Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2015-11-19 07:46

Jonas Sjöstedt (v): Boots-on-the-ground i Syrien

Jonas Sjöstedt (v) mötte Ebba Busch (kd) i debatt i SVT/Aktuellt igår. Sjöstedt fullkomligt krossade Busch och förespråkade svensk boots-on-the-ground i Syrien, till stöd för kurdiska YPG.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch tjatade om JAS och fick ur sig att planet skulle användas till signalspaning. Vilket förstås var en freudiansk felsägning. Antagligen har partiledarna blivit informerade om den pågående svenska terroristjakten och vissa ord har fastnat på Busch. JAS förmåga till signalspaning är nog att betrakta som extremt låg, utan Busch menade nog flygspaning.

Däremot visade Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt den tydlighet, statsmannaskap och det ledarskap som den helt frånvarande Stefan Löfven inte visar upp. Det kanske var tillfälligt, men Sjöstedt är väldigt klar och tydlig av och till, som när han kallar Putinregimen för det den är och skäller ut andra på vänsterkanten som fortfarande tror att Ryssland är ett kommunistiskt nirvana. Sjöstedt har korrekt kallat Putinregimen för en nationalistisk högerregim, dvs nationalfascister.

Igår fick Sjöstedt återigen in poäng efter poäng. Han uppmärksammar att Sverige har 25 man i Irak som utbildar irakiska kurdiska Peshmerga, men påtalade att de som tar den riktigt hårda striden mot Daesh är syriska kurdiska YPG. Som samtidigt bombas av NATO-landet Turkiet.

Sjöstedt menade att Sverige dels ska få stopp på Turkiets bombande av de som strider hårdast offensivt mot IS och de senaste månaderna har erövrat ett antal nyckelmål, nämligen de syriska kurderna.

Sjöstedt sade också att Sverige bör skicka in trupp för att stödja de syriska kurderna, och som jag uppfattade det då inte bara med utbildningsinsatser. Vänsterpartiets partiledare menade alltså att Sverige ska skicka in boots-on-the-ground i Syrien.

Ord och inga visor. Att de syriska kurderna har socialistiska fanor bidrar säkerligen till Sjöstedts ställningstagande, men han har förstås helt rätt. IS behöver besegras i Syrien, och det gör man på marken. Inte via signalspaning med JAS.

Medan man i oset av svampröken från Miljöpartiets kansli pratar om att man inte får strida mot IS, för då kan de bli sura och utföra terrordåd i Sverige (vilket direkt motsägs av den pågående terrorjakten, där terrordåd planerats att genomföras mot Sverige trots att vi inte strider mot IS - IS hatar helt enkelt västvärldens värderingar och livsstil, inklusive Miljöpartiet), så föreslår alltså Vänsterpartiet att Sverige skickar trupp att strida i Syrien...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

112 kommentarer:

 1. Man får naturligtvis ta konsekvenserna av denna utveckling och stoppa flyktingvågen av ensamma skäggiga barn.... För det är ju en invasion av fientlig armé.
  Inser man inte det är man dum!
  Hade svenska män idag varit en värnpliktsarmé hade jag inte bekymrat mig, men då vi varken har värnpliktsarmé eller hemvärn av kvalitet så är Sverige en lätt match....
  Det är inte ryssen som är problemet nu utan en armé av "skäggiga barn" som redan finns på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt många barn kan bli skäggiga innan de kommer över 18-års gränsen. Även svenskfödda av svenskfödda föräldrar och svenskfödda mor- och farföräldrar. Surprise :-).
   På 70-talet när jag gick i högstadiet och 1-2 på gymnasiet var det flera som var under 18 men hade skägg, både lättare och ganska kraftigt.
   Hur ska du urskilja skäggiga barn? Svenskt skäggig mot utländsk skäggig?

   Radera
  2. @Thomas Gunnarson
   Var snäll och sluta sprida IS propaganda. Det är mycket få av de som flyr som sympatiserar med IS. Det vill förstås inte IS att vi ska förstå dock, och det har du heller inte gjort.

   Radera
  3. Jag bara funderar på vad min löjtnant sade när jag gjorde lumpen.
   Att en värnpliktsarmé är den bästa garantin för en demokratisk samhällsutveckling.
   Att lägga ner värnplikten har varit rent kontraproduktivt!
   Om man är en ängslig svensk så bör man självklart blunda och hålla för öronen...

   Radera
  4. @Thomas Gunnarson
   Om du bara funderade på vilken nytta värnpliktsarmén har tycker jag du ska fundera lite till för att hitta anledningen till att du också slängde med IS-propaganda i ditt inlägg.

