Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2015-11-18 21:28

Terrorhotnivå 4

Som ingen missat har hotnivån för terrordåd höjts till hög, nivå 4/5. Det finns information här som inte myndigheterna går ut med och som jag därmed inte tänker gå vidare med själv heller.
Ser du ett sådant här fordon bör du flytta dig bort från platsen.
Nivå fyra betyder i princip att det finns ett känt specifikt hot, men inte i tid och plats. Mediakällor pekar ut en 25-årig jihadretur, men det är att betrakta som rykten.

Jag har själv uppgifter som inte finns i media, men jag utgår från att berörda myndigheter, inklusive Säpo och polisen, inte gått ut med dessa uppgifter av operativa skäl. Därför tänker jag inte heller göra det, även om jag förstås uppskattar mina källor. När detta är över kan dessa uppgifter diskuteras.

Vad jag kan konstatera är att hotnivån ska tas på största allvar. Dock kan man personligen inte göra så mycket. Se till att alltid hålla koll på vad utgångarna finns från den lokal du befinner dig i, dvs nödutgångar, ordinarie utgångar och personalutgångar (ofta, men inte alltid, även markerade som nödutgångar). 

Kom också ihåg att två av målen i Paris var evenemang - en fotbollsmatch och en konsert. Övriga var helt spontana civila måltavlor och helt omöjliga att skydda sig mot.

Kom ihåg att dom det börjar smälla, så ska du inte stanna och filma eller fotografera, utan du ska skyndsamt förflytta dig åt andra hållet. Kom också ihåg att signum är, även om det sannolikt misslyckades vid fotbollsstation i Paris, att detonera laddningar även bland flyende eller evakuerande folkmassor och/eller sedan när räddningstjänst och ambulanser anländer. Om du inte är sjukvårdsutbildad eller på annat sätt seriöst kan bidra till räddningsinsatsen ska du inte stanna kvar på plats. Räddningsinsatsen kan vara en måltavla.

Så ta hand om er. Ta hotnivån på allvar. 

Att polisen gått ut med uppgifter om hotnivån är för att allmänheten ska få förklaringar till de öppna aktiviteter som polisen genomför. Främst varför polisen kraftigt höjt sin närvaro vid vissa platser och evenemang. Genom information om varför motverkar man ryktesspridning, men i övrigt kommer man inte berätta något om vad man gör eller vad som pågår.

I övrigt har fransmännen tillämpat fransk patron ur under dagen och sköt ca 5 000 skott under förmiddagens flera timmar långa eldstrid, som ska ha dödat ett ännu en offentliggjort antal terrorister och där man även gripit ett antal.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

80 kommentarer:

 1. I detta läge är det viktigt med dialog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dialog? Skrik allahu akbar och hoppas dom skonar dig...

   Radera
  2. @Alex
   Tror du missade ironin i inlägget ovan...

   Radera
 2. Jag tror mer på att någon insatt skriver en bok som kommer ut ett år efteråt. Då är dimman skingrad, det operativa historia och detaljer kan avslöjas utan att avslöjas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Publiceras det böcker i Syrien om kriget i Syrien för ett år sedan? Det här går inte över, det här är civilisationens undergång i Sverige. Om ett år är massmördandet vardag, det enda som görs med böcker då är att de eldas upp.

   Radera
  2. @Kapitalist: Spännande profetia. skall lägga in en påminnelse i Outlook så att jag om exakt ett år kan följa upp och studera massmördandet och bokbålen i Sverie.
   Seriöst: du verkar hemfallen åt rätt extrema överdrifter.

   Radera
 3. Vilka potentiella mål ser ni? Konserthuset, NK, centrala, mycket folk, kända platser om man ska spränga sig själv. För bäst effekt bör man ju spränga sig ett fullsatt tunnelbanetåg i rusningstrafik när det lämnat stationen och är i tunneln. Ska vi gå på Paristemat så spelar Cradle of Filth snart. En vän spekulerade i någon julceremoni (första advent?) eller dylikt i storkyrkan/katarina kyrka eller dylikt. Men att attackera kristendom i Sverige känns inte lika effektivt som att attackera något folkligt och det bör även terrorister inse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det kommer sker i någon annan stad än Stockholm.

   Radera
  2. Melodifestivalen, Mall of Scandinavia, NK julhandel för att nämna några...

   Radera
  3. Nobelfesten....
   Stadshuset
   Kända platser med stark anknytning till Sverige!
   Ja, om nu något svenskt fanns...

   Radera
  4. I "storstan" finns tillgång till insatspolis, relativt gott om kvalificerad sjukvård inom bilavstånd och även militär om det behövs. Här är även säkerhetstänket ganska högt.
   Tänk istället ett stort köpcenter på "landet". Nordby köpcenter norr om Strömstad är ett sådant exempel. Töcksfors är lite mer "utspritt".
   Långt från polisen, om de inte råkar vara där med husbilen. Långt från sjukvård, om man inte kan flyga till Oslo. Långt från insatsstyrkor, om inte Ygeman frågar norrmännen snällt.
   De som troligtvis reagerar snabbast är HV Insats i Strömstad :)
   Tänk då en samordnad attack mot fyra, fem köpcenter på "landet". Bilbomber på parkeringen intill glasfönstren. 50 skadade per plats skapar kaos. Andra vågen tjugo minuter senare. Tredje vågen efter det. Behövs inga självbombare. Inget ovanligt att det står stora vita skåpbilar parkerade där varje dag.

   Radera
  5. Akutsjukhus. De går in och dödar all personal de kommer åt och bränner ned byggnaden. Det skrämmer folk att veta att det inte finns någon vård att få ifall de blir skadade av nya terrordåd.

   Radera
  6. Sveriges shoppingmecka: ullared...

   Radera
  7. Bra tänkt, ge dom mer tips

   Radera
  8. Den som tittar åt det håll som alla förväntar sig tittar förmodligen fel. Den som vill skydda sig behöver även tänka utanför boxen. ISIS-terrorister förklädda till flyktingar behöver inte planera för attackera någonting i det här landet, de behöver bara sitta stilla och vänta på att offren skall komma till dem. På morgonen den 13:e December kommer t.ex tusentals unga svenska flickor som vill ha meriten "Lucia" i sitt CV att helt utan militärt eller polisiärt skydd tvingas besöka flyktingarförläggningar därför att en kriminellt godtrogen vuxenvärld kommer att lägga in sådana stopp i det lokala programmet. Den som vill skydda sin tonårsdotter från mord/våldtäkt bör hålla henne borta från årets ljushuvudtåg.

   Radera
  9. Varför inte hålla sig borta helt från sverige?
   När kämpade ni senast?
   Själv gjorde jag under en femårsperiod ytterst tappert motstånd mot att bli inkallad under en tvåveckors period.
   Jo, jag vann.
   Tala om att båda parterna lade sina resurser på väsentliga ting....

   Radera
 4. "Five men is a juicy opportunity, one man's a waste of ammo." Obskyr popkulturell referens som inte är desto mindre sann.

  SvaraRadera
 5. En teknisk fråga, men hur långt ifrån en självmordsbombare på ett pendeltåg måste man stå för att ha en rimlig chans att överleva?
  Typisk ryggsäcksladdning 5-10 kg högexplosivt sprängämne?
  Räcker det att ha koll på de andra i vagnen eller behöver man hoppa av tåget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror väl på tågets hastighet och läge (bro, tunnel, etc).

   Radera
  2. Tänk på att det inte är helt ovanligt att självmordsbombare har kartesch i sprängbältet.

   Radera
  3. Jag har inte sett några bilder på urspårade tåg pga onboard bombers. Det verkar vara plåtburken dvs skalet som fläks upp av övertrycket.

   Splitterverkan blir det kartesh eller ej. Mycket smått som flyger loss. Så man bör väl ialla fall vara i en annan vagn och ha lite tunnplåt och vattensäck mellan som splitterabsorbent.

   Skall nog ha bättre koll på mina medpendlarr framöver.

   Radera
  4. @Rickard
   Det är väldigt många parametrar som spelar in i hur "dödlig" en bomb är. För att nämna några; explosivämnets kemiska sammansättning/densitet/totala massa, höljets massa/densitet/tjocklek, bombens geometri/placering/initiering, mm mm. På 70-talet hade terrorister mer eller mindre fri tillgång till Semtex som är ett mycket potent, fabrikstillverkat sprängämne med goda splitterbildande egenskaper. Idag verkar det vara mestadels hemmakok vilket ger mycket stora variationer i resultat vilket inte minst självmordsbombaren i Stockholm häromåret är ett bevis för.

