Aktuellt

Reklam: Fem procent rabatt med Cornucopia? på Finanskursen årskull 3

Denna artikel är reklam för Finanskursen, som erbjuder tidig anmälan och fem procent rabatt till bloggens läsare om de anmäler sig här . F...

2015-12-29

Har SD placerat en artikel hos arabiska Huffington Post?

En artikel hos den arabiska utgåvan av Huffington Post om hur hemskt det är att vara flykting i Sverige kan misstänkas vara planterad av SD. De "intervjuade" asylsökande är väldigt pålästa om svensk statistik och de nya asylreglerna och man kan misstänka att det handlar om SD:s så kallade "utomparlamentariska arbete". Några bevis finns förstås inte.
Den blivande förläggningen för asylsökande på Smälteryd, som fortfarande inte tagit emot en enda asylsökande,
trots att anläggningen for runt som en frälsning i media i september.
Huffington Post (HP) är en nyhetsförmedlare, ursprungligen en blog och numera mer att betrakta som medborgarjournalistikEn artikel med rubriken "Syriska flyktingar kämpar med sitt nya liv i Sverige" publicerades nyligen på HP Arabi (översättning till engelska för er som inte läser arabiska) och låter som en instruktionsbok i varför man inte ska fly till Sverige. I sig behöver inget i artikel vara lögn - statistik, uppgifterna om reformerna av det svenska asylsystemet, det svenska samhället etc är i sig tämligen korrekt. Inte heller behöver de intervjuade personerna vara påhittade.

Vi vet att SD har sagt sig ägna sig åt utomparlamentariskt arbete. Det har handlat om t ex flygblad i Grekland, även om det visat sig att målgruppen där var att skapa en svensk storm i sociala medier för att sprida SD:s budskap till svenska väljare, precis som reklamen på Östermalms tunnelbanestation i somras, vilket gav SD ett gratis reklamvärde på 52 miljoner kronor via spridandet i sociala medier. Den gången fångade jag direkt upp att man inte skulle sprida den, då det var SD:s syfte, och mitt psyopsöga reagerar nu också på artikeln hos Huffington Post Arabi.

Den här gången ser dock artikeln hos HP faktiskt ut att vara riktad mot asylsökande och människor som tror sig fly till ett bättre liv i Sverige.

Artikeln innehåller ett axplock av arketyper, ibland i samma person. Mamman som flyr för att hon vill kunna ta hit sina barn; Den högutbildade ingenjören som trodde sig kunna få jobb; Den konservative pappan som är rädd för att hans döttrar kommer ha sex om de kommer till Sverige; Personen som vill umgås, bygga ett nytt liv och träffa svenskar, men dömer ut Sverige och svenskarna som antisociala; Flyktingen som betalat tusentals dollar till flyktingsmugglare, men nu heller vill till Libanon än Sverige.

Som exempel kan vi ta den konservative pappan. Ja, han kallar sig rent av uttryckligen för konservativ. Snacka om självinsikt...
"Jag kan inte uppfostra [mina barn] här. Den stora friheten, på gränsen till kaos, har förvandlats till ett spöke som hemsöker mig vart jag går. Oberoendet som barnen får, och friheten att göra som de vill, och det ständiga hotet att förlora mina barn om jag tvingar dem att följa våra vanor och traditioner, har blivit till en mardröm som håller mig vaken om nätterna.
Abu-Adel säger sig vara van vid det konservativa samhälle han uppfostrades i och att hans största rädsla är sexuell frihet.
Jag kommer ta dom tillbaka till vår egen region. Jag kommer inte låta mina döttrar ha förhållanden med en ung man maskerat som vänskap. Och jag kan inte tänka mig att sitta på åskådarplats om min son bestämmer sig för att dricka alkohol. Allt är tillåtet där, och jag kan inte fortsätta så här."
Alltså, verkligen. Ja, dessa värderingarna existerar och är fullt normala och betraktas knappast som konservativa i ursprungsländerna. Läs nu ovanstående som ett informationsblad till fäder som funderar på en flykt till Sverige, så blir allt fullt logiskt.

Kvinnan som flytt till Sverige för att kunna ta hit sina barn, och som tydligen är väldigt påläst om Sveriges migrationslagar och väldigt noga med att följa lagarna, säger följande i artikeln:
"Jag reste tvärs över halva världen, på olagliga vägar, för att garantera en bättre framtid för mina barn. Med de senaste förändringarna i lagstiftningen har jag förlorat denna chans. Jag kommer absolut inte stanna här utan dem och kommer inte försöka få hit dem olagligt. Det är omöjligt att ens tänka sig det. Jag riskerade döden flera gånger på vägen hit. I fyra dagar var vi vilse i Makedoniens skogar, utan mat. Jag kommer inte ta risken att det ska hända mina barn. Därför reser jag tillbaka."
Instruktionsbok i hur farligt det är att ta sig till Sverige och glöm att du får ta hit dina barn utan att de riskerar dödas. Samtidigt påläst om svenska migrationslagar. Verkligen?

Den utbildade ingenjören, som informerar om att han kan starta ett nytt liv var som helst, men inte i Sverige, för han har läst SCB:s statistik om att först efter cirka 8 år har ens 50% av asylsökande ett arbete i Sverige. I sig korrekt, men intressant att en asylsökande sitter på dessa insikter och istället vill resa tillbaka till Turkiet eller Libanon.
"Jag reser kanske tillbaka till Turkiet eller Libanon. Jag vet inte exakt. Men jag kommer resa tillbaka till ett samhälle som passar mig bättre. Hamadi förklarade att starta från början här är något jag inte står ut med och det är fortfarande långa år av väntande framför honom. Det kommer ta honom ett år att få uppehållstillstånd och ytterligare ett år att återförenas med sin familj. Han lämnade sin fru och tremånaders dotter i Turkiet.
Och det kommer vara många år innan jag lär mig språket, får min examen accepterad och ett jobb. Praktiskt behöver jag sju eller åtta år för att starta ett liv här och det är tid jag inte är beredd att kasta bort. [...] Han säger att han betalade tusentals dollar till smugglare och riskerade sitt liv i flera månader. Jag låg nio timmar i vattnet efter att båten från Turkiet till den grekiska ön Mytilini kapsesjade. Jag behöver komma hit för att förstå att Sverige inte är det förlovade landet. Jag kan starta ett liv för mig och min familj var som helst annars. Jag behöver inte vänta."
Instruktionsbok som sagt. Kom inte till Sverige. Du får vänta åtta år innan du kanske har ett jobb, tänk på din familj, spara dina pengar, riskera inte ditt liv. Turkiet och Libanon är bättre. Målgruppen här är de flyktingar som idag befinner sig i Turkiet och Libanon och alltså uppmanas att stanna där.

Slutligen har vi flyktingen som totalsågar Sverige och svenskarna, samt passar på att informera om att det är svårt att få en bostad i städerna (där alla vill bo) och att du kommer utsättas för rasism av de utomjordingar som bor i Sverige. Stanna hos din familj och dina vänner som förstår dig.
"Hamza Agaan känner att han är olämplig för den västerländska livsstilen. Jag kan inte leva så här. Folket är väldigt annorlunda i det här landet. [...] antisociala, introverta och med bristande kommunikationsfärdigheter. På sju månader har han inte lyckats upprätthålla ett förhållande med någon. [...] Svårigheterna vi möter som migranter, till en början utmaningen med att hitta ett boende i städerna till rasismen som riktas mot oss, har fått mig att ta beslutet att lämna. Jag kommer resa tillbaka till min familj och mina vänner och försöka bygga en framtiden i ett land jag förstår och som förstår mig. Detta är som en annan planet, i stor kontrast mot den jag kommer från."
Min dom är att denna artikel hos HP Arabi med hög sannolikhet är en kombination av en fabrikation och SD:s utomparlamentariska arbete. Den är antagligen gjord för att nå maximal spridning i sociala medier bland asylsökande och på så sätt agera signalpolitik. Intervjuerna är ensidiga, för detaljerade och helt enkelt lite för bra för syftet. Så här exakt uttalar sig inte folk, och inte med denna självinsikt eller på detta vis. Att gräva i detta är ett bra uppslag för någon grävande journalist med tid. Finns t ex ens personerna med dessa namn och angivna åldrar i Sverige?

Artikelförfattaren Fady Zeidan har inte publicerat någon annan artikel hos Huffington Post English. Kanske för att inget tidigare översatts? Det finns dock ett tiotal träffar på Huffington Post Arabi, alla artiklar från nu under hösten.

Den senaste veckan togs det emot cirka 2 000 asylansökningar i Sverige, den övre gränsen för regeringens målbild om 1000 - 2000 i veckan. Antagligen beror detta dock på att det var jul och personal faktiskt var lediga och inte kunde ta emot ansökningar, kombinerat med färre tågturer över helgen. 

79 kommentarer:

 1. Japp, verkar definitivt inte vara "äkta". Intressant scoop.

  SvaraRadera
 2. Läserq inte HP. Men så som du lyfter fram det låter det lite suspekt ja, minst i alla fall redakterat på något sätt. Verkligen något för grävande journalister.
  Frågan är väl hur stor påverkan det har. Läser flyktingar på flykt Huffington Post?

  Apropå färre ankommande...det är vinter, nåja ute. Det påverkar nog alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HP Arabia har nog läsare i regionen.

   Radera
 3. Fast om du har rätt så hjälpte du väl precis SD? Lite moment 22 där.

  Men i övrigt håller jag med, intervjuerna framstår som märkligt tillrättalagda. Vilket iofs inte betyder att SD måste vara avsändare. En och annan reporter har väl hittat på saker på eget initiativ ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flyktingar läser inte svenska.

   Radera
  2. Nej, men svenska väljare gör. Jfr flygbladen, etc.

   Radera
  3. Ja, och jag tog det i beaktande innan jag skrev denna artikel. Jag finner det extremt långsökt att man publicerar en artikel i HP Arabi för att ragga svenska väljare.

   Radera
  4. Men nu har du ju översatt den till svenska. Dom räknade kanske med att nån skulle upptäcka den?

   Radera
  5. Och skriva kritiskt att det är en psyopsartikel placerad av SD? Nej, det tror jag inte.

   Radera
  6. Inte alls!
   I krig och fred är allt tillåtet.
   ( Jag!)

   Radera
  7. Svenskar läser inte svenska.

   Radera
 4. Frågan är vad i så fall är ute efter...
  Partiet anses ju av en del vara styrt av Mossad. Soros och andra...
  Varför då försöka stoppa flyktingar?
  Då det enligt sionisterna är perfekt att tömma Syrien på folk, enligt sionistisk skröna..
  Då borde väl det vara tvärtom.
  Eller är det bara fråga om en bluff?
  Att låta som ett invandrarkritiskt parti men egentligen är tvärtom?
  Hur brukar sådant kallas...
  Alltså, jag blir inte klok på dagens samhälle och politiska rörelser.
  Jag går i kloster!

  SvaraRadera
 5. Haha, grävande journalist i Sverige? :) Den var rolig.

  Men kanske något för Expo eller researchgruppen? De brukar ju vara bra på att leta upp information?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klicka på länken ovan för att läsa om Fokus gräv kring Östermalmstorgs och flygbladskampanjerna. Det existerar grävande journalistik i Sverige, det är bara det att du sällan hittar den i dagspressen.

   Radera
 6. Vad skulle peka på att det är SD som gör sitt utomparlamentariska arbete, det kan mig veterligen lika gärna vara S. S (och MP) har betydligt mer att vinna på att i smyg påverka migrationsströmmarna så att deras handlande på hemmaplan kan framstå som handlingskraftigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller Migrationsverket? Regeringen?

   Nej, om det skulle komma fram skulle det ta hus i helvete. De enda som skulle kunna göra något sådant är SD, som inte skulle betala ngt politiskt pris om det kom ut.

   Däremot kan det förstås vara ett privat initiativ också.

   Du håller dock med om att artikeln sannolikt är psyops/fabricerad?

   Radera
  2. Finns en Fadi Zeidan på Al Watan vliket väl är en regimen trogen syrisk tidning. Kanske det är Assadregimen som på detta sätt vill avråda befolkningen från att lämna landet? Är väl lättare att få tillbaka dem från Libanon än från Sverige.

   Radera
  3. Verkar lite konstigt. Först bomba befolkningen så de flyr (ca 90% av de flyende flyr från Assad-regimen och inte från IS) och sedan vilja ha dem tillbaka?

   Radera
  4. Jag håller med om att det är sannorlikt att det är ett beställningsarbete av någon.

   Jag utesluter inte SD. Jag försöker bara påvisa att det inte bara är SD som har att vinna på en liknande kampanj, S och MP har mer att vinna än SD sålänge de inte åker dit på det. (Om S skulle åka dit på det kanske det skulle vara ett billigare pris än vad de kommer behöva betala vid status quo.)

   Det bästa vore förstås att någon lyckades gräva upp sanningen istället för att vi käbblar kring våra hemmasnickrade teorier.

   Tack för att du tar dig tid att svara, det uppskattar jag verkligen.

   Radera
  5. Jag tror nog att regimen anser varje bomb som helt nödvändig och helst såg att befolkningen stannade kvar. Stalin hade nog ingen som helst förståelse för medborgare som flydde utomlands trots att han slaktade miljontals. Sånt är alltid "nödvändigt" nämligen.

   Radera
  6. @Cornu

   Ja? Vem skall han då bomba när folket flytt? Sin moster eller!?

   Radera
  7. Ett jäkla hackande på Stalin här. Olof Petter i Djursholm är nog inte glad.

   Radera
  8. SD har snarare en hel del att vinna på om detta kom ut. Även om historierna i sig verkar fabricerade så verkar det inte vara några lögner om den faktiska situationen.

   Är det SD som gjort detta kommer det snart läckas, är mitt tips.

   Radera
  9. Att öppet ifrågasätta den svenska nationalismen/självbilden (den humanitära stormakten) är att betrakta som kätteri med påföljande lämpligt straff.

   Radera
  10. Corny, var har du faktaunderlaget om att 90% av syrierna flyr från Assad-regimen och inte från IS? Vore intressant att veta.

   Radera
  11. Varför det skulle vara SD och inte s + mp för att verka framgångsrika? Jo för att SD nog , likt andra unga partier nog har ett ärligt patos att tro på vad de säger är Rätt. S+ mp skulle aldrig välja denna väg, de vill ha sina likes denna vecka. Tror att det är ett oberoende team med "SD närstående åsikter" som snott ihop detta på en kväll.

   Radera
  12. Livs farfar: tror du är inne på något.
   Ja, det skulle hedra sd om de faktiskt hade försökt göra något åt saken, men det är nog knappast fallet, även om de är ett ungt och idealistiskt parti. Deras opinionssiffror lever på flyktingströmmen, och att faktiskt göra något åt saken, i skymundan, och riskera minskat väljarstöd på kuppen... knappast. De är trots allt politiker?
   Men privatpersoner med sd-åsikter, absolut en möjlighet. Kan lika gärna vara en frustrerad handläggare på migrationsverket, en garvad invandrare som är etablerad här sedan länge... eller stort sett vem som helst med resurser och kapacitet, som vill informera/ upplysa de som funderar på att ta sig till Sverige.
   Bra gjort, om än fabricerat så är informationen riktig, och den presenteras på ett sätt som mottagaren kan ta till sig (ärligt talat, vem tror på en reklamkampanj där politiker är öppen avsändare? Då är målet röstfiske hos hemmaopinionen).
   Faktiskt kan det heller inte uteslutas att det är fabricerat av journalisten själv. Journalister har ju till och med färre skrupler än politiker och gör som regel vad som helst för att dra läsare.

   Fabricerat eller hårt friserat är det oavsett, men vad gör det? Vad betyder det egentligen om dagens anekdot-journalistik bygger på äkta eller påhittade anekdoter? För övrigt: anekdotjournalistik - där allt ska skrivas som ett personligt reportage om en privatperson - är gammelmedias näst sista dödsryckning. Den sista är redaktionell reklam.

   Radera
 7. Myndigheter har inte uppdraget att agera på detta sätt.

  Politiska partier som agerar på detta sätt, sprida propaganda utomlands och skuggskriva artiklar, är inte seriösa politiska partier. De är något annat och hör inte hemma i svensk politik och framför allt inte i riksdagen där statliga bidrag utgår för politisk aktivitet.

  PS. Cornu, om man är inloggad med Googlekonto i sin webläsare så fungerar inte att kommentera med OpenID, man måste logga ut från Google först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danska regeringen har annonserat i utländsk press för att upplysa om villkoren i Danmark, kanske får vi se liknande aktion från den svenska regeringen om antalet migranter ökar igen under våren? Det är inte helt otänkbart.

   Radera
  2. Mama är vad man kallar för en lättmanipulerad människa.

   Radera
  3. Somebody,

   Det är möjligt, såklart. Och det är i så fall rätt väg att gå, för det är riksdagen som beslutar i såna frågor (inte regeringen, de lägger bara förslagen). Det är som sagt inte myndigheters uppdrag idag och absolut inte enskilda politiska partiers jobb.

   Radera
  4. @mama
   "Det är som sagt inte myndigheters uppdrag idag och absolut inte enskilda politiska partiers jobb."

   Blir lite förvirrad här. Jasså? Vad grundar du det på? Självklart är det en del av alla politiska partiers "jobb" att bilda opinion. Finns det en beskrivning på vad partiernas "jobb" är som du kan peka på? Eller är det dina privata, subjektiva, åsikter du ger uttryck för?

   Radera
  5. Mama

   Wallström har redan talat om "systemkollaps" och Löfven och Johansson har talat om att gränsen är nådd och att vi inte kan ta emot fler, detta i svensk och internationell press, så regeringen bedriver sedan en tid tillbaka ett upplysande och opinionsmässigt arbete. Dock med öppna kort om vem som är avsändare.

   Radera
  6. Politiska partier är fria att göra vad de vill för partistödet. Om detta är SD-psyop så visar det på SD:s vilja at producera politiska resultat (minskad invandring) snarare än likes på facebook, ett förfarande som i min bok skulle hedra dem.

   Radera
 8. Dina anklagelser saknar substans.

  SvaraRadera
 9. Om det nu är SD som ligger bakom artiklarna så är det bra jobbat av dem.
  Landet lagom är redan överfullt med asylsökande och problemen och bråken sprider sig på överfulla, trånga boenden överallt i landet. Att då inte jobba proaktivt med information om läget i landet till presumtiva asylsökande borde väl nästan vara brottsligt för en ansvarstagande regering?

  SvaraRadera
 10. Delar av texten låter onekligen lite tillrättalagda, men det kan lika gärna vara artikelförfattaren som har friserat citaten en aning för att få det att låta bra. Det behöver inte betyda att personerna ifråga inte existerar, eller att de inte har uttryckt de åsikter som framkommer i artikeln.

  Att asylsökande i Sverige håller sig infomerade om de nya migrationslagarna är inte ett dugg konstigt. Hela deras framtid bygger på att få uppehållstillstånd, arbete och bostad här i Sverige - självklart ser de då till att skaffa sig information om vad som gäller. När de inser att det faktiskt handlar om år av väntan på beslut är det inte konstigt om de misströstar. Att många flyktingar drar tillbaka sin asylansökan i Sverige och återvänder till mellanöstern är heller inget nytt - det har rapporterats i flera etablerade medier:

  http://www.di.se/artiklar/2015/12/12/fler-drar-tillbaka-asylansokan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror många asylsökande har bra koll på asylreglerna i Tyskland och i de nordiska länderna. Det är knappast klimatet som lockar, då hade de ju stannat i Turkiet eller Grekland.

   Radera
  2. Men nu tar "flyktingarna" i artikeln upp saker som alkohol och sex. Det är ju inte direkt något som skiljer olika Europeiska länder åt. Flyr man för sitt liv är det nog sekundära prioriteter.