   Radera
  5. Jag vill gärna tillägga att som man behqndlar dessa ensamkommande barn i tonåren här i Sverige är skandalöst. Det är inga småbarn utan unga män som är mycket kompetenta.
   En del har säkert erfarenheter som många svenska vuxna svenska män i fyrtioårsåldern inte kommer i närheten av...
   De behöver inte daltas med!
   De är vana vid militär disciplin och kan styras upp på ett helt annat sätt än den dagisverksamhet som det tycks vara på många ställen.
   Det är inte ens repsekt för deras situation, utan en sorts svensk överseendementalitet!

   Radera
  6. Hmm... Pseudonymen "iblandekonomi" verkar vara en fegis...
   Ängslig typ.
   Så ängslig är inte jag...

   Radera
  7. Det verkar faktiskt inte som att du vet vad du pratar om. Men det är tydligt att du inte gillar tanken på att människor som är under 18 kallas för barn. Det kan verka lite ointuitivt, men det grundar sig på FN:s definition, och är knappast det största problemet vi har .

   Radera
  8. Hmm...
   Förr så räknades man som vuxen efter att man blivit konfirmerad.
   Alltså 14 år gammal...

   Radera
  9. Min farfar började jobba som sexåring...
   Gick tre år i skolan...
   Sedan var det dax att bli vuxen...
   Många av dessa grabbar som kommer hit har just den erfarenheten...
   Att bli vuxen tidigt

   Radera
  10. Håller med, beväpna hemvärnet nu, svenska tjejer som blivit våldtagna av dessa " barn" , eller dom som säljs som sexslavar i Mellanöstern, fick frågan av en journalist " om du mötte vederbörande, vad skulle du säga då.... Ingenting, jag skulle döda honom"

   Radera
  11. Rätt många svenska tjejer blir våldtagna av svenska "barn" med fel uppfattning om livet. Ursprunget är liksom olika men handlingarna lika. Döda dem med? @Göran Lindberg, eller enbart andra?
   Och det är ju så att det fortfarande bor flest svenska barn i Sverige, som utför flest våldtäkter mot svenska tjejer. Inom relationen eller i nära relation såsom vänner, eller ja - fd vänner. På fyllan eller påverkade av annat. Brukar kallas machokultur. Finns i alla samhällen oavsett ursprung.

   Radera
  12. Det är ganska ointressant vem som är förövare..
   Det är mr intressant hur domen ser ut.
   Det märkliga är att genomgående tycks utländksa medborgare dömas mildare än svenska medborgare.
   Och då är det inte frågan om grova brott, för det har jag ingen koll på..
   Utan ganska vardagliga bagateller.
   Sådant som för svnska medboragre kan bli väldigt långtgående effekter frias helt för utlänningar. Tvärtemot vad debatten påstår.

   Radera
  13. Visst är det härligt att sprida internetskrönor och fördomar.

   Radera
  14. Hmm...
   Du menar att det enda som är sant står i gammelmedia..
   Eller än värre, i SVT...?

   Radera
  15. Märker att vissa här inte vet vad de talar om. Statistiken från Oslo som chefen våldtäcktsroteln kom ut med för några år sedan på NRK är ganska talande. Av de då senaste årens 87 överfallsvåldtäckter hade 85 begåtts av afrikaner eller MENA.. de 2 övriga var okänd gärningsman. alltså inte en enda europé som gärningsman.
   Till de siffrorna ska läggas ytterligare 2 överfallsvåldtäckter som jag själv tog emot som läkare och där kvinnorna inte ville anmäla.

   Radera
  16. En dag kommer vissa att vakna. Red pill? Or the blue?

   Radera
 2. Vi gör en stor insats genom att plocka bort boots on that ground!
  Nu återstår väl en del med rekryteringshinder i moskeer annars är allt upplagt för ett fredligare avslut av IS makt över Syriska folket.
  MÖP gör sig bäst på Gotland!

  SvaraRadera
 3. Jonas Sjöstedt är faktiskt lysande. Klar, ärlig och med intellektuell analyskapacitet. Jag skulle aldrig rösta på (v) men han är en rejäl människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förefaller räcka med att drivas av övertygelse hellre än egennytta för att lysa som stjärna bland dagens politiker. Sen verkar partitillhörigheten spela mindre roll. Det ger kalla kårar.

   På tal om politiker; någon som sett till statsministern (den formelle alltså)? Vad gör bostadsministern idag?

   Radera
  2. Jag har följt Sjökvesten i tjugo år...
   Han har aldrig gjort något radikalt som skulle skapat problem för honom.
   Om han säger något nu så ligger det i "huvudfåran"...,

   Radera
  3. @Gunnarsson: Mmmm, som fore detta EU-parlamentariker ligger väl det I sakens natur.

   Radera
  4. Det var långt innan dess som jag insåg att Sjökvesten var just en "sjökvest", en slemmig politiker...

   Radera
  5. Om ni har sett Åsa-Nissefilmer så förstår ni...