   Det som är farligt i en bomb är stötvåg och splitterutkast. Stötvågen är relativt ofarlig, ie inte dödlig men trumhinnor kommer spricka och icke-dödliga lungskador kan uppstå, om man befinner sig i ett välventilerat utrymme som ett tåg eller en buss efter att fönstren tryckts ut. Förutsatt att man inte kastas in i någonting eller får någonting löst kringflygande på sig.10 meter från 5-10kg överlever man garanterat. Om tåget skulle råka befinna sig i en mycket tight tunnel vid detonation gäller lite andra förhållanden vilket kraftigt förstärker stötvågens skademekanismer vilket tyvärr var fallet vid en av bomberna i London 2005. Splitter är desto farligare och kan göra hål i kroppen på längre avstånd men sprids å andra sidan ut som russinen i en jäsande kaka varför splittertätheten per ytenhet snabbt nedgår och medföljande risk att träffas. I det militära tar man dock t ex alltid ut 1000m i säkerhetsavstånd för oskyddad trupp så fort man spränger något i metall vilket i normala fall är ett helt säkert avstånd. 20cm armerad betong stoppar alla splitter och riktar dessutom bort stötvågen men jag skulle kunna tänka mig att 4-5 människokroppar som mest består av vätska stoppar det mesta en hemmagjord bomb kan prestera i splitterväg. 10 stolsrader ifrån en självmordsbombare i de flesta former av transportmedel borde man således överleva.

   Önskas fördjupning på området har MSB har gett ut en rad intressanta publikationer om effekter av sprängning i stadsmiljö. Googla "Bebyggelsens motståndsförmåga mot extrem dynamisk belastning" och du skall finna många intressanta pdf:er

   Radera
  5. Jag har inte sett några bilder på urspårade tåg pga onboard bombers. Det verkar vara plåtburken dvs skalet som fläks upp av övertrycket.

   Splitterverkan blir det kartesh eller ej. Mycket smått som flyger loss. Så man bör väl ialla fall vara i en annan vagn och ha lite tunnplåt och vattensäck mellan som splitterabsorbent.

   Skall nog ha bättre koll på mina medpendlarr framöver.

   Radera
  6. Till Ocke.

   MYCKET intressant läsning, tack för att du delade med dig och spred din kunskap!

   Radera
 6. Nivå 4 betyder att Monas terrorlinje är inkopplad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *skäms för att jag inte kunde låta bli att skratta åt det där*

   Radera
 7. Skönt att statsminister löfven höll ett lugnade tal till folket där han redogjorde för regeringes handlingsplan.

  Not.

  Löfven måste vara den sämsta statsminister Sverige haft i modern tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, och regeringen är lika usel. Ygeman framstår därför som Einstein.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Har inte sett Steffe i media senaste veckan, har han lämnar ämbetet och återgått till svetsning?

   Radera
  4. Nja, Reinfelts sista två år var inte heller mycket att hurra för, eller Göran Perssons sträcka hela vägen från den fantasilösa valnatts-regeringsförklaringen "vi regerar vidare" punkt slut.

   Radera
 8. Be afraid, very afraid.

  Chansen att dö i ett terrordåd är mindre än att bli äten av en haj i Sydafrika (där jag faktiskt har bott). Möjligt att det finns ett hot och mycket möjligt att det inte finns något. Också möjligt att polisen helt enkelt är felinformerad, både i mer och mindre hotfull riktning.

  Det bästa folk kan göra i rådande situation är helt enkelt att sluta läsa tidningar och börja tänka själva. Det finns knäppa muslimer som tror de kommer till himmelen genom att döda gemene man men det finns också politiska fraktioner som vill föra krig. Typ bomba Långbortistan igen och på så sätt skapa Isis v2.

  Förresten, när jag låg och tryckte på K4 back in the days så betydde patron ur att man pangat klart, inte tvärtom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fransk patron ur innebär också att man pangat klart... dock genom att tömma resterande ammunitionen i "målet" så dennes nästa instans garanterat är bårhuset alternativt metallåtervinningen.

   Radera
  2. Nja Nu tror jag att cornu, skapade ett eget uttryck. Av det välkända ordet "Amerikansk patron ur" Som inebär att när du skjutit klart, tömmer du medelst automateld, resterande amunition i magasinet. Dock i ofarlig riktning.

   Radera
  3. Nja Nu tror jag att cornu, skapade ett eget uttryck. Av det välkända ordet "Amerikansk patron ur" Som inebär att när du skjutit klart, tömmer du medelst automateld, resterande amunition i magasinet. Dock i ofarlig riktning.

   Radera
  4. @ Paxmax
   Trodde jag med!
   Men jag vill ju inte ständigt gnälla på den författande fårfarmaren...

   Radera
  5. Jag uppfann uttrycket i lördags. GIGN uppfann metoden vid flygkapningen på 90-talet och BRI använde den i Kosherbutiken.

   Radera
  6. Du menar att sannolikheten HAR VARIT låg i Sverige? Men är sannolikheten för att råka ut för ett terrordåd låg i dagens Syrien, Irak och Afghanistan? Det är ju det samhället som Sverige nu mycket hastigt omvandlas till. Terrorism är en del av arabernas "kultur". 40 000 migranter sökte asyl i oktober, 80% män i vapenför ålder som uppger att deras vanligaste yrke är "soldat". Sverige har 20 000 demoraliserade oorganiserade poliser och fallande, särskilt som regeringen+borgarna i budgeten nu skär ned polisens budget med 5%.

   Radera
  7. 5000 skott. och handgranater gör det visst lite svårt att räkna och identifiera förövarna. I värsta fall får de väl skrapa upp och väga resultatet för att utröna hur många det var

   Radera
  8. Apropå arga hämdlystna unga män så har Sverige producerat sådan helt själv genom historien. Förr kallades de för sabotörer och dynamitarder, som sabbatssabotören som bombhärjade och spred skärck i Stockholm på hösten 1946.

   Radera
  9. "Chansen att dö i ett terrordåd är mindre än att bli äten av en haj i Sydafrika (där jag faktiskt har bott). Möjligt att det finns ett hot och mycket möjligt att det inte finns något. Också möjligt att polisen helt enkelt är felinformerad, både i mer och mindre hotfull riktning."

   Och med samma anledning borde personen i artikeln nedan också släppas fri eftersom risken att du drabbas av honom är mindre än att bli uppäten av en haj i sydafrika.

   http://www.expressen.se/nyheter/sveriges-farligaste-pedofil-vill-bli-frislappt/

   Eller så tar man den här skiten på allvar nu. Inte sen, inte med innehållslösa tal om olika nivåer av hot.

   Radera
  10. Varför skulle pedofilen släppas fil? Jag pratade om rädsla för att utsättas för ett terrorattentat, det är ju helt frikopplat ifrån straffsatsen för att faktiskt utföra ett. Jag förstår inte ditt resonemang.

   Men eftersom folk hetsar upp sig så sure, risken att utsättas för ett terrorhot är åtminstone större än chansen att bli uppäten av en haj i Sverige.

   Radera
 9. Vad behöver vi göra för att buddhisterna och kväkarna, eller vad dom här religiösa extremisterna kallar sig, ska lugna ner sig och sluta upp med det här oskicket att bomba och skjuta ihjäl oss européer? Vi måste inleda en dialog så att okynnesattackerna och rackartygen upphör. Mona, hjälp oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra början hade varit att sluta sprida IS propaganda om att de anfallit Europa. De har helt enkelt inte den förmågan.

   Och om man ska ange hur farligt IS är för en Europé hamnar de långt ner på listan, längre ner än vardagliga sysslor som tex att äta mat eller cykla till jobbet.

   Radera
 10. Leta efter den misstänkte i Mona Sahlins knä. Hon försöker nog skydda och trösta den stackaren i denna stund.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. För mig råder det ingen tvekan om, och jag utgår ifrån, att den höjda hotnivån i Sverige har muslimska förtecken, och är ett resultat av den destruktiva massinvandringspolitiken och ett de facto gränslöst EU, samt det faktum att svensk miltär under Natoflagg står på endera sida i någon muslimsk klanfejd på muslimsk botten.

  Så då frågar man sig varför media- och politikereliten fortsätter att öka sannolikheten för terrorhandlingar i Sverige, genom att dessa så halsstarrigt slår vakt om den allsmäktiga asylrätten, den destruktiva massinvandringspolitiken till Sverige och Schengensamarbetet?