   Radera
  3. Nja. Man flyr inte till Sverige för ditt liv. Då kunde man stannat i Libanon. Problemet är att man inte ser nån framtid i Syrien eller Libanon. Man kommer sitta i flyktingen tills barnen är vuxna. Då spelar nog samhällsklimatet ändå en viss roll.

   Radera
 11. Dock skall nämnas att mamman som insåg att hon inte kunde få hit sina barn har ju förekommit som en snyfthistoria i svensk media. Kanske kan man hitta historier snarlika de övriga som förekommit?

  Det är inte orimligt att dessa historier faktiskt är baserade på verkliga personer (även om deras namn inte stämmer överens med de i artikeln och de inte uttryckt sig på exakt det sättet).

  SvaraRadera
 12. Jag har faktiskt en bekant som flytt ifrån Libanon, kom hit som 14 åring för drygt 25 år sedan. Han försökte återvända till Libanon och säger tvärtom vad de säger i artikeln, att det är omöjligt att bo där nere för att deras kultur och den sociala biten inte alls är vad han uppskattar längre så han flyttade nyligen hem igen efter ett halvår. Han anser sig för övrigt som helsvensk och är muslimskt troende.

  Så någon form av kulturkrock finns där iallafall.

  SvaraRadera
 13. Det är svårt att fly från sina egna tillkortakommanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rosling på Vinter i P1 tar upp ämnet hjälpa dem på flykt här eller där. På ett intelligent resonerande sätt utan att dra fram rasistkortet.
   Men bara från ett världsperspektiv-inte från de som drabbas av det ena eller andra.

   Radera
  2. Någon länk eller referat från inslaget?

   Radera
 14. Författaren har missat de farliga smuggelresorna över medelhavet och flyktingsmugglarna som tjänar grova pengar på detta.

  SvaraRadera
 15. Bra och sann artikel oavsett upphovsman. Regeringen borde ha gjort liknande för flera månader sedan.

  SvaraRadera
 16. Detta borde Sverige informerat om för länge sedan, konsumentupplysning helt enkelt.

  SvaraRadera
 17. Jag fattar egentligen inte problemet. De människor som inte ska få asyl behöver vi inte skicka tillbaka till sina hemländer. Vi bussar tillbaka de till Danmark. Sen får Danskarna bussa vidare eller internera (valfritt). Tvinga Danskarna att ta ansvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar tänka inskränkt. Hela konceptet med att folk lockas hit i hopp om ett bättre liv är både orättvist, suboptimalt och luktar allmänt tvivelaktig etik.

   Det orättvisa ligger i att det bara är de som har det ganska bra ställt och råd att betala smugglarna och kunna ta sig till sverige för att få chansen. Samtidigt ökar det kostnader för asylmottagningen vilket finansieras bland annat genom att man skär ner på biståndet - förenklat uttryck så tar man medel från de flyktingar som inte har råd att söka sig till sverige och satsar på de som har råd.

   Det suboptimala ligger i att då vi inte kan bevilja alla lycksökare asyl eller permanent uppehållstillstånd i sverige så innebär det att alla resurser och ansträngning att ta sig till sverige är bortkastade. Kostnaden för att avvisa dem är också en onödig kostnad som inte uppkommit om de inte kommit till sverige i första läget - att man vältrar över en stor del av kostnaden på mellanliggande länder ändrar inte detta.

   Sen innebär det tvivelaktig etik eftersom systemet där vi lockar dem att ta sig till sverige göder människosmugglare. De som livnär sig på människosmuggling är nog inte några typer som vi normalt sett skulle vilja ge ekonomiska stöd till, men som det är så gör vi ju det indirekt.

   Radera
 18. Va ? Jag trodde att allt var Putins fel. Men det är väl bra att någon publicerar fakta för en gångs skull.

  SvaraRadera
 19. SÄPO, CIA eller helt enkelt "köpt" av en "organisation", eller varför inte en rik privatperson kanske?
  Skulle inte vara första gången och är säkert inte sista gången heller för den delen.