   Radera
  6. Själva poängen I min 1a kommentar var ..."Det ger kalla kårar".
   Jag inbillar mig att Sjökvesten i dagens (v) inte ger så manga personer kalla kårar (annat än via partitillhörighet), men tank lite store; vad kan dagens ungdomsförbundsbroilers, kokande i samma soppa, ge utrymme för för karismatisk, övertygelsemotiverad tydliga politiske ledare. Som sagt, kalla kårar rör sig over min rygg. Popkulturell referens.

   Radera
 4. Det är nästan synd att alla andra politiker i den röd-gröna röran ger sådana som Jonas dåligt rykte, men den kognitiva dissonansen är som bekant total. Hittade förresten den här pärlan online:

  https://twitter.com/codyave/status/667113388028268545

  SvaraRadera
 5. Man rökar inte svamp längre, man brygger thé eller äter dem. Enklare för miljöpartisterna att bruka denna flummiga drog på en fika mellan möten, helt diskret!

  SvaraRadera
 6. Jag kan bara ansluta mitt resonemang till Thomas Gunnarssons.
  Om vi inte hade tagit in några "sk flyktingar" eller involverat oss i krigen i mellanöstern inkl Libyen, så hade terrorhotet i Sverige varit nära noll.
  Vi måste förstå att det finns inga skyldigheter att ta (alla hittar ju ett orsak till att söka asyl, avvikande religion, förföljd p g a politiska åsikter, homosexuellt etc)) emot världens lidande befolkning som idag uppgår till ca 1.000 (ettusen)miljoner människor om vi inkluderar Afrika, Asien och Sydamerika. Visserligen får ju dessa plats i Sverige rent fysiskt enl landsförrädaren Fredrik Reinfeldt.
  Vill det svenska folket inte offra sin frihet och sina liv, så kan vi själva välja nya ledare som tar nya beslut.
  Men knyt näven lite hårdare i fickan och gnäll lite till vid frukostbordet medan du tar in "verkligheten" via aftonbladet och var sen en nyttig idiot och rösta på något av partierna som vill fortsätta på den inslagna vägen, till dess att kollapsen blir ett fullständigt faktum.


  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folkvandringen har bara börjat!
   Det kommer fler framöver.
   Hela välfärdsstaten kommer att upplösas....
   Tecknen på detta har funnits i årtionenden...

   Radera
  2. Ja, innan folkhemmet ens var etablerat?
   Självklart håller det ej.
   Sorgligt men man får väl passa på att gottas åt sammanbrottet.
   Frågan är ju var man skall taga vägen själv.
   Ja, givetvis Finland halva året, men har vi tillgång till skärgården på sommarhalvåret?
   Förberedande arbete pågår inom familjen.
   Och ni andra?

   Radera
  3. Många har underhållit "Folkhemmet" med massiva skatter...
   Särskilt en grupp som nu går in i pensionen, femtiotalisterna.
   Det är nog den generation som betalt mest skatt i historien....
   Vad blir det kvar framöver av det?

   Radera
 7. Sverige bör lära sig av den framgångsrika insatsen i Ukraina dit ju 50 genusvetare skickades vilket gjort att nu har striderna upphört där. Så vi bör skicka några hundra genusvetare till Syrien för at få slut på striderna där. Även Frankrike har stort behov av svensk genusvetarkompetens, det är ju en manlig president där och väldigt mycket män och nästan inga duktiga unga kvinnor med genuskompetens som bestämmer i striderna på båda sidor, det ser man på TV. Det finns många unga kvinnliga välutbildade genusvetare i Sverige som har mycket hög världsunik kompetens med att tex sköta en telefon-

  SvaraRadera
  Svar
  1. ISIS behöver absolut lära sig mer om jämlikhet.
   Svenska Genusvetare torde snabbt kunna omvända dem till feminister.
   Kräver dock inte en resa till Syrien för att pröva. Börja t ex med att besöka Gävlemosken och se om det fungerar där.

   Lycka till

   Radera
  2. du menar att ge begreppet militant feminist en ny mening? :-)

   Radera
  3. Om 1½ år får Frankrike en kvinnlig president.

   Radera
 8. Frankrike betalar nu räkningen för att blivit ett muslimskt bakhuvud i Europa med 5-10 miljoner muslimer. Sverige som procentuellt kanske är förbi eller snart är ikapp Frankrike har en mörk framtid. Cornu fortsätter sitt rysshat precis som en Arnstad ända in i kaklet. Kul att allt går Rysslands väg nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inser du att du skriver precis det som IS vill att du ska skriva? Eller du kanske inte har något problem med det?

   Radera
  2. Ja, Putin är verkligen ett statsmannageni. Militärallians med Frankrike i ett upplöst EU och dominans över Mellanöstern tillsammans med Iran, särskilt när Saudi kollapsar snart. Samtidigt nära samarbete med övriga BRICS-länder.

