Cornucopia?

2015-11-01 12:55

OMXS30 orkade inte knäcka motståndet

Trots att OMXS30 är i en kortsiktigt stigande trend i den långsiktigt fallande trenden orkade inte börsindex ta sig igenom det motstånd som det tidigare dödskorset utlöstes på. Istället har vi under veckan fått se kräftgång på börsen.
Dagschart OMXS30. 
Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har återhämtat sig sedan raset efter dödskorset i MA50/MA200 utlöstes i slutet av augusti. Kortsiktigt är trenden rent av positiv i OMXS30. Ändå orkar inte indexet ta sig upp genom den nivå där den långsiktiga säljsignalen utlöstes. 

Åtminstone för stunden har återhämtningen alltså kommit av sig. Än så länge kan man fortsatt anta att den långsiktiga trenden dominerar, även om börsen kan fortsätta upp ett tag till. 

Sveriges ekonomi är på väg in i överhettning, vilket innebär att företagen inte kommer gå så mycket bättre än de gör idag. Istället är det dags att se över investeringarna och ta positioner för nästa nedgång i ekonomin.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Ja, börsen är extremt kostsam för negativa människor. Den sista platsen på denna jord där man bör vara negativ är börsen.

  SvaraRadera
 2. Tror nog den bryter igenom inom ett par dar, skulle inte förvåna mig om vi når 2000 på nåt år innan allt kollapsar.

  SvaraRadera
 3. Men jag tänker inte satsa pengar på det...

  SvaraRadera
 4. Anmärkningsvärt att pessimisten cornu inte påtalar husse SP500 nu när det stiger. Man kan väl knappast hävda att SP500 inte har lyckats bryta motståndet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här bloggen lever på att "påtala risker" på nedsidan.

   Ett bra exempel är Martin Armstrongs så kallade "tusen dagar multiplicerat med pi"-fantasier. Teorin var att "någon kris" ska inträffa periodiskt, med en period på ungefär 3141 dagar, eller "tusen dagar multiplicerat med pi" (fast det är egentligen felräknat då 1000 * pi ~= 3142). Detta sägs då ha prickat in kriserna 1998 och 2007, och då skulle det vara dags igen 2015. Fast exakt _vilken_ kris lämnade Martin såklart öppet. Med facit i hand syns ingen som helst vändpunkt om man studerar marknaderna kring den 7:e oktober 2015.

   Detta är dock glömd historia vid det här laget, precis som de flesta andra förutsägningar, som till exempel börsens utveckling hösten 2011... På denna blogg, fjärde oktober 2011:

   "Det är dags för panik för er som fortfarande ligger kvar på börsen, eller ännu värre, blivit inlurade i någon av de små bulltraps med falska vändningar uppåt vi haft de senaste veckorna. I går kväll fick vi ett avgörande brott nedåt i S&P-500."

   ... i efterhand var detta i själva verket _botten_ på börsen, som sett en ökning på ungefär 88% sedan detta datum.

   Radera