Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2015-11-16 18:13

Margot Wallström slår till igen - Israel kallar upp Sveriges ambassadör

Efter de fruktansvärda Parisdåden skyllde Sveriges utrikesminister Margot Wallström (s) massmorden på Israel. Nu har israeliska UD fördömt Wallström och kallar upp Sveriges ambassadör.

På något sedvanligt svenskt tokvänstermanér lyckades Wallström hosta upp någon konspirationsliknande teori live i TV som slutade med att hon pekade ut Israel som ansvarig för Daesh terrordåd i Frankrike.
"Reaction to statement by Swedish FM on Paris terror attacks
16 Nov 2015The Swedish foreign minister’s statements are appallingly impudent. Whoever fatuously attempts to create a link between radical Islamist attacks and the current problems between Israel and the Palestinians is fooling himself, his people and international public opinion.MFA Spokesperson announcement
​(Communicated by the Foreign Ministry Spokesperson)
The Swedish foreign minister’s statements are appallingly impudent. The Swedish foreign minister has consistently demonstrated bias against Israel and exhibits genuine hostility when she indicates a connection of any kind between the terrorist attacks in Paris and the complex situation between Israel and the Palestinians.
The Swedish ambassador Karl-Gustav Nesser has been summoned urgently by MFA Director-General Dr. Dore Gold for clarification.

Whoever fatuously attempts to create a link between radical Islamist attacks and the current problems between Israel and the Palestinians is fooling himself, his people and international public opinion."
Nästa steg är väl att man kallar hem Israels ambassadör från Sverige, mycket hårdare ton än så här kan det inte bli utan att det handlar om krigsförklaringar.

Appalingly impudent betyder fruktansvärt oförskämt, om nu någon undrade. Genuine hostility betyder äkta fientlighet.

Svenska UD har svarat att det bara lät som Margot Wallström (s) skyllde terrordåden på Israel och att israelerna har hört fel.
"In connection with reports in the media that Minister for Foreign Affairs Margot Wallström allegedly linked Friday’s terrorist attacks in Paris to the Israel-Palestine conflict, we would like to state the following:
- The Minister has neither directly nor indirectly linked the terrorist attacks in Paris to the situation in Israel and Palestine.
- The Minister’s quotation was taken from a long interview and the quotation is part of an interview about radicalisation in general and the root causes of terrorism.
- The Minister has been very clear in her condemnation of terrorism and about the importance of us now focusing our efforts on standing up for the values that democracies represent.
- This is a misunderstanding and we are confident that the matter will be clarified shortly."
Uttalandet sändes som sagt live och det är inget som media hittat på att hon sagt, utan hon sade faktiskt detta. Fetstilen ovan antyder att UD menar att Israel är grundorsaken (eng root cause) till terrorism om det var det Margot Wallström i själva verket pratade om. Vet inte om det är så mycket bättre, ärligt talat. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

52 kommentarer:

 1. Som svensk-israel kan jag konstatera att även Israel haft sina egna mindre lyckade diplomater genom åren, men undrar ärligt talat om Margot Wallström ändå inte spelar i en liga för sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast, ska man döma en svensk utrikesminister efter hur israeliskt UD reagerar är väl detta snarast en kvalitetsatämpel. Skulle förvåna mig om övriga israeler är lika känsliga.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Israeliska UD måste förstås reagera. Men inte sjutton bryr sig gemene man här om vad Sveriges utrikesminister tycker.

   Radera
  4. Det jag menar är att reaktionen från israeliska UD är märklig. Det är precis som att de inte tycker att de palestinska områdena är en grogrund för terrorism. Fast egentligen håller nog de också med Margot i det hon faktiskt sa.

   Radera
 2. Som svensk skäms jag över vad vår praktikant-regering ställer till med.

  Hela 23 mInistrar, eftersom varenda påläggskalv eller f d SSU-funktionär ska vara med, men inte många som inger något förtroende. Försvarsministern är bra, och ett par till, men de flesta är ju en slags praktikanter som leker politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon var ju EU:s kommissionär för "kommunikation" i drygt 5 år. Det bästa diplomati-CV som någon europé har att erbjuda. Så bra ligger vi till!!!

   Radera
 3. Minns fortfarande det inlägget Lars skrev om hur obegåvade våra politiker är... det stämmer allt för väl.

