Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2015-11-18 09:44

Nej, Folkpartiet - ni blir inte liberala tack vare ett namnbyte

Folkpartiet Liberalerna har insett att de inte har folkets stöd och byter namn till Liberalerna. Men partiets repressiva statismpolitik blir inte liberal för ett namnbyte, lika lite som Vänsterpartiet slutade vara kommunister med sitt namnbyte.

Jan Björklund. Foto: Riksdagen
Folkpartiet Liberalerna byter alltså namn till Liberalerna och tar bort det grovt missvisande folk ur sitt partinamn. Det nya namnet slår dock rekord i falsk marknadsföring och borde dras inför någon form av politisk konsumentombudsman.

Det räcker att titta på att man senast stödde den mycket antiliberala ytterligare kvoteringen av föräldraförsäkringen. Det är inte liberalt att lägga sig i hur föräldrar fördelar sin omvårdnaden om de gemensamma barnen. Att alls vara för föräldraförsäkring är inte heller alternativet liberalistiskt.

Nej, Folkpartiet är ett statismparti, dvs för allt mer och centralstyrd statlig makt, och ett sådant kan aldrig vara liberalt, än mindre liberalistiskt. Ett namnbyte är helt meningslöst om det inte också innebär en total omriktning av partiets politik.

Sverige saknar ett riktigt liberalt parti i riksdagen och det är djupt olyckligt att ett statismparti lägger beslag på hela begreppet i Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

69 kommentarer:

 1. De kanske är Nya Liberalerna? Varför kan inte någon vara lite nyskapande och kalla sig (t.ex.) Gamla Socialdemokraterna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare Antiliberalerna. De är ju t.ex. EU-fanatiska och vill därmed centralisera allt ännu mer och flytta besluten så långt från dem de t berör som är möjligt.

   "Sverige saknar ett riktigt liberalt parti i riksdagen och det är djupt olyckligt att ett statismparti lägger beslag på hela begreppet i Sverige." Det är mycket mer än djupt olyckligt...rent av bedrägligt. -> "Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka." (Orwell)

   Radera
  2. I Danmark heter de Venstre
   Klart och tydligt

   Radera
 2. Du har inte begripit att liberalismen är en idiotideologi som i det långa loppet bara kan bringa död och undergång. Fan att det skall vara så svårt att kalla sig själv ekosocialliberaldemokrat så att man har en ideologi som anstår en tänkande människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är rolig du. Liberal och socialist är ungefär varandras motpoler. Hela begreppet socialliberal är en eufemism.

   Sen är förstås folkpartiet, liberalerna eller vad de nu bestämmer sig för att kalla sig imorgon ett skämt till både parti och inriktning.

   Radera
  2. Liberalismen är inte benet som allt skall stå på. Är ni så dumma att ni köper liberalismen får ni skylla er själva att era liv går åt helvete.

   Radera
  3. Det sa jag inte jag bara poängterade vansinnet i att kalla sig socialliberal, det är helt enkelt inte två kompatibla ideologier och man kallar sig för det för att det låter bra eller för att man tror att det är sant.

   För egen del är jag liberal i ekonomiska frågor och konservativ i sociala frågor. Inget parti passar mig således särskilt väl och det spelar heller ingen roll då inga politiker tilltalar mig, de saknar helt visioner, engagemang och drivkraft för något annat än sin egen personliga karriär.

   Radera
  4. En sund politik behöver fler än ett ben att stå på, men det är tydligen för komplext för flertalet idiotskallar. Liberalismen har blott ett högst parentetiskt intresse för ekologi, välfärd och demokrati. Det är en filosofi för solipsister som vill vara sin egna gudar och kunna skita i allt som gör att världen håller ihop och gör livet värt att leva.

   Radera
  5. Det är liberalismens frukter ni ser resultatet av i världen och i Sverige nu. Är det smakligt? Känns framtiden trygg?

   Radera
  6. Socialister som Kuckeliku har alltid skyllt sina katastrofala samhällsförstörande misslyckanden på att människor umgåtts ömsesidigt frivilligt med varandra, utan statshärskande elitistisk mellanhand som med våld har stulit och mördat. Socialism är en mental funktionsnedsättning som omöjliggör förmågan att skilja mellan sig själv och "kollektivet".

