Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2015-11-24 19:18

MSB: Orolig över terrorism - kontakta sjukvårdsupplysningen 1177

MSB:s websajt Krisinformation.se har bra information om den förhöjda terrorhotnivån. Bland annat rekommenderar man de som är överdrivet oroliga att kontakta sjukvårdsupplysningen 1177, så de kan få vård.

Krisinformation.se drivs av Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, och sammanställer krisinformation för alla hushåll med fungerande Internet och elförsörjning mitt i krisen. 

Svaret om vad man ska göra om man känner sig orolig på grund av terrorhotet är obetalbart och känns som skattepengar väl använda:
"[O]m din oro blir så stark att den blir till ett allvarligt hinder i din vardag kan du kontakta 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177, för sjukvårdsrådgivning dygnet runt och information om vart du kan vända dig för att få hjälp och vård."
Nu inväntar vi bara att det samma läggs ut för rekommendation kring konspirationsteorier. Eller så kan alla konspirationsnötter ta till sig ovanstående och applicera även när ni hittar en ny konspirationsteori ni obönhörligen känner att ni måste tro på. Seriöst, ring 1177 och berätta om er oro för hur den globala NWO-konspirationen håller på att ta över världen, så får ni nog bra hänvisningar om vart ni ska få hjälp undan detta öde...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

48 kommentarer:

 1. Om jag är orolig för vad svaMParna hittar på, är det 1177 då också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är övertygad om att svMParna har tagit livet av fler än vad samtliga terrorister har.

   Radera
  2. berätta mer. hur har de gått tillväga?

   Radera
  3. Jo, det började såhär Daniel H: Synden (Eva) blev lurad av ormen (inte att förväxla med byxormen) att plocka ett äpple...

   Radera
 2. Haha detta konspirationstjaffs igen som media lyckats sätta i munnen på folk :) Det är ett jättekul ord jag vet.

  Men det är inget "övernaturligt" med konspirationer. Världshistorien är full av dem. Dokumenterade. Det är väl bara att ta NSA som ett av de senare exemplen. Den verkliga konspirationen visade sig övergå t.o.m de vildaste av konspirationsfantasier. Nu tar man det nästan som en självklarhet att NSA finns där.
  Bara för att man har en benämning på ett fenomen betyder det inte att det inte är sant eller tvärt om.. och bara för att man är paranoid betyder det inte att man inte är förföljd :-)

  Det är betydligt mer komplext. Det ligger i människans natur att samarbeta. Det är en av grundpelarna till vår arts framgång. Att tro att det inte finns intressen med tillhörande nätverk ovanför Svenssons nivåer visar bara på total brist på förmåga att sätta sig in i andras liv. Att folk med gemensamma intressen på helt andra nivåer i samhället inte skulle samarbeta.. när de har all makt i världen att göra så.. är bara så barnsligt naivt att endast Sveriges befolkningen skulle kunna tro det.

  Äger du redan halva stället och har den makten det ger så får du helt andra intressen än att supa upp lönen på fredag. Det tror jag t.o.m ett barn förstår. Det är bara en fråga om vilka konspirationer du ska tro på.. Om du ska köpa mainstreammedias falsarier eller om du ska försöka lägga ditt eget pussel baserat på fakta istället :-)

  Lägg ned det där nu. Det börjar likna msm:s rasist, fascist och nazist stämplande stup i kvarten när de helt saknar argument. Vi får nog ta och lägga till både foliehatt och konspirationsteoribegreppen till samma imbecila CV :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konspirationsteorier om hur pengar skapas har visat sig vara helt sanna.
   Riksbanken skapar inga pengar det är bara privatbanker som skapar pengar.
   http://www.riksbank.se/sv/Press-och-publicerat/Webb-tv/Vad-ar-pengar

   Hur tänker folk ?
   Tror alla att riksbanken nu ljuger när dom för en gångs skull säger hur pengar tillverkas?

