Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-12-09 10:59

Handels Malmö: Kollektivavtal stoppar terrorism

Ordförande Elin Westerberg hos Handels avdelning 1 i Malmö skriver i en krönika att kollektivavtal stoppar terrorism, eftersom kollektivavtal motverkar utanförskap. Och som vi vet har vi kollektivavtal i Sverige, så här finns inget utanförskap...

I medlemstidningen Handels Avdelningsnytt i Malmö nr 8/2015 skriver Elin Westerberg följande på vad jag gissar är ledarkrönikaplats:
Moalmöö.
"Vi måste ha i åtanke att de som är huvudansvariga för de fruktansvärda dåden i Paris alla levt i utanförskap. Facket har en viktig roll i bekämpandet av utanförskap eftersom vi tillsammans genom kollektivavtalen bland annat förhandlat fram ett golv som säger hur mycket en arbetstagare minst ska tjäna för utfört arbete. På så vi ställs inte människor mot varandra"
Antagligen var det denna insikt som fick den sk Drottninggatanterroristen att spränga sig själv i luften. Han gick runt där på Drottninggatan och insåg helt plötsligt - "Vänta, alla dessa svenskar har ju kollektivavtal" - och gick och sprängde sig på en bakgata istället.

Att sedan franska arbetare har starkare rättigheter än i Sverige och det är svårare att sparka folk i Frankrike än (med fackets goda minne) i Sverige verkar inte ha stoppat terrordåden i Paris. Sedan ska vi inte gå in på att en del av terroristerna verkar vara av medelklassbakgrund.

Nej, i slutändan kan och ska man inte politisera de satans mördare1. som mördar oskyldiga människor i fruktansvärda terrordåd och vare sig dra några slutsatser kring fackets förträfflighet eller kollektivavtal. ta

Däremot är det lätt att göra satir av detta. Förslagsvis skickar vi ner hela Handels avdelning 1 Malmö till Syrien, där de får kollektivansluta hela IS, så får vi slut på mördandet. På köpet höjs trösklarna för att bli antagen som terrorist då stora delar av befolkningen via fackets lägstanivåer blir utestängda. I permanent utanförskap.

Enda slutsatsen man kan och bör dra av Elin Westerbergs krönika är hur fruktansvärt självgoda och indoktrinerade man är inom de fackligt aktiva. Inför kollektivavtal, stoppa terrorismen.

Vi kan åtminstone vara helt säkra på att det trots dessa kollektivavtal existerar utanförskap i Sverige och hela Elin Westerbergs argumentation faller platt, oavsett vad hon egentligen menade.

1. En liten referens till Olof Palme skadar ju aldrig. Han var också övre medelklass och växte inte upp i något utanförskap. I övrigt inga likheter med dessa satans mördare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Det som förvånar mig mest är att jag fortfarande förvånas.

  SvaraRadera
 2. Jag är ju inte kollektivansluten.. var fan är min Kalashnikov!!

  SvaraRadera
 3. Rent krasst undrar jag om inte vänsterns idéer och strategier kläcks under rödvinsrus tillsammans med andra vänsteranhängare, för koppling till verkligheten har de inte.

  Det är ett spektakel, en blind som leder en blind men sju resor värre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men de har nog väldigt roligt när de sitter och smider sina ränkor. Ex vis "vilken storlek på lägenhet och vilket utbildning skall vi hjälpa till med (Örebro/(smarta) Stockholmare) när krigarna/utanförskaparna repatrierar?"

   Radera
  2. Naturligtvis har de roligt, och känner sig säkert jättesmarta över sina lösningar på världens problem.

   Men det hela får mig att tänka på de genuskoordinatorer som de prackade på Ukraina som hjälp när ryssland invaderade krim. Och nu ska alltså ett fackligt avtal för terrorister få bort terrorismen, jag antar att man tänkt sig ett skyddsombud som effektivt motarbetar "arbetsskador". Förvisso kan det fungera, om inte annat lär 2 fundamentalister som ska försöka enas i "arbetsfrågor" bli underbar underhållning.

   Radera
  3. Tyvärr är det sossar som dricker rödvin varje dag, de riktiga vänsteranhängarna röker starkt hasch och äter hallucinogen svampar för att etablera kontakt med den spirituella världen.

   Det är nog så helt enkelt att vänsteranhängare lider av hjärnskador i större mängd än normalbefolkningen på grund av drogmissbruk.

   De vänsteranhängare som jag personligen har i min bekantskapskrets har täta kontakter med psykvården och bristande hygien.

   Förr i tiden fanns det riktigt intellektuella vänsteranhängare men dessa har ersatts av missbrukare och psyksjuka och därför får vi liknande förslag.

   Radera
  4. Fast högern har ju förfallit i motsvarande grad. Från Roger Scruton till Misesinstitutet.

   Radera
  5. Ben Dover det har du helt rätt i.

   Radera
 4. Jag skulle vilja påstå att det är precis tvärtom!

  Kollektivavtalen gör så att man måste betala en jättehög ingångslön för outbildad arbetskraft som aldrig jobbat förut. Vilket gör att man inte anställer sådana.