   Radera
  7. Socialliberalism, ja det är väl precis vad vi har idag där samhällets mest välbeställda får socialbidrag från skattebetalarna, banker räddas med skattebetalarnas pengar, bankernas kunder får bidrag så att bankernas inkomster kan hållas höga. Staten stödköper obligationer av vem? Staten sätter regler som gynnar kortbetalningar så att bankernas vinster ökas etc.

   Politikerna roffar åt sig så mycket skattepengar de bara kan för att styra dit de önskar och tror det passar sig.

   Ja, är det inte socialliberalt säg?

   Radera
  8. Ni störs uppenbarligen oerhört av att ordet "social" dyker upp här. Det är ett av fyra ben som en hållbar politik måste ha. Det benet bör vara välbalanserat mot de andra tre benen, så får man något som duger att sitta på. Eller stå på.

   Radera
  9. Ur vilket kontrakt uppstå ekosocialliberaldemokratin? Ett giltigt kontrakt måste uppvisa ärligt och undertecknas frivilligt utan tvång eller bedrägeri. Ekosocialliberaldemokratins sociala kontrakt uppfyller inte denna standard, eftersom staten/du kommer att initiera användandet av våld mot alla som inte frivilligt vill underkasta sig samhällskontraktet. Så presentationen är oärligt om ditt modus innehåller ordet "liberal". Eftersom frihet som ordet liberal avser inte kan betraktas sprunget ur ett legitimt kontrakt i det här fallet. Detta gäller såklart även Folkpartiet Liberalerna.

   Radera
  10. Jag skulle tro att folk under en slöja av ignorans där de inte vet vilken position de kommer få i samhället skulle ha ganska lätt att acceptera ekosocialliberaldemokrati. Det ger dem hyfsade chanser oavsett om de får motiga personliga omständigheter eller väldigt gynnsamma personliga omständigheter. Det skulle till och med ge dem en del chanser även om de råkade födas som korpar, elefanter eller isbjörnar.

   Radera
  11. @Kuckeliku
   Ingenting är "socialt" med att en handfull gubbar, politikerna, använder våld mot alla andra för att tvinga fram sin vilja mot deras. Det är asocialt, "socialism" är en lögn redan i namnet. Det enda sociala är att umgås ömsesidigt frivilligt, alltså den kapitalism som råder i all vänskap, alla familjer, alla föreningar, alla marknader, alla industrier överallt där det inte finns en sociopatisk mellanhand som använder våld mot andra människor.

   Radera
 3. För oss skyttar och jägare är Folkpartiet nästan lika illa som Miljöpartiet,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men i Ådalen gillade ju folkpartiet att skjuta strejkande arbetare 1931
   Lite skillnad på folk och fä....

   Radera
  2. SAP upprördes över skotten iÅdalen först när de förlorade regeringsmakten
   Jag gick i grundskolan och fick mer undervisning om Ådalen 31 än om WWII

   Motivering.WWII ser ni ändå en massa på TV om

   Radera
 4. Nä folkpartiet är inte liberalt. Och hur skulle de kunna vara liberala när deras medlemmar traditionellt hämtas från de tre grupperna Helnykterister, Frikyrkliga samt Frikyrkliga helnykterister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nykterister borde förbjudas. De kan väl inte tillåtas själva välja hur de vill leva sina liv (ironi).

   Radera
  2. De frikyrkliga finns idag inom KD
   En gång splittrades FP till två Partier:
   - Liberalerna
   - De frisinnade
   Sedan gick de åter ihop till FP

   Om KD byter namn till De Frisinnade är ordningen återställd

   Radera
 5. Vilket är partiet för försupna ateister då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel, Vänsterpartiet är i dag ett teistiskt parti.

   Radera
 6. Folkpartiet åker sannolikt ut ur riksdagen i nästa val eftersom få känner för liberalismen och Folkpartiet dessutom inte är liberalt på riktigt. Så vem fan skulle rösta på dem när de också uttryckligen slutat att bry sig om folket? Inte ens frikyrkofolket vill då vara med längre.

  SvaraRadera
 7. Skolpartiet är ett bättre namn tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vill förknippas med det katastrofala misslyckandet, som nu snabbt kommer att bli väldigt mycket värre. Men det vore i sak ett passande namn.

   Radera
  2. Skolpartiet efter Björklunds totala misslyckande under alliansregeringen känns ju.. Mer äkta än liberalerna i alla fall.

   Vad faaan tanker de med?

   Radera
 8. Folkpartiet är ett stort skämt. Oavsett vad dom kallar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre gäller det ju alla partier!

   Radera
 9. "Frihet är det högsta ting som kan sökas all världen kring" säger en del idioter och tror att de sagt något tänkvärt. Men man kan förstås byta ut ordet "frihet" mot precis vad man vill. Mot tex lycka, kärlek, livskvalitet och mot enormt många andra saker som kan vara svåra att formulera med endast ett ord. Frihet är ungefär som frisk luft. Väldigt bra att ha, men extremt långt ifrån tillräckligt för ett bra liv.

  SvaraRadera
 10. Minns en gång i skolan (tidigt 60-tal) när det pratades om val och partier; läraren förklarade att på Högern röstade de som hade pengar, på Centern röstade bönder, på folkpartiet röstade affärsmän, handlare och tjästemän, på Sossarna röstade arbetare och på Kommunisterna röstade de arbetare som inte hade något arbete eller var fattiga. Mycket enklare förr .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte helt annars idag egentligen.. På högern röstar det som tror sig ha pengar samt de som har pengar, på centern röstar de som är lika kloka som bönder som idag envetet försöker driva företag trots att staten säger NEJ FÖR HELVETE LÄGG NER, på folkpartiet eller rättare sagt liberalerna röstar tjänstemän som inte har alltför mycket innanför pannbenet, på sosseriet röstar arbetarna vilka tyvärr börjar bli väldigt få och på kommunisterna (MP också alltså) röstar de som lever på bidrag. Det är rätt mycket idioter som röstar och det är inget vi kommer ifrån hur vi än gör.

   Radera
 11. Om deras ideologi är statism så borde de väl byta namn till Statisterna? De är väl ungefär den roll de kommer att spela både fram till och efter nästa riksdagsval.

  SvaraRadera
 12. Jämför med "Miljö"partiet. Direkt när de kom till makten införde de straffskatt på solceller. Ganska falsk marknadsföring där med.

  Deras egna väljare verkar inte ens fattat det. Men de är väl upptagna med chemtrails och kristallterapi.

  SvaraRadera
 13. I det här kommentatorsfältet: Fullt av enögda människor som tror politik och ideologi är svart eller vitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liberalism är varje människas rätt att slippa utsättas för andras tvång. Det är rätt så svart på vitt, eller hur? Det är när du hör en högervänsterpolitiker säga att "Det är komplicerat, det finns inga enkla lösningar, vi måste höja skatten och bidragen och ge mig mer makt" som du vet att du lyssnar på en bedragare i en diffus gråzon där denne själv egenmäktigt härskar hur vederbörande vill.

   Radera
  2. "Liberalism är varje människas rätt att slippa utsättas för andras tvång"

   I få fall finns ingen liberalism. Inte så länge det finns mer än en människa. Finns ingen ideologi som fungerar utan tvång.

   Radera
  3. @iblandekonomi
   Tro det eller ej så var det land du lever i till mycket ett laissez-faire samhälle innan socialistsjukan drabbade oss. Att det fanns liberalism här innan härskarpamparna tog över och förslavade alla, för vårat eget bästa förstås, är sedan länge utraderat ur skolböcker. Kan du tänka dig att det fria samhället byggt ett välstånd som räckte ända fram tills idag. Imorgon kommer detta välstånd vara helt borta tack vare att du började dyrka staten.

   Radera
  4. Alag: så du menar att det var fritt fram att utöva tvång på andra, utan att någon utsätter vederbörande för tvång att låta bli så blir ju det konsekvensen.

   Det är det som är liberala anarkismens akilleshäl - den hindrar ingen som har resurserna att utnämna sig till diktator (eller för någon organisation att utnämna sig till stat) med all den bestämmanderätt det medför.

   Radera
  5. @Anonym
   Tycker du inte att det är ett halmgubbeargument för att inte ha frihet?