   "Det ligger i människans natur att samarbeta. Det är en av grundpelarna till vår arts framgång. Att tro att det inte finns intressen med tillhörande nätverk ovanför Svenssons nivåer visar bara på total brist på förmåga att sätta sig in i andras liv. Att folk med gemensamma intressen på helt andra nivåer i samhället inte skulle samarbeta.. när de har all makt i världen att göra så.. är bara så barnsligt naivt att endast Sveriges befolkningen skulle kunna tro det."
   Du beskriver dagens banker, bankerna och riksbanken bestämde att privatbankerna skulle skapa våra pengar för det gynnade dom i finansbranschen.

   Att dom skapade en modell som inte fungerar och kraschar med jämna mellanrum insåg dom inte.

   Radera
 3. Om sjukvården nu har några resurser över till en som är rädd kanske de kan ge lite KBT-terapi. Tänker en egen bombväst att ha på sig så man vänjer sig, och inte gnäller i onödan över bomber som inte exploderar hela tiden. De är faktiskt ganska säkra tills man trycker på knappen, eller skakar dem för mycket.

  SvaraRadera
 4. Alla vi som är oroliga över MPs & vänsterflummarnas framfart i politiken, vart ska vi ringa? Anticimex?

  SvaraRadera
 5. Lite dålig smak i munnen av detta - hade passat bättre som ironiskt fredagsmys. Jag tycker nog kanske att Lars borde praktisera några dagar på en psykakut (och kanske även 1177) för att få en uppfattning om hur många mentalt svaga människor det verkligen finns därute som mår suicidalt dåligt redan till vardags och ännu sämre nu i dessa tider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är MSB som skrivit rådet. Och jag vet att det finns massor som mår riktigt dåligt där ute. Jag är också övertygad om att man kan räkna många konspirationsnötter dit. De behöver hjälp, seriöst alltså.

   Radera
  2. Ja Cornucopia, det kan gå lite för långt det där med konspirationsteorier. Har du fått hjälp med dina vanföreställningar om att ryska agenter härjar här? Konspirationsteoretiker är normalt ganska harmlösa, men när man börjar bli utåtagerande är det läge att söka hjälp. Som när du anklagade signaturen Elrond för att vara rysk agent, efterlyste honom på twitter och vägrade att inse att du hade fel så att han blev tvungen att kontakta dig för att bevisa sin oskuld.

   Det finns faktiskt hjälp för sådant att få. Det kan drabba även den bäste.

   Radera
  3. Nej, det minns jag inte. Däremot blir jag riktigt orolig för ditt hälsostatus om du patologiskt håller koll på vartenda troll här på bloggen. Du känner dig helt frisk och så? Nöjd med livet annars, allt går bra?

   Radera
  4. Sen har vi de där föreställningarna om de ryska ubåtarna lite varstans också :-) Finns det nån hjälpkanal även där tro? :-)

   Radera
  5. Ja det är klart, det är lätt att glömma sådana små incidenter. Jo tack, jag mår fint, bortsett från lite tandvärk, men det är mest mitt fel, jag tycker inte alls om tandläkare. Alla har vi våra små egenheter :)

   Radera
  6. Jag hanterar 100-tals troll, tusentals trollinlägg, hundratals mail dagligen etc. Kan inte hålla koll, eller ens bry mig om, alla troll och idioter. Men du verkar ha koll och indexerat dem alla åt mig, så du kan säkert upplysa mig om detaljerna vid behov.

   Radera
  7. Jaha, så när du publicerar inlägg där du själv med "databehandling" indexerat dina kommentatorer så är det bara för skojs skull?

   Radera
  8. På tal om mental svaghet, jag är helt såld på David Eberhardts idéer i ämnet. Att människor är såpass skyddade och omhuldade av samhället att vi vid verkliga kriser inte kan hantera det mentalt eftersom vi aldrig utsatts för mental press tidigare.

   Radera
  9. Jupp, det är för skojs skull och inget jag sparat på något sätt. Gjorde en honungsfälla, kollade upp trollen, skrev ett uppföljande inlägg. Minns inte ens vem som var vem längre. Tämligen ointressant.

   Roligast var att det är så få som bryr sig om de blogginläggen och trollen tror att de får läsare. Reklaminlägget efter hade fler läsare. Säger allt. Skrika in i väggen...

   Radera
  10. Jag orkar inte kolla upp exakt vem det var, men jag minns bestämt att du för inte alls länge sedan kallade en kommentator för "erkänt rysstroll". Kan ha varit John Mynona men jag kan ha fel.

   Hur som helst, jag hoppas att du slipper fler ryska agenter i fortsättningen. Förresten inte bara ryska, även hasbara-troll, finska perkele-agenter och så vidare.

   Radera
  11. Om man redan mår suicidalt dåligt verkar det osannolikt att man skulle bry sig om terrorister eller ens media. Finns det något belägg för påståendet?

   Radera
  12. Bortsett från erat tjafs är faktiskt ämnet intressant.
   Människor är extremt känsliga idag. Och media spelar på det. När en 80-årig kändis får en stroke behandlas det som en tragedi. Varenda cancerfall i hela befolkningen har snart fått en egen artikel i AB.

   För några generationer sedan hade många sett sina farföräldrar och föräldrar dö hemma. Naturligt.
   Idag söker 60-åringar hjälp för att ta sig ur depressionen de får när deras 90-åriga föräldrarna till slut dör på någon vårdinrättning. Stresståligheten och den emotionella stabiliteten är noll komma noll.

   Radera
  13. @ Inge Njören

   Jag har inte tillgång till statistik men bland annat Gladwell har väl skrivit om det. I oroliga tider så ökar antalet självmord, men paradoxalt så minskar det sedan om krig verkligen bryter ut på riktigt.

   Motsvarande fenomen men 180° tvärtom gäller att skaffa barn, det tillverkas fler ungar under pågående krig än i fred. Vilket i sig är ett intressant motvallsfakta att ha i bakhuvudet när våra politiker säger att det föds för få barn och att vi måste göra samhället mer barnvänligt för att kvinnor skall vilja skaffa fler ungar.

   Radera
  14. Tillägg: Jag misstänker att min definition (här) av sucidalt dåligt är bredare än din då den inte bara innefattar de som verkligen befinner sig i farozonen utan även de som bara uppger att de är där för att få prata av sig med någon utanför det normala umgänget, det vill säga även alla som ringer till 1177 och söker för detta, vilket ju är vad blogginlägget tar upp.

   Radera
  15. Finns det verkligen statistik som backar upp det här?

   Jag menar, när jag växte upp satte tokarna upp konstiga lappar på ICA eller antastade en inne på biblioteket eller nåt annat ställe där ej arbetsföra hänger hela dagarna. En gång fick jag t ex en lång föreläsning inne i matvarubutiken om vilka livsmedel som regeringen förgiftat och inte.

   Nu kan ju de här figurerna kräka ut sina paranoida vanföreställningar på internet istället och de där lapparna etc har i princip försvunnit. Jag tror tokigheten är konstant, den är bara mer synlig nu.

   Radera
  16. Så är det. Handskrivna och tättskrivna brev med millimeterstora bokstäver och som förespråkar diverse vanföreställningar är numera en sällsynthet på myndigheten. Mesta är e-mail.

   Radera
  17. Ha ha ha, fy fan, det påminner mig om att jag en gång i min ungdom faktiskt arbetade vid en myndighet och då stod det en äldre herre och lurade utanför polishuset. De vägrade släppa in honom i receptionen för att lämna in "viktig information", det var typ fredagkväll eller något. Men eftersom jag hade ärende in dit så tvingade han i princip på mig sitt handskrivna brev så att jag kunde lämna in det till poliskonstapeln bakom disken. Jag dumpade det bara på disken och polisen slängde det väl i papperskorgen kan jag tro. Undrar vad där stod för sanningar i det?

   Alla som varit i Lund kommer väl också ihåg "skyltmannen"?

   Radera
  18. Trippelunderstrykningar och stora bokstäver är också bra. Jag vill minnas att en del stycken i Mein Kampf typ är skrivna med stora bokstäver och så där, precis som tokarna brukade göra i sina brev.

   Radera
  19. Nä de diariefördes faktiskt för att sedan läggas i "tokmappen". Byråkrati är och förblir byråkrati. )Kan iofs tänka mig att det far många "lokala avvikelser" från rättstillämpningen i det fallet ;-)

   Radera
  20. I Stockholm hade vi bl.a. "Blottartanten". Så kallad för att hon knallade runt i gummistövlar och blottarrock (tänk papphammars rock) och "översten" som brukade knata runt i norrtullstrakten i gummistövlar," rosa shorts, basker och militärmedaljer. Och så fanns Domenico (från Chile tror jag han var) med stora hårburret som brukade jogga runt i centrum endast iklädd endast shorts och magväska. Vilket ju var en syn mitt i smällkalla vintern.
   Idag är det tyvärr mest knarkare, fyllon, zigenartiggare, och invandrade gäng av "barn" som letar rånoffer.

   Radera
 6. Angående hur man enklast slipper rädslan för terrorhot:
  https://pbs.twimg.com/media/CUci9TSUEAAA3Iz.jpg

  SvaraRadera
 7. Roll the dice - varför ger inte MSB kurser i hur man hanterar och kontrollerar sin rädsla ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske för att det inte ligger i deras uppdrag?

   Radera
  2. Det borde väl nästan göra det om de vill gära någon nytta för skattepengarna de använder. Bättre lära hen hantera orsaken än att försöka prata eller medicinera bort symptomen.

   Radera
  3. Förresten - köpte din bok Stjärnfall idag. Sitter och läser den i fåtöljen på hotellet just nu.

   Radera
  4. Hoppas du läst Stjärnklart först.

   Radera
 8. På MSB's sida finns även länkar för dem som behöver stärka sitt psykologiska försvar där du bland annat får tipset att söka efter information om inte stödjer ens nuvarande ståndpunkt. Det kan ju därför vara läge att läsa in sig på påstådd styrdokumentation för ISIL Management of Savagery. Höjdpunkten bland allt intressant här är definitivt översättningen. En tungläst text men klart läsvärd. Även den engelska upplagan av ISIL's månadstidning Dabiq lär bli intressant läsning för dig.

  SvaraRadera
 9. Alla de som bevisligen oroar sig alldeles oerhört för att bli ihjälskjutna av onda sportskyttar bör ringa 1177 istället för att lägga fram bisarra lagförslag för att dämpa sin irrationella ångest. Det gäller även EU-kommissionens byråkrater och svenska regeringens utredare Doris Högne Rydheim.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sportskyttar är jag inte rädd för om dom har fått en licens från svensk polis.
   Det vi ska vara rädda för är amerikaner som kan köpa vapen utan licens.
   Vill du fortsätta skjuta ställ då upp på hårda krav så vi slipper se dårskapen USA har.


   Det ska inte finnas vapen på gatorna, vapen ska bara finnas på jaktmarken och på skjutbanan.
   Folket ska bara få vapen om det är krig för folket klarar inte av att hantera vapen på rätt sätt det ser vi i USA.

   Vapen skall förvaras i vapenskåp, det var en bra lag som stiftades, en kostnad men det håller barn borta från vapen.

   Hårda lagar gör att vi slipper se civila vapen i fel händer, då kan sportskyttarna sakligt argumentera för sin hobby.

   Kraven ska vara relevanta.

   Radera
  2. Du tycker inte lagarna i Sverige redan är "hårda"?

   Radera
  3. Det är nog inte särskilt vanligt att det springer omkring amerikaner med vapen hemifrån på Europas gator, så varför USA ständigt används i debatten har jag faktiskt svårt att förstå. Särskilt som det förekommer så mycket mytbildning om amerikansk vapenlagstiftning - som kan se väldigt olika ut från stat till stat.