  Svaret måste var prestige och egoism i skön symbios med en underutvecklad analytiskt begåvning.

  För oss andra som har litet vett i skallen, så är det ju uppenbart att massinvandringen och ett de facto gränslöst Europa, kombinerat med EU:s sämsta integrationspolitik, ökar rekryteringsbasen för inhemska, radikaliserade, muslimska terrorister i Sverige. Sannolikheten för att dessa senare kommer begå terrorhandlingar riktade mot svenskar kommer därmed att öka. Det kan ju vara värt att notera att samtliga fem identifierade terrorister vid attentaten 13/11-2015 i Frankrikes huvudstad hade fransk nationalitet, varav tre bodde i Belgien (enligt New York Times).

  Och jag kan inte förstå varför somliga i bloggosfären i Sverige hyllar Carl Bildt för hans internationella engagemang. Nog har han varit engagerad, inte på något övervägande konstruktivt utan på ett övervägande destruktivt sätt. Carl Bildts internationella engagemang har ökat/ökar terrorhotet mot Sverige och svenskarna. Bildt satt nämligen i lobbygruppen ”Committee för the Liberation of Iraq”, som propagerade framgångsrikt för att USA skulle invadera Irak 2003. Resultatet av Bildts ansträngningar har blivit att Irak är en ”failed state” och ett säkerhetsvakuum, som delvis har fyllts med terrororganisationerna al-Qaida och ISIS ökande makt i regionen.

  Bildt har också styvnackat försvarat svenska ISAF, vars närvaro i Afghanistan var en av anledningarna till att den radikaliserade ”gentlemannen” utlöste sin självmordsbomb i julruschen i Stockholm 2010-12-11.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade det varit befarad högerextremism så hade de redan gått ut med namn och bild och guilt by association mot ett visst riksdagsparti skulle jag väl tro.

   Radera
  2. Fel svar!
   Rätt svar är att politikerna har sett vilket underbart lyxliv som arabiska toppolitiker lever i, och vill därför införa samma samhällsordning även här. Det är praktiskt att härska över ett folk som lever i skräck för terrorister och poliser. Att folket är utfattigt gör inget, det finns alltid råvaror som utländska bolag kan exploatera med militärt beskydd, det ger politikerna miljardbelopp varje år i alla fall, det räcker för att bygga nya palats. Politikerna vet mycket väl vad de gör nu när de totalförstör samhället, det är korkat att anta att de som har lyckats ta makten och det mesta av allas pengar är korkade.

   Radera
  3. @ Kapitalist

   Tja, att allt-åt-alla politiken i nästa generation (där vi är nu) skulle kunna ge oss politiker som själva vill leva i maximal lyx efter att ha växt upp totalt bortskämda är ju en fullt tänkbar logisk utveckling. Du skulle ha stannat där efter den första meningen.

   Påminner mig för övrigt om det gamla skämtet:
   -Varför satsar svenska rikspolitiker mer pengar på lyxiga fängelser än bättre skolor?
   -???
   -När man har kommit så högt upp i smeten vet man att man själv aldrig mer kommer att behöva gå i skolan...

   Radera
 13. Med tanke på att det statistiskt sett är avsevärt större risk att dö i trafiken än av ett terrordåd i Stockholm så finns det givetvis ingenting alls att oroa sig för.

  Det som skrämmer mig mest är faktiskt SÄPOs inkompetens och nollkoll. När Taimour Abdulwahab sprängde sig själv 2010 så bara skrek polisen att "han var ensam" trots att det var helt uppenbart att hans fru lade upp saker på nätet efter dådet. Sedan blev ju en person i Skottland dömd för finansiering av dådet. Så när polisen skriker "han var ensam" så är vad jag hör "han måste varit ensam för vi kan inte hantera detta alls". DN har ju nu tillochmed haft artiklar om att han inte var ensam och det är ju faktiskt helt uppenbart eftersom terrorister som Taimour aldrig agerar ensamma.

