Cornucopia?

2015-11-26 16:14

Sök på börsmäklarnas affärer

Tjänsten BrokerStats låter dig helt gratis söka på de olika börsmäklarnas affärer. Kan vara användbart för den som vill spåra hur olika aktörer bakom olika börsmäklare kan misstänkas agera i olika aktier - vilka köper, vilka säljer, och när.

Börsmäklarna handlar förstås inte främst i egen bok, utan på olika mäklare (t ex Avanza, Swedbank etc) handlar det förstås om kunder som gör affärer. Likväl kan det vara intressant, speciellt i mindre bolag, att titta på om någon speciell aktör är inne och handlar i en viss aktie.

Dagschart S&P-500 får missvisande
nog illustrera detta inlägg.
Drivs t ex en uppgång i ett mindre bolag av att en enskild aktör är inne och köper. Inte ett gott tecken, då uppgången kan upphöra när aktören köpt klart. Dessa uppgifter kan man generellt dock få i realtid från t ex Avanza.

Men det kan också vara relevant att titta historiskt - har tidigare uppgångar drivits av enskilda aktörer? Där kan Brokerstats tillföra intressant historik. Affärerna redovisas per aktie och både i volym eller värde, utifrån önskat datumintervall.

Detta inlägg är inte reklam, utan jag uppmärksammar bara en till synes utmärkt användbar tjänst. Som inte ens har någon reklam, inte än iaf.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar