Cornucopia?

2015-12-21 08:54

Blandat i Asien - osäker börsöppning

Om några minuter öppnar börserna i Europa och Sverige. Baserat på utvecklingen i Asien och för husse S&P-500:s termin är öppningen osäker.
Dagschart OMXS30
I de asiatiska tidszonerna går Australiens All Ordinaries +0.03%, Japans Nikkei-225 -0.37% och Hong Kongs +0.27%. Att man inte hänger på nedgången i USA i fredags beror på att de asiatiska börserna föll tungt redan i fredags morse.

S&P 500-terminen pekar marginellt ner, men i slutändan blir resultatet osäkert.

Trenden i Sverige är dock negativ, vilket lutar mot fortsatt nedgång. Dock har 1400-nivån bekräftats som stödnivå och höll under förra veckan. 

Om några minuter vet vi.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. OMX brukar inte röra sig särskilt mycket årets sista dagar, av uppenbara skäl är köptryck och volym låg.

  Men början på nästa år blir intressant, tror jag, och kommer nog rätt tidigt fastställa trenden för året...

  SvaraRadera
 2. Högkonjunkturen med KIs prognos 3,8% i år och 3,9% 2016 borde ge fortsatt uppgång långt in på nästa år. Min anekdotiska bedömning av byggnation och trafik i 08 tyder på att tillväxten är starkare lokalt här.

  Givetvis kan händelser främst utanför Sverige snabbt ändra bilden.

  En mäktig omstörtande faktor på lite längre sikt blir de autonoma bilarna där jag nyss såg att Tokyo planerar ha tusentals autonoma taxibilar till OS 2020.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Ryssarna har lagt ut Gen4-kärnkraft på elnätet. Det skriver du lämpligen något om, Cornu!

  SvaraRadera