  Sen kan man fråga sig vad den förhöjda hotnivån innebär rent konkret för oss vanliga människor. Kommer man se patrullerande poliser med tung beväpning på t.ex. T-Centralen eller fokuseras skyddet på politiker, journalister och kändisar? Med tanke på hur extremt många personer från ... gud vet var ... som kommit till Sverige på en så kort tid och det utan någon som helst koll så kan man ju lätt fantisera om hur många soldater en främmande makt har kunnat föra in till Sverige. Om ISIS bara är någon enstaka procent av alla som kommit till Sverige den senaste tiden så kan de lätt ha flera kompanier med soldater på plats. Kanske till och med en hel bataljon! Detta i kombination med Schengen som gjort att man kan lasta hela långtradare med vapen och sprängmedel och köra till Sverige utan att köra igenom en enda tullkontroll gör att man kan sätta ihop en fantasi där det faktiskt går att genomföra en regelrätt invasion.

  Hur många var det totalt som utförde dådet i Paris? 15? 20? Tänk då vad 200 skulle kunna göra i Stockholm. Då skulle nog statistiken mot trafikdöden ändras ganska radikalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt men inte omöjligt för en ensam dåre att genomföra allvarliga dåd ( t.ex. Unabomber och Breivik). Men i detta fall pratar vi stridserfaren IS-anhängare som förmodligen inte åkt till Sverige för att ensam utföra ett dåd. Det rimliga är att anta att ytterligare ett antal IS-tränade soldater/operatörer befinner sig i Sverige beredda att ge understöd. Frågan är egentligen om irakiern har operativt ansvar eller endast är en fotsoldat? Har han operativt ansvar ökar sannolikheten att Sverige öven skulle kunna vara ett mål, men då inställer sig frågan vilket mål är tillräckligt politiskt intressant? Å andra sidan kan Sverige mycket väl enbart vara en bas tack vare våra öppna gränser och obefintliga bevakning (eller kompetens--nästan mer orolig för inkompetenta, rädda och skjutglada poliser).
   Men, om Sverige nu är ett mål, så finns det inte så många andra alternativ än Nobelfesten (och dagarna däromkring) som ger tillräckligt med politiska "Bang fot the bucks" (ursäkta uttrycket).

   Radera
  2. Återigen, HAR VARIT låg. Du kan inte använda historik från ett svenskt samhälle som är helt annorlunda än det arabisdka samhälle som vi nu mycket hastigt omvandlas till. Sannolikheten för terrordåd i Sverige går snabbt mot den som råder i Syrien, Irak, Afghanistan varifrån miljoner anonyma vapenföra män nu anländer och vägrar ge upp sin "kultur".

   SÄPOs enda uppgift är att öppna dörren för det terrorsamhälle som politikerna har beställt. SÄPO kartlägger alla meningsmotståndare och kommer en natt att bryta sig in i deras hem för att skjuta ihjäl dem, precis såsom säkerhetspoliser brukar göra. Du skämtar bort det här precis som naiva tyska judar skämtade bort Hitler-regimen på 1930:talet, blickade bakåt och tyckte att pogromer har inte förekommit här på så länge...

   Radera
  3. "Vad den förhöjda hotnivån innebär rent konkret för oss vanliga människor"

   Jag rör mig utomhus och i centrala Göteborg varje arbetsdag genom mitt jobb. Idag kan jag garanterat säga att jag sett ordentligt med polisbilar, där till och med gamla modeller från 90-talet börjat florera omkring. Utöver detta har jag också sett grindar på företag som annars varit öppna istället idag varit stängda och där 1 vakt stått utanför för att utföra legitimering om man ska in på området. Så idag har det åtminstone synts konkret.

   Radera
 14. En regering i vilken en islamist som jämför ISIS med hjältarna som frivilligt stred för Finland mot Sovjet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med tanke på att MP och V verkar vara helt av spåret så är ju deras medverkan i regeringen ett hot i sig. Och en statsminister som lyser med sin frånvaro...

   Radera
 15. Dags att ta i med hårdhandskarna.
  Jag skulle vilja föreslå följande åtgärder:
  - inga statsbidrag till föreningar som SUM vilka propagerar för ISIS och aktivt främjat rekrytering till ISIS
  - ingen förtur i bostadskön för hemvändande jihadister
  - inga praktikjobb för ISIS-krigare som begått brott mot folkrätten
  - Lägg ned myndigheten som skapats för att befrämja islamismen (MUCF)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett effektivt medel mot jihadturisyer vore att gå i krig mot IS. Då skulle man fängsla dem med nuvarande lagstiftning...

