Cornucopia?

2015-11-22 17:05

Nej, Säpo har inte publicerat några uppgifter alls

Public Service/SR/Ekot tvår nu sina händer över att de publicerat foton på en oskyldig person. De skyller på på Säpo, men vare sig Säpo eller polisen har släppt någon information om vem eller vilka de söker. Felet ligger helt hos media, som nu försöker skylla ifrån sig.

Med tryckfrihet och yttrandefrihet följer ansvar. Är man det minsta kunnig och ansvarsfull, så publicerar man vare sig namn eller foton på obekräftade läckor om misstänkta till media. Vill verkligen Säpo eller polisen gå ut med uppgifter om namn och foton, så gör de detta officiellt.

Att media sedan väljer att citera media som citerar en ej namngiven och okänd sk "källa", samt läcker en bild, får stå för media.

Men så tycker inte Ekots chef.
"Om man hade kunnat backa allting och veta i förväg att den här personen var helt oskyldig, då hade jag naturligtvis aldrig fattat ett publiceringsbeslut, men så är det med mycket i livet. [...] Nästa gång som de letar efter någon på det här sättet så tror jag att vi kommer att vara väldigt kritiska till de uppgifter de kommer med och fundera väldigt många varv innan vi publicerar de uppgifterna."
Men som sagt, varken polisen eller Säpo har kommit med några uppgifter. Istället är det läckor som gjort det, antagligen på en lägre nivå där man helt saknar överblick eller insikt i hur allvarlig en lysning är.

När det dessutom handlar om allvarlig samhällsomstörtande verksamhet som terrorism och en (fortfarande) pågående anti-terroroperation, så kanske media bör vara återhållsamma med vad de publicerar. Nu ska jag i rättvisans namn inte totalsåga deras publiceringar här - kanske sitter de och håller på lika mycket information som jag själv gör. Men jag publicerade aldrig något foto eller något namn. Det enda jag skrev var:
"Nivå fyra betyder i princip att det finns ett känt specifikt hot, men inte i tid och plats. Mediakällor pekar ut en 25-årig jihadretur, men det är att betrakta som rykten.
Jag har själv uppgifter som inte finns i media, men jag utgår från att berörda myndigheter, inklusive Säpo och polisen, inte gått ut med dessa uppgifter av operativa skäl. Därför tänker jag inte heller göra det, även om jag förstås uppskattar mina källor. När detta är över kan dessa uppgifter diskuteras."
Att betrakta som rykten. Sug på den.

Tål att påminnas om MSB:s det, i egenskap av att ha de ansvarsområden som det svenska psykologiska försvaret hade, publicerade i dagarna:
'"Det är viktigt att inte späda på vad som för Sverige kan vara oriktig och skadlig information, det kan spela terroristerna i händerna", säger Mikael Tofvesson, chef för enheten för omvärld och beredskap. "När något verkar spektakulärt bör man fråga sig varifrån informationen kommer och om den verkligen stämmer och inte föra vidare vad som kan skapa ilska och polarisering i samhället."'
Kanske något för Ekot att tänka på nästa gång. Att Aftonbladet och Expressen publicerar vilken skit som helst är ingen överraskad över, men Ekot? Under den fortlöpande mediakrisen jagas det förstås desperat klick, men Ekot är tvångsfinansierat och får lika mycket pengar även om ingen lyssnar på dem och behöver inte sänka sig till tabloidnivå.

Säpo och polisen gick inte ut med några uppgifter, eftersom misstankegraden var låg och detta bara var en del av deras fortfarande pågående insats. Säpo och polisen har alltså inte gjort något fel, utan ska förstås kolla upp misstänkta diskret, utan felet ligger helt och hållet hos media som blåste upp detta.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

61 kommentarer:

 1. SÄPO framstår inte så där värst proffsiga med tanke på att den person som de gick ut med en landsomfattande efterlysning på befann sig i hemmet på sin adress, och dessutom hade ett facebook-konto som prisade Sverige och den lokala ICA-butiken. Fast tjänstemännen på SÄPO har kanske inte gått google- och facebook-kursen ännu, så man skall nog inte döma dem för hårt. Men man inser förstås hur viktigt det är med kontinuerlig fortbildning även för statligt anställda.