   Radera
 9. NEJNEJNEJ

  Är det möjligt att svenska pojkar måste åka till Syrien för att dö i kampen för syriernas frihet.
  Samtidigt som syriska män, upp till 30 år gamla, sitter i Sverige och omhändertas som om de vore små barn
  för en kostnad om 1 000 000 kronor per år. Det är sant
  (Exempel från verkligheten. Bjöd 60 flyktingbarn till min sommarstuga. De som kom från hem för ensamkommande flyktingbarn bjöds på taxiresa då de inte ansågs kunna utsättas för den prövning det innebär att åka buss i Sundsvall)

  NEJ NEJ NEJ
  Det är bara för dumt.

  Alla försök att beväpna syrierna för att de ska försvara sig själv slutar med att de deserterar till ISIS. Och då ska alla syrier som vägrar försvara sig själv ha rätt till PUT i Sverige.

  VÅGA VÄGRA KRIGA I SYRIEN!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en poäng i det som du skriver.
   Innan det kan bli aktuellt med västeuropeiska "boots-on-the-ground" så anser jag att de syriska motståndsgrupperna måste byggas upp (folk och utrustning, även utbildning) så att de kan stå för merparten av insatserna i kriget mot daesh. Det egna folket måste delta i kriget för att hjälp utifrån ska kunna komma i fråga.

   Radera
  2. Detta gäller även om exempelvis Sverige skulle hamna i kris/krig, vi måste själva utgöra grunden i alla former av motständ.

   Radera
  3. Hjälp till självhjälp brukar det heta och det är naturligtvis det enda som fungerar i alla sammanhang. Från alkoholism till social dysfunktionalitet till att skapa fungerande samhällen. Som 68-vänstern sade : Alla folk måste ta sitt öde i sina egna händer. .

   Radera
 10. Sjöstedt har rätt rent militärt. Det som troligtvis skulle funka bäst är en repris av Afghanistan 2002-03. Spec. Forces/FACs som leder in JDAMs. Sen fixar Assad/Baghdad/Kurderna grovgörat.

  Hur man sen får med Turkiet och Ryssland på detta är en annan fråga. Och vad som händer därefter är helt oklart...

  SvaraRadera
 11. ISIS fanns inte innan USA invaderade Irak så om någon har ett ansvar här både för ISIS och flyktingarna är det USA och avsett om Ryssland är en nationalistisk högerregim eller inte, så är det ryska bombningar som drivit tillbaka ISIS mer på 2.5 månader än de amerikanska gjort på 1.5 år.

  How many bombs does it take to crush ISIS? Russia vs. U.S. strikes over last 10 days

  Varför finansierar G20 länder ISIS?

  ISIS financed by 40 countries, #G20 members included: Putin at Turkey summit

  ISIS MEMBER : TURKEY SUPPORTED US WITH WEAPONS  SvaraRadera
 12. Ja rekryterar man partiledare direkt från kindergarten så lär det bli så. Det är ju högsta mode nu att ha så unga eller bara okunniga partiledare som det går att hitta. Detta gör ju att till och med en gammal nackskottsromantiker som Sjöstedt verkar vettig och sansad när han inte flamsar runt som de andra glinen.

  SvaraRadera
 13. Snälla Cornu, skriv något om EU:s senaste idiotiska förslag att avväpna Europas laglydiga civilbefolkning som svar på de senaste terrordåden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du också vara vänlig att belysa fenomenet att "en kraftigt ökad arbetskraft genererar alldeles tillräckligt med nya jobb i sig själv" så några övriga åtgärder är inte nödvändiga! Detta är i varje fall den uppfattning vi bibringas varje dag av politiker och ekonomer samt ett antal övriga odefinierade "experter"!

   Radera
 14. Vi har inga 'boots-on-the-ground' att skicka. En handfull SOG kanske. Retoriskt skitsnack bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, och varför skulle vi göra det? Destabiliseringen av Syrien är ett projekt vi som land har noll intresse av och de länder som finansierat ISIS för att störta Assad får väl själva städa upp efter sig.

   Radera
 15. Den som vill motverka Islamiska Staten bör agera mot Saudi, Qatar och övriga som ger IS sitt stöd. Även USA och Israel bör kritiseras för deras stöd till jihadister i Syrien.
  För all del så känner jag en viss sympati för att Israel måste förhålla sig till sin närmiljö. Men USAs spridande av kaos över hela världen är oacceptabelt.
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och NATO-landet Turkiet naturligtvis, de stödjer också de muslimska jihadisterna i Syrien.
   /m2

   Radera
  2. Precis, och med tanke på att Qatar huserar en av de största amerikanska militärbaserna i gulfen, Saudi är allierad med USA och Israel, och Turkiet är ett Natoland med en militärbas precis sidan om gränsövergången där ISIS får vård och vapen så är det en hel del frågor obesvarade angående relationen Nato/ISIS.