   Radera
  2. Istället för att fantisera och önskedrömma, så rekommenderar jag dig att inse allvaret och realistiskt förutse vad som kommer att hända i Sverige de kommande per tre åren. Och förbereda dig för att hantera det.

   Radera
 16. En verkligt osmart drag var att låta Saudiarabien betala för moskén som ligger nedanför Ramberget på Hisingen,,

  SvaraRadera
 17. Shit, vi ska till Stockholm i helgen! Tänkte kanske gå ut och fika och gå till Junibacken, men man ska kanske stanna på hotellrummet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför lämna skeppet överhuvud taget?

   Radera
  2. Äh, du är inte så mycket säkrare på hotellrummet. Terrorism kan man som enskild inte förebygga. Man tar det som det kommer, det är först då det spelar någon roll vad man gör. Gå till Junibacken du, den kommer inte att finnas kvar om några år, så passa på.

   Radera
 18. Det där med att springa iväg har vi ju sett hur fint det fungerar... massvis med slaktoffer. Men när det gåtts till angrepp istället så av någon orsak har det varit få offer... Kanske dags att sluta säga åt folk att springa o gömma sig och agera istället... desto fler som tänker på saken och agerar desto fler kommer följa och desto färre kommer offren vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade staten inte gjort sitt folk helt försvarslöst med vapenlagar, så hade de ju skjutit tillbaka och hundra liv hade räddats. Nu sköts ju terroristerna ihjäl i alla fall, och det är väl alla eniga om att det är bra. Problemet är att människor som drabbas har förbjudits att göra det jobbet själva, så de måste dödas, sen kommer polisen och dödar terroristerna. Avskaffade vapenlagar vore det allra mest effektiva skyddet mot terrorism och annan våldsbrottslighet. Men politikerna vill ju ha ett terrorsamhälle, varför skulle de annars så utstuderat ha gjort hela folket totalt försvarslöst?

   Radera
 19. Jag hoppas att säkerhetstjänsterna i Europa på högsta nivå har tänkt på att dåden i Paris och individjakterna som nu pågår i olika länder som Sverige också i värsta fall skulle kunna vara en avledningsmanöver inför något ännu värre. Medan alla fokuserar på att jaga ytterligare associerade i norra Europa så kanske tidigare helt okända terrorister smugglar en atombomb över medelhavet till Grekland eller Italien.

  SvaraRadera
 20. Jag kommer hålla Mona Sahlin personligt ansvarig. Hon är ju ansvarig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är hon ju ej!
   Hon är politiker....

   Radera
 21. Cornu, du skriver att du har operativ info om vad/vem det är myndigheterna letar efter.

  Kan det vara Lövfen?

  SvaraRadera
 22. Ganska intressant att EU nu stressat fram och presenterar ett förslag om gemensamma vapenlagar inom EU, igen. Man försökte för några år sedan men förslaget blev då nerröstat. Det nya förslaget kommer att förbjuda civila att äga hel- och halvautomatiskavapen, förbjuda försäljning av vapen och vapendelar på internet m.m. (vilket inte det förra gjorde, förutom helautomatiska vapen). Orsaken är bland annat att stoppa terrordåd och stoppa möjligheten för krimminela att komma över vapen.
  2013 uttalade sig en av Interpols höjdare om terrorattentat/vansinnesdåd och vapen, klart läsvärt och värt att fundera på nu när polis och myndigheter har sagt i klartext att statsmakten och våldmonopolet inte kan skydda oss civila. http://abcnews.go.com/Blotter/exclusive-westgate-interpol-chief-ponders-armed-citizenry/story?id=20637341

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa vapenlagar är till för att begränsa civil vapentillgång och inte begränsa tillgängligheten för kriminella, bor i Malmö och kan köpa vapen på några timmar..... någon förväntar sig ett civilt väpnat uppror...

   Radera
 23. Jag håller mig hemma med pizza, Fanta och Netflix...

  SvaraRadera
 24. Nivå 4 poliser överallt, försvarsmakten höjer beredskapen.. detta några timmar efter att Parispolisen gripit sju st terrorister(waterboarding är effektivt) detta handlar inte om en ensam terrorist utan flera och förmodligen många som använder Sverige som bas för inre och yttre terrorhandlingar.
  Alla icke trogna bör vara rädda och undvika folksamlingar.

  SvaraRadera