  Jag tror inte att utländska säkerhetstjänster skrattar åt oss i Sverige. Men om de gör det har vi alltid Grönköpings veckoblad att falla tillbaka på för saklig information om den lokala ankdammen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säpo gick aldrig ut med några uppgifter. Man plockar sannolikt in folk till förhör hela tiden. Denna gång blåste media upp detta. Så du har fel här.

   Radera
  2. Tack för rättningen.

   Men det hjälper ändå inte SÄPOs sak. Varför låter de situationen framstå som att de letade efter personen om de redan visste var han fanns. I så fall framstår de som medialt helt efterblivet. Eller tog de tillfället i akt att framstå som handlingskraftiga när väl media lagt ut informationen och tar in personen för förhör? I så fall slog det helt slint. Säpo framstår som något taget ur Grönköpings veckoblad, riktiga clowner. Oavsett sanningshalten om vad de har haft för sig så borde de måna lite om sin mediala framtoning för att folket skall ha förtroende för dem.

   Radera
  3. Du sitter alltså på all information, eftersom du kan döma ut Säpo och kalla dem "riktiga clowner"?

   Som jag skrivit förut. Ingen tackar den proaktive.

   Radera
  4. Jag sa att de framstår så. Slå upp ordet framstår om du undrar vad det betyder.

   Radera
  5. SÄPO höjde risknivån till en fyra och han var den huvudmisstänkte. Dags att sänka nivån.

   Radera
  6. De som tar någon persons Facebook-sida som en parameter i avgörandet skyldig - icke skyldig har missat A-kursen i Maskirovka.
   Exempel: Om du vill att folk skall tro du är Miljöpartist, odlar organiskt, kramar träd, cyklar till jobbet osv. kanske inte du lägger ut bilder på dig när du åker SUV till kiosken och hackar på Romson.

   Radera
  7. En enskild person var inte anledningen till höjningen, åtminstone inte som det lät på presskonferensen i fredags. Där talade man I allmänna ordalag om att terrorister (plural) har "avsikt och förmåga" att slå till i europa. Och så nämnde man att Parisdåden kan skapa efterapningar.

   Sen gick snacket om att en terrorist passerat gränsen nyligen och så visade det sig att den där Majid varit här i två månader. Dom kanske haffat fel kille? Nån har rest på hans pass? Who knows?

   Radera
  8. Inget ont om SÄPO och deras arbete. Men denna helg hade de behövt slipa på sin kommunikation. Det blev lätt farsartat när deras kommunikatör betonade att SÄPO grundar sina bedömningar på fler källor än Facebook... Magnus Norell var tidigt ute och belyste att detta gripande kanske inte var sådär het genomtänkt och Norell kan ju knappast beskyllas för att vara media.

   I stort ingen skada skedd, kan vara bra för Sverige att ställa sig på tårna ibland, men problemet med dålig kommunikation är att trovärdigheten minskar nästa gång det bränner till. Otydligheter som kan tolkas som misstag fäster sig lätt. Minns minkarna.

   Radera
  9. Nedan kommentar hos Cornu den 21 november innan de hittade den påhittade terroristen.

   I nationens intresse?

   Löfvén kontaktar säpochefen och säger att; utan att sittande regering tappar ansiktet måste vi få ett stopp på människofloden. Vi skapar ett hot utifrån - Säpo tar då fram en dålig bild på muslimen från Irak, denna bild lämnar man till öppna polisen för att den skall läcka ut i media. Killen har kommit för veckor sedan, han har sitt namn på dörren och en facebooksida i sitt eget namn med bättre bilder, så varför i helvete ger man polisen den dåliga bilden. Säpo skulle aldrig annars lämna ut ett foto. Aldrig -det råder ju förundersökningssekretess dvs det inkluderar den som var anhållen i sin frånvaro. Utlämnandet borde prövas rättsligt! Öppna polisen har inte rätt att ta del av förundersökningen inkl bilder från säkerhetsmål. Man passar påför att inte losa facet.

   Nu vänder regering och övriga partier, vi har varit naiva, ha ha de skulle fan åtalas för tjänstefel hela bunten. Likaså för flyktingplågeri - kan inte ge alla tak över huvudet, barn och kvinnor för sover på gatan - har man lockat hit och tagit emot får man väl för fan se till att de har någonstans att sova. Hur i helvete ska de lösa detta nu?

   Radera
  10. Slipa? på sin kommunikation?

   Håll dig till att räkna hur många dippåsar du ska köpa till chipsen. fotöljkrigare.

   Radera
 2. Vem gjorde höjningen av hotnivån spektakulär?
  Var inte den huvudsakliga motiveringen till höjningen en misstänkt jihadist som ett konkret hot mot Sverige?
  Spekulationerna har väl resulterat i mer krav på maktbefogenheter, snabbt?
  Hur tänker man rentvå folk som blir felaktigt misstänkta och utsatta för åtgärder?
  Juristerna poängterar rättssäkerhet - om inte annat i efterhand.

  SvaraRadera
 3. Vem gjorde höjningen av hotnivån spektakulär?
  Var inte den huvudsakliga motiveringen till höjningen en misstänkt jihadist som ett konkret hot mot Sverige?
  Spekulationerna har väl resulterat i mer krav på maktbefogenheter, snabbt?
  Hur tänker man rentvå folk som blir felaktigt misstänkta och utsatta för åtgärder?
  Juristerna poängterar rättssäkerhet - om inte annat i efterhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höjningen av hotnivån kvarstår. Du kan ju fundera på varför. Inte säkert att du kommer på anledningen till bibehållen hotnivåhöjning dock.

   Radera
  2. Man håller kvar hotnivån för att försöka rädda ansiktet på sig själva såklart. Och på dem som stått och vevat med armarna. ;)

   Radera
  3. En uppenbar anledning kan väl vara att man bedömer hotet som reellt men att man tog fel på person till exempel? Eller att det finns mer än en misstänkt? Eller att flera källor gav upphov till bedömningen av risken för terrordån men bara en, som hade fel, namngav den misstänkte?Finns ju många möjliga orsaker.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Man ska inte glömma bort att det är helg. När SÄPO börjar jobba igen efter weekend-ledigheten så kan det nog vara läge att ta ett möte om det här.

   Radera
  6. Det bör nog media fundera över. Notera att källskyddet bör innebära att ansvarig utgivare ansvarar för publicering, iom källskyddet så kan de ju knappast skylla på sin källa.

   Rättsmaskineriet har inte gjort mer fel än att de gripit en kanske oskyldig person, sånt händer. Det finns knapp anledning till att rättsmaskineriet skall behöva rentvå ryktet här, speciellt mycket.

   Radera
  7. Man utlyser rikslarm efter en person som sitter hemma i sin lägenhet och lägger ut dagliga rapporter om sina göromål på fejjan. Den inkompetens man skyltar med är väl på gränsen till tjänstefel?

   Radera
  8. Cornuc..
   Ingen ide att fundera när jag saknar information. Det tyngsta argumentet som angavs i SÄPO- presentationen var dock att en i sin frånvaro anhållen terroristmisstänkt kanske fanns i Sverige. Förhoppningsvis har beslutsfattarna annat och bättre underlag. Men kanske en tunga på vågen behövdes? Att skrämmas är ett sätt att driva igenom impopulära beslut.

   En eloge till SÄPO som i alla fall offentligt erkänt misstaget angående den misstänkte, han fick ju en bra friskrivning från misstanke eller rentvådd. Annars verkar prestige kunna leda till att nerlagda fall fortfarande antas ha viss grund, med kvarstående misstanke i brist på bevis. Vilket verkar förekomma för att dölja myndighetsmisstag.

   Mitt inlägg gällde rättssäkerhet i en demokrati. Kontroll av kontrollanter så att säga, om än i efterhand.

   Radera
 4. Tack för texten Lars.
  Svensk media behöver varenda känga de kan få.
  Dumstrut på, ekot med flera!

  SvaraRadera
 5. SVD ställer upp i kören av professionella säkerhetspolitiska experter och dömer ut säkerhetspolisen. Tydligen sitter Svenska journalister på samtligt av Säpos underättelsematerial samt var närvarande under förhör tillsammans med åklagare och hela paketet. Inte nog med det de känner till Säpos arbetsmetoder så till vida pass att de kan överblicka hela situationen och vet vad som är rätt och fel.

  http://www.svd.se/sapo-klarade-inte-att-hantera-uppdraget/om/det-hojda-terrorhotet

  SvaraRadera
  Svar
  1. " Förutsatt att Säpo ger en korrekt bild av situationen"

   så först vet han inte om uppgifterna är korrekta, för att sedan erkänna hur svårt det är

   " säkerhets- och underrättelsetjänster har ingen lätt uppgift när trycket ökar"

   Och så sätter han rubriken med tvärsäkra ordalag där han dömer ut deras agerande, Tjena!

   Radera
  2. Njea, även om tidningsredaktionerna har minskat i personal så gissar jag att rubriksättarna är kvar, deras uppgift är att skapa intresse kring artiklarna inte att skriva fakta. Så det är inte så troligt att han satt rubriken själv...

   Radera
  3. Ok, avbön på rubriken då jag kände inte till att det funkade så. Då återstår den motsägelsefulla artikeln från skribenten då samt att hela "teamet" som släppte artikeln gjorde en gedigen fail.

   Radera
  4. Funderar på varför information över huvud taget skall komma folket till handa.
   SÄPO är väl ingen informationskanal för oroliga svenskar uta skall bara tänka på att sköta sitt jobb.

   I veckan som kommer så ser vi säkert fler gripanden, dock utan information till allmänheten innan de gripits.
   Hotet är säkert att ta på fullaste allvar.

   Radera
 6. Redan innan fiaskot luktade operationen amatörmässig desperation - rekordhöjning av hotnivå som medvetet filtrerades genom en redan av Paris-dåden uppstissad media. Jag hävdar inte att jag vet mer än någon annan, men det stinker av anslagsraggning. Och efter frisläppandet av "terroristen" så framstår SÄPO som sådana fruktansvärda amatörer att jag sitter med skämskudde. Hur dessa politiker och den här säkerhetsorganisationen någonsin ska kunna balansera integritet med aktion och effektiv säkerhetspolitik inom ramen för en demokrati förblir ett mysterium.

  SvaraRadera
 7. Hur kan det komma sig att han inte själv gick till polisen för att reda ut missförståndet?

  Han hade väl nästan två dygn på sig och dessutom delade han lägenhet med andra?

  Om jag vaknade en morgon och mitt ansikte eller min dubbelgångares ansikte var på alla framsidan av alla tidningar och på alla nyhetssändningar skulle jag ringa farbror Haffa direkt för att reda ut missförståndet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du tror att en nyimporterad som inte kan språket läser tidningarna och kollar nyheter? Jobbar du på SÄPO?

   Radera
  2. Om ditt ansikte är högsta nyhet i ALLA nyhetskanaler och tidningar i hela landet och du delar lägenhet med andra människor som alla har mobiltelefon (antar jag) så bör rimligen någon i umgängeskretsen ha reagerat - eller?

   Radera
  3. Han umgås väl med likasinnade(Asylboende) som är lika intresserade av AB, svd m.fl. Men om SÄPO hade ringt på mobilen hade han antagligen svarat. Nu var det ju tydligen någon i området som känt igen honom och larmat.

   Radera
  4. Det ser verkligen inte lovande ut för integration generellt om den kollektiva uppmärksamhetsfaktorn är så låg att det tar två dygn att få någon att veta att han är den mest efterlysta i hela landet!

   Radera
  5. Nej, det finns väl ingen med ett logiskt sinne som tycker det ser lovande ut med integrationen. Det är liksom ingen ny företeelse med invandring från MENA. Botkyrka, Södertälje och Malmö visar hur framtiden snart ser ut i resten av landet. Och då får de för tillfället hur mycket ekonomiskt stöd som helst för att hålla sig ovanför vattenytan, det lär snart ändras och då är det etter värre.

   Radera
 8. Hej Lars

  All aktning för din hållning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och ha en fortsatt underbar kväll!

   Radera
  2. Håller med, bra jobbat Cornu! Det är pinsamt hur media nu krumbuktar sig och vägrar se sin roll i detta debacle.

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Spelar ingen roll om SÄPO publicerat bilder eller ej. Man har med all sannolikhet gripit fel person och innan gripandet inte bemödat sig att kontrollera vem man avser gripa.
  Nästa gång tar man väl med sig kaffe och bulle till ett skarpt terrornäste, bara för att man ånyo missat sin research fast denna gång åt andra hållet.

  Sen skryter SÄPO om att man i "det dolda" avvärjt hot mot Sverige, varför finns det då inga domar??
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19466807.ab

  Det finns säkert jättebra enskilda individer i organisationen, men någonting är fel. Kanske måste dom tillåtas använda andra metoder för att inhämta information, när vi i princip befinner oss i ett lågintensivt krig.
  Ena sidan planerar spränga (Taimour på Drottninggatan) oskyldiga kvinnor och barn, medan vår sida inte ens får bjuda på ljummet kaffe eller torr bulle åt en gärningsman då det är en form av tortyr enl gängse uppfattning i vår mainstream media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja man har gripit en person som man sedan avskrivit, fel person blir det bara om personen blir dömd på fel grunder. Man måste få ta in och förhöra personer för att reda ut saker och ting.

   Radera
  2. Hur tror du det skulle bli ifall man på grund av att vederbörande hyllat Obama på facebook och liknande mysiga komentarer, bara avskriver misstänkta?

   Vad händer då om elakingarna gör lite research? Då skulle deras MO säkerligen omfatta hyllningar av Obama på FB. Det skulle ju bli än mer pinsamt efter eventuellt attentat att gå ut och säga att man hade indikationer, men att de misstänkta hade hyllat Obama så man sket i varningsignalerna...

   Radera
 11. Finns det någon form av "bevis" eller uttalande angående att polisen/säpo inte delgivit media dessa uppgifter officiellt?
  Förtalsanmälan hänger sannolikt i luften.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingenstans, vad jag sett, har man citerat någon Säpoanställd, utan det har varit "enligt poliskällor" eller "enligt källor inom säkerhetspolisen" eller vanligast "enligt uppgifter till media".

   Polisen går i princip NÄSTAN ALDRIG ut med namn och bild på efterlysta. KNAPPT ens vid rymningar av "farliga personer" från rättspsyk brukar man gå ut med knappt ens signalement. Och fångar som rymmer är ju inte bara misstänkta.

   Radera
  2. Det vore intressant om någon journalist kunde ställa frågan till säpos presstjänst huruvida man valt att gå ut med den misstänktes namn och bild...

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera

  4. iblandekonomi2015-11-23 13:23
   Jag utgår från att det är sant att polisen inte officiellt går ut med personuppgifter till media.

   Och ändå kommer de ut. Är det korruption, dumhet eller exhibitionism som ligger bakom? Hur ser polisens handlingsplan för att det inte ska inträffa igen ut?

   Sen borde media förstås vara mindre "blå"-ögd, och mer oberoende.

   Radera
 12. Riktigt underbart blev det i SVT:s liverapportering där Sverige-kunskaperna blottlades. Det var ju svårt nog att skilja på Sollefteå och Skellefteå, kronan på verket var när man meddelade att man sänt live från ingripandet i Boliden, "en ort utanför Västerbotten."
  Det går för fan inte ens att ta sig för pannan...!

  SvaraRadera
 13. Man kan spekulera i flera orsaker till detta.

  1. Isis söker läckor i egna leden eller vill testa vilka kommunikationsvägar som är avlyssningssäkra och då sprider man olika typer av information som man vet att en underrättelsetjänst kommer att reagera på. Genom att sedan avläsa vilka åtgärder som vidtas så kan dra slutsats om säkerheten.
  2. De eller den egentliga terroristen har antagit samma namn som den personen som blev anhållen eller så är det helt enkelt ett ganska vanligt namn (motsvarande svensk Tomas Andersson).
  3. En False-flag operation genomförd av rysk underrättlelsetjänst för att fortsätta underblåsa den pågående krisen i syfte att destabilisera EU.
  4. En bugg i de automatiserad system som används för massövervakning. Man kan anta att det är uppbyggt runt någon typ av fuzzy-logic och när ett antal ingående parametrar sammanfaller och överskrider ett visst tröskelvärde så larmar systemet t.ex. en arab som nämner order terrorist på Snapchat till en annan arab som just anlänt från mellanöstern osv. Tjänstemän som då har en övertro till systemet kastar sig på larmknappen istället för att undersöka grunddata och rimligheten.
  5. En klassisk skenmanöver.

