Aktuellt

Nya extrema Ygeman-rekord för elpriserna - 630 öre per kWh i södra Sverige på måndagen den 29:e november

"Vi har inte elbrist." - energiminister Anders Ygeman (S) till Expressen 8:e september 2021 Nordpool har nu fastställt elpriserna ...

2015-12-05 12:33

Århundradets citat av Åsa Romson om Miljöpartiet och regeringen

Åsa Romson.
Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
RÄTTELSE: Nya Wermlandstidningen har nu raderat det felaktiga citatet och därmed är saken utagerad. Citatet finns dock kvar i pappersutgåvan av NWT. Nedanstående är alltså felaktigt, även om påståendet att NWT publicerat detta är korrekt i sig. Nedanstående länk fungerar dock ej korrekt längre. Till skillnad mot NWT raderar jag inte felaktigheter, som publicerats, utan skriver en rättelse.
”Vi tvingas tillfälligt anpassa oss efter verkligheten.” - enligt  NWT
Någontingminister Åsa Romson (mp) citeras ovan med att Miljöpartiet (och regeringen?) tillfälligt måste anpassa sig efter verkligheten. Underförstått kan man inte längre leva i den fantasivärld, som Miljöpartiet alltid spenderat sin tid i.

Dock är detta besök i verkligheten bara tillfälligt och det impliceras i citatet att man framöver kommer återvända till fantasivärlden.

Citatet är även tryckt i Nya Wermlandstidningens utgåva på döda träd. Citatet har inte kunnat verifierats, men kan förstås inte heller motbevisas, vilket dock gäller alla citat om inte personen spelar in allt vederbörande säger 24/7/52/365. Sannolikast är att det är ett sammanfattande referat av innebörden av flera av Romsons uttalanden.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

40 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det gjorde du med men det gör inget. När jag väl slår er gör jag det så mycket hårdare.

   Radera
 2. MP brukar ju motivera de hårdare migrationskraven med att de ska passa på att bygga ut mottagningskapaciteten under de högst tillfälliga hårda åtgärderna.

  SvaraRadera
 3. Det är nästan otroligt osannolikt att hon kan var minister. Att det hon tror på ska kunna klämmas in i verkligheten påminner lite grand om Baron Münchhaussen och hans fantastiskt osannolika historier för samtiden. Hon begär ju att bli tagen på allvar.

  SvaraRadera
 4. Pullfaktorn med PUT för Syrier ger en instabil värld!
  Det är så självklart att man skäms när det tagit några år för politikerna att fatta det.
  Den förment goda människan som tror sig göra gott är farlig-för de går inte att säga emot utan att bli ansedd grym!
  Vem vill vara grym?

  Det är som att säga till ett barn att du saknar talang för att bli fotbollsproffs. Ansvarsfullt i ett skede men taskigt i ett annat.
  Vi kan inte ta emot alla som nu har förhoppningar i våra förläggningar.

  SvaraRadera
 5. Vad som ofta glöms bort är att C är än mer extrema i denna fråga än MP och att glappet mellan C och M är betydligt större än glappet mellan MP och S. Vad är Alliansens linje? Avvisning vid gränsen eller asylansökningar på svenska ambassader i Mellanöstern?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm på vilket sätt anser du att C är mer extrema än MP?

   Räknar du in att man kan säga lite vad man vill när man sitter i opposition, dvs det kostar väldigt lite för C att framstå som liberala i nuläget men att de kanske hade sett sig tvungna att genomföra en annan realpolitik om de satt i regering?

   Radera
  2. Det är det svaret som är intressant, hur ska Alliansens migrationspolitik se ut 2018 om de vinner valet? Kan C ställa upp på KD och M:s linje?

   Radera
  3. Alliansen kommer inte att återkomma i den form den hade under förra mandatperioden. Sverige har haft några decennier med liberalisering men allt går i cykler och efter nästa val kommer (troligen) de som driver en konservativ linje att vinna mandat. M håller på med en sådan reformering med ett MUF som stretar emot.
   Det mesta talar för att vi får en polsk-riksdag efter nästa val men tre jämnstora partier (S, SD, M) som vardera landar på mellan 20-30%. Oklart hur de ska kunna samarbeta. Egentligen ligger ju SD betydligt närmare S i tankar om exv. kollektivavtal/arbetsrätt mm.

   Radera
 6. Det måste kännas helt onaturligt för en miljöpartist att anpassa sig efter verkligheten. Stackars Åsa, man begriper att hon gråter! Medan Gollum Fridolin desperat försöker falla ikapp maktens ring.

  SvaraRadera
 7. MP förhåller sig alltför ofta till verkligheten som de önskar att den skulle se ut, istället för hur den ser ut. Egentligen inget nytt för någon.

  SvaraRadera
 8. I call BS. Misstänker att Åsa inte sagt det här, hur korkad hon än må vara.

  SvaraRadera
 9. Kul, men stämmer verkligen citatet?
  http://mattiashandley.se/nej-asa-romson-sa-inte-att-mp-skulle-tillfalligt-anpassa-sig-till-verkligheten/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå, om det står i tidningen så måste det vara sant.

   Radera
 10. Hon menar förmodligen att vi nu måste ta paus i de mer visionära planerna, därför att de praktiska problemem är så stora att de tar all tillgänglig kapacitet. Ungefär så. Och det stämmer väl?
  Hon har en olycksalig förmåga att uttrycka även enkla saker på ett sätt som blir ofrivilligt roligt eller lätt att attackera, men det hindrar väl inte att hon i sak kan ha rätt lite då och då.

  SvaraRadera
 11. Jag trodde hon hade börjat nå stadie 3 inom intern acceptanspsykologi, men nu verkar det som hon fallit tillbaka till stadie 1.

  1. Förnekelse - Check (sedan åratal)
  2. Ilska - Check (tårar och hatfyllda blickar mot Löfvén)
  3. Köpslående (vi skall utnyttja uppehållet till att bygga ut så vi kan fortsätta sedan).
  4. Depression
  5. Acceptans

  SvaraRadera
 12. När sade hon detta? Jag försöker hitta en källa, men jag hittar bara press som citerar varandra i cirklar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis aldrig, pangcitatet är baserat på en arg insändare (ej skriven av Romsom) till Nya Wermlandstidningen och inte faktisk Romsom-groda.

   Det har troligtvis fått spridning då det låter som något som Romsom mycket väl hade kunnat säga.

   Radera
 13. https://petterssonorg.files.wordpress.com/2015/12/bron.jpg?w=490&h=704

  SvaraRadera
 14. Under tiden Åsa målar sin båt och går bet i sina funderingar kring exakt vad det är som skiljer Medelhavet från Auschwitz... Blir hon varse kring hur otäck den värld vi övriga lever i och ber övriga snarast möjligt att åter igen följa henne ner i kaninhålet!

  SvaraRadera
 15. Under tiden Åsa målar sin båt och går bet i sina funderingar kring exakt vad det är som skiljer Medelhavet från Auschwitz... Blir hon varse kring hur otäck den värld vi övriga lever i och ber övriga snarast möjligt att åter igen följa henne ner i kaninhålet!

  SvaraRadera
 16. Hundar har medutvecklats att förstå människor, men miljöpartister verkar helt oförstående.

  SvaraRadera
 17. Det var inte så hon sa:
  http://mattiashandley.se/nej-asa-romson-sa-inte-att-mp-skulle-tillfalligt-anpassa-sig-till-verkligheten/

  SvaraRadera
 18. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 19. Det mest fascinerande här är att folk fullständigt ignorerar faktumet att det är ett påhittat citat. Sanningen är liksom underordnad behovet att få sin nidbild av miljöpartister bekräftad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast även om hon sa så eller inte så är det vad som har hänt med regeringens politik.

   Radera
 20. Lars, du brukar väl vara mer noga med källkritik än att sprida "citat" från anonyma insändare utan källa?

  SvaraRadera
 21. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 22. Som andra kommentatorer redan har påpekat så är citatets äkthet mycket tveksamt.

  SvaraRadera
 23. Det är väl stor skillnad på ett citat och ett referat av flera olika citat? Tycker du gör bort dig här.

  SvaraRadera
 24. Nu har du gjort en allvarlig miss i källkritiken, Lars, särskilt som du bygger ett helt blogginlägg på detta citat!
  Metros utomordentliga Viralgranskaren kommer också fram till att Åsa Romson inte sagt så som du citerar.
  http://www.metro.se/nyheter/nej-asa-romson-har-inte-sagt-att-miljopartiet-tillfalligt-maste-anpassa-sig-till-verkligheten/EVHolf!bPWQeo1XPMays/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det står tydligt i blogginlägget att detta är fel.

   Radera
 25. Viralgranskaren har haft fel förr.
  Vad vet de om vad Åsa sagt till NWT?

  SvaraRadera
 26. Hittar inte presskonf. på SVT

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article21825470.ab
  – Det här har verkligen inte varit lätt, men det som fällde avgörandet var att även våra egna kommunalråd ute i landet, de verkliga hjältarna i flyktingkrisen, ropar på förändring. Då måste man ta ansvar och agera, säger en MP-källa.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article21831012.ab
  Sedan kom gråten, märkligt nog när den vice statsministern råkade nämna miljöpartistiska kommunalpolitiker ute i landet.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZpoXqp838zM
  Måste se på hur verkligheten ser ut

  Andrum

  SvaraRadera
 27. Jag tror fortfarande att hon sagt det. Verkar mest logiskt och att kulturmarxistisk media försöker rätta till verkligheten är ju bara som vanligt.

  SvaraRadera
 28. Klart att hon inte sagt det. Åsa Romson skulle ALLDRG att anpassa sig efter verkligheten.

  SvaraRadera
 29. Och historien visar återigen att ingen är så lättlurad som den som verkligen vill bli lurad. I synnerhet när man lurar personen att tro någonting den redan tror på.

  SvaraRadera