  Det blir som en stålskodd mur med taggtråd och mineringar för alla nyanlända att ta sig över. Det är näst intill omöjligt att få ett vitt jobb i Sverige på grund av facken och dess kollektivavtal.

  Alla dessa klyftor i samhället beror i stor utsträckning på facken och att man inte kan få ett första lågbetalt jobb i Sverige.

  SvaraRadera
 5. Där ser man! Det är LO som är lösningen på hela IS frågan. Men hur blir det med oss egna företagare som inte har kollektivavtal?
  Elin kan ju höra av sig till Obama för jag tror inte han vet detta än!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egenföretagare inom terrorbranschen är ju en blind fläck för kollektivavtal, så en ny Breivik lär de inte kunna stoppa. Men en stor organisation som ISIS bör facket snabbt kunna få på knä, med blockad och strejkvakter.

   Radera
 6. Det är ju givetvis lätt att göra satir av detta. I år har lokalrevyerna ett överflöd av karaktärer man kan driva med, jag undrar vilken som blir populärast.

  Ett antal revyer kommer förmodligen att gestalta vår utrikesminister när hon öser ur sig förolämpningar på löpande band mot olika nationer.

  Kanske lika många scener väljer att ha någon som imiterar Åsa Romson när hon försöker sig på att föra logiska resonemang.

  Jag tror dock att den populäraste scengestaltningen kommer att bli en clown, inte helt olik Stefan Löfvén, som utbrister "ordning och reda" i de mest bisarra sammanhang.

  Gott försök Elin Westerberg, men jag tror inte att du kommer att vara bland de mest parodierade karaktärerna i revyerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika bra att lägga ner alla lokalrevyer de är ju fullständigt brädade av vår regering. Det går inte göra satir av något som redan är satir.

   Radera
 7. Vad händer om terroristen sympatiserar med SD och blir utesluten och utfryst?? Denna skulle då inte jag vilja möta.

  SvaraRadera
 8. Politisera ännu mer och gör en akademisk betraktelse. Mitt svar blir Kulturmarxism.
  Den innefattar Elin Westerbergs resonemang.
  Ni kan börja på wikipedia.org - inte den svenska sidan som är anfrätt av just kulturmarxister. cultural marxism och frankfurt school.

  Det går inte att förstå svenskt politiskt liv utan att ha koll på kulturmarxism. Först då kan man förstå utan att avfärda allt som dårskap. Svenskarna och västvärldens fiende är mycket mer sofistikerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast du har ju själv bevisat att du inte begriper just kulturmarxism.

   Radera
 9. Den teori som vänstern älskar att framföra att det är socialt utsatta människor som begår terrordåd har ju motbevisats hur många gånger som helst. Det är oftast övre medelklass och högutbildade som utför dessa dåd. De är inte sura på ett samhälle som svikit dem, det handlar om en religiös indoktrinering. De följer en våldsam ideologi som uppmanar till dessa handlingar. Dessa människor är belästa med gott kontaktnätverk, det är därför de har kunnat utföra dessa handlingar.
  Vänsterns analys är som så ofta helt baserad på luft och fantasier.

  SvaraRadera
 10. Ändamålsglidningen är vid vägs ände, ordet "terrorism" är numera totalt urholkat, en gång i tiden betydde det ungefär "koordinerad attack från multipla gärningsmän med vapen och bomber som dödade massor av människor", nu används det således både om enskilda som attackerar andra enskilda med kniv på öppen gata (sånt är inte terrorism, det är ett vanligt jävla MORD) och om frånvaro av kollektivavtal.

  Vad blir det härnäst; terroriststämpling av hen som slänger tuggummipapper på gatan, tomgångskörning i mer än tre minuter och/eller att köpa plastkasse istället för pappersdito på affären.

  SvaraRadera
 11. Han påvisar en extremt självgod inställning. Visst, utanförskap är EN av många faktorer när det kommer till vad som riskerar att skapa hemgrodd islamistisk terrorism, men sen är ju frågan huruvida facket motverkar utanförskap eller ej. Jag köper visserligen inte Nnyliberalernas trams om att allt vore frid och fröjd om LAS försvann, bidragen sänktes och ingångslönerna drogs ned, då det egentligen inte är anledningarna till att personer med bakgrund i MÖ och Afrika har svårt att komma in på svensk arbetsmarknad, men bara för att facket inte stjälpt dem betyder det inte att man hjälpt dem.

  SvaraRadera
 12. Han påvisar en extremt självgod inställning. Visst, utanförskap är EN av många faktorer när det kommer till vad som riskerar att skapa hemgrodd islamistisk terrorism, men sen är ju frågan huruvida facket motverkar utanförskap eller ej. Jag köper visserligen inte Nnyliberalernas trams om att allt vore frid och fröjd om LAS försvann, bidragen sänktes och ingångslönerna drogs ned, då det egentligen inte är anledningarna till att personer med bakgrund i MÖ och Afrika har svårt att komma in på svensk arbetsmarknad, men bara för att facket inte stjälpt dem betyder det inte att man hjälpt dem.

  SvaraRadera