Cornucopia?

2015-11-24 15:20

Nytt trafikrekord på bloggen vecka 47

Vecka 47 innebar ett svårslaget nytt trafikrekord på bloggen, efter att jag var i princip först i Sverige med Frankrikes åberopande av Lissabonfördraget 42.7. Nytt trafikrekord enligt Google Analytics är 444 202 sidvisningar, fördelat på 255 567 besök (sessioner) och 134 208 unika besökare (användare).
Antalet unika användare per vecka sedan start.

Google Analytics summering för veckan.
Bloggers egen serverside-loggning, som bara loggar faktiska sidvisningar och inte är beroende av JavaScript ger som vanligt en högre siffra för antalet sidvisningar, som där landar på hela 723 882 sidvisningar på en vecka.

Trafikrekordet kommer nog vara svårt att slå via den successiva organiska tillväxten, då trafikspiken var driven av ett enda blogginlägg. Likt tidigare rekord från i våras så är det en avvikelse från en underliggande stigande trend. Den organiskt stigande trenden kanske är ikapp om 2-3 år.

Siffrorna kan bekräftas hos SIS Index, där jag placeras som 22:e största svenska websajt (som inte betalar för att ligga i betalindexet KIA). SIS Index hämtar själv datat direkt från Google Analytics utan mellanhänder. Ska man jämföra sig med sajter på SIS Index har jag fler unika användare än hästhobbyns sajt Hästnet eller ungefär lika mycket trafik som Metrojobb.

Går man över på KIA Index ligger antalet unika användare mellan Hemmets Journal och Hela Hälsingland och jag hade fler läsare än exempelvis Borås Tidning, Eskilstunakuriren och Dagens Media.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

11 kommentarer:

 1. Måste vara kul att ensam dra mer trafik än hela tidningsredaktioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ju varit roligare om jag kunde sålt annonser med 100% täckning och samma CPM-priser som redaktionerna.

   Radera
  2. Då hade jag kunnat ta in anställda eller snarare avlönade frilansare.

   Radera
  3. Starta Cornu-Coin, en token som används specifikt som ett krypto-belöningssystem för Cornucopia Network (CN). Nätverket blir en plattform som har sin egen token, som distribueras till bidragsgivare och deltagare.

   Du kan skapa Cornu-Coin med Counterparty.io, ett system som bygger på Bitcoins Blockkedja. Nätverket hålls uppe med belöningar och rabatter, och användas för tippning och andra transaktioner mellan användare inom och utanför samhället och marknaden där annonsörer kan köpa dem för att betala för annonsutrymme på din sida genom Cornu Network Token Exchange.

   Cornu-Coin skapande drivs inte av beräkningsklustergruvdrift. Istället distribuerar du dem till innehållsskapare, samhället, och plattformen enligt ett fast schema.

   <a href="http://ltbcoin.com/>Iden har jag snott rakt av från min favoritkryptoanarkiradiodistrubutör.</a> Tror lätt att du skulle kunna konkurrera ut tidningsredaktioners inkomster om du fick tillgång till nätverkseffekten och inte förlitade dig på gamla system som blöder dig på inkomster.

   Radera
  4. Om du anställer
   Ja, när!
   Glöm inte att bara anställa folk med F - skattesedel!
   Stort åtagande annars.

   Radera
  5. Borde inte en nischad målgrupp innebära något bättre cpm-priser? Sen är väl den målgrupp som bloggen fångar, om än köpstarka, nog inte den typen som påverkas mycket i sitt närliggande konsumtionsmönster av annonser. Snarare den typen av målgrupp som man vill bygga starka varumärken mot. Undra om det fungerar lika bra för säg tjänstebilar jmf. med det omfattande varumärkesbyggandet som sker på diverse bloggar inriktade mot kvinnor 15-35.

   Radera
  6. Jo. Problemet är ju att annonsörer lätt rynkar på näsan åt "blogg". Men jag har annonssäljare numera och det går åt rätt håll.

   Radera
 2. Ser fram emot ett inlägg om den pågående presskonferensen. Att regeringen i princip nu stänger gränsen för flyktingar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag är inte djurplågare
   men
   närbild när doktorskan gråter skulle sitta fint...
   Ja, jag skäms, men den dj etc förstör mitt land!

   Radera
  2. Bara lugn, nu när hon sålt ut allt hon tror på är hon Löfvens bitch och gör precis som han vill.

   Radera