  Det finns fler än SD som vill ha ett finger med i det här "spelet" och söker olika kanaler för att få stopp eller åtminstone minskar inströmningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad för intresse skulle CIA ha av detta? Eller Säpo?

   Tror snarare på "rik privatperson" i så fall. Vilket jag skrivit i en kommentar ovan "privat initiativ".

   Radera
  2. Hej Lars

   Även om du har betydligt mera kapacitet än jag...så spelar du China- medan andra håller på med ett parti i "världsmästerskap" i schack.

   Att jag slängde in CIA och SÄPO var mera för att hänvisar till dessa skillnader respektive möjligheter.
   Jag har inte det minsta beviset för detta skall jag erkänna.
   Däremot att jag är "open minded" och min erfarenhet är: de mest otroliga (och även korkade) drag är möjliga i det "verkliga" schackspelet.

   Mera än så var det inte.

   Radera
  3. Blanda inte ihop "öppet sinne" med "okunskap".

   Radera
  4. Hej igen

   PS

   Jag blir direkt mycket skeptiskt när jag inte ens på hemsidan kan läsa vem som står bakom.
   Din källa är för min del redan därför mycket suspekt, dvs "dunkla" krafter är på verk där.

   DS

   Radera
  5. Huffington Post kan nog knappast sägas vara en CIA-front, med tanke på hur regimkritiska de är hemma i USA. Du kan i övrigt läsa om HP här

   https://en.wikipedia.org/wiki/The_Huffington_Post och deras anställda hittar du under "About us" http://www.huffingtonpost.com/static/about-us

   Radera
  6. HP är att betrakta som politiskt korrekt, med krönikörer och redaktörer inom HBTQ, genus, feminism etc.

   Radera
  7. Säpo, Cia? Varför inte Belgien? Helt klart är det Belgien som ligger bakom denna förtalskampanj. Det riktigt stinker nutellaindränkta belgiska våfflor om detta.

   Radera
  8. Precis. Qui Bono? Jo Belgien givetvis,som alltid. Fler flyktingar i Mellanöstern betyder mer konflikt och vi vet ju alla att FN Herstal är en belgisk vapentillverkare som kommer tjäna multum på fler krig och konflikter.

   Radera
  9. Snälla Erik!
   Förstör nu inte kvällens musslor och eco frittar.
   Barnen tycks ha detta som ett kärt minne sedan uppväxten härnere.
   Dessutom belgiskt öl.
   En del saker kan belgarna ju faktiskt.
   Ja, jag känner till Leopold I och hans hejdukar.
   Gott Nytt ÅR, i alla fall....

   Radera
  10. Än en gång...

   Klart, öppet sinne och okunskap är två skilda världar...men inte alla kan ha kunskap om allt (jag tex har samlad en himla massa kunskap om bi där du garanterat ligger långt i lä viket inte betyder att du inte kan ha synpunkter om detta ämne)

   Och nej, vill inte ha någon diskussion, men när jag läser: "politiskt korrekt" så är jag suspekt än en gång.

   Men att en militär influerat man som du och en som vägrade att delta i det militära så som jag kan mötas kräver en hel del "ge och ta".

   Detta är mera att se som retorik än att det är tänkt att föranleda ett svar.

   Manfred

   Radera
  11. Ligga bi?
   Bidevind?
   Härliga ting.
   Hälsa Gorch Fock...

   Radera
  12. The land of chocolate and paedophiles.

   Radera
  13. Hej Skepparn

   Visst är det härliga ting...men med ett fartyg på lätten med en opålitlig maskin (pga åldern och inte besättningen) i en storm på Nordsjön är mindre härlig. ;-

   Legat bi har jag gjord
   Bidevind har jag seglat (tom hård bidevind)

   Ett segelfartyg son "Gorch Fock" hade jag gärna velat uppleva...nu blev det inte så.
   Men att vara befälhavare på en kusttankar har jag däremot tagit del av...

   Radera
  14. Hej, själv!
   Var det inte rentutav en tysk coaster som tog hand om besättningen på den av sovjet nedskjutna Catalinan?
   Från F2, givetvis.

