Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-11-24 13:56

Möt den svenska eliten

"We're actually the elite in society, but people just don't know it yet." - SDU:are med armarna i kors, tydligen ungdomsförbundets hälsningstecken
SD-svansen brukar vara pigga på att uppmärksamma utländska reportage om Sverige. Så här följer ett reportage från The Guardian, som var och filmade på SDU:s rikskongress och träffade "den svenska eliten". Håll till godo.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Är det dessa SD slängde ut? Eller är det dessa som är kvar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slängde ut. Det var på grund av att de valde Jessica Ohlson som SD bröt banden med (gamla) SDU.

   Radera
  2. Unga, omogna och osmakliga. Man undrar i vilken grad det handlar om karriär-drömmar där man i en internmiljö inbördes låter sig hetsas likt nazismens Tyskland!

   Radera
 2. usch, SDs we shall overcome moment

  SvaraRadera
 3. Man blir mest förvånad över att folk kan vara sådär blåsta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." - Albert Einstein

   Radera
 4. Jag hittade en artikel i en österrikisk motsvarighet till avpixalat där en fd flykting från Iran som kom dit för ca 35 år sedan ondgör sig över de nya flyktingarna och berättar att i Sverige där hon bott nyligen så färgade blonda flickor håret mörkt för att inte bli utsatta av invandrade muslimer. Mycket märklig artikel...

  https://www.unzensuriert.at/content/0018858-Ehemaliges-Fluechtlingskind-hat-Angst-um-seine-Wahlheimat-Oesterreich

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förekommer numera att svenska flickor färgar håret mörkare, den som jobbar på kvinnodominerad arbetsplats kan inte ha undgått att se det. I och för sig så innebär detta samtidigt att de blonda och de blonderade sticker ut ännu mer som exceptionella snyggingar, så den som inte jobbar på kvinnodominerad arbetsplats och bara är en helt vanlig svensk sexistisk blondinbångande mansgris har förmodligen bara lagt märke till dem som vanligt.

   Radera
 5. Inslaget börjar med "Sweden's identity as a humanitarian superpower......". Var tvungen att stänga av redan där. Skäms fan över att det där äckliga uttrycket har spridit sig utanför våra gränser.
  Passande slogan för en stat som har tappat all respekt för sina skattebetalare. För en välfärdsstat vars egna medborgares välfärd inte längre är en tillräcklig utmaning.

  SvaraRadera
 6. Om man är intresserad av hur Sverige blev multikulturellt finns den här disputationen om detta att läsa. Tydligen startade det på 60-talet och blev officiellt på 70-talet.

  I princip tror jag inte på monokulturer av något slag då de alltid har en inneboende och begränsande svaghet.

  Man kan notera att både SD och IS förespråkar monokultur av typen: Ni är välkomna till oss, men bara om ni anammar vår lilla bild av verkligheten och blir som oss med vår kultur. Ett sånt synsätt skapar förstås ett elitistiskt "vi och dom"-tänkande, vilket om man har otur kan leda till de mest bestialiska grymheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. " The introduction of state-sponsored multiculturalism in 1975 constitutes the political crowning of Sweden’s multicultural moment" - Mats Wickström

   Radera
  2. Politikerna tänker helt bakvänt kring kopplingen mellan multikultur och konkurrenskraft. Att införa multikultur skapar inte av sig självt framgångsrika och innovativa regioner. Tvärtom är det så att framgångsrika och innovativa regioner har en global dragningskraft som leder till multikultur. Eftersom människor som kommer är sådana som själva attraheras av innovationsklimatet bidrar dessa sedan i sin tur till regionens fortsatta tillväxt.

   Således är Stockholm en innovativ region som attraherar människor, precis som i Bangalore i Indien och Silicon Valley i USA. Bara för att man gör svenska småstäder multikulturella kommer de inte automatiskt bli mer konkurrens kraftiga, i många fall försämras istället konkurrens och innovations klimat.

   Radera
  3. Ja, arbetskraftinvandring sker ju till de platser där det finns arbetstillfällen, medan flyktingar stuvas undan och pacificeras i obygden. Det senare leder förstås ofta inte till något bra alls.

   Radera
  4. Religion har alltid varit den viktigaste markören för tillhörighet. Ekonomin är sedan den vattendelare som får stort inflytande på hur olika religiösa grupper/folk kan leva tillsammans. Går ekonomin dåligt så kommer det äventyra förutsättningarna i ett multireligiöst samhälle. Inte sällan brukar makten inte vara tillräckligt delad mellan de olika grupperna vilket ytterligare försämrar livsklimatet. I mer sekulära samhällen räcker det med skillnader i kultur för att splittra.

   Radera
 7. Jag är inte förtjust i det jag ser. Men det är ett symptom, inte en sjukdom.

  SvaraRadera
 8. Det finns fler filmer ute på internationella medier:
  https://www.rt.com/news/323236-sweden-democrats-refugees-video/

  Sverige är fullt är budskapet-från SD och nu även från sjuklövern!

  SvaraRadera
 9. SD-sympatisörernas rädslor gör dem trängda, osympatiska och alienerade från samtiden - vilket ökar polariseringen i samhället. Om de hade satsat på att lära känna människor ifrån andra kulturer istället för att kura ihop sig så skulle mycket elände kunna undvikas.

