraRadera
  15. Själv är jag ganska bra på IT. Kan jag bli Statsmininster nu ?

    FROM birth TO death WHILE NOT mad DO
    ..... go.travelling()
    ..... drink.beer()
    ..... study.cosmology()
    ..... laugh.at.swe.politicians(big-time)


    SvaraRadera
    Svar
    1. Apropå cosmology
      Se " A signifikant- loophole - free test of Bell' S theorem with entangeld protons ".
      ( Cornell universitet lirare )

      Radera
    2. Tyvärr blir du formellt utkonkurrerad av gäststudenter i Sverige som aldrig hört talas om vad "FOR LOOP" är för nånting. Och de facto av alla miljarder människor som bor kvar i Asien som använder sina hjärnor (och sin familjs sparade guld) som sitt enda kapital.

      Som svensk statsminister behöver du inte ens en lektion i hur man svetsar ihop fogar. Man bara blir statsminister för att man råkar vara ointresserad och därför plötsligt sossarnas mittenkandidat. Det ser man ju direkt att Steffe inte vill vara statsminister, det var därför han blev det.

      Radera
  16. Hermafroditerna då, hur blir det med deras studielån?

    SvaraRadera
  17. Det enda som kan rädda den rödgröna regeringen nu är att man genomdriver Piratpartiets gamla förslag om digital allemansrätt, det vill säga legalisera nedladdning av film för eget bruk, men för att inte den amerikanska copyrightlobby skall lägga sig i så måste de vänta till nästa höst när den amerikanska valrörelsen går in i sin slutspurt och alla därborta är upptagna av den.

    S+Mp+V - Digital allemansrätt september 2016 - ni hörde det först här!

    SvaraRadera
  18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket Tecken i tiden : LO har fattat att man inte kan ignorera att 25 % av medemmarna skulle rösta på SD, Expressen har haft en utomordentlig artikel där romer inte framställes som hjälplösa offer för vita svenska mäns rasism, Någon får framföra synpunkten att manshat ej är en bra metod att attrahera friska svenska män utan självskadebeteende.

      Radera
  19. Naturligtvis ska de små liven ha skattefri kompensation (inbetalning av skatt är ju ett typiskt manligt drag) för att de ska kunna t ex skapa en feministisk Boolesk algebra för att korrigera den gamla manliga. Detta diskuteras i afton i Statens Televisionsapparat (med sedvanligt absurt gravallvar förstås ) tillsammans med KG Hammars förslag att vi alla ska be för de som hugger huvudet av vita islamofobiska män i stället för att vara elaka mot skarprättarna själva som ju alla egentligen är små pojkar som gråter inombords för att de ej fått leva ut sina rätta sexuella identitet. Nu när Monte Python ej längre får sändas får man nöja sig med sådana bleka kopior av absurd humor.

    SvaraRadera
  20. Kommentarerna till den här posten skulle kunna bli en bra bok....

    SvaraRadera
  21. Vilken post?
    Något jag missat igen?
    Posten i Sverige finns väl inte mer?
    Tycker man hittar rudiment på de märkligastese ställen
    Nya varje år vi likt flyttfåglarna vänder kylaren eller fören norrut.

    SvaraRadera
  22. Det måste finnas någon kultur marxistisk tankesmedja som löpande producerar destruktiva politiska förslag som skapar orättvisa och konflikter bara för att vi skall vara sysselsatta med meningslösheter medan räntan tickar till bankens fördel.

    Marxisterna driver politik som sänker samhället ekonomiskt, socialt och kulturellt. Som ex feminism och multikulturalism.

    SvaraRadera
  23. Man kan ju tycka vad man vill om förslaget i sig, men jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser vilka märkliga resonemang en del personer verkar föra här. Faktum är ju att könsfördelningen inom IT är väldigt sned, och vad tycker NI att man ska göra åt det? Göra samma sak som ni älskar att kritisera Löfvén för - dvs ligga och pilla sig i naveln? Jag blir helt mörkrädd när jag läser vissa kommentarer här. 1896 ringde och bad att få tillbaka sin kvinnosyn? Mvh / Kvinnlig systemutvecklare

    SvaraRadera
  24. Dessutom är yrkesgruppen som på olika sätt jobbar med IT en av landets största så det är inte direkt ett marginalfenomen vi pratar om, åtminstone inte jämfört med andra yrkesgrupper. Vi behöver hålla oss framme rent tekniskt som nation, både när det gäller teknisk/naturvetenskaplig forskning och tillhörande ingenjörskonst som i mångt och mycket omfattar IT. Detta för att kunna dra in mycket stålar till landet att livnära välfärden med, exempelvis Polisen. Det var länge sedan det var lönsamt för Sverige att hålla på med mestadels produktion av varor. Vore det inte då bra om vi försökte utnyttja mer än bara lite drygt hälften av det humankapital vi har, som faktiskt är riktigt lämpade för att bli ingenjörer eller IT-experter? Faktum är ju att just nu har vi en situation där kanske aningen för många killar som inte borde ha blivit ingenjörer jobbar som just detta, medan väldigt många kvinnor som skulle vara ytterst lämpade och kanske också hade kunnat vara intresserade av yrket, har valt att jobba med helt andra saker.

    SvaraRadera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Raderad för att du är en feg misogyn patetisk stackars rasist. Låt bli datorn när du super. Säg det du gör ansikte mot ansikte med de grupperingar du hatar så, men inte vågar möta i verkligheten. Inklusive kvinnor. Tvi.

      Radera