   Och Socialism leder till laglöshet vilken bara anarkismen kan rädda oss ifrån. Nästa chans vi får att upprätta ett fritt samhälle har vi blockkedjan. Framtiden ser ljus ut.

   Radera
  6. @iblandekonomi
   Vänskap, familjer, föreningar, marknader, arbetsplatser finns. Där umgås människor ömsesidigt frivilligt med varandra. Det är uteslutande där som välstånd och godhet skapas. Våld som staten och andra kriminella utövar skapar ingenting, det bara förstör. Det är inte bara kristallklart logiskt bevisat att det nödvändigtvis måste vara så, det är också all historisk erfarenhet utan ett enda undantag.

   Radera
  7. Alag: nej jag tycker inte att jag använder halmgubbeargument. Det är bara att inse att man inte kan förvänta sig att ett system utan tvång skulle hindra folk för att utöva tvång.

   Att hävda att socialism leder till laglöshet och att anarki skulle rädda oss från laglöshet verkar ju vara helt verklighetsfrämmande. Kanske talar du nyspråk?

   Radera
  8. @Anonym
   Det hela har att göra med vilket protokoll som upprättas nästa gång. Det är inte givet att anarki måste mynna ut i kungadöme, diktatur, socialism eller någon annan typ av fascism även om så tidigare har varit fallet. Troligen kommer det bli mer avancerat för vem än som försöker upprätta en stat om basenheterna i samhället äger sin valuta. Men det återstår att se. Naturen har sett till att frihet kommer vara en kapplöpning mellan de som vill utsätta andra för våld och de som inte vill bli utsatta för våld.

   Att hävda att socialism leder till laglöshet och att anarki skulle rädda oss från laglöshet verkar ju vara helt verklighetsfrämmande. Kanske talar du nyspråk?

   Är inte socialism i grunden laglöshet om den inte uppstår ur ett socialt kontrakt utan istället uppstår ur initieringen av våld? Socialism kommer utmynna i total laglöst och kaos och det sprider sig neråt i samhället eftersom fisken ruttnar från huvudet och neråt. Självklart kommer anarki uppstå ur laglöshet.

   Radera
  9. Alag: du tycks helt bekymmerslöst konstatera att det alltid mynnat ut i ett kungadömme eller någon annan statsbildning - helt utan att tanken slår dig: att det kanske finns något orsaksamband som leder dit.

   Att hävda att denna gången är annorlunda har också gjorts många gånger och många gånger har det också visat sig att det inte varit det i tillräcklig utsträckning.

   Radera
  10. Men den här gången har vi oföränderlig historienotering, obeslagtagbara pengar, decentraliserade marknadsplatser osv... På samma sätt som internet har varit vigvatten på företagsmedias monopol på information så kommer vårt nya verktyg göra oss ekonomiskt fria från staten. Vad jag säger är att förr eller senare så hänger frukten för högt upp för pampar av kött och blod. Är det annorlunda denna gång, det återstår att se....

   Radera
 14. Folkpartiet är tvättäkta antiliberaler, alla frågor dom driver rör sig endast inom deras två huvudsakliga intresseområden; mätning, bedömning och värdering av andra människor samt straff, reglering och tvång. Synd att KD, i och med sin nystart, inte kunde axla liberalismen utan valde att falla in i den 7-gradiga skalan av socialism som vi tydligen för alltid kommer att leva under.

  Vi svenskar är flagellanter.

  ../sjodan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar Ebba men KD + Liberalism blir tyvärr bara galet hur man än ser på det.

   Det finns idag inget parti som kan kalla sig liberalt i riksdagen, tyvärr tror jag också svensken är för dum för att ens förstå vad liberalism är för något och därigenom så lär vi inte få se ett liberalt parti med någon form av makt alls inom en överskådlig framtid. Det finns en rätt stor lucka i politiken och jag antar att det är den folkpartiet försöker fylla men det lär slå bakut så det står härliga till och platsen lär stå vakant en tid framöver.

   Radera
 15. Haha. Loppet är kört för folkpartiet. Moderaterna har ju övergivit allt konservativt och tagit dess plats och blivit någon form av socialliberalt parti. Därmed slog sista spiken i folkpartiets kista in.
  Hur folkpartiet som är landets verkliga förbudsivrare kan kalla sig någonting som helst med ordet liberal i är för mig en gåta? Kanske resultatet av våra urusla pisa-resultat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men de har ju greve professor riksdagsledamot utskottsordföranden Carl B Hamilton som tillgång i valkampanjerna. Du vet, han som fortfarande envisas med att skriva debattartiklar om att Sverige borde införa euron...

