Cornucopia?

2015-11-13 09:10

Migrationsverket vill inte svara på varför deras statistik är fel

I tisdags slutade Migrationsverket rapportera statistik över antalet asylsökande. På fråga om hur man upptäckt att siffrorna inte stämmer vägrar man ge något svar.

"Det råder osäkerhet om tisdagens publicerade statistik över antalet asylsökande måndagen den 9 november.

Migrationsverket arbetar med att så snabbt som möjligt publicera korrekt statistik."
Fortfarande har den medialt omhuldade Smälterydanstalten inte tagit emot några asylsökande.
Idag är det fredag och nådetiden för Migrationsverket, som kanske bara har slarvat med att lägga ut siffrorna på Internet, är över. Man har fortfarande inte kommit igång med rapporteringen, och vägrar förklara varför. Presskommunikatören Johanna Måhlén på myndigheten skriver:
"Vi kommer att publicera när vi har utrett vad problemet är och därmed kan åtgärda det och lägga upp helt säkra siffror." 
På följdfrågan hur de kan veta att de har ett problem svarar Johanna Måhlén följande
"Vi upptäckte det i måndags, att det rådde osäkerhet i siffrorna. Vi vet inte att de är fel, men det måste utredas.
Vi har extremt hårt tryck just nu, och jag ber dig acceptera dessa svar för tillfället."
Således är det enda man kan göra spekulera i varför. Antagligen rapporterar inte alla handläggare eller anläggningar in sina siffror, vilket man upptäckt vid en kontroll. Vilket är lustigt, då asylsökande bör skrivas in i någon form av IT-system, från vilket siffror kan extraheras. Eller så har, föga överraskande, asylhanteringen totalt kollapsat och myndigheten för inte ens in asylsökande i systemet längre.

En förklaring kan vara att personalen nu går på knäna, vilket Public Service/SR rapporterar om. Personalen jobbar 14 timmar per dygn och har redan fått beskedet att ingen får vara ledig över jul och nyår, om de inte har sjukintyg från läkare. Ingen hänsyn tas till privatliv eller ens barnomsorg. Anställda svimmar av utmattning eller stress på jobbet och får köras till sjukhus. SR har publicerat ett brev om detta från Migrationsverkets anställda till regeringen.
"Sjukskrivningarna ökar och i vissa delar av landet så svimmar anställda och får köras till sjukhus av den ansträngda situationen som råder. Andra gråter och känner hopplöshet då allt sakta men säkert faller samman för dem. Arbete läggs bara på hög och arbetsgivaren tar ingen hänsyn till den psykosociala arbetsmiljön. Riskanalyser lyser med sin frånvaro och i bästa fall så genomförs de efter utfört beordrat arbete." 
Krisen är inte heller tillfällig, utan är det nya normala. Det finns inget stopp på 14-timmars arbetspass för Migrationsverkets personal. Annat än att säga upp sig. Eller gå in i väggen och få läkarintyg.

Jag önskar Migrationsverket lycka till med att anställa ny personal. Lycka till!

Så att inte ens presstjänsten kan ge några svar på varför man inte klarar av att ge någon statistik över antalet asylsökande är nog bara symptomatiskt på en myndighet som kollapsar. Svenska myndigheter och samhällsinstitutioner är inte gjorda för snabba förändringar. Det samma gäller svenska samhället.

Under tiden verkar alltså Migrationsverket inte veta hur många som söker asyl och man vet inte heller varför man inte vet detta. Eller vill åtminstone inte svara på varför. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

71 kommentarer:

 1. Jag har också dragit samma slutsats..

  SvaraRadera
 2. Det är märkligt hur regeringen samt alla förståsigpåare verkar tro att problemet är tillfälligt. Alla kostnader och problem lär ju till stor del vara kumulativa. Dessutom borde det ganska lång innan gå att förutse hur länge boende och migrationstjänster räcker givet ett visst inflöde och planera därefter. De är som yra höns hela gänget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Felet du gör är att tänka med hjärnan.

   Radera
  2. Hjärtat är den nya hjärnan i Sverige. Så länge man är snäll kommer allt att gå bra. Skriv något snällt på facebook nu så vänder vi det här!

   Radera
  3. Så du tror att det hela är ett misstag? Nej du, detta är avsiktligt. Sverige ska totalförstöras och bli en islamistisk beduintyranni på stenåldersnivå. ALLA politiker och ALLA journalister har ALLTID hyllat den framtidsvisionen. Nu förverkligar de den, 90% av svenska folket har röstat för detta och det kommer aldrig någonsin att hållas något mer val i Sverige. Detta handlar inte om budget eller övertid, det handlar om civilisationens undergång och om att fly utomlands för att rädda sitt liv nu när islamisterna tar över.

   Radera
  4. re. Mattias J

   Haha, veckans roligaste kommentar :-)

   Radera
  5. Kapitalist du har fel, endast 87%röstade för dagens situation.

   Radera
  6. @ Kapitalist. Nu är väl inte beduiner den största immigrantgruppen till Sverige. Afghaner, syriska stadsbor, irakier och eritreaner kan ju inte räknas dit. De enstaka beduiner såsom tuaregerna i Nordafrika som kommer hit torde vara lätta att integrera i mellanmjölkens land då det genetiskt precis som oss nordbor är laktostoleranta ;-)

   Radera
  7. Nog är detta Sveriges undergång och vi kommer att förlora makten om demokratin som redan i dag inte fungerar. Att landet håller på att vända från det moderna 2015 och börja gå bakåt i tiden är ingen tvekan om man bara öppnar sin ögon och ser vad som händer. Men de som vill leva kvar i tron att det kommer att bli bra får gärna göra det men säg inget när det rasar framför fötterna på er. Pensioner försvinner (sänkningar redan gjorda), löner sänks (redan på gång), mindre att säga till om (fungerar redan), makten tas ifrån folket. Länder i EU och världen börjar trampa på bromsen men inte Sverige. Andra ser men inte vi... men så har det alltid varit. En statsminister som hela tiden leker med en massa olika lösningar i stället för att göra det han borde gjort från början. Han hamnar ändå där förr eller senare. Men går gropen att fylla igen, eller är den för djup då?

   Radera
 3. Angående stycket om arbetsbelastning: Vad gör facket? De skulle ha stoppat övertiden för länge sedan, cheferna får väl själva sätta igång och jobba.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staten har alltid varit sämst på att behandla sin personal och de verkar få göra hur de vill.

   Radera
  2. Varför går dem inte ut i strejk så det rör om i grytan lite!

   Radera
  3. Facket är topporganisatoriskt en del av sossarna. Invandringen är sossarnas STORA samhällsprojekt just nu. Inte en chans att det tillåtes uppifrån att lokala fackpampar stoppar övertiden inom inslussandesektorn. Visserligen kommer några hundra medelålders kvinnor där att gå in i väggen och aldrig komma tillbaka på arbetsmarknaden själva men det ser regeringen nog bara som collateral damage.

   Radera
 4. Jag säger som fd ministern Jens Orback: Sverige har långt kvar till gränsen för vad vi klarar av -
  Ni vet han som politiskt korrupt, som belöning för väl utfört antisvenskt arbete tilldelats ett jobb som chef för Palme Centret. Ja ni vet Palme - han som deklarerade att Sverige inte längre var ett svenskt land utan ett multikulturellt land.
  Den politiska korruptionen i Sverige har ingen gräns. Det känns när jag följer media som om politisk och rasistisk tillsättning av offentliga tjänster är det normala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet att du pratar om ett helt land här väl? Inte ett antal anställda på migrationsverket, en generaldirektör eller ens regeringen. Vad Sverige klarar av har inte testats på mycket länge, och de som säger att Sverige är ett land som klarar lite är troligtvis inte de som har rätt.

   Radera
 5. Gissningstävling om när svetsaren blir tvungen att avgå. Februari säger jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har sugit sig fast på sitt värddjur nu så efter nästa val säger jag.

   Radera
  2. Vadå? Han har ju stöd av 87% av Riksdagen. Ingen statsminister har suttit säkrare sedan samlingsregeringen under kriget. Borgarna sluter upp mangrant bakom statsministern och röstar ned SD:s misstroendeförklaringar.

   Radera
  3. Jag blickar ut mot det gamla moderlandet från min utsiktspunkt och ser bara minaretspiror sticka upp. Det är inte mycket bättre i östra rikshalvan där Islam är den näststörsta religionen.

   Radera
 6. För mig känns det något konstigt att samma dag som Asylsökanden bryter 2000/dag vallen (något Svensson snappade upp innan den siffran försvann https://twitter.com/niklassvensson/status/664003471100743680 ) så "råkar" systemet braka ihop.

  Det finns en risk, hur stor eller liten är upp till var och en att uppskatta, att någon inte vill se dessa siffror längre och beordrat i det tysta att siffrorna ska försvinna tills dess att de sjunker. Men någonting sådant kän väl inte hända med politikerna och tjänstemännen inom S och MP....... eller hur??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara så enkelt att serverkapaciteten har slagit i taket och att datasystemen verkligen pajat (man får i sammanhanget dessutom minnas att massor av digitala samhällsfunktioner varit utsatta för attacker de senaste två veckorna så det finns minns två krashvarianter). De flesta landsting och regioner upplevde inom ett till två år efter övergång till digital journal att de professionella försäljarna av systemen "glömt" att nämna att det skulle behövas investeringar i extra hårdvara för ytterligare 50-100 miljoner också.

   Upphandlingskompetensen på Migrationsverket kan förstås ha varit bättre, men antalet tekniker i beslutsfattande position där lär ju vara i kraftig minoritet gentemot humanisterna så stor chans att deras eventuella riskanalyser sopats under mattan...

   Radera
 7. För att inte tala om personalen på socialtjänsten som redan innan denna situation svimmade, gick in i väggar och sa upp sig. Nu läggs en våt filt över ett snart vinterkallt Sverige. Det kommer inte bli mysigt på något sätt.

  SvaraRadera
 8. Äh.. Låt bara Anders vara Anders.. Att Lillemor, Gunvor, Lena, Johan, Peter, Åsa, Sara och de andra anställda på myndigheten får sina liv förstörda och blir personer de helst inte skulle vilja bli, sjuka, deprimerade och slutkörda - vilket kommer gå ut över deras respektive och deras barn, och rent av skillmässor, självmordrisk och annat.. så länge Anders får vara Anders så är allt bara fint.

  SvaraRadera
 9. Polisen uppger ju att många som kommer till Sverige inte söker asyl - många i det här fallet betyder ca 50%.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-flyktingar-forsvinner-utan-att-soka-asyl

  "Närmare 40.000 flyktingar har sökt asyl i Sverige sedan 1 september men polisen anser att lika många kan ha kommit till Sverige och som inte har sökt asyl."

  Då är frågan - vart tar dessa personer vägen?

  Kan de hamna på boende utan att söka asyl? Försvinner de vidare till Finland eller Norge? Söker de sig till släktingar för att bo där och söka asyl senare? Ska de jobba (svart)?

  Statistiken Migrationsverket släpper verkar vara på hur många som söker asyl per vecka (ca 10.000 / vecka) men det verkar alltså komma lika många till som staten/migrationsverket/polisen/osv inte har en aning om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer bli billigt att få sitt hem städat. Å andra sidan kommer brottsligheten stiga kraftigt pga många papperslösa inte har något val.

   Det är uppenbart att våra politiker levt i ett drömslott som inte kunnat föreställa sig vad som skulle hända när sommarens flyktingvåg tagit sig genom Europa. Och så har man förlitat sig på andra länders insatser för att själv kunna verka duktig.

   Äntligen förstår Löven hur lite Sverige har att komma med när det gäller detta. Han krampar fast vid att fördelning skall ske inom EU. När han inser att så inte sker, då smäller det till. När MP inser att systemet brakar ihop får de välja om de skall fortsätta med sin dagispolitik eller börja ta ansvar. På allvar.

   Radera
  2. Från och med nu kommer dessa tvingas söka asyl så du behöver nog inte fundera över den frågan längre.

   Sen tycker jag väl iofs nästan att de som uppehåller sig här illegalt utgör ett mindre problem om de faktiskt jobbar svart på kusinens pizzeria för då utgör de ju egentligen en ganska begränsad kostnad för samhället.