  I dessa tidevarv med massövervakning så borde ett kurirnät i kombination kodad meddelande i plain sight vara väldigt svårt att komma åt. T.ex. en kurir ger instruktion att övervaka Blocket-annonser, när en viss typ av annons dyker upp så kontakta annonsören eller utför då instruktion A osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis hela eländet har starka likheter med den där ubåten från WW1 som man hittade i skärgården i somras och alla blev kissenödiga och snackade om sig och kring sig. Bara att utvärdera i efterhand.

   Radera
 14. Det konstiga är väl att Säpo går ut med en landsomfattande efterlysning via öppna polisen (vilket alltid leder till läckor och det vet man) när man bara hade kunnat fråga migrationsverket (eller kollat fb) var han finns och sedan tagit in honom på förhör helt odramatiskt.
  Måste vara ett gigantiskt misstag som begicks av Säpo )igen) hur man än vänder och vrider på detta.
  Det ändrar inte det faktum att media också gjort bort sig. Ytterligare ett dyster kapitel i svensk nutidshistoria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hade de ju fel stavning på namnet. Eller rätt. Personen med FB-sidan har en annan stavning och hittas inte om man googlade.

   Radera
  2. Svart humor att Säpo ständigt kräver tillgång till mer/nya tvångsmedel men går bet på att hitta en öppen facebook-sida för att namnet har fel stavning...

   Radera
 15. En del är väldigt snabba på att kritisera SÄPO för att dom grep fel person. Hade inte media gått "full arnstad" hade ingen vetat om detta och allt rullat på som vanligt, förutom den höjda säkerhetsnivån.
  Alternativet om inte SÄPO sköter sitt jobb kan vara ett attentat i storlek som i Paris, jag tror inte ens att dom värsta polishatarna inom vänstern vill uppleva det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men även cornu har ju stått och vevat med armarna över detta terrorhot? Varför bara skylla på media?

   Radera
  2. Terrorhotet kvarstår och det finns information som jag har som inte du har.

   Att en person med lägsta misstankegrad har släppts fri ändrar inte hotbilden.

   Radera
  3. Jag har inte hängt ut den lyste personen. Det har däremot media gjort.

   Radera
 16. En förklaring kan vara hederlig fyrkantig svensk byråkrati. Det som är enkelt för privatpersoner och journalister, är omöjligt för myndigheterna.

  "Enligt flera externa bedömare fungerar det svenska samarbetet bra. Ett problem för de inblandade myndigheterna är dock att det begränsas av den stränga polisdatalagen och signalspaningslagen."
  "Det får inte samköra data vilket är väldigt handikappande. Must, Säpo och FRA får köra sina egna informationssystem men de får inte lägga in information hos varandra. Det har myndigheterna bett regeringen titta på och det ska tillsättas en utredning, säger Lars Nicander"

  Ett sätt att lösa den gordiska knuten är att organisera allt under samma paraply så försvinner problemet

  SvaraRadera
 17. Eller så var valfri SÄPO chef sjukt trött på media och la ut en denna stackare så att man fick arbeta ifred med den verkliga terroristen. Media köper de läckande polisernas bild och sen går jakten igång. Under tiden fick man arbeta i lugn och ro med något annat.

  SvaraRadera
 18. Är det inte så att denna person hittades just pga att media publicerade en bild på honom?

  SvaraRadera
 19. Är det inte så att denna person hittades just pga att media publicerade en bild på honom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var inte så säker på det.

   Däremot har han blivit utpekad av media som terrorist vilket jag skulle betrakta som ganska grovt förtal.

   Radera