   Jag tror FP är som scientologerna och mormonerna (heliga underkläder). Man för en helt idiotisk politik och blåljuger uppenbart för att säkerställa att man bara har idioter kvar i sin sekt. Idioter som är lätta att utnyttja, alla tänkande människor som skulle kunna bli ledningens rivaler noggrant bortsorterade. Mest bara lärare och nationalekonomer som återstår.

   Radera
 16. På deras hemsida står det (med stora bokstäver) bl.a:
  "Du ska vara fri att forma ditt liv" och ""Därför tar vi strid mot förtryck, förmynderi och fördomar."

  Samtidigt är man för kvoterad föräldraledighet, man kan tänka sig könskvotering till bolagsstyrelser, man vill att användande av all narkotika skall vara kriminellt, man är för sexköpslagen, man är för att tvinga kommuner att ta emot flyktingar etc etc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liberal är så klart nyspråk inför införandet av en totalitär förtryckarregim.

   Radera
  2. Saknar ordet att de inte tar stid mot "normer"

   Radera
 17. Föreningen "Liberala Partiet" har i många år försökt få rätten att kalla sig just det på valsedlarna, men det har avslagits därför att Folkpartiet har stulit ordet "Liberalerna", just för att stänga ute sanna liberaler. Därför använder de det mer omständliga "Klassiskt Liberala Partiet" på valsedlarna.

  SvaraRadera
 18. Det finns två folkpartister i EU med det vackra förnamnet Cecilia.
  En är smart och en är lite mer naiv. Den senare är liberal när det gäller flöde över Medelhavet och helt obekant med reglering av detsamma-annat än med sjönöd eller död!
  Sen finns det en annan uppkalla de efter ett helgon.
  Hade det bara funnits en Cecilia så hade valet varit lätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cecilia, you're breaking my heart, you'r shaking my confidence daily..

   Bra låt det där!

   Radera
 19. Vill man rösta på ett liberalt parti så kan man välja mellan piratpartiet och Liberala Partiet (även kallat "det klassiskt liberala partiet"). De flesta borgerliga väljare föredrar dock "blå planekonomi" framför äkta liberalism.. och i folkpartiets fall så är man också för FRA-lagen, man är för kvoterad föräldraledighet, man är för sexköpslagen, och man stödjer TTIP mm.

  Jag tycker det är synd att det inte finns nåt stort liberalt parti, även om jag inte håller med ideologin. Jag önskar bara att det fanns en motvikt till de tok-idéer som kommer från vänstern om att staten ska styra familjelivet och ge privilegier åt "förtryckta" minoriteter, och sen anser jag att demokratin mår bra av mera mångfald.

  Det finns gott om motståndare till den progressiva rörelsen runtom i världen, men problemet är att här i Sverige så finns det ingen motmakt till den progressiva rörelsen såsom det finns i till exempel USA. I stället råder det närmast konsensus om att man ska vara feminist och att lönediskriminering är ett utbrett samhällsproblem.

  F!:s framgångar har lett till att MP har gått i deras ledband, och med denna nya politik så blir det mer orättvisor och mer samhälleligt förfall skapad av en stollig politik. I Argentina har man exempelvis infört en anti-diskrimineringslag som säger att minst 1% av ett företags arbetskraft ska utgöras av transsexuella. Problemet är bara att transsexuella utgör långt mindre än 1% av Argentinas befolkning, vilket gör det väldigt svårt för företagen att hitta arbetskraft.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju absurt med Argentina.... Har du någon källa på det?

   Radera
  2. Det är faktiskt helt sant.

   Buenos Aires verkar ha infört detta: Buenos Aires Province Establishes Transgender Jobs Quota

   Radera
  3. Alonso kallas in till chefen:

   - Jo, Alonso, du vet mycket väl att vi expanderar och behöver anställa fler. Så vi har bestämt att du ska klä dig i kvinnokläder framöver.

   - Va!? Men men men, näe! Jag är ju katolik, skulle brinna i Helvetet i evighet!