   Radera
  3. Strickprovskontrollerna vid gränsen har hittills fått 500 av dem att ropa "asyl" för att få stanna här. Det är inte ens signalpolitik, invandringstakten lär fortsätta öka med 60% varje månad från dagens årstakt på 800 000/år. Många miljoner ska in på tre år inför det val som skulle ha hållits då.

   Radera
  4. @Rickard Ohlin Sverige kommer att bli som Afghanistan, och de är inte riktigt mest kända för "billig hemstädning".

   Radera
  5. Det finns andra eventuella följdproblem. SR rapporterade nu på morgonen att Turkiet, Grekland, Italien och Malta landsomfattande spridning av ESBL carba, även i Sverige är ökningen oroväckande.
   Men som sagt korrelation säger inget om orsakssamband.

   Radera
  6. 40 000 flyktingar som försvinner i Sverige kan rimligen inte ha "fortsatt" till Norge och Finland eftersom dom knappast ens har tagit emot så många tillsammans!

   Radera
  7. Det kan vara taktiskt riktigt att gå under jorden om asylskälen inte riktigt håller oh man kan försörja sig utan bidrag, kanske med egna pengar, hjälp av släkt/vänner eller alla de som hjälper papperslösa.
   Om den papperslöse sedan åker fast så kan man alltid ta till asylkortet, olika åkommor som inte går att diagnostisera, HBTQ eller annan minoritet som förföljs, osv eller rentav att man vistats i landet under lång tid, gifta sig med någon osv. År 2010 så uppskattades antalet papperslösa upp till 50.000 och det var långt innan dagens migrationsnivåer så frågan är vad alla dessa människor finns egentligen i samhället? Jag vill inte klanka ner på en minoritet men "förmånerna" för papperslösa byggde nog på resonemanget att dessa var ett mindre undantag. När nu denna grupp tenderar att kanske uppgå till en mindre svensk stad, då är det dags att fundera hur detta ska hanteras.

   "Papperslösa” personer som inte fyllt 18 år ges rätt till:
   •Fullständig vård
   •Regelbunden fullständig tandvård

   •Läkemedel

   ”Gömda” och ”papperslösa” vuxna ges rätt till subventionerad:
   •Vård som inte kan anstå samt mödrahälsovård
   •Preventivmedelsrådgivning och vård vid abort
   •Hälsoundersökning
   •Tandvård som inte kan anstå
   •Läkemedel som receptförskrivs i samband med sådan hälso- och sjukvård som nämns i första punkten
   •Kostnadsfri vård enligt smittoskyddslagen

   I sammanhanget bör nämnas att landsting redan innan beslutet trädde i kraft haft möjlighet att erbjuda vård upp till samma nivå som gäller för bosatta inom landstinget men nu är alltså papperslösas rätt till vård fastställd i lag.

   Sedan juli 2013 har dessutom papperslösa barn rätt att gå i skolan. Alla barn mellan 6 och 18 år har nu laglig rätt till skolgång, även om papperslösa barn inte omfattas av skolplikten. Skola och socialnämnd har numera ingen underrättelseskyldighet att meddela polismyndighet när det gäller papperslösa familjer. För att kunna värna om papperslösa familjers anonymitet kan skolan fatta beslut om att sekretessbelägga uppgifter om en elev. Ett sådant beslut kan dock upphävas om det överklagas till domstol.
   "

   Radera
  8. @Sjunkbomben, får de inte etableringsbidrag också, åtminstone de som sökt asyl men fått avslag och stannar olagligen? Jag tyckte jag läste att avskaffandet av etableringsbidrag till papperslösa ingick i migrationsuppgörelsen härom veckan, som ska införas ett år.

   Radera
 10. Media är mycket duktiga på att göra nedslag i enskilda flyktingars värld, vore klädsamt om de lika ofta kunde göra reportage om en polismans, socialsekreterares eller miggas vardag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riga, det där är ett riktigt bra förslag att överlämna till SRT. Dock är sannolikheten att det förverkligas lika med noll.

   Radera
  2. Filmer om folk som sköter sitt jobb på ett kompetent sätt ger inga tittarsiffror...

   Radera
 11. I mina ögon förefaller det ganska billigt om tullen fick anställa 100 st extra kontrollanter som kan kolla alla resenärer som passerar gränsen. Flyktingar som vill in från Danmark ska inte släppas in av den enkla anledningen att Danmark inte befinner sig i krig.

  Det är redan överenskommet via Dublinförordningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet att det lätt kan ta upp till 6 månader innan man kan anställa någon i statlig tjänst? Tjänsten ska utlysas offentligt, ansökningar ska in och behandlas korrekt, samt anställningsbeslut måste kunna överklagas etc. Svenska samhället är inte gjort för snabba förändringar.

   Radera
  2. Du Cornu brukar ju kunna hitta de lagstiftningar med undantagsregler för situationer där det gäller rikets säkerhet o s v. Så varför skulle man inte kunna
   kliva över dessa 6 månader då det gäller att akut anställa ett antal persober!

   Radera
  3. Det går betydligt snabbare om man tar in en konsultfirma som mellanhand. Dessutom lättare att sedan säga upp avtalet när flyktingströmmen är över om några år.

   Radera
  4. Inte särskilt. Enligt lagen om offentlig upphandling ska konsulttjänsten publiceras, offerter tas in osv osv. Och så kan de överklagas...

   Radera
  5. Man kan ju alltid outsourca till externa kontrollantföretag. Kan tänka mig att det finns motorcykelklubbar som ställer upp pro bono.

   Radera
  6. Ylven: jag har för mig att det räcker med att ramavtalet är upphandlat och inte varje enskild resurs. Dock är det kanske ite så att man har ett ramavtal gällande vaktpersonal på plats...

   Radera
  7. Det finns en handfull firmor som har ramavtal och öht får sälja konsulter till verket. Varje konsulttjänst genomgår sedan en upphandling i sig där konsult med högst poäng (=högsta möjliga kompetens för lägsta möjliga pris) får uppdraget. Den kan i sin tur arbeta för ett annat bolag men säljs in med ramavtalsbolagen som mellanhand.

   Radera
  8. Det finns en handfull firmor som har ramavtal och öht får sälja konsulter till verket. Varje konsulttjänst genomgår sedan en upphandling i sig där konsult med högst poäng (=högsta möjliga kompetens för lägsta möjliga pris) får uppdraget. Den kan i sin tur arbeta för ett annat bolag men säljs in med ramavtalsbolagen som mellanhand.

   Radera
  9. "Du vet att det lätt kan ta upp till 6 månader innan man kan anställa någon i statlig tjänst?" Malmö stad har nyanställd minst 300 bara sedan i somras som bara arbetar med flyktingar. Så ibland går det fort...

   Radera
 12. Migrationsverkets arbete är f.ö. så gott som meningslöst eftersom de som nekas asyl ändå får stanna som papperslösa med rätt till gratis boende, sjukvård, skola. 20 000 sägs ha nekats asyl men bor kvar här som "papperslösa", lika många som antalet poliser och ingen av dem eskorteras ur landet. De kan ju komma tillbaka i vilket fall. Man kan lika gärna lägga ned Migrationsverket abrupt nu, deras lagar har slutat gälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om arbetslösa, har inte du ett jobb att sköta?

   Radera
 13. Det finns givetvis andra sätt att identifiera trender om man verkligen behöver - bloggförfattaren har möjligen kontakter nog för nedanstående förslag:

  Ett alternativt sätt att fånga ökningstakten vore att kontrollera hur många nya A-nummer som skapas inom svensk sjukvård varje dag. Alla personnummer skapas nämligen inte av Migrationsverket inom deras egna lokaler.

  Antalet snabbt sjukvårdsbehövande relativt den totala gruppen inkommande kan förmodas ha ganska liten fluktuation. Ökar antalet flyktingar så den siffran upp, minskar den så går den ned.

  Kort sagt: DERIVATAN (för er som inte minns er gymnasiematematik får jag helt enkelt be er slå upp ordet) för antalet inkommande kan fås fram på annat sätt om Migrationsverket nu kollapsat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Istället för att stirra på historiska siffror, så kan man titta på och förstå verkligheten för att förutsäga vad som kommer att hända. Uppåt en miljon asylsökanden finns nu i Tyskland och de kommer så gott som alla att utvisas. Alla afghaner och alla som kom från ett annat EU-land, vilket är alla. De vars härkomst och migrationsväg inte kan fastställas får inga bidrag och förbjudes att arbeta. Så de kommer också till Sverige. "Gränskontrollen" innebar första dagen att 500 "kontrollerade" asylsökande kördes till Migrationsverket. Det förekommer inte någonting som på något sätt antyder att den sedan flera månader ihållande månatliga ökningstakten på +60% kommer att minska. Där har du din derivata, +60% i månaden, räkna på det med start på 2000 om dagen. Alla politiker och alla journalister är helt eniga om att ökad invandring har högsta prioritet, de har satsat hela sina liv på den enda ståndpunkten. Det är också en viktig insikt om hurdan verkligheten är.