   Radera
  3. Strategin har varit att stödja rebeller för att störta diktatorer, och de mest extremistiska är mest villiga att ställa upp för strid. I Syriens fall har man inte lyckats, och där man har lyckats, som i Irak och Libyen, har resultatet varit en dramatisk försämring för USA:s intressen. Även Saudis existens hotas av att den egna strategin slår tillbaka. De sista spåren av kolonialismen efter Ottomanska Rikets nederlag i vk1 sopas bort och Kalifatet återuppstår. Zerohedge bevakar Saudi, bl.a. här:
   http://www.zerohedge.com/news/2015-11-16/saudis-are-stumbling-and-they-may-take-middle-east-down-them

   Radera
  4. Ja, det första som hände i Libyen var ju att terroristerna direkt vände sig mot sina sponsorer och dödade den amerikanska ambassadören och Irak att ISIS tog över stora delar av landet. Att de inte har lärt sig något ännu och försökt göra samma sak i Syrien är ju helt otroligt .

   Radera
  5. @John
   Snarare icke trovärdigt. Ta några steg tilbaka och höj blicken. USAs utrikespolitik styrs av experter med mer information och mer kontakter än någon annan grupp människor på jorden. De har förmåga att rekrytera de absolut mest begåvade och utbildade och välinformerade människorna på jorden till deras byråkratier och berednings och analysavdelningar.
   /m2

   Vad USAs utrikespolitik skapar är förstörelse av centralmakter och områden med förstörd infrastruktur och som paralyseras av att människorna där ägnar alla sina resurser åt att bekämpa andra människor i områdena. Så kallade "failed states". Detta har nu upprepats många gånger. Min slutsats är att detta är syftet. Jag vet inte varför USAs utrikespolitik strävar efter failed states men jag kan inte komma till någon annan slutsats än att det faktiska resultatet av USAs utrikespolitik åtminstone ligger i närheten av vad den eftersträvar.

   Radera
  6. USAs utrikespolitik har styrts av en grupp neokonservativa sionister, det som Wesley Clark kallade en "kupp"

   Wes Clark - America's Foreign Policy "Coup"

   Syftet med dessa failed states är att ingen rival till Israel, Saudi och USA ska dyka upp, det är samma anledning Assad och Iran ska bort enligt samma neocons.

   US General Wesley Clark: War on Syria Planned in 1991 as Part of Middle East Land Grab

   Radera
  7. "...agera mot Saudi, Qatar och övriga som ger IS sitt stöd."

   Sätt Wallström på dom! Borde gå ganska fort. Feministisk utrikespolitik FTW!

   Radera
 16. Problemet är inte en organisation (IS) utan en hel kultur. Krossar man en organisation så dyker en ännu värre upp. Liksom USA har besegrats och förnedrats i Mellanöstern så kommer även Europa att besegras och förnedras där. Dessutom kommer terrorkrig att föras på Européisk mark, något som USA sluppit av etniska skäl. Om 15 år när de sista demoraliserade europeiska trupperna flyr från regionen till ett terroriserat och bankrutt Europa, så kommer den islamistiska terrorismen att vara många gånger starkare och mer omfattande än idag. Därför att de krigar mot en spökorganisation, inte mot den verkliga fienden, islam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. USA har finansierat proxyjihadister sedan afghanistan det är ingen hemlighet:


   Zbigniew Brzezinski Taliban Pakistan Afghanistan pep talk 1979

   Hillary Clinton : We created Al-Qaeda

   Hillary Clinton: 'We Created al-Qaeda'

   Och McCain för inte så länge sedan tydligör att detta är inget de slutade med i afghanistan:

   US Senator John McCain: Arm Syrian Rebels to shoot down Russian planes!

   John McCain wants to arm Al Qaeda with with anti-tank and anti-aircraft weapons

   Så slutar USA störta regimer hela tiden och slutar beväpna, träna och finansera dessa proxyterrorister så är många av problemen borta.

   Radera
  2. Javisst, USA:s strategi är ett katastrofalt misslyckande, målet med demokratiska arabländer är en omöjlighet och de har väl gått hela varvet runt nu och både beväpnat och bekämpat alla terrorgrupper och regimer. Jag har alltid argumenterat för att regionen ska lämnas och blockeras så att araberna får genomföra sin etniska rensning och bilda sitt Kalifat där de kan leva på stenåldersnivå som de ihärdigt eftersträvar som högsta möjliga ideal.

   Radera
  3. Problemet är att de försvarar usa-vänliga diktaturer som Saudi och Egypten samtidigt som de beväpnar jihadister för att bekämpa diktaturer som de vill ha bort som, Saddam, Gaddafi och Assad.