   Det är helt okej med höga krav och hårda lagar. Och, som Cornucopia? påtalat, kommer ytterligare skärpningar knappast att löser några påvisbara problem.


   Sportskyttarna har ställt upp, ställt upp och ställt upp på ständiga skärpningar sedan 80-talet, men det är bevisligen aldrig nog. Skärpningar av lagen har blivit ett självändamål.

   Alla pratar om att alla ska känna sig inkluderade, och att vi måste visa förtroende och tillit till varandra. Ja, eller hur.

   Radera
  4. morgonsur om vi inte har civila vapen på gatorna så fungerar vapenlagarna, du borde vara glad.
   Har sportskyttar fråntagits vapen?
   Har seriösa skyttar nekats vapen?
   Du får gärna argumentera för bättre regler men folket ska inte bära vapen.
   Vapenskåp var dyrt men bra, vill du återgå till den tiden då vapnen hängde på väggen?

   Kan du seriöst argumentera för automatvapen?
   Ska folk få äga cal 50 eller grövre?

   .408 Chey ska folk få äga en så farlig patron, alla politiker kan tas bort på lång avstånd.
   Ska folket få äga den patronen?
   Kul att skuta med men var ska gränsen gå ska folk få äga en luftvärnskanon?

   Radera
  5. Ska jägare få förstöra miljön med bly?
   Det var bra att blyhagen i våtmarker förbjöds både för fåglarna och för dom korkade jägarna som åt dom blyförgiftade fåglarna.
   Myndigheter kan fatta korkade beslut men jägarna var ännu mer kokade som åt blyförgiftade fåglar.
   Lagar behövs för för folket klarar inte av att fatta rätt beslut.

   Sportskyttarna borde betala för saneringen på skjutbanor eller ska dumma skattebetalare betala?
   Män nej vuxna barn med dyra leksaker ska få förstöra miljön sen ska skattebetalarna städa åt dom, rösta inte på MP rösta på M så ni får fortsätta förstöra miljön.
   Ge sen barnen blyförgiftat älgkött så dom förlorar lite av sin intelligens.


   Radera
  6. Lugn i byxan, och bygg inte halmgubbar i onödan. Jag har i tidigare kommentarer bl a redovisat min åsikt att jag tycker förvaringskravet är bra. Det vore t o m bra om det rentav kontrollerades också, vilket jag aldrig har hört talas om att det gjorts, trots att jag själv arbetat som polis i många år.

   När det gäller bly finns det gott om forskning. Blyförbud i våtmarker är sannolikt en bra försiktighetsåtgärd, medan faran för att bly ska ligga och "laka ur" i marken på skjutbanor sannolikt är överdriven. Att skjuta blyammunition inomhus är det nog bra att låta bli. Hur som helst går det att göra ammunition av annat än bly.

   För övrigt jagar jag inte. Jag har genom livet uteslutande använt vapen för att rädda liv, skydda dig och andra, hålla mig i form för att kunna bli riktigt bra på nyss nämnda (t ex inte nödvändigtvis skjuta ihjäl folk utan istället träffa där man siktar) samt på senare år huvudsakligen för mitt höga nöjes skull - även om jag fortfarande då och då gör nytta för försvar och polis med de kunskaper jag förvärvat genom åren.

   Upp till .50 borde man kunna få licens på, precis som man kunnat enligt svensk vapenlag, men alla vapen är inte för alla. Noggranna kontroller och realistiska behov utan fantasifoster till riskbedömningar. Vapen är farliga och bör behandlas som sådana, men man behöver inte ramla över gränsen till sjuklig fobi. Då får man nog förbjuda både fotboll, innebandy och ridning innan man genomför en enda skärpning till av vapenlagen.

   Bara för att man inte genomför ytterligare skärpningar av en redan stentuff vapenlag betyder inte det att "folket" ska skänkas luftvärnskanoner.