   Radera
 14. Även väl viktigt att Migrationsverket IT-system inte brakar ihop eller att det händer samma sak med den/dem som Tradikverkets etc. När det är redan att ansträngt läge behöver de inte mer IT-problem.
  Det är väl nu som den kaka-på-kaka outsourcing modellen verkligen hårdtestas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Driften av Migrationsverkets system är inte outsourcade.

   Radera
  2. Har hört från en källa att hela migrations-databasen låg i Microsoft SQL Express och att nådde upp till max-taket för vad Express-versionen tillåter.

   När hela systemet designades så kunde ingen tro att databasen behövde bli så stor.

   Nu pratas det om att gå över till Linux och MySQL men utvecklarna som ska sköta jobbet kan inte komma överens om de ska använda Vim eller Emacs. (Den glödheta frågan om ungersk notation eller inte verkar för tillfället vara löst efter långa förhandlingar).

   Radera
  3. Du snackar som du har förstånd...

   Radera
  4. Eller jag menar - din källa fyller dig med skit eftersom du inte kan kontrollera det.
   (Gissa var jag jobbar...)

   Radera
 15. Ärligt talat har jag fortfarande inte slutat att skratta. Parodin är inte över än. På långa vägar.

  Maken till inkompetent och handlingsförlamad regering har vi nog inte haft sen.... ja... finns inget att jämföra med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imponerande att du kan skratta vi andra gråter....

   Radera
 16. Priset av det öppna hjärtats politik som 87% av befolkningen stödjer gör sig gällande. Kan inte annat än att småle åt vansinnet. Och detta är bara början av folkvandringen...

  Men än så länge är Svensson inte tillräckligt drabbad för att förstå, insikten hos detta naiva folk är otroligt dålig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I lokaltidningen läser jag nu på morgonen att många kommuninvånare har kommit för att skänka kläder och leksaker till det nyöppnade boendet för "ensamkommande flyktingbarn". Svensson tror verkligen fortfarande att det är utmärglade barn som kommer hit. Hur blind är det tillåtet att vara egentligen? Inte konstigt att Jesus blev korsfäst när han talade om för folket att öppna ögonen och se.

   Ska pysa över till grannbonn' nu och börja lufta ideer om framtida medborgargarde. Det kommer att behövas.

   Radera
  2. Nej, Rickard, ta inte fram brandfacklan. Joina inte zombiegänget och världens alla terrorister och banditer som nu helt okontrollerat kommer hit för att plundra, mörda och förslava. Flytta utomlands, försök integrera dig med en kultur som har överlevnadsförmåga. Sverige är oförsvarbart, de flesta som stannar kommer att dö inom bara några år, elavbrottet tar de flesta och pesten tar resten. I nazi-Tyskland på 1930:talet fanns det smarta judar och korkade judar, de som flydde och de som dödades.

   Radera
 17. Det finns uppenbarligen ett mycket stort mörkertal i statistiken. Många hinner inte registreras och/eller har ej blivit registrerade så den egentliga siffran är sannolikt mycket större. Det är en verklig katastrofsituation.

  Inte konstigt att den allmänna ordningen och säkerheten anses vara hotad.

  Anders Danielsson säger dock att Migrationsverket inte begärt gränskontroller?

  Det saknas verkligen ordning och reda.

  Någon sitter väldigt väldigt löst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vill ta ansvar, vilket är ofattbart.. Att Tältkungen Lövfen inte agerar är begripligt han verkar ha någon form av mental störning men att inte andra agerar är obegripligt.

   Löven o Co bör fällas per omgående genom misstroendeförklaring.

   Nu hotas ju till och med rikets säkerhet!