   Radera
 17. Så, om jag förstår det hela rätt så är det detta som gäller:

  Sverige tar alltså emot tiotusentals unga arga män i vapenför ålder som flyktingar, och nu är tanken att vi skall skicka ner svenska soldater som skall dö i Syrien, allt medans syrierna själva är inkvarterade på herrgårdar runtom i landet med slött Wifi och äcklig mat?

  Rätta mig gärna om jag har missförstått det hela...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskar är ett slavboskap som har att lyda och slava åt sina nya härskare, muslimerna. Svenskar är födda som slavar och tycker att det är en jättebra ordning, de saknar förmåga och vilja att överleva. De flesta svenskar kommer att dödas inom några år, de som återstår i diasporan kommer att dramatiskt höja svenska folkets medelintelligens, precis som alla naiva judar mördats i otaliga pogromer så att bara de smarta finns kvar.

   Korngrynsrisotto med kalkonsås låter faktiskt ganska äckligt.

   Radera
  2. Om alla 1.8 - 2 miljarder muslimer i världen varit terrorister hade inte europa ens funnits och att propagera för utrotning av islam är ju ett utmärkt sätt att rekrytera fler till ISIS.

   Ibland undrar jag om counterjihadisterna också får betalt av saudi och qatar för att blåsa upp ett globalt religionskrig.

   Radera
  3. Fel. Om alla muslimer i världen hade gett sig på Europa så skulle det inte funnits några muslimer kvar. Ännu någon liten tid är Europa mäktigare.
   /m2

   Radera
  4. Nu är det inget krig mellan islam och europa utan mulimska hizbollah, iran och syriska trupper slåss mot väst- och gulfsponsrade terrorister tillsammans med ryssland och kurder, och det ska vi vara glada för istället för att hjälpa isis med rekryteringen genom att vispa upp mer muslimhat.

   Radera
  5. Det finns dom som menar att de som kommer his skall få en chans till vapenträning för att sen skickas tillbaks till Syrien i en mekaniserad brigad - problemet med det är att det tar två år....

   Radera
  6. ISIS är bara en etikett, vore det inte dem vore det någonting annat. Våldet är här för att stanna. Mångfald + geografisk närhet leder till våld. Läs historia.
   /m2

   Radera
 18. Du har förstått
  Kom ihåg att USA försökt alternativet beväpna syrierna och låt dem själva kämpa för sina livoch sin frihet.
  Det har slutat med att soldaterna deserterat eller sålt sina vapen till ISIS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det är då kanske inte en bra ide att okritiskt hänga med dessa vansinnigheter. De gjorde samma sak i Ukraina där de istället utbildade proxynazister för att störta Janukovytj liksom de gjort samma sak ett flertal tillfällen i sydamerika där de finansierade contras med kokainpengar. Att denna metod att använda proxyrebeller för att störta regimer som cia gång på gång upprepar fortfarande inte är övertydlig för många svenskar är också otroligt.

   Radera
  2. Och halshuggningar startade dessa ciaproxys för länge sedan:

   "In his conscience-searing section on the character of President Reagan's freedom fighters, Kornbluh quotes a Michigan-born Catholic priest, the Rev. Francis Fary, describing a Contra attack on his northern Nicaraguan parish of Boca de Paiwas, in which 20 unarmed peasants were slaughtered.

   "Some of them were terribly tortured first (and) most of them were decapitated," Father Fary testified.

   "After decapitating one little girl about 14 years old," the priest added, "they (the Contras) put her head on a stake at the side of the trail, to strike terror into people."

   Reagan, Contras & Hill . . . And How 'Freedom Fighters' Slaughtered 20

   Radera
 19. Det var lite otippat att Jonas vill a boots on the ground.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att uttalat pacifistiska MP sitter i en regering som ser ut att dra ut i krig. Det är intressant att se hur snabbt det vänder, det ger en viss förståelse för hur historiska krig har startats av politiker. Det behövs inget krigshetsande parti som agiterar under många år, utan plötsligt vill de som alltid varit pacifister dra ut i krig.

   Radera
  2. Att vara fredshetsare eller krigshetsare verkar gå på ett ut i vissa vänsterkretsar - huvudsaken är att man får hetsa mot det rådande tillståndet och för förändring. Känslomässiga behov trumfar som bekant oftast logik.

   Radera
  3. SAAB pressar regeringen för att hjälpa Al Qaeda störta Gaddafi:

   Saab pressade regeringen att behålla Jas i Libyen


   Al Qaeda dödar den amerikanska ambassadören:
   USA:s ambassadör i Libyen dödad i attack

   Och ISIS hissar flaggan:
   Isis in Libya: Islamic State raises black flag in Sirte and consolidates port stronghold

   Halshugger kristna:
   http://usapol.blogspot.se/2015/02/isis-halshugger-21-kristna-kopter-i.html

   Och kör ett ärevarv i sina nya bilar:
   Terrorists in Libya who beheaded 21 Egyptian Christians parade their fleet of brand new 'police cars' in front of cheering children

   Bra jobbat SAAB!