   - Det är på modet nu, dina barn och din fru har att vänja sig vid din nya look. Vi erbjuder gratis tvådagarskurser både i hur att gå i högklackat och hur att spackla sitt fejs. Du är härmed kvottransa, eller uppsagd.

   Radera
  4. Kjol kan ju tänkas vara rätt skönt att gå runt i dock, bra vädring och kör man med lösa boxers i riktig textil så får ju paketet andas väldigt fritt. Skulle en arbetsgivare få för sig att be mig om det skulle jag säga jajjomen direkt. Ruggigt bra opening vid samtal med det täcka könet dessutom som garanterat skulle bli väldigt nyfiket över varför man går runt med kjol helt plötsligt. Win win ju!

   Radera
 20. Orkar inte läsa allt så andra har antagligen skrivit vad jag nu skall skriva.
  Folkpartiet byter inte till LIberalerna utan från "Folk" som cornu korrekt skrev i sin inledning. Vilket folk är det man byter bort? Det svenska folket i första han såklart - men i ett större sammanhang alla folk (utom möjligtvis det judiska folket som ju inte får ifrågasättas). Som sanna kulturmarxister så ljuger man rakt ut och hittar på en falsk förklaring och passar på att ljuga ännu mer och säga att man "originalet". Björklund är ju inte på något vis unik här utan hela sjuklövern är antisvenska lögnare. När skall det gå upp ett ljus för de 75% av av väljarna som ännu inte förstått vad som händer?

  SvaraRadera
 21. Deras namnbyte var halvhjärtat, de borde gått hela vägen och öppet kalla sig för "Kulturmarxistliberalerna". Alla åtta partier i Sveriges riksdag är kulturmarxistiska. Tror ni mig inte så får ni gräva djupare så får ni se själva. Ja, det gäller även SD.

  Just det här med kulturmarxismen inom SD är en kul klubba att slå i huvudet på odrägliga Sverigedemokrater, det är rätt så lätt att hitta kulturmarxistisk dogma hos SD. Sedan håller sverigedemokraten käft för när man kallar honom kommunist och sedan visar för honom att han faktiskt är det, ja då svider det i den ädelrosa stjärten.

  SvaraRadera
 22. Efter att ha varit medlem i, och röstat på FP ända sedan jag blev myndig, begärde jag utträde ur partiet i samma stund som DÖ kungjordes. Det var spiken i kistan för min del, och efter deras stöd för föräldraförsäkringsfascismen har jag nu skickat kistan till kremering. Namnbytet kombinerat med att Birgitta Ohlsson (garderobssocialisten) så småningom kommer bli partiledare, är de två viktigaste orsakerna till att "Liberalerna" inte kommer nå upp till fyraprocentsspärren, och sedermera dödförklaras i slutet av 2018.

  Krig är fred.
  Frihet är slaveri.
  Okunnighet är styrka.
  FOLKPARTIET ÄR LIBERALA.

  Kanske dags att bli centerpartist? (Men med handen på hjärtat är jag inte särskilt pigg på varken Ursula eller Annie). Eller har ni andra något bättre alternativ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Vilka piller har du gått på hela ditt liv?

   Radera
  2. Testa Kristdemokraterna, vetja!
   Hellre fler liberalkonservativa och inkluderande patriotiska, än socialkonservativa på nationalistisk grund...

   Radera
 23. En högst liberal ståndpunkt gällande föräldraförsäkringen vore att varje förälder ska få 240 dagar att disponera. Ta ut de om du vill, eller skit i att ta ut dem. Varför ska det vara möjligt att ge bort dagar till bättre hälft? Skillnaden mot dagens system är att försäkringen skulle vara knuten till föräldern i stället för barnet som dagens föräldraförsäkring är baserad på, med tvingande fördelning som följd.

  För övrigt så är de sjukt att SGIn inte påverkas av antalet dagar som tas ut under första året (då mamman oftast är ledig). Leder inte till jämställdhet direkt, även om målet för vissa är jämnt uttag i antal dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föräldraskapet har ingenting med föräldraförsäkringen att göra. Allt som har med barn att göra utgår ifrån vårdnaden inte föräldraskapet eller mammor och pappor.

   Radera