Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2015-12-11 15:11

Fredagsmys: Blindtest - vilket lands kvinnor är vackrast?

Dags för lite härligt fredagsmys. Denna fredag hyllar vi kvinnor för att de är så otroligt vackra, och toppar detta med ett blindtest där du, kära läsare, man såväl som kvinna, får välja ut vilket lands kvinnor som i medel är vackrast. Singlar hittar även vetenskapliga dejtingtips längre ner.
Ovan ser ni sexton länders kvinnor, i medel, där ett antal foton på kvinnor ifrån respektive land använts för att ta fram ett medel för utseendet.

Ja, alla kvinnorna på fotot är vackra. Det beror på att vi uppfattar vanliga ansikten som vackra. Och tar man medel av en population så får man just ett vanligt ansikte. Ändå kan man tydligt se en viss särart hos olika här västerländska länder. Har man träffat och umgåtts en del med olika nationaliteter så är det ganska enkelt att plocka ut en del ovan. Exempelvis the svenskt utseende (duh!), Frankrike, Italien, England, Polen, Grekland och Tyskland är de jag finner enklast att identifiera (seriöst, kan ni inte identifiera Frankrike eller Italien så skäms jag för er). Det går även att se en del relaterade drag mellan vissa grannländer, som Ryssland och Ukraina, eller länderna på Balkan.

Länderna ovan är, i bokstavsordning och inte i fotoordning följande: England, Frankrike, Grekland, Israel, Italien, Nederländerna, Polen, Rumänien, Ryssland, Serbien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ukraina och Ungern.

Men det är inte identifiera länder ni ska ägna er åt, utan nu ska ni välja vilket lands kvinnor som är vackrast. Om någon i minoriteten kvinnliga läsare finner detta objektifierande så hänvisar jag dem till detta fredagsmysblogginlägg, där män objektifieras. Och nej, att finna kvinnor vackra, är inte nedvärderande eller förminskar kvinnor.

Jag håller med skådespelaren Chris Pratt (Parks & Rec, Guardians of the Galaxy, Jurassic World mfl) - jämställdhet är inte att objektifiera kvinnor mindre, det är att objektifiera män mer (se länk ovan som exempel). 

Att ta bort ett glädjeämne i livet, nämligen att få uppskatta vackra män eller kvinnor, gör jämställdheten en otjänst.

Att jag inte har med t ex asiater, afrikaner eller (syd)amerikaner ovan beror på att dels är jag lat, och dels finns det så många särarter även där att det måste till uppåt hundra bilder för att ge även dem rättvisa, vilket blir ohanterligt. Så därför räcker det med sexton västerländska länder ovan (ja, jag betraktar Israel som en västerländsk demokrati).

Att påstå att utseendet är allt är en annan sak. I själva verket väljer vi ömsesidigt inte alls fortplantningspartner baserat på utseende, utan på det som finns inuti.

Enligt en sammanställning publicerad i ansedda Nature, är den enskilt starkast vägande korrelationen vid val av fortplantningspartner inte fysiska likheter (korrelation 0.2) eller ens personlighet (korrelation 0.1), utan intelligens (korrelation 0.4).
"Assortative mating is greater for intelligence (spouse correlations ~0.40) than for other behavioural traits such as personality and psychopathology (~0.10) or physical traits such as height and weight (~0.20)."
Kort sagt väljer både män och kvinnor det som finns bakom ansiktet och under frisyren, dvs hjärnan (generellt förstås, ingen kan ju knappast valt just dig, kära läsare, som inte förstår att forskning handlar om generella förhållanden och inte avvikande anekdoter, för din hjärnas skull). När man sedan tittar på resultatet av denna hjärna, dvs antalet år man utbildat sig så blir korrelationen hela 0.6.
"Moreover, verbal intelligence shows greater assortative mating (~0.50) than nonverbal intelligence (~0.30), perhaps because it is easier to gauge someone’s verbal ability such as vocabulary than their nonverbal intelligence such as spatial ability. Assortative mating for intelligence is caused by initial selection of a mate (assortment) rather than by couples becoming more similar to each other after living together (convergence). In part, spouses select each other for intelligence on the basis of education—spouses correlate about 0.60 for years of education —which correlates about 0.45 with intelligence."
För er av bloggläsarna som är singlar - för att öka era chanser att träffa en partner så bör ni röra er på samma intelligens- och utbildningsnivå som ni själva. Kanske är det därför det är så många som träffas under studier, vilket innebär en selektion på intelligens, eller på arbetsplatser där man kan förvänta sig ungefär likbördiga intelligens- och utbildningskrav hos de anställda, oavsett om detta är lågt eller högt.

Gissningsvis finns det någon onlinedatingtjänst som identifierat detta och matchar prospekts utifrån utbildningsnivå, som korrelerar starkt med intelligens. En annan konsekvens av detta är att ju ovanligare intelligensnivå du har - ju längre ut du är på normalfördelningskurvan åt någotdera håll - desto viktigare är det att röra sig i rätt kretsar för att hitta en partner, då de bästa och sannolikaste matchningarna blir allt färre ju längre ut på normalfördelningen man är.

Sätt era betyg 1-10 på ovanstående alternativ i omröstningen nedan. Att ni ska kunna välja ut en enskild av alla dessa vackra kvinnoansikten finner jag osannolikt, så ni kan poängsätta samtliga. Ja, det är helt okej att sätta 10 på samtliga om ni finner samtliga perfekt vackra.

Så trevligt fredagsmys på er. Speciellt alla singlar, upp ur soffan och ut med er. Till en plats där du kan hitta matchande intelligens och/eller utbildningsnivå. Vilket alltså inte nödvändigtvis är krogen om du inte befinner dig på eller nära toppen av normalfördelningskurvan (om du inte förstod den meningen, gå till krogen).

Facit på vilka länderna är kommer i ett senare blogginlägg, liksom källor och referenser. Ni kan naturligtvis visa er på styva linan och försöka gissa i kommentarer. Och nej, Google-Fu imponerar inte.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

46 kommentarer:

 1. Kunde inte låta bli att gissa lite, ska bli intressant att se hur många som prickade rätt.

  SvaraRadera
 2. Tycker det ser ut som 16 foton på samma tjej, även efter att redan tagit några öl. Saknar foton på snygga Negresser med big boobies, eller skönheter från Bora-Bora eller Venezuela !

  SvaraRadera
 3. Alltså, ryskan är ju inte alls lika snygg som på bilden jag såg häromdagen.. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. är det den där en viss statschef ansikte är inlagt istället?

   Radera
  2. En del av de bilderna återfinns ovan. På andra platser. Men, ja.

   Radera
  3. En komposit av alla statschefer vore avslöjande. Förmodligen skulle man hitta flera utmärkande neanderthaldrag, med lågt sluttande panna etc.

   Radera
  4. Om det är sant, vad säger det då om oss som låter oss styras av dem?

   Radera
  5. Ja de hade ju större hjärna, speciellt den bakre delen, så vi är nog ett offer för lateralt tänkande.

   Radera
 4. Hur har urvalet av foton gjorts?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite petimeter, England eller förenade kungariket?

   Radera
 5. Hoho, den snyggaste är den ungerska snittkvinnan. Imponerad av mig själv att jag lyckades pricka rätt innan jag tog fram facit. Efter flera besök i landet kan jag lova att Ungerns genpool är något alldeles särskilt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket visar på att tillvänjning är nödvändigt. Bloggläsarna kan inte sägas hålla med dig om den åsikten.

   Radera
  2. Djingis Khan lär ha haft ett rejält genetiskt inflytande ända fram till just Ungern...

   Radera
  3. Den promiskuösa Djingis liksom alla andra nu levande människor, exempelvis Löfven och Romson, är endast behållare för anlag. Men visst, om han spred något bra anlag så lär de ha fått en fördel i genpoolen som består av många av de nu levande människorna. Det hävdas att 30% av neanderthalgenomet kan pusslas ihop om det inhämtas från alla nu levande människor, så kanske vi till och med kan återskapa den virile och förmodligen psykopatiske Djingis som ju var betydligt mer sentida. Gissar på att han skulle göra sig bra som Tsar (rysk Caesar).

   Radera
 6. "För er av bloggläsarna som är singlar - för att öka era chanser att träffa en partner så bör ni röra er på samma intelligens- och utbildningsnivå som ni själva. Kanske är det därför det är så många som träffas under studier, vilket innebär en selektion på intelligens, eller på arbetsplatser där man kan förvänta sig ungefär likbördiga intelligens- och utbildningskrav hos de anställda, oavsett om detta är lågt eller högt."

  Angående detta, finns det inte en viss risk i detta då man tenderar att överskatta sin egen förmåga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Enklast är väl att enbart gå efter utbildningsnivå, så överskattar du inte din egen intelligens.

   Radera
  2. Dessutom var ju utbildningsnivå den högsta korrelationen av dem alla, med 0.6.

   Radera
  3. Jo, utbildningsnivån är väl lättare att kolla. Undra hur den korrelerar med klass?

   Radera
  4. Ganska, men det finns fortfarande stor klassrörlighet i Sverige.

   Radera
 7. Svårt detta. Jag är ju så van att identifiera östeuropeiska kvinnor i skum belysning på Industrigatan, inte på såna här passfoton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skruva ner ljusstyrkan på skärmen

   Radera
  2. Problemet är väl att identifiering av dessa görs väl på attribut som alls inte syns på bilderna?

   Radera
 8. En annan egenskap som brukar få högt i det sexuella urvalet är symmetriska ansikten. Asymmetri är något som även bär människor emot på flera områden.

  SvaraRadera
 9. Jag röstar på nr 5 som vackrast. Gissar på orientaliskt ursprung.

