Cornucopia?

Aktuellt

Höstregn nu förbeställbar hos Bokus och Adlibris

Min kommande techno-thriller Höstregn, den andra och avslutande delen av Höstsolserien är nu förbeställbar hos Adlibris för 189:- SEK och B...

2015-11-27 17:31

Fredagsmys: Vilka av "årets julklapp" har du idag eller har du haft i din ägo?

Dags att omslutas av lite genuint och mysigt fredagsmys igen (sorry, skriver bokmanus så det blir mycket omslutning och genuint). Hur god konsumist är du? Vilka av årets julklapp har du i din ägo, eller har haft?

Bloggläsarna är ju köpstarka och ofta teknikintresserade personer, som gillar att vara i framkanten av utvecklingen. Så då har ni säkert följt dessa trender, även om det inte råkar vara just vid jul ni konsumerat årets julklapp.

Fenomenet har funnits sedan 1988 och nedan kan du rösta på vilka av årets julklapp du har i din ägo idag och vad du har haft. Så får vi se vilka saker som faktiskt inte bara var tillfälliga trender, utan blivit i dag allerstädes närvarande (eng ubiqitous - älskar det ordet). Efter du svarat visas bara de första tjugo, men om du klickar på "visa grafiskt" kan du få se hela undersökningens resultat.

Åren 1988-2015 finns med att svara på, passande nog inledande med en robot (den så illa beryktade bakmaskinen) och avslutande med en robot (robotdammsugaren). Och ja, upplevelser och matkassar, där får väl innehav anses vara om du fortfarande använder dessa tjänster.

Notera att första svaren handlar om vad ni har idag, och den andra enkäten om vad du inte längre har kvar, men har haft. När du införskaffat eller fått dessa spelar ingen roll, det behöver inte varit som "årets julklapp". Vilket kan visa vad som varit trendigt, men sedan försvunnit.


Inse att ni är konsumtionsoffer, oavsett hur skeptiska ni är till årets julklapp. Så riktigt trevligt fredagsmys på er.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Endast en massa löjliga skitinlägg av bloggaren de senaste dagarna fastän det händer dramatiska saker främst i mellanöstern. Finns det ingenting att hacka på Putin alls?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bitter, ditt rysstroll?

   Radera
  2. Måste vara jobbigt att komma in här flera gånger om dagen och inte kunna hylla Putin och framföra den ena mer idiotiska lögnen och konspirationsteorin efter den andre. Du kanske ska prova att söka hjälp istället. Bloggen finns inte till för att du behöver terapi.

   Radera
  3. Mellanöstern stavas med inledande versal. Fråga mamma vad det betyder.

   Radera
  4. Det är blandningen som gör'et. Ena dagen trams, nästa djuplodande stenhård satirisk samhällskritik. Man vet aldrig vad som väntar. Helt enkelt ett oemotståndligt koncept.

   Radera
  5. Och förstås, inte att förglömma, provocerande. Kan det bli bättre?

   Radera
  6. Skit är skit om än i gyllene dosor. Blogglågvattenmärke.

   Radera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  8. Att sätta fingret på den våta punkten i springan kräver sin man.

   Radera
  9. Moder Svea rister i konvulsioner när punkten träffas.

   Radera
  10. Han kanske saknade dessa bland årets julklapp? Jag tror inte det blir årets julklapp...

   Radera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Kul att en del INTE längre har ett internetabonnemang kvar idag. Ändå sitter dom här på nåt sätt iofs. Lånat internet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att vederbörande inte tolkar sitt mobilabonnemang som ett Internetabonnemang. Eller för den delen sitter på jobbet?

   Radera
  2. Skulle inte förvåna mig om en del människor faktiskt valt att leva utan internet... finns många nackdelar med det med.
   http://i.imgur.com/I5B5uBA.jpg
   http://rlv.zcache.fr/intoxique_drole_de_smartphone_devolution-r3975f4a391e14cc5966fa1f639147ece_zo8qe_324.jpg?rlvnet=1

   Radera
  3. Förmodligen räknar de inte smartfånen som internetabonnemang. Det följer liksom automatiskt med, och är allestädes närvarande, hela tiden.

   Radera
  4. Riktiga kufar använder väl brevduvor för sin internetuppkoppling;)

   Radera
 3. Haha... Tamagochin är på andra plats! Hade tillsammans med syskonet en äkta. Mycket pyssel.

  SvaraRadera
 4. Köpte robotdammsugaren till förra julen (är jag en barometer månne) i år blir det nog nya gardiner. Är det gardiner som jag i min kristallkula ser som 2016 års årets julklapp eller har jag tappade jag min spåkraft förra året? Spännande...

  SvaraRadera
 5. Precis varit i ett köptempel i centrala Stockholm. Smått grotesk kö. Jag har redan köpt en massa saker, men det är bara datordelar. Som inte jag skall ha.

  SvaraRadera
 6. Är rätt säker på att årets julklapp 1988 var AIDS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bakmaskin var det ju.

   Radera
  2. Fick du eller gav du?

   Radera
 7. Så fem personer har en Tamagochi? Ett låtsasleksaksdjur. intressant (ingen ironi).

  SvaraRadera
 8. Robotdammsugare ? Installerade centraldammsugare för 20 år sedan, kostade en del lite jobb att installera, men det är inget vi ångrar, ett par munstycken har vi slitit ut och slangen behöver snart lagas, men på 20 år så är det acceptabelt.

  SvaraRadera
 9. Jag antar att man skall exkludera smartphone från videokamera också...

  Frågan är om man kan säga att man har kvar en "upplevelse" - blir ju nästan bara en tolