Cornucopia?

Aktuellt

Ny e-novell/ljudbok: Valet av Lars Wilderäng - Berget och Oscar nu också som ljudbok

Midsommarhelgen är nu räddad där du kurar under din varma filt eller gömmer dig under regnkläderna. Nu finns min nya e-novell, den säkerhets...

2015-12-18 13:30

BREAKING: Ryssland stoppar svensk civil flygtrafik över Ryssland

Enligt uppgift har Ryssland stoppat svensk civil flygtrafik över Ryssland. Åtminstone ska direktflyg från Thailand till Sverige vara drabbat och måste ta en omväg över Svarta Havet söder om Krim, istället för raka vägen över Ryssland.

Tillägg: Bloggkommentator skriver följande förklaring:

"Svågern är pilot för Thomas Cook och dom har problem. Ryssarna godkänner endast att plan till eller från det land de är registrerade i får passera. Svenska plan registrerade i Sverige får alltså passera. Thomas Cook är danskt så de får antingen flyga runt Ryssland eller så tvingas de flyga till Köpenhamn, mellanlanda där och sen flyga vidare. Smidigt värre.
Oklart hur länge det har varit så och vilka plan/länder som är påverkade eller varför.
Klart är att det ställer till jävligt mycket för deras piloter och arbetsplanering, speciellt nu över jul och nyår."
Så var det med den saken. Notera vilka kommentatorer (kremlins och putinister) som hävdar att jag saknar trovärdighet och har fel.

Tillägg 2: Aftonbladet bekräftar att Ryssland stoppat vissa flygbolag från att flyga över landet.
"Ryska myndigheter har av oklar anledning stoppat finsk, dansk och norsk flygtrafik över deras luftrum. Och eftersom Vings flygbolag Thomas Cook är danskt, så kan inte de heller flyga över landet. Enligt Magdalena Öhrn, pressansvarig på Ving, har de fått indikationer om detta för två veckor sedan, men det genomfördes bara för dagar sedan."
Så var det med den här bloggens trovärdighet. Dvs bloggen var först och hade rätt. De kremlins som försökt påskina att bloggen saknar trovärdighet bör titta sig själva i spegeln.


Ryssland ska ha stoppat svenskt civilt passageraflyg över Ryssland. Istället ska dessa tvingats flyga utanför ryskt luftrum, vilket innebär att de får flyga över Svarta Havet söder om Krimhalvön. Flygtiderna förlängs mellan en halvtimme och en timme, och den ökade bränsleåtgången den längre resan innebär gör att passagerare har fått lämna bagage i Thailand, som får komma med annat flyg för att få bränslet att räcka.

Detta innebär avsevärda förseningar för direktflyg från t ex Bangkok eller Phuket. 

Exempel på förseningar idag enbart till Arlanda är SK8632, som landade 35 minuter sent. Thomas Cook DK1914 ska ha landat 45 minuter sent.

Aktuella exempel man kan titta på Flightradar24 är Norwegians DY7206, som flyger söder om Krim i denna stund, på väg mot Arlanda.

Dock verkar det inte gälla alla flygbolag, en del flighter till Arlanda verkar få flyga över Ryssland.

Man kan fundera på anledningarna till detta. Gissningsvis kan det handla om striden om ryska huset på Lidingö.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

26 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står inte ALLT flyg. Det står flyg. Det står också "Dock verkar det inte gälla alla flygbolag, en del flighter till Arlanda verkar få flyga över Ryssland."

   Radera
  2. Det kan också varit ett tillfälligt stopp, för att markera, som nu är hävt.

   Radera
  3. Snälla lilla rara Cornu: Sluta tramsa, SK8632/TG961 får visst flyg över rysk luftrum. I skrivande stund så har SK8632/TG961 just passerat Moskva. Du får jättegärna länka/visa bild till ditt påstående.
   Det är bara Norwegian flighter som inte beträder ryskt luftrum och det beror nog på detta: http://www.expressen.se/allt-om-resor/nya-krav-pa-svenska-thailandsresenarer/

   Cornu är än en gång påkommen med byxorna nere, det börjar verkligen bli tjatigt.....

   Radera
 2. Kollar man historiken så verkar detta plan/företag ta denna rutt.

  SvaraRadera
 3. Man borde enkelt kunna svara med att ryskt flyg inte får flyga över EU.
  Ryska plan har ju en tendens att störta eller sprängas så det är en ren säkerhetsåtgärd.

  SvaraRadera
 4. Nästan Aftonbladet-propaganda-klass! Fö så flög jag till Bangkok i början på Nov, rutten då var också runt Ryssland via Svarta havet, Kaspiska havet, Kabul och Indien.

  SvaraRadera
 5. "Enligt uppgift", ingen källhänvisning, det blir bara värre och värre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt uppgift innebär förstahandsuppgifter till mig. Bloggen är alltså primära källan för denna nyhet och bloggen omfattas av källskydd. Nu vet jag att du som putinist och kremlin inte gillar demokratiska institutioner som källskydd, men lev med det.

   Radera
  2. Eftersom att du inte kan styrka att källan är trovärdig med öppna källor så framstår din källa som icke trovärdig, sorry.

   Radera
  3. Ha ha, Cornuboten har blivit svenska motsvarigheten till Rami Abdul Rahman

   Radera
  4. Corny, du får kalla mig vad du vill men din trovärdighet står på spel, tänk på det.

   Radera
  5. Nej, det gör den inte.

   1. Du anser redan att jag har noll trovärdighet eftersom jag inte slickar Putins röv.
   2. Om min trovärdighet skulle skadas av att jag har fel, om jag hade haft det i detta fall, men det har jag inte, så hade bloggen haft noll läsare.

   Radera
  6. Tvärtom, Cornucopia: Skränliberaler som du skulle definitivt förlora trovärdigheten som skränliberaler om man inte skrek och larmade om Ryssland och Putin.

   Litet inbilskt kanske att som du utesluta att en rätt stor andel av dina läsare mest betraktar dig som en enfaldig narr. Du påminner en hel del om Kim "La Russophobe" Zigfeld och hennes avsomnade blog. Det är f.ö. därför jag återanvänt mitt alias därifrån.

   Radera
 6. Flög med Ving (Thomas Cook) för två veckor sedan från Phuket-Landvetter. samma sak där. Vi fick flyga runt ryskt luftrum. Samma vecka fick Finnair flyga över ryskt luftrum från Bangkok till Helsingfors.

  SvaraRadera
 7. Thomas Cook är brittiskt så vet inte om det påverkar?

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Samlen er Putinister så skall ni strax enligt förutspått besitta jorden.

  "Saliga äro de saktmodiga [ex efterblivna], ty de skola besitta jorden" - Matteus 5:5

  Dock finns även andra betydelser av femfemma [gammalt uttryck för idiot, dåre, stolle, knäppskalle, sinnesslö, galning etc. ]. Exempelvis Pitefemfem som åsyftar de som intages på vårdintyg på psyk. Först sprattlande, svärande fradgatuggande, med sedan lugnade via droger och leende fastspända på en brits.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja. πραΰς har inte med efterblivenhet att göra, utan förstås bättre som "ödmjuk" vilket också är fallet med översättningen i B2000.

   Radera
  2. Må så vara, men betydelseglidning är en realitet, och det är så jag tolkar betydelsen nu. Iaf blir den enfaldiga sagobibeln så mycket roligare. Fett bra tycker jag.

   Radera
 10. Detta har alltid varit så i Norwegian fallet, sen de startade trafik mellan ARN och BKK. Vet inte varför men antagligen har det med de bilaterala luftfartsavtalen, den som vill gräva vidare hittar en hel länk om detta på flygprat.no nånstans.

  SvaraRadera
 11. Svågern är pilot för Thomas Cook och dom har problem. Ryssarna godkänner endast att plan till eller från det land de är registrerade i får passera. Svenska plan registrerade i Sverige får alltså passera. Thomas Cook är danskt så de får antingen flyga runt Ryssland eller så tvingas de flyga till Köpenhamn, mellanlanda där och sen flyga vidare. Smidigt värre.

  Oklart hur länge det har varit så och vilka plan/länder som är påverkade eller varför.
  Klart är att det ställer till jävligt mycket för deras piloter och arbetsplanering, speciellt nu över jul och nyår.

  SvaraRadera
 12. Gäller nog inte huset på Lidingö om andra än Sverige är drabbat !

  Vi skulle kunna stänga Öresund för ryska fartyg om vi tycker att dom uppför sig hotfullt.

  SvaraRadera
 13. Kan också vara kopplat till EU-sanktionerna mot Ryssland.

  SvaraRadera