   Stentuff? Ja, seriösa skyttar har nekats vapen. Dessutom med illa underbyggda motiveringar. Särskilt numera insomnade polismyndigheten i Västra Götaland är ökänd för detta oskick. Det är dock inte fel på lagtexten, utan på myndighetens inkompetenta tolkning av den.

   De förslag som diskuteras i nya direktivet går ut just på att skyttar ska fråntas vapen. I övriga delar finns det några bra förslag, men det är inte det som väcker irritation. Retroaktiv lagstiftning är en styggelse, tveksamt gentemot Regeringsformens intentioner och oavsett det ett solklart brott mot samhällskontraktet.

   Radera
  7. Vi är relativt överens, dagens lagstiftning är nog ganska så bra.

   "Ja, seriösa skyttar har nekats vapen. Dessutom med illa underbyggda motiveringar."
   Ge exempel på fall.
   Jag är helt medveten om att lagtexten kan vara krånglig och tolkas dåligt.

   Saknar poliserna som handlägger vapenkunskap, bara ett privat intresse av att få bort vapen.
   Politisk styrning.
   Vad är felet med "Västra Götaland"

   Jag är inte insatt men har det varit lagligt att försöka köpa vapen på nätet?
   Det kan finnas luckor i lagstiftningen.

   Radera
  8. Jag har följt den svenska vapendebatten i trettio år, och kan nog med fog påstå att det inte finns några nämnvärda luckor i den svenska vapenlagstiftningen längre. Men det finns tack och lov (ännu) ett litet andningshål, där erfarna och välkontrollerade skyttar skyttar fortfarande ges förtroende att finnas till. Jag tycker det är bra, om det nu är mångfald, frihet och möjlighet att inom rimliga gränser förverkliga sig själv under eget ansvar och samhällets förtroende.

   De brister som finns handlar om kontroll och beivrande av den lagstiftning som finns, och den blir inte bättre av att man hittar på ännu fler illa underbyggda restriktioner.

   Det har gått och går att handla med vapen på nätet, vilket aldrig har varit något problem på det sätt som görs i Sverige. För att du ska kunna köpa min älgstudsare måste du söka och få licens för just det specifika vapnet och vapnet registreras på dig istället innan affären kan slutföras och vapnet registreras på den nye ägaren av polismyndigheten. Det är inget som någonsin skett okontrollerat, i lönndom eller utanför polisens licenshantering - tvärtom.

   När det gäller skräckhistorier från Västra Götaland rekommenderar jag att Googla. Några exempel är

   http://www.bt.se/boras/lang-vantan-pa-vapenlicens-uppror-det-ar-en-katastrof/

   http://www.gp.se/sport/1.2634537-sportskyttar-rasar-mot-licenskranglet

   http://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/allt-langre-vantan-pa-vapenlicens/

   http://www.jaktojagare.se/kategorier/aktuellt/licenskaos-i-vastra-gotaland/

   Detta var bara några exempel jag Googlade fram med ett enkelt försök. Det hela beror sannolikt på underbemanning, okunskap samt i allt för många fall en vilja av polisen att driva egen politik. Det finns dessutom tjänstemän som bedriver egen privat politik inom ramen för sin tjänstemannaroll, och jag kan för mitt liv inte begripa att man tillåter sånt. Om man vill verka för mer restriktiva vapenlagar eller förbjuda sporter är det okej med mig, men då får man banne mig säga upp sig som offentlig tjänsteman och bli politiker istället.

   Radera
  9. Näthandel jag menade försök av att köpa olagliga vapen utomlands.
   Dina länkar är vad jag redan misstänkte men varför ska du få vapen direkt ( mer poliser) och den som väntar på en canceroperation ska få vänta.
   Varför ska polisen få resurser och inte läkarna?

   Du har helt rätt i att handläggningstiden är alldeles för lång.
   Har du bevis för att folk inte får licens på vapen som egentligen är godkända,

   Finns det vapentyper som sportskyttar vill använda men som nu inte får användas.

   Vapenlagarna är bra men polisen har för lite resurser och eventuellt för lite vapenkunskap, det är vad min slutsats blir.

   Radera