Cornucopia?

2015-11-23 17:04

Jon Snow Lives! (SPOILERS)

Dags för lite populärkultur. Inget bjäfs med Frodo Lives! här inte utan John Snow Lives!

Åtminstone baserat på följande foto, som HBO nu släppt. SPOILERS, sluta läs.
En ganska väletablerad fanteori ända sedan GRRM publicerade Dance of Dragons är att Melisandre återuppväcker John Snow, som mördades i slutet av boken, respektive sista avsnittet av TV-serien. TV-serien går nu in i för bokläsarna okänt territorium, även om man i stora drag för huvudhandlingarna ska följa det GRRM planerat. På detaljnivåer spretar man dock allt mer från böckerna, men de viktigaste händelserna är de samma.

Att de röda prästerna kan väcka upp till synes döda personer har visats flera gånger i böckerna, och även minst en gång i TV-serien, så det är inget överraskande. Och Melisandre är på plats i Castle Black när John Snow mördas. Dock bör han inte vara fri från sina löften, eftersom de gäller "this night and all nights to come" och inte säger något om att man blir fri bara för att man råkar dö...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Beror väl på om hans bröder hinner med ceremonin-"and now his watch has ended" :)

  SvaraRadera
 2. "Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death."

  SvaraRadera
 3. (Det är Jon Snow, inte John)

  SvaraRadera
 4. Skulle kunna vara bild på ett lik också.

  SvaraRadera
 5. För enkelt för att vara sant tyvärr.

  Jon Snow mamma Lyanna Stark blev våldtagen av den galna kungen Rhaegar Targaryen. Hon dog efter födseln men tvingade sin bror Ned Stark att aldrig säga sanningen om Jons far för då skulle Jon bli mördad. Därför fick den plikttrogne Ned en oäkting. Ned som aldrig skulle vara otrogen. En Targaryen helas och stärks av eld. En död i vinterlandet blir en white walker om han inte eldas upp.....

  När han är död är han fri från sina löften och kan lämna Black Castle.

  I april vet vi, den som lever får se....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra uppslag.

   Dock blev Lyanna aldrig våldtagen. Hon och Rhaegar (son till kungen, inte kungen) var förälskade och hon blev hans älskarinna, rent av hustru (Targaryens kan ha flera hustrur). Blodet var från födseln och hon dog i barnsäng. Annars är det förstås rätt.

   Jon Snow är syskon till Danaerys. The Dragon has three heads...

   Radera
  2. Sedan är ju Lyannas och Rhaegars kärlek själva upprinnelsen till hela konflikten, kriget, nya kungalinjen, nya kriget osv och Jon är den kärlekens frukt.

   Man kan möjligen debattera om det är Jon eller Danaerys som till sist sitter på Järntronen. I TV-serien ser hon en syn (ej i böckerna) med järntronen täckt av snö...

   Radera
 6. Det behöver inte vara Melisandre som återuppväcker Jon Snow. De vita vålnaderna har visat att de också har förmågan att återuppväcka döda. Skiter sig något för rebellerna vid Castle black kan de mycket väl missa att bränna honom.

  SvaraRadera