  SvaraRadera


 10. Röstar på de som spontant verkar vara de snällaste!
  Haft tur där i livet faktiskt.
  Men hur fanken tänkte dessa kvinnor?
  Bäst att inte ens försöka finna ut det...
  Röstar på se två som spontant verkar vara de snällaste!
  Har nog faktiskt hamnat helt rätt där i livet.
  Men hur fanken kunde de acceptera mig?
  Nog bäst inte fundera för mycket....


  SvaraRadera
 11. Får man något tröstpris om man fått klamydia-bingo från fyra i rad på någon ledd enligt ovan?

  SvaraRadera
 12. Jag tycker, förvånad blev jag, att engelskan är snyggast. Sedan kommer italienskan. Men ärligt talat, hur kan Cornu skämmas över mig för att jag inte kände igen fransyskan eller italienskan som varandes fransyska och italienska? Jag kände inte ens igen svenskan som varandes svensk ju! Jag trodde svenskan var tjeckiskan. Jag struntar fullständigt i vad de har för nationalitet.

  SvaraRadera
 13. För statistikern så får vi räkna detta som subjektiv stickprovsteori (Poppers Fallibilism) eller på ren svenska "Ju mera generell en teori eller hypotes är, desto fler potentiella möjligheter finns det att falsifiera den."

  SvaraRadera
 14. Vad kan vara mysigare än att repetera de rasbiologiska kunskaperna en fredagskväll? I Nordens Rastyper: Geografi och Historia (1940); Lundberg, Bertil finns följande beskrivning i kapitlet Rasöversikt. Nordens nuvarande folkstockar "Nordrasen. ...långskallig (BLI i medeltal c. 74-75 för män, kvinnorna c. en enhet högre) med smal panna och smal ovalt men kraftigt utmodellerat ansikte med lutande profil (A I i medeltal 90-95 hos män c. 2,5 enheter lägre hos kvinnor). Näsan rak eller ofta svagt konkav hos kvinnorna, hos männen rak, ibland svagt konkav men sällan mycket svagt konvex, på insidan särskilt upptill, mycket svagt åsade öron. Ögonen blå till blågrå, rätt glänsande. Håret oftast askblondt ibland dock övergående till kastanjebrunt eller lingult (som hos alla raser blir hårfärgen mörkare med åren) dessutom mjukt och ofta något litet vågigt. Skär hy." => Nr 10 är svenskan.

  Vem som är fagrast låter jag vara osagt då smak är något högst subjektivt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du har googlat facit och efterhandskonstruerar. Men snyggt försök, antagligen för att du vill låtsas påskina att det finns något av värde i rasbiologi.

   Radera
  2. Nej, mest för att retas lite. Men blond, blåögd, smalt och ovalt ansikte med skär hy. Det är nr 10.

   Radera
 15. Kul, men ni är förstås lurade allihop, sanningen lär uppenbaras i en blogg nära er. Cornu har kungligt roligt på er bekostnad.
  Oberoende av detta, vill jag gärna träffa 15:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara positiva erfarenheter av finskor. Lycka till... För mig är det sättet som de uttalar svenska som gör´et! Oemotståndligt.

   Radera
  2. Ja, men sch- ljudet har jag efter många år inte kunnat förlika mig med!
   Det värsta är att hustrun ihärdigt påstår att det är hon som har rätt uttal...
   Konstigt nog har hon inte lyckats smitta ner barnens uttal!
   Skall, om möjligt, försöka hindra henne från att indoktrinera dotterdottern.

   Radera
 16. Nr 16 är ett praktexemplar, måste jag säga! Men nr 10 ser sötast ut, vilket är viktigare än vackrast i min bok.

  SvaraRadera
 17. Mycket svårt. Jag menar att det är omöjligt att se europeiska kvinnors härkomst enbart på några foton där ingenting är förändrat.Enbart hårfärg, ögonfärg, hårdensitet, och några millimeters avstånd mellan ögon, näsa och haka. Det är samma kvinna stöpt i olika digitala former som några juvenila programmerare uppfattar skillnaden .
  Den bistra sanningen är att det finns inga skillnader numera. Inte i Europa i.a.f.

  Ska man få fram en skillnad i ansiktsfysiologi som måste man ovillkorligen fotografera varenda kvinnliga kotte i varje Europeisk nation och morpha fram ett
  ansikte från bebis till strax före döden.

  SvaraRadera
 18. ...För att inte tala om den kulturellpsykologiska skillanden, Som är betydligt mer signifikativt än ansiktsformen.

  SvaraRadera
 19. Jag gissade på alla ansikten innan jag kollade facit och hade... 1 rätt. Sverige...

  SvaraRadera
 20. 13 och 16 är väldigt lika.

  SvaraRadera
 21. nr 10 som etta,m men jag är väldigt nyfiken vad 11 och 16 är?

  SvaraRadera