   Radera
 18. Händer allt detta verkligen i Sverige?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr. Ett totalt kaos som är fullständigt självförvållat. Alla inser det.

   Därför är det synnerligen rimligt att någon eller några kommer att få avgå eller lämna sina uppgifter inom kort.

   Det kallas handlingskraft!

   Radera
  2. Finns ingen av de ansvariga som avgår frivilligt. Ingen annan kommer tvinga någon heller.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 19. Skylten på Smälteryd sägs vara borttagen...

  SvaraRadera
 20. Jamän, vi har ju fått många nya maträtter som vi annars (?) inte skulle ha fått. Allt enligt "Tattarmona" , som är expert på området (Toblerone bl a).

  SvaraRadera
 21. Det är nog helt enkelt så att man vet att inflödet ökat ytterligare mot förra veckan som då passerade 10000 officiella lyxflyktingar på en vecka =20000 i verkligheten.

  Nu kom precis siffror om 10000 denna veckan frågan är om man räknat in de dagar när systemet var havererat....

  Tur att bygglovet för tälten i Revinge gick igenom då har dom boende för några timmars invandring iaf. Enligt kommunen var oro från grannar inget giltigt skäl för ett Nej till bygglovet i överklagande processen så då vet man det när grannen klagar i framtiden!

  SvaraRadera
 22. Följande analys av regering och opposition från vår politiker expert Marcus Oscarsson tycker jag är rätt bra:
  AKB SITTER I FÖRARSÄTET, EBBA BREDVID, BJÖRKLUND I BAKSÄTET, ANNIE I KOFFERTEN & JIMMIE LIGGER FÖRE PÅ MC
  - MEN LÖFVEN STÅR KVAR I DEPÅN OCH BRÅKAR MED ROMSON
  Moderaterna har idag tagit ett rejält kommando i den största frågan i svensk politik just nu med en rad förslag om kraftigt minskad invandring kryddat med lägre EU-avgift. Migrationsverket uppger att M:s nya förslag skulle beröra "en stor majoritet av de som får asyl idag". I praktiken skulle flyktingströmmen stoppas.
  ANALYS FRÅN MOTORBANAN:
  AKB (M) sitter nu i förarsätet och har växlat upp rejält. Ebba (KD) sitter i passagerarsätet och äter nöjt goda röda Ferraris. I baksätet sitter Jan Björklund (FP) som är på allmänt glatt humör. Annie (C) ligger i kofferten - Centern tycker inte om förslagen men kommer inte kliva av Alliansbilen pga denna fråga. Flera meter framför ligger Jimmie (SD) och gasar på för fullt på en MC.
  SAMTIDIGT I DEPÅN:
  Rödgröna regeringen ligger långt efter i biltävlingen - de står till och med kvar i depån och har inte ens fått igång motorn. Istället går diskussionens vågor höga mellan Stefan Löfven och Romson. S-mekanikerna gormar högt när de ser att Löven har dragit på sig hjälmen men kan inte få in nyckeln ty nyckelhålet är igenproppat med maskrosor. Sjöstedt (V) har tagit upp jakten på Alliansbilen men har valt en helt annan väg. Den vägen skulle även regeringen kunna välja, men en sak är säker - så länge de står kvar i depån blir det ingen medalj.

  POÄNGEN: Löfven utsätts nu för sin största prövning sedan valet. Partiet är nere på katastrofsiffror och förra veckans utspel om att flyktingarna ska stanna i Tyskland blev ett fiasko. Tvärtom kom hela 10 200 flyktingar förra veckan vilket är nytt rekord. Den bild som framgår är att regeringen inte har grepp om läget pga av brist på konkreta förslag. Istället är oppositionen drivande. När som helst får Löfven igång sin bil men det är oklart åt vilket håll han kör och om bränslet är maskrosolja eller inte.


  SvaraRadera
 23. Märkligt.
  Hur många per dag 2.000?
  Hur många handläggare 200?
  En timme per ankommande?
  Att inte det finns iaf siffror på dem som är införda i MV IT-system är synnerligen märkligt....och redan för någon vecka sedan så sades att det passerade lika många som registrerade som dem som passerade under radarn....... finns egentligen bara en förklaring....

  SvaraRadera