  SvaraRadera
 10. Svartmålningsreportage från kommunistpressen. Ett exempel på hur illvilligt reportaget är översättningen av Ultima Thues sång
  "Här lever jag i frihet"
  översattes till
  "This the place, my fatherland"

  Det är bara ett väldigt konkret exempl på vänstermedias vanliga lögnmetoder.

  Eftersom Cornu tog upp SDUs kongress, låt mig länka till Gustav Kasselstrands avskedstal:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ki7MOWqiwhc

  Och här är Jessica Olssons tal när hon precis blivit vald:
  https://www.youtube.com/watch?v=XI9Cp2UtnjA

  Sen är det helt groteskt att vänsterreportern framhåller Storbrittanien som "ett fungerande mångkulturellt land". Googla Rotherham för den som tror att mångkultur fungerar där. Det är snarast ännu värre än i sverige.
  /m2

  SvaraRadera
 11. En enkel tanke:

  Varför har man accepterat att ordet "rasist" fått innefatta t.ex skillnader i kulturell och religiös mening? Är inte det att missbruka språket i egentlig mening? Att många har svårt med kulturella skillnader är vardagsmat och hänger samman med människans behov av identitet och grupptillhörighet. Det har inget med rasism att göra. Fråga er varför t.ex alla svenska pensionärer i utlandet helst lever, och gör det, i egen grupp!

  Vad säger Svenska Akademien? Jo att det handlar om värdeomdöme. Att t.ex inte vilja dela andra människors kulturella och religiösa sätt att leva är inte rasism. Först när du värderar ned dessa attribut kan du sägas vara rasist.
  Att däremot inte vilja dela sitt liv(i vid mening förstås) med andra människor pga av deras hudfärg och andra utmärkande särpräglade drag är däremot en slags rasism(om vi utgår från att det nu finns olika raser vilket alla inte är överens om).

  Varför missbrukar då t.ex politiker ordet "rasism" kan man fråga? Jag tror de flesta förstår orsaken.

  Vad gäller SD(bortsett från dess svans) så tror jag det i grunden handlar om just önskan om likformighet och rädsla för det främmande. Sedan tillkommer oro för ekonomisk belastning och orättvisa. Det är inte rasism. Det för frågan vidare till hur ordet "främlingsfientlighet" tillkom. Vad består denna "fientlighet" i. Vad krävs för att kallas fientlig? En röst på SD eller bara en önskan att t.ex minska invandring generellt? Man pratar om främlingsfientliga partier. Är man socialist om man röstar på (s)? Isf är man marknadsfientlig vad gäller företagande för att ta ett exempel. Ändå är större delen av SD-sympatisörerna tillhöriga LO-kollektivet. En grupp som kan anses som de största förlorarna pga globalisering och produktivitets-språng(förlorade jobb). Ja, SD är ett missnöjesparti. Inte ett populism-parti i likhet med de övriga. SD var från början ett politiker-fientligt parti bytt på främlingsfientlighet(dagens svans).

  Det torde vara de flesta uppenbart att ordet "rasist" ändrats till ett politisk symbolvärde utanför vedertagen språk-definition.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då framförallt att kultur bara skulle ha med ev. Jul- och midsommar. Självfallet lägger sig inte intelligenta människor i sig klädsmak
   mat- eller sexvanor. Snarare handlar det om civilisatoriskt stadium mellan Vi-kultur (klansamhälle hedersamhälle eller religiöst grundat samhälle) och Jag-kultur(västerländsk sekulär individualism/meritokrati rättstat). Självklart blir det svårare med assimilation/integrering till en individualistisk modernitet när diasporan växer kraftigt. En sådan kulturkritik riskeras dock att tystas med det utvidgade rasistbegreppet, vilket inte är någon grupp till gagn (förutom möjl. IS).

   Radera
  2. Ordet har större makt än vapen. Att kidnappa ord(=värde) har alltid varit etablissemangets vapenmakt. Inte konstigt att maktkritiker i vårt land riskerar att fållas in under rasist-stämpeln.

   Flykting-manifestationen för ett tag sedan gav ett tydligt uttryck för moralpanik där man förstås samtidigt gav(försökte ge) ytterligare utvidgat värde till rasistbegreppet. Dagens beslut visar hur desperata våra politiker är ifråga om undfallenhet i invandringsfrågor. Vi lever med politiska mantran som tycks ersätta realpolitik. Vi är decennier efter våra grannländer i söder.

   Radera
 12. Jag har träffat de där ynglingarna av misstag ute på krogen. Välvårdade på ytan, men när man skrapar lite på ytan kommer det bruna fram.

  Zebran är ett randigt djur och ränderna går aldrig ur.

  SvaraRadera
 13. Riktiga tröttskallar. Jag trodde nog inte att det var så där illa. Finns inget att se utanför Göteborg, typ. För plugghästtyper som jag själv, så verkar det där inte vara eliten, snarare de korkade killarna längst bak som inte fattade något på lektionerna. Fast nu i kostym några år senare.

  SvaraRadera