  SvaraRadera
 4. Göteborgsområdet är övriga världens ledande jihadistleverantör till Daesh - Är det jag som minns fel eller ligger Israel där på västkusten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en massa Merkavastridsvagnar, en Kfir och en Sufa hemma, så det låter inte helt omöjligt.

   Radera
 5. Googla Margot TEBAF

  Hade Löven gjort det innan han släppte in henne hade han kanske insett hur illa sedd hon är internationellt.

  SvaraRadera
 6. Googla Margot TEBAF

  Hade Löven gjort det innan han släppte in henne hade han kanske insett hur illa sedd hon är internationellt.

  SvaraRadera
 7. Hela härligheten kan ses på:
  http://www.svtplay.se/video/4792282/extra-rapport-terrordaden-i-paris/extra-rapport-terrordaden-i-paris

  Intervjun börjar vid tidshack 3:35:00, vid 03:44:00 börjar biten om israel/palestina och radikalisering...

  Hittad tack vare google och http://www.svt.se/tittarservice/fraga-oss/dialog/979033?

  Videon ska vara uppe i 8 dagar till enl SVT play...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad Israel var känsligt då! Hon nämnde inte ens Israel utan tog bara Palestina som ett exempel på hur det kan gå när människor saknar hopp. Men det är väl bra iaf att Israel månar om sina älskade palestinier och säger till på skarpen vid minsta antydning av mobbing av palestinier.

   Radera
  2. Efter att ha sett det verkliga TV-inslaget undrar jag om Israel verkligen har gjort det? Margot säger sig stödja politiska lösningar som ger palestinierna hopp om framtiden i stället för frustration över sin situation. Jag undrar vad målet är med de politiska lösningar som Israels utrikesdepartement stödjer, om de nu också är så tvärt emot Margots inställning? (Faktiskt undrar jag också vilka politiska lösningar för denna konflikt som de som kritiserar Margots uttalande i stället tycker vore lämpliga?)

   Radera
 8. Litet misstag i rekryteringsprocessen.
  En bra regel när man rekryterar en underställd är att leta efter kvalitéer man själv saknar. Är man superakademisk och opraktisk, kan det vara bra med en rak och praktiskt lagd person. Är man svetsare i grunden och ska rekrytera en utrikesminister kan det vara bra att ta en diplomat. Nu är det exakt samma problem som om Löfvén hade varit utrikesminister själv, det blir väldigt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tror du att det är ett misstag och inte avsiktligt? Var Oktoberrevolutionen ett misstag, är det så det står i dina historieböcker, att allt människor gör händer slumpmässigt och utan mening eller avsikt? Och därför ingen idé att ens försöka tänka på verkligheten. Bara yatzee å flipper alltihopa. Fyll på chipspåsen och låtsas vara passiv oberörd åskådare av åskvädret i fortsättningen också. Vi som tvärtemot dig har förmåga och vilja att överleva, vi lämnar detta dödens land och de naiva blivande lik som i drivor snart kommer att sprida sin pest här.

   Radera
  2. Hördu Kapitlist, du har snackat rätt länge nu om att överge landet. Mycket snack och lite verkstad eller?

   Radera
  3. Ööh?
   Jag tror nog att Löfvéns målsättning är att regera så bra som möjligt, så om en felrekrytering har skett är det ett misstag, ja. Har inget intryck av honom att han vill köra ned landet och partiet i botten, när det går snett är det p g a inkompetens, inte ondska.

   Radera
  4. @Hippoglossus2 Jag går när strömmen går. Vad tänker du själv göra? Ta nationalsångens fras "jag vill dö i Norden!" på blodigt allvar??

   Radera
 9. Jag minns att det var mycket prat om att Wallström skulle följa efter Göran Persson. Hon tackade nej. Och jag tackar henne för det.

  Stefan Löfven klarar åtminstone av att hålla käften för det mesta.

  SvaraRadera
 10. Här är klippet

  https://www.youtube.com/watch?v=zxuQ3zNHl3w

  SvaraRadera
 11. Något för Margot att begrunda i afton:

  "The expectation that the only real Muslim is a scruffy Muslim, somebody who is inarticulate and angry, that’s the racism of low expectation."
  Källa

  SvaraRadera
 12. Margot Wallström verkar ha samma problem som Åsa Romson. Munnen och hjärnan är inte ihopkopplade. Jag hoppas att det inte är smittsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju också vara så att mun och hjärna faktiskt är hopkopplade...

   Radera
 13. Svar
  1. Då vågar jag mig på: God afton!

   Radera
 14. Snart kommer vår älskade rödgröna regering att införa judestjärnor på människor (de vill som bekant redan judemärka vissa livsmedel) - givetvis av anti-nazistiska skäl eller dylikt. Det där med att lära sig av historien är svårare för vissa än för andra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behöver du verkligen judestjärnor när du har judeägda Bonnier och Stampen som kan mata dig den propaganda du behöver och få dig att komma ihåg historien om judiska förintelsen? (som att ingen av de andra folkgrupperna som drabbades hårdast av förintelsen - Zigenare, Slaver, Muslimer m.m. - känner något behov att tjabba om detta gång på gång...)

   Samtidigt fortsätter den moderna nazistiska staten Israhell med sitt folkmord mot Palestinierna i snart 60 år medan Anglo-Zionistiska Pax Americana tittar bort.

   Radera
  2. Svar JA, Judarna drabbades hårdast av förintelsen!
   "Israhell" det enda landet i Mellanöstern där muslimer har fulla medborgerliga och mänskliga rättigheter.
   "60 år av folkmord" Israelerna måste vara JÄVLIGT dåliga på folkmord.
   "Propaganda" du menar den när media bara skriver när Israel försvarar sig och aldrig om palestiniernas attacker?!

   Jag kan inget annat än ifrågasätta din intelligens. Herregud att människor som du får gå lösa på stans gator.

   Radera
 15. Vore kanske på sin plats med något mer klarläggande från Wallström själv. Synpunkten att Israel är orsaken till all terrorism mellan Sverige och Nigeria brukar ju flitigt framläggas av mer fundamentalistiska vänstermänniskor, typ ETC, AB:s kultursida, Jan Guillou m fl. Om nu Sveriges utrikesminister umgås med samma tankar, som även brukar innebära ett starkt USA-hat, borde det kanske på sin plats att ta upp detta, eventuellt som ett regeringsproblem, och sedan göra någonting åt det.

  SvaraRadera
 16. Det är ju en medveten strategi från svenska vänstern att förlägga terroristproblemet utanför sitt eget ansvarsområde och skylla på sina personliga fiender. Sanningen är ju att de europeiska islamistmördarna alla har växt upp i Europas piittoreska och mångkulturella NoGozoner, åtnjutit alla europeiska socialförmåner och lika rättigheter. Av den europeiska vänstern och statligt avlönade islamistiska predikanter har de också fått lära sig att de är förföljda och diskrimnerade av alla europeiska islamofober. Detta vill ingen politiker kännas vid och därför måste de hitta syndabockar som korstågen, kolonialismen , Israel , SD , USA , den globala uppvärmningen, och vita västerländska män i allmänhet.IS och islamistpredikanterna stämmer in och har samma syndabockar som MW.

  SvaraRadera
 17. Man får se det positivt. Rysstrollen/avlönade psyops talar inte längre om vår utrikesminister i varannan mening...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vänta bara, snart hittar de den där intervjun från -93 där Bildt nämner Wallström, vilket ju bevisar att Wallström egentligen är chef för Mossad-CIA-fraktionen av Bilderberggruppen.

   Radera
 18. Sverige har blivit kritiserat av ett annat land. Hemska saker, hur kan vi uppföra oss som så? Att Israel-Palestinakonflikten är en del av hela den konfliktfyllda situationen i Mellanöstern är väl helt klart. Om Israel har ömma tår så är det väl deras problem. Heja Margot. Högertrollen brukar spricka när verkligheten kommer fram i ljuset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uttalandet är horribelt. Punkt slut. Vänstern hittar alltid argument för att förstå terrorn. Wallström är illa sedd i hela Mellanöstern, vilket är en bedrift i sig.

   Radera
  2. Så du menar att sunni och shia muslimer inte skulle mörda varandra om Israel inte existerade?! Palestinierna skulle kunna komma ur sin självförvållade situation i morgon om de erkände Israel.

   Radera
  3. Snälle Jonas Är du desperat när du hittar på saker? Håll dig till vad saken gäller. Margot har gjort ett relevant uttalande och Israel har överreagerat som det dåliga samvetet alltid gör.Men i detta inlägg är rubriken att vi får kritik från ett annat land. Och alla högertok tycker SÅ MYCKET HEMSKT. Vi ska ju som svenskar var fogliga och icke få kritik av någon annan än Putin förståss.

   Radera
 19. Det är väl detta som avses med feministisk utrikespolitik....

  Regimen i dagens Sverige har lyckats stöta sig med sina nordiska grannar, i Oslo, Helsingfors samt Köpenhamn viskar småfåglarna att irritationen med Stockholm är mycket hög, Israel, Saudi & Co, jänkarna betraktar Sverige som lindrigt sagt konstigt och inom EU slutar de väl snart skartta bakom Löfvéns rygg och istället fryser ut Sverige ...

  Sverige har ju inte implementerat EUs direktiv om terrorlagstiftning och dessutom vägrar Sverige att samarbeta mer Europol beträffande terrorbekämpning, bara för att nämna några smärre detaljer. Finnarna är överlyckliga över att Sverige bussar migranter över gränsen osv osv ad nauseam ...

  SvaraRadera
 20. Glömde nämna att värdens 8 underverk vore ifall Sverige fick sina nordiska grannars röster vid valet till FN:s säkerhetsråd, speciellt som alternativen heter Nederländerna och Italien. Men Sverige har ju lierat sig med Algeriet, Cuba samt Syd-Afrika i kampanjen för valet till säkerhetsrådet.

  SvaraRadera
 21. Hon sitter säkert och något mediedrev blir det ej eftersom hon är feminist och socialist. Media kommer ej heller att dreva mot Romson angående hennes Paris-tweet. Media har dubbla måttstockar.

  SvaraRadera
 22. Jag vill bara hänvisa till utrikesministerns uttalande, som gjort Israel så upprört,, http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-israelisk-kritik-mot-wallstrom så att inte artikeln svävar helt i luften; de flesta inlägg här tycks helt i trasorna för att Sverige fått kritik. Vi svenskar ska alltid vara andra till lags.

  SvaraRadera
 23. Israelerna gör en höna av en fjäder som vanligt. Kan inte se att hon säger att israel är orsaken till paris-dådet.

  Däremot är ju Margots uttalande helt befängt, speciellt sett ur ljuset att det är sverige som producerar flest is-krigare per capita. Kopplingen till israel palestina känns bara långsökt.


  Fånigt också att det alltid ska ursäktas och daltas med muslimska gärningsmän. Vem hade tyckt att det var okej om Margot sa efter trollhätte-dådet: "men han var ju utstött i skolan då blir det lätt lite tokigt"

  De som har anledning att vara arga på Margot är väl snarare svenska folket och de anhöriga till de drabbade i det fruktansvärda terrordådet i paris.

  SvaraRadera
 24. Som de gamla Romarna sade - i vems intresse ?. Tex vill väl ISIS inte bli nedplöjda av Väst i myllan i Syrien och Irak, vilket är en naturlig följd av ett terrordåd mot Paris. För de inbillar sig väl inte att de kan stå emot på något sätt ? Och vad kan andra aktörer tänkas göra när väst öser in 1000 stridsvagnsbesättnngar i Irak (vagnarna står redan där... :-) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall man söka ansvariga bakom det hela så sök hos 1) Syrien (Assad) för han vill överleva. 2) Turkiet - för de vill ta bort ISIS. 3) Saudi - vill ta bort för det är hett för dem ISIS 4) Israel (bort) samt 5) Ryssland - de vill öppna väg till Krim. Kom ihåg - think outside the box.

   Radera
  2. Niklas
   Jag vill bara komplettera din utmärkta lista med 6) USA, som satsat mycket pengar och politik på att krossa de sekulära staterna i området 7) Frankrike, som hela tiden har motsatt sig en diplomatisk lösning och ej kan glömma att Syrien var ett franskt protektorat för andra världskriget. Storbritannien står utanför listan eftersom befolkningen har fått nog av lögner och politikers maktsträvande efter Irakkriget.

   Radera
 25. Trött man blir, genom åren har vi jobbat hårt för att Margot ska bli miljonär. Nu när vi satt in våra skattepengar till henne så känns det som hon inte bryr sig om oss längre. Men hon blev ju rik i alla fall. Kul för henne. Nä, nu måste jag jobba vidare så jag kan avlöna även spjutspetsarna Läfven och Romson.

  SvaraRadera
 26. Nån måste sätta munkavel på denna kvinna, det blir bara värre och värre..

  SvaraRadera