   Radera
  4. Om jag förstod Jonas rätt så förespråkade han inte Svenska boots on the ground utan det han menade var just Kurderna.

   Radera
 20. Problemet med att skicka in svensk trupp att utbilda syriska kurder är att det måste då även ingå ett kvalificerat luftvärnsförband. Annars riskerar vi en situation där svensk trupp dödas av ryska bomber. Eller turkiska..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir väl inte mycket bättre av ryska flygplan nerskjutna av svenskt luftvärn? Vad har vi ens där att göra, hjälpa till att starta ett nytt världskrig?

   Radera
  2. Du har missförstått den primära funktionen hos luftvärnet. Funktionen är att agera radiofyr så att de som säger sig ilja bomba daesch, men har svårt med kartan, ska förstå att där det finns en svensk luftvärnsspaningsradar, där är INTE daesch.
   Vad vi har där att göra är en fråga som nog till mång toh mycket handlar om hur vi byggt vår säkerhetspolitiska doktrin. Ska vi försvara oss i samarbete med andra, så måste vi också samarbeta med andra när det inte sker primärt i vårt intresse. Ska du klia min rygg måste jag nog klia din också.
   För övrigt så var det varken CIA eller Contras som uppfann halshuggningar. Våra kära grannar, Danskarna hade ju demonstrerat denna konst för den svensk adeln långt innan CIA ens grundades. Redan i november 1520. Men Danmark är ju med i NATO, så det går nog att skylla på USA ändå (trots att det skulle dröja till 1776 innan USA grundades)

   Radera
  3. Poängen jag vill göra är att man kanske inte ska klia CIA på ryggen eftersom de sponsrar halshuggande nazister, contras och jihadister som skapar ännu fler terrorister med de failed states som är resultatet av deras statskupper.

   Kan vi bara hålla oss utanför dessa vansinnigheter istället?

   Radera
  4. Nej. Vi är en del av världen, så vi kan inte hålla oss utanför den. Ibland måste man välja sida, om man inte är stark nog att skapa en helt egen. Dessutom är det ju Frankrike, inte USA som ber om vår hjälp denna gången.

   Radera
  5. Vi kan välja att vara neutrala de som klarat sverige från att bli indragen i skit tidigare. Det finns ingen som helst anledning att bli indragen i detta. Vi måste alltså bli gå med i en militärpakt som inte gör annat än att träna terrorister och nazister för att störta regimer och destabilisera överallt, av vilken anledning? Det är ju helt tydligt att denna katastrofala idiotpolitik bara skapar mer terrorism, döda och flyktingar.

   Radera
  6. För att det gynnar oss ekonomiskt och strategiskt. Vi är en stark industrination med en pytteliten inre marknad. Vi har ett strategiskt viktigt läge men en pytteliten försvarmakt. Alltså måste vi hänga med folk som vill köpa våra prylar och få dem att vilja hjälpa oss om nån vill ge oss stryk.

   Radera
  7. Vi är petrodollarslavar bara och det systemet håller på att kollapsa.

   Radera
  8. Även om du har rätt, vad är skillnaden, vilket nytt system finns det att hoppa på? Vad är de realistiska alternativen?

   Radera
  9. Jag ser ett krig mot Daesh som ett försvarskrig för västliga värden och en humanitär intervention på goda grunder. Det kunde lika gärna varit Sverige som hamnat i Frankrikes sits om terrordådet 2010 hade lyckats. Daesh är simpla mördare, våldtäktsmän, sadister, knarklangare och pedofiler vars grymheter står i paritet med röda khmerernas, och det är inget fel med att göra sig av med dom, och få lär sörja deras bortgång... Det är ett krig mot ondskan helt enkelt. Att låta 12 miljoner Syrier som jagats på flykt få återvända hem skulle också innebära en liten avlastning för flyktingkrisen i Europa.

   Radera
  10. "Även om du har rätt, vad är skillnaden, vilket nytt system finns det att hoppa på? Vad är de realistiska alternativen? "

   BRICS är alternativet

   Radera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  12. "Jag ser ett krig mot Daesh som ett försvarskrig för västliga värden"

   Man kan ju välja att se det så men USA, Israel, Saudi, Qatar etc är de som direkt och indirekt finansierat och sponsrat dem, så det är inte "västliga värden" det handlar om.

   Saudi kommer hugga huvudet av folk även när ISIS är borta och vi kommer sälja vapen och USA skydda dem.

   Radera
 21. Delar inte alls din analys.

