Cornucopia?

2015-11-18 06:50

Man får den hjälp man ger, Miljöpartiet...

Allt-till-alla-partiet Miljöpartiet vill inte ge någon militär hjälp till Frankrikes 42.7-begäran. Därmed fäller dessa 6.89% av väljarna hela Sveriges försvars- och säkerhetspolitik, som bygger på att vi själva ska få hjälp om vi angrips. Försvarsbudgeten bör alltså två- eller trefaldigas som konsekvens av detta.

Det är nu Sverige visar att vi har en försvars- och säkerhetspolitik. Det gör vi genom att ovillkorligen ställa upp på det Frankrike begär av oss, och därmed ger oss själva ett stöd av Frankrike om vi någon gång i framtiden själva blir angripna. Vi visar att vår solidaritetsdeklaration gäller och att vi håller internationella avtal vi skriver på, likt Lissabonfördraget. Ställer vi inte upp för Frankrike är försöken till försvarssamarbete med Finland inte heller värt pappret det är skrivet på.

Men Miljöpartiets byracka har nu gått ut och sagt att Miljöpartiet är rädda för Daesh och viker för organisationens hot om våld mot Sverige, om vi tar samma sida som den moderna europeiska demokratins vagga Frankrike. Kanske beror det på att en av Miljöpartiets ministrar, bostadsminister Kaplan, själv är islamist?

Partiets utrikespolitiska talesperson Mutt säger till Dagens Industri:
”Det går inte att bomba bort IS [...] Vi i Miljöpartiet är väldigt avvisande till tankarna på militära insatser [...] Vi riskerar att komma ännu mer på kartan om vi engagerar oss militärt, att själva bli utsatta för terrorattacker
Miljöpartiet böjer sig alltså för islamistiskt våldshot och sviker den solidaritetsdeklaration som statsminister Löfven upprepade i sin regeringsförklaring, en regeringsförklaring med Miljöpartiet i regeringen.

Mutt glömmer också det misslyckade terrordådet på Drottninggatan i julhandeln 2010. Den inkompetente attentatsmannen hade hänvisat till det islamistiska kalifatet, dvs IS i dess dåvarande form, ISI. Sverige är alltså inte skyddat bakom sin feghet. Tvärt om tydliggjorde IS i sitt uttalande om terrordådet i Frankrike att de hatar västvärldens livsstil och värderingar och kommer fortsätta sina angrepp till antingen västvärlden försvinner eller IS upphör att finnas. Sverige är alltså i allra högsta grad en måltavla även framöver. Tvärt om skulle Sverige med Miljöpartiets feghet visa att det är en måltavla som är helt ofarlig att angripa. Dels för att vi inte slår tillbaka och dels för att ingen kommer hjälpa oss när vi drabbas, eftersom vi inte vill hjälpa någon annan.

Miljöpartiet fick 6.89% av rösterna i Riksdagsvalet. Det är inte ett parti som bör sitta i en regering och Stefan Löfven bör omgående ombilda regeringen. Han är vald av riksdagen till statsminister och kan göra detta och då kasta ut Miljöpartiet. Partiet kan med sina 6.89% öppna för en missförtroendeomröstning mot Löfven, men om den inte fäller honom kan han sitta kvar med sin nya regering.

Om Sverige inte ställer upp på solidaritetsdeklarationen och Lissabonfördraget 42.7 avsäger vi uttryckligen oss alla chanser till framtida internationell hjälp vid ett angrepp mot Sverige. Sveriges försvarsbudget behöver i så fall minst dubblas, sannolikt tredubblas.

Förvisso kan det behövas ändå, men ger vi inte stöd har vi bränt alla broar på den punkten i många år framåt. Ett land som inte håller sina åtaganden lär knappast bli insläppt i NATO, ens om vi ber på våra bara knän.

Och ja, det går utmärkt att "bomba bort IS". Med uppföljning på marken. Antalet regimer som avsatts med externt militärt våld är fler än de högst begränsat begåvade miljöpartisterna kan räkna till. För att avsluta med Goodwins lag kan vi ju dra upp Hitler, men det finns många fler och modernare exempel.

På tal om bostadsminister Kaplan. Aktuell årstakt på asylsökande är 520 000 om året, med ca 10 000 i veckan. Var är bostäderna till dessa kan man fråga sig. Eller är det så att bostadsminister Kaplan vill se så stora friktioner som möjligt i det svenska samhället? Men visst, man ska aldrig skylla på illvilja när det kan förklaras med inkompetens. (Med en årstakt på 520 000 har jag inte ens börjat nämna övrig infrastruktur och samhällsservice som behöver byggas ut med ett knappt Göteborg om året, inklusive energiutvinning - vad är Miljöpartiets planer här?)
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

76 kommentarer:

 1. Bla bla bla NATO Brzezinski rysstroll Bilderberg.

  But anyway... Den verkliga tragiken här är att vi har en så rutten försvarsdebatt att det anses OK att sätta sig på arslet som en åsna utan att komma med ett motförslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen kan man ju också tillägga att MP är pro-EU. Precis som SD för övrigt också är även om de vill "omförhandla". Då får man ju faktiskt ställa upp på de konsekvenser det medför. Är Lissabonfördraget helt oacceptabelt så bör man ju vara EMOT EU istället.

   Radera
  2. SD är väl inte pro-EU?

   Radera
  3. Precis, och mantrat att det inte går att bomba bort något verkar vara medias och MP:s favoritdogm just nu. Det är klart som fan att man kan bomba bort vissa saker.

   Radera
 2. Är ni så historielösa i Sverige att ni inte minns varianten av den nittonde augusti sjuttonhundrasjuttiotvå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns 1809 års män bättre.

   Radera
  2. Vi minns också 16 mars 1792, "Du skördar vad du sår". Jag minns också helst 1809.

   Radera
  3. Mer betydelsefullt för vårt moderna samhälle är händelserna 1-2 september 1859. Än har inte nog slutsatser av detta skett anser jag.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 3. En bostadsminister som har islamistiska kopplingar borde ju röstas bort omgående efter senaste tidens händelser, är partiet helt förlamat eller vägrar se verkligheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeeh nu pratar vi ju miljöpartiet... Verkligheten? Ha ha ha

   Radera
  2. Skulle någon från miljöpartiet avgå frivilligt. Inte ens om dom hamnar i fängelse för mord skulle någon från miljöpartiet avgå. Dom skulle antagligen börja skrika om att ingen bör straffas (om det inte handlar om vita medelålders män förstås)

   Radera
  3. Nädå, MP lever i verkligheten. De tillkännager idag att de satsar en knapp promille av statsbudgeten på förskolans nästan 500 000 "elever". Liksom alliansregeringen så sysslar denna regering uteslutande med promillepolitik, utom när det gäller invandringen som i oktobers migrationstakt innebär att 10% av statsbudgeten (90 mdr/år) betalas till kommuner som mottagningsbidrag, 180 000 kr/st.

   Radera
 4. Miljöpartiets position är ju helt i samklang med deras och regeringens logik : MP:s Minister Kaplan anser ju att anledningen till att "frihetskämparna" i IS mördar europeer är de europeiska islamofobernas fel. Och regeringen, representerad av vår feministiska utrikesminister anser att det är Israels fel. Så med denna syn på den islamistiska terrorn är det väl logiskt att inte samarbeta med de länder som är utsatta utan hålla oss till våra närmast allierade i världen, Kuba och Algeriet. Alla de där andra europeiska länderna är ju dessutom främlingsfientliga och vill inte som Sverige ta sitt ansvar flyktingfrågan trots att Den Store Ledaren Löfven flera gånger sagt till dem hur de ska göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag anser att det är bögarnas fel!

   Så länge man inte är ensam om att ha fel så är det inga problem i ankdammen.

   Radera
  2. Var inte "worst case scenario" 100.000 tyska bögar inför eu medlemskapet?

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Att Frankrike inte åberopar Natos artikel 5 borde höja ett o annat ögonbryn hos dom som propagerar om svensk anslutning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl redan en 10-11 länder därnere och bombar? USA, Kanada etc är ju NATO men ej EU.

   Lägg till de 28 EU-länderna, så har man väl i princip täckt in resten av NATO plus kanske 4-5 länder till som inte är NATO-anslutna.

   Genom att åberopa Lissabonfördraget istället för artikel 5 borde man få ännu bättre täckning.

   Radera
  2. Albanien och Turkiet missar man iofs. Men Albanien kanske inte kan bidra med så mkt och Turkiet är ju inblandade vare sig de vill eller inte.

   Radera
  3. Ifall Franrike ropar på NATO är det USA som tar täten. Den Franko-Germanska EU-pakten kan sägas gå ut på att det är Tyskland som är de ekonomiska styrkan och Frankrike är den militära. Frankrike har troligtvis EU:s bästa/fungerande militär och att åberopa Lisabon är ett sätt för Frankrike att inta en ledarroll i Europa.

   Vad som inte uppmärksammats så mycket är att Frankrke använder denna kris som en ursäkt för att bryta mot EU:s budgetregler och stabilitetspakten. Då Frankrike kommer att nyanställa poliser och avstå nedskärningar i försvaret samt gå i täten för en militär kampanj. Detta ser självklart socialisten Hollande som ett sätt att stimulera ekonomin då det blåser upp den offentliga sektor samtidigt so det ökar Frankrikes skuldsättning och spiller över på Euron.

   Frankrike kommer nog att använda sig av Lisssabon 42.7 för att mjölka pengar från medlemsländerna och fördelaktiga lån från ECB. Jag tror inte att de kommer att vilja ha in Gripen mm utan lär främst begära solidarit på ett ekonomiskt plan som kommer att gynna deras egna haltande ekonomi.

   Radera
  4. Så Nato är redan nere i Syrien och bombar. Liksom nu även Ryssland. En supermakt plus en aspirerande supermakt plus Frankrike, Storbritannien och ett antal länder till. Om nu denna enorma militära styrka inte förmår plocka bort 35 000 adidasterrorister från jordens yta som mestadels tycks rekryteras från segregerade förorter i Europas storstäder och som enligt Wilderäng inte kan något whatsoever om krig, då undrar jag vad Sverige kan tillföra rent militärt?

   Radera
  5. Tja, att de blandar sig med lokalbefolkningen är väl en sak som minskar möjligheten att bomba bort dem?

   Radera
  6. Som Keff säger, Frankrike vill leda detta korståg, inte stå i USA:s skugga. Dessutom vill de samarbeta med Ryssland, och det är enklare om man inte blandar in NATO.

   Radera
  7. Om de allierade inte börjar bomba som under WW2. Brandbombningarna av japanska städer motiverades med att japanerna hade decentraliserad tillverkning ute i bostadsområden.

   Radera
  8. +1 Peter Madison, man blir deprimerad av alla nötter som tror annat. När vi har dessutom har facit från Libyen och andra länder.

   Einstein, definitionen av idioti är:
   "att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat."

   Radera
  9. @Unknown

   Einstein har aldrig sagt så. Det finns inget bevis på det i alla fall.

   Radera
  10. @Mattias J Men det är sant icke desto mindre. Se till sak, inte auktoritet.

   Radera
  11. Frankrike vill leda ett krig.

   Vissa svenska intressen vill sälja försvarsmateriel, precis som med Libyenkriget.

   Citat Valter Mutt;
   ”Vi kan inte hämnas de döda i Paris genom att döda oskyldiga civila i Syrien”

   Nej, och vi kan faktiskt inte ens hämnas de döda i Paris genom att döda soldater i Syrien. Speciellt inte de soldater som inte tillhör IS.

   Hela projektet stavas MISSLYCKANDE. Har någon sett vilka politiska mål man inbillar sig att man ska uppnå? Jag har sett svävande formuleringar om att utrota IS. Vad betyder det? Vilken terrororganisation tror man att de före detta IS-anslutna ska gå med i sedan?

   Radera
  12. blandekonomi, ditt resonemang verkar mer giltigt angående Al Quaida.
   IS håller ju faktiskt ett territorium, de invaderar byar. Därmed kan de också bekämpa som en armé.

   Radera
  13. @Kingedward24
   Klart att de kan bekämpas. Precis som Saddam Hussein kunde bekämpas. Och det blev ju bra, eller?

   Radera
 7. "OT": Apropå bostäder så faller London´s fastighetspriser med drygt 11% på en månad. Orsak: Skatter

  http://www.armstrongeconomics.com/archives/39510

  (Miljöpartiet kan väl klassas i samma klubb som SD vad gäller kunnande utanför kärnpolitiken!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gällde tydligen "mansions", inte bostäder generellt. Men det är ändå oroväckande, mansions köps väl mest av smarta pengar som ofta ligger steget före. Hur skulle vår regering och opposition hantera en bostadsbubbelkrasch? Jag tror inte de skulle reagera överhuvudtaget utan låtsas som om det inte hänt.

   Radera
  2. Exakt men det är också "mansions" som har stått för nya toppriser, dvs över 2006 års nivå. "Vanliga" bostäder har inte alls gått upp i närheten så mycket(sett till nationsindex a la Schiller´s index). Armstrong räknar med att bostadspriserna sedan toppen 2007 kommer att gå ner under kommande 18 år(nominellt).

   Radera
  3. Vi kan ha en rörlig fastighetsskatt som reglerar priserna så dom bara ökar lika mycket som inflationen.
   Politikerna är fega veklingar.
   Ökar priserna så höjer vi skatten sjunker priserna minskar vi skatten.
   Priserna måste ha en relation till vad det kostar att bygga nya bostäder, begagnatpriser över nybyggnadspriset är en bubbla.

   Det är bara bostäder med fina lägen som ska vara dyrare än nyproducerade bostäder.

   Radera
  4. @ekvationsteorin
   Staten är inte din Doktor Snuggles-himmel på rosa moln där du kan önska dig vad som helst. En stat är de mäktigaste särintressenas organisation. Att vilja ha politik är att vilja att de rikaste med våld stjäl mer pengar. Det är det enda en stat kan vara. Varför vill du att de rikaste med våld ska tvinga dig att göra det du hatar att göra? Tycker det inte att det vore bättre ifall du tvärtom fick leva i frihet istället?

   Radera
 8. Tycker synd om Stefan Löfvén som ska försöka regera med extremisterna i (mp). Chemtrailstomtar och utopister. Hoppas det där skitpartiet åker ur riksdagen vid nästa val. De har verkligen skadat Sverige.

  Nu har vi fått uppleva (mp):s invandringspolitik i fyra år. Resultat: kaos i landet.

  Jag vill inte se Sverige få uppleva (mp):s försvarspolitik också. Det räcker nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens migrationspolitik infördes för 4-5 år sedan av alliansregeringen tillsammans med MP, modifierad häromveckan av alla borgerliga partier tillsammans med regeringen. 87% av riksdagen är helt enig om att det ska vara så här, ljug inte för dig själv om att det skulle vara på något annat sätt. Maximerad invandringstakt är ett självändamål som aktivt kommer att eftersträvas oavsett vem som regerar eller vad som händer och helt utan hänsyn till konsekvenserna. "Människor är inte siffror", alltså får sånt som pengar och platser inte räknas.

   Radera
  2. Läs Reinfeldt i s f alla bogerliga partier

   Radera
  3. Det gick lite fort där... Läs "Reinfeldt" i s f "alla borgerliga partier" (skall det vara)

   Radera
 9. Bomba bort en Islamsk extremism kommer att ske nära dig och mig.
  Vänstern och islamsk extremism göder IS. Vänstern genom att se invandrare som offer för annat än egna misslyckanden och islam genom att misslyckas med att sprida kärleksbudskapet som vårt land bygger på.
  "Allt vad i viljen att människorna skola göra eder skolen i och göra dem!"
  Detta är vårt samhälle byggt upp på!

  SvaraRadera
 10. Detta måste juh få en enorm backlash på MP. Står det något om detta i tidningarna? Betyder det att Sverige ställer sig helt utanför?

  SvaraRadera
 11. De är ju dessa odugliga politikers idéer som är grogrunden till radikalisering. Bristen på integration och dömda till ett liv i utanförskap som blir konsekvensen av allt för stor skaror nyanlända kommer hit. Det finns ingen chans att fixa resurser för ett gott omhändertagande när det kommer så många. Vissa av dessa unga människor väljer att radikaliseras och eventuellt söker sig till IS.
  Men miljöpartiet, FI och Mona Salin kan väl åka till IS fäste i Raqqa i Syrien och tala dessa till rätta och be dem lägga ner vapnen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är inte odugliga. De förverkligar effektivt sina mål. Tror du att migrationspolitiken sedan årtionden är något slags olycksfall som de som skapat och försvarat den är omedvetna om?

   Radera
  2. Glöm inte att skicka med damerna från folkpartiet också

   Radera
  3. Ja, det allt "en go gäng" vi har fått dras med de senaste 20 åren. Undrar vad det hela går ut på? Vilken agenda har dessa politiker? En klapp på axeln kan väl inte vara tillräckligt?

   Radera
  4. När det gäller v och s handlar det ju om deras framtida väljare.
   I Rosengård får dessa partier tillsammans nästan 100% av rösterna.

   Radera
  5. @ESL-63
   Bättre upp! I arabiska länder hålls inga val. De har klansamhällen där härskandet ärvs. Det är det som våra politiker så längtansfullt eftersträvar nu när de väljer ett nytt folk, miljoner om året. De har beduinernas stenålderstyranni som högsta ideal.

   Radera
 12. Meningslösa Partiet de Groteska (Mp) har anammat en "grön liberalism" som uppenbarligen säger att man som politiker bör sitta på sina händer medan samhället rasar samman runtomkring en.

  SvaraRadera
 13. Ingen förutom några försvarsmuppar på denna blogg vill dubbla eller tredubbla försvarsanslagen. Dröm vidare...

  SvaraRadera
 14. Kalla in Smartaste bästa tjejgänget, vetja! De kan väl åka ner till Raqqa och tala Daesharna till rätta. Ta gärna med några nallar att dela ut, det borde göra susen.

  SvaraRadera
 15. Tja, (mp) hatar väl också västvärldens livsstil och värderingar?
  Tycker det är smakfullt av Mutt att ifrågasätta avtalet när landet ifråga redan är angripet. Kanske de har brandförsäkringar också. De betalar givetvis inte ut några pengar, eftersom dessa behövs till chefens utsläppsneutrala grillveranda, men man får en pin som säger "En Grön försäkring är skön".
  Allvarligt talat är det ju USA vi har att tacka för Mutt. Om de inte hade chemtrailat oss med en mix av LSD och bly de senaste 40 åren, hade ju milöpartisterna varit friska. Ner med USA!
  Frankrike har dessutom relativt nyligen offentligt huggit huvudet av hundratals personer, så de är inte ett smack bättre än IS. IS ger dessutom jobb och utbildning till rasifierade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara en gangsterredigering från DI:s sida. Inte ens Mutt skulle ha kunnat uttrycka sig så. Det han säger om att vi inte ska liera oss med Frankrike militärt därför att det kan reta IS är liksom från en annan planet och en annan drogkultur.

   Radera
  2. Inte? Det har han ju gjort förut.
   "I detta farliga läge får Sveriges roll inte vara vasallstatens. I stället bör vi gå före och våga bryta med våldslogiken. Varför inte rentav inrätta ett fredsdepartement med uppdrag att aktivt förebygga och bidra till att lösa konflikter med ickevåldsmetoder? Det vore en kraftfull signal till omvärlden att militär upprustning och aggression inte är lösningen. Det är hög tid för fredsduvorna att ta höjd och lyfta ut ur B52:ornas slagskugga".
   - See more at: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2733746-sverige-ska-inte-elda-pa-valdsspiralen#sthash.sjQVC9K4.dpuf

   Radera
 16. "Miljöpartiet fick 6.89% av rösterna i Riksdagsvalet. Det är inte ett parti som bör sitta i en regering och Stefan Löfven bör omgående ombilda regeringen. Han är vald av riksdagen till statsminister och kan göra detta och då kasta ut Miljöpartiet. Partiet kan med sina 6.89% öppna för en missförtroendeomröstning mot Löfven, men om den inte fäller honom kan han sitta kvar med sin nya regering."

  Vad väntar S på egentligen? ..är problemet att stora delar av S är lika flummiga/flummigare?

  SvaraRadera
 17. Detta bör vara droppen. Miljöpartiet kan inte sitta kvar i regeringen efter detta.

  SvaraRadera
 18. Visst är det lätt att helvetet bryter ut i Sverige när vi både skall vara fristad för all världens muslimer som känner för ett mindre miljöombyte och agera mot IS. Men det borde man tänkt på för länge sedan. Miljöpartiet har gett oss helvetet.

  SvaraRadera
 19. Om nu EUs länder solidariskt, och snabbt, ställer upp utan att knota på Frankrikes begäran så skickar det en mycket tydlig signal till Ryssland. Det är värt några hundra miljoner i jetbränsle och kanske några dödsfall bland våra SF operatörer.

  SvaraRadera
 20. England var den moderna demokratins vagga, med start i inbördeskriget på 1660:talet. USA:s antikoloniala frihetsrevolution 1772 var vaggan för den moderna republiken, som Frankrike så småningom kopierade ett knappt halvsekel senare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magna charta 1215 är något tidigare...

   Radera
  2. @Qvintus
   Jovisst, det var väl en del av det som de inbördeskrigade om. Men jag som inte är historiker tycker det är intressant att det uppstod spontant i England mellan vikingarnas invasion och renässansen. Och man kan gå mycket längre tillbaks än så. Demokrati har nog varit en idé bland människor lika länge som vi apor kunnat prata och umgås med varandras familjer. Åtminstone sedan jordbruket då det blev nödvändigt för fastboende fastighetsägare att pragmatiskt försöka komma överens med sina grannar. Dock är demokrati inget för beduiner...

   Radera
 21. Jag tror inte att ett parti idag med den säkerhetspolitiskt komplexa situation vi ser runt omkring i världen nu kan kosta på sig att ha en kommunist-pacifistisk utrikespolitisk talesman. Jag bodde i Norge när Arbeiderpartiet kom till makten för ett tiotal år sedan, och deras minst kompetenta kandidat skulle bli finansminister. Norsk ekonomi gick då så det bara dånade om det, och en av de förlorande partiledarna sa att han inte var så orolig, ekonomin var så stark så inte ens NN skulle kunna göra någon större skada på tre år.
  En sådan som Mutt är en trevlig nostalgisk dekoration att ha när vår del av världen är helt ohotad. Ett lyxattribut. "Se på oss, vi är så rika, så säkra på oss själva och med alla rätt för tillfället, så vi väljer att piffa upp agitationen lite, för att det ska hända något. Vi tar vår anti-Vietnamkrigsveteran som hatar USA, och låter honom uttala sig om dagens säkerhetspolitiska situation. För att det ska bli extra skoj, får han ha kvar sina 68-glasögon."
  Som sagt, det kan man kosta på sig när man inte behöver oroa sig för just någonting. Men där är vi kanske inte nu?
  Löfven skulle ju, off the record, också kunna meddela Romson och Fridolin att Mutt lämnar sin post idag, annars regeringsombildning utan (mp).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte förrän svenska politikeras huvuden sitter uppradade för allmän beskådan som på stängslet i Raqqa kommer dessa politiker byta åsikt.
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2806903/Numb-horror-Women-walk-past-headless-corpses-street-without-raising-eyebrow-shocking-video-depicting-life-ISIS-rule.html