   Radera
  15. @Ben Dover

   Qui Bono? Av att döma av kommentarerna så genererar detta inlägg en massa trafik vilket översätts i inkomster för Cornu.

   Slutsatsen av ett qui-bono-resonemang är att det är Cornu som ligger bakom artikeln, klimatet och Putin?!

   Radera
 20. Man kan också fråga sig om det är billigare eller dyrare att köpa sig utrymme på denna blogg jämfört med att göra det på HP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina listpriser hittar du här

   http://cornucopia.cornubot.se/p/annonsera-pa-cornucopia.html

   förutsatt att jag accepterar förfrågan. Då kommer inlägget etiketteras reklam och det kommer stå "sponsrat av", "i samarbete med" etc. Jag tar dock inte reklam från politiska partier som uppdragsgivare, eller dessas PR- eller reklambyråer som mellanhand.

   Radera
  2. "Gällande rätt är Göteborgs tingsrätt..."
   Göteborg klassas av bloggaren som " muteborg".
   Bara så att ni vet.
   Detta således om ni är missnöjda med hur annonseringen kom till utförande.

   Radera
 21. Om det är SD som ligger bakom dessa artiklar i HuffPost Arabi, så länder det dem till heder. Det ligger ju i deras intresse, i kontrast till Sjuklövern, att ta ansvar för och bejaka nationalstaten konungariket Sverige, och samtidigt torpedera Sjuklöverns destruktiva massinvandringspolitik. Denna destruktiva massinvandringspolitik som Sjuklövern på riksnivå på senare tid har backat upp med påkostade signalpolitiska utspel på torg och i rikstäckande tidningar.

  Om det här är en Psyops, så är det mer troligt att det i IO-2014 organiserade Psyopsförbandet som ligger bakom artikeln.

  SvaraRadera
 22. Härligt. Skönt att se att det iaf finns 1 parti som gör nåt rätt.

  Sen har ju Tino Sanandaji intervjuats också i många utländska medier om den hopplösa situationen med Sveriges invandringspolitik. Kanske kan komma nåt därifrån. Han drar ju alltid fram en massa statistik osv. Senast här:

  http://www.aei.org/publication/ikeamerica-should-the-us-really-be-more-like-sweden-a-qa-with-economist-tino-sanandaji/

  SvaraRadera
 23. Inte alls omöjligt att det är skrivet av personer som kommit till sverige men återvänt. Har arbetat med ankommande flyktingar och sett väldigt många åka hem igen just av de anledningar som tas upp i artikeln.

  SvaraRadera
 24. Om ni kommer ihåg för några år sen så fick en Malaysisk familj barnen fråntagna och fängelse för pappan som hade knäppt sonen på fingrarna för att han inte satt still.
  Barn på dagis ska lära sig sexualkunskap och genusflum.
  Man behöver inte va extremkonservativ för att tycka att mycket är konstigt i Sverige...

  SvaraRadera
 25. När verkligheten inte passar kartan så är det lätt att ta till en konspirationsteori. Här får du lite mer bränsle på din konspirationsbrasa:

  http://indianexpress.com/article/india/india-news-india/my-family-went-to-sweden-i-chose-india-where-i-felt-more-accepted-a-syrian-refugee/

  SvaraRadera
 26. Artiklarnas innehåll är precis tvärtom mot vad utvandrare brukar förmedla gem. Oavsett om det är svenska solkustenpensionärer, amerikamigranter eller syriska flyktingar så brukar alla hålla tyst om eventuella motgångar till dom som blev kvar. Läs t ex mer här: http://fokus.dn.se/sverigebreven

  SvaraRadera
 27. Om det är SD bakom så är det bara ännu en anledning att rösta på dem. Det visar i så fall att de menar allvar med sin politik och arbetar på alla plan för att genomföra den. Det är berömvärt enligt min mening! Betydligt bättre än en så kallad "opposition" som inte lägger två strån i kors för att faktiskt opponera på sittande regering utan hellre lägger sig platt.

  SvaraRadera