  Ja vi har börjat på ett realistiskt v-parti, som det går att samtala med.

  Men just media mässigt blev han slaktad av kdtjejen.
  Hon framstod som mycket mera seriös.

  SvaraRadera
 22. Ryssland är inte och har aldrig varit nationalistiskt. Ryssland är ett multi-nationellt imperium som till viss del förtrycker nationalistiska strömningar eftersom man inser att dessa utgör ett hot mot imperiets sammanhållning. Patriotism och nationalism är inte samma sak. Tänk på att Soviet var patriotiskt och stod långt till höger om dagens europeiska vänster i alla icke-ekonomiska frågor. Och även om man öppnat upp ekonomin något så kontrolleras alla viktiga sektorer direkt eller indirekt av staten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vill befria sig från petrodollarn på det sättet är de nationalistiska och det är inte en dum ide för usa kommer aldrig betala tillbaka de triljarder de har i skuld.

   Peter Schiff: We Will Never Pay It Back, We Can't Pay It Back, That's Why We Raise The Debt Ceiling!

   Radera
  2. Är Ryssland verkligen 100% fläckfritt för dig John? Finns det verkligen inte någon enda ynklig liten punkt du är det minsta kritisk till?
   Är allting med USA verkligen skit?

   Radera
  3. Ryssland är full av fel och brister, men vi är inte under ryssarnas tumme utan USAs och jag vill bara inte bli indragen i ett döende imperies fall. Jag vill inte att vi som land är lakejer åt varken USA eller Ryssland och nu är den mesta skit i världen skapad av USAs idiotiska utrikespolitik som inte ens amerikaner själva tycker är bra.

   Radera
  4. "Är allting med USA verkligen skit? "


   Nej, har jag någonsin påstått det? Det som är fel med USA är mest deras korrupta politiska system, wall streets makt och deras petrodollardrivna utrikespolitik, men dessa saker är amerikanska befolkningen fullständigt medvetna om själva. Sverige styrs av wallenberglakejer och giriga idioter så jag har inga höga tankar om vårt system heller och ryssland av väl knappast befriat från korruption eller totalitära fasoner.

   Radera
  5. Vad menar du med att vi är under USAs tumme?
   Skulle USA hotat oss eller utpressat oss på något vis?
   På tal om korrupta politiska system är Putins neo-nazister i kreml betydligt värre.

   Radera
  6. Och nej, Det är inte mera magstarkt att kalla Putin för neo-nazist än att rysk statskontrollerad media målar ut Ukrainare som bara vill försvara sitt land för att vara just neo-nazister.

   Radera
 23. Vad säger du karl ? Menar du att Jonas blir nästa statsminister ? Jösses !

  SvaraRadera
 24. Du misstar dig Lars.

  "Det kanske var tillfälligt, men Sjöstedt är väldigt klar och tydlig av och till, som när han kallar Putinregimen för det den är och skäller ut andra på vänsterkanten som fortfarande tror att Ryssland är ett kommunistiskt nirvana."

  Faktum är att Sjöstedt ALLTID är väldigt klar och tydlig, i alla fall i min åsikt. Däremot så ser du det bara när du håller med honom. Som i fallet med Putin. Jag håller inte med Sjöstedt i mycket men precis som för dig så träffar han rätt ibland. Dock är han alltid, oavsett om jag håller med eller ej, glasklar och håller principfast ett spår som inte är medietränat utan just principfast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du känner kanske till ordet "kanske", och dess betydelse?

   Radera
  2. Yes, jag kanske misstog vad sitt kanske syftade till 😛.

   Då kan jag upplysa dig i alla fall om att min åsikt är att det alltså inte var tillfälligt.
   Ursäkta missförståndet från min sida.

   Radera
 25. Varför inte beväpna YPG och Peshmerga med BILL2-robotar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur mycket pansar har IS egentligen?
   BILL2-roboten är väl en pansarvärnsrobot?
   Jag tror USA och de andra stora pojkarna plockar bort eventuella pansarfordon utan problem.

   Radera
 26. Trodde aldrig jag skulle säga detta... men även en blind höna kan finna ett korn: kudos till Sjöstedt!

  SvaraRadera
 27. IS skulle dock inte begå terrordåd i Väst enbart pga att dom inte gillar att tjejer solar Topless i Europa!
  För detta behövs en inhemsk population av muslimer som dom hoppas klämma åt indirekt via terrordåd för att sedan kunna rekrytera därifrån !

  SvaraRadera
 28. Vad är det för snack om båtar på grund? :)

  SvaraRadera
 29. "Sjöstedt har korrekt kallat Putinregimen för en nationalistisk högerregim" Jag undra bara vad skulle du kalla Jeltsinregimen, En Alkolistregim styrd av Oligarker ?

  SvaraRadera