   mp politiker kommer nog inte ens då ändra åsikt eller få en insikt.

   Radera
 22. I sann vänsteranda så är ju solidaritet bara något man kräver av andra när det passar.

  SvaraRadera
 23. Miljöpartiet är fega quislingar. Så besviken och ärligt talat bekymrad över denna typ av feghet och ansvarslöshet. Sverige måste stå fast vid våra åtaganden enligt 42.7 - för att det är rätt, och för att en vacker dag kanske vi behöver hjälp. Miljöpartiet har just illustrerat vilka inkompetenta och ansvarslösa hobby-politiker de är. Skamligt och oroande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alternativet är att de sviker sina väljare och gräsrötter. Har man en verklighetsförnekande ståndpunkt så hamnar man i sådana situationer där ingen lösning finns.

   Radera
 24. Kallas det verkligen mod att en svensk politiker skickar iväg andra svenskar att kriga, invalidiseras och dö i ett område som ligger så långt borta att media knappt bryr sig om att rapportera stora terrordåd från området? Jag skulle kalla det fegt.

  Nej, det är nog bättre att vara alliansfri ändå. Det kan vi vara i praktiken även under Lissabonfördraget, som Cornucopia? visar med det här inlägget.

  SvaraRadera
 25. Alla som röstade på massinvandringspartierna dvs 87% skall piskas och betala för alla konsekvenser deras sinnessjuka politik orsakat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill ha Saudi-Arabisk politik föreslår jag att du flyttar dit istället för att hetsa här i Sverige.

   Radera
  2. Det blir ju svårt att leta upp och piska dem, eftersom vi har valhemlighet i landet. I övrigt finner jag din önskan om kroppslig skada på medmänniskor som bara utnyttjat sina demokraktiska röttigheter/skyldigheter motbjudande.

   Radera
 26. Alla som röstade på massinvandringspartierna dvs 87% skall piskas och betala för alla konsekvenser deras sinnessjuka politik orsakat.

  SvaraRadera
 27. Finland verkar ha kvar lagstiftning som förhindrar att Lissabon-fördraget efterlevs (men går inte EU-lag före nationell lag?):

  "Presidenten syftar till Finlands lagstiftning som hindrar oss från att skicka väpnade trupper att delta i gemensamma militära operationer.

  Presidenten "Niinistö säger att detta framkom klart och tydligt redan för ett år sedan när Sverige bad om assistens av finska marinen i ubåtsjakten."

  "Niinistö tröstade dock med att inte speciellt många andra EU-länder heller har en lagstiftning som står i harmoni med Lissabonavtalet, som stipulerar om säkerhetsgarantierna."

  http://hbl.fi/nyheter/2015-11-17/778651/president-niinisto-begaran-om-sakerhetsgarantier-ett-betydande-steg

  SvaraRadera
 28. Heter hen verkligen Mutt? (eng byracka eller dumbom)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Inte bara dum eller hund, utan särskilt en dum hund! Synonymt med "meathead".
   http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=mutt&searchmode=none

   Radera
 29. Miljöpartiet till ära har jag komponerat denna Limerick och för att tillfredsställa mitt bekräftelsebehov så postar jag den här:

  En terroristattack i Paris
  i Europa har utlöst en kris.
  Men Sverige vi tar
  dem med ickevåldsförsvar
  och resten med dialogpolis.

  SvaraRadera