Cornucopia?

2015-12-15 09:25

1400 bjuder på stöd i OMXS30

Efter fem dagars rak nedgång bjuder 1400-nivån på lite motstånd för Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30. Börsen stiger i skrivande stund faktiskt 1.25%, vilket får sägas vara en nyhet vi inte sett på ett tag.
Dagschart OMXS30. Ej morgonens utveckling.
Återstår då att se om nedgången är över kortsiktigt och hur länge index håller emot. Det är fullt normalt att en så här lång nedgång möts av upprekyler eller konsolideringar.

Men den långsiktiga trenden kvarstår och den är negativ, så alla försök till återhämtning sker under press. 

Lustigt nog är det ganska tyst från skvalmedia angående börsen nu, i bjärt kontrast mot allt handviftande som gällde tidigt i våras när allt pekade uppåt. Eller lustigt och lustigt, helt förutsägbart.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

3 kommentarer:

 1. Tyvärr har tex inte guld i SEK givit någon vidare tröst heller. Guld i SEK är -3% hittills i år. Börsen är i alla fall lite plus, och har dessutom givit bra utdelning.

  SvaraRadera
 2. Igår fick vi säljsignal för ytterligare nedgång. Först rekyl upp pga just säljsignalen.
  Men eftersom vi har med en ev. dubbelbotten att göra minskar signalens säkerhet. Bäst att avvakta FED idag. Det är trots allt en bit ner till 1276.

  SvaraRadera
 3. STOXX50E har gått upp en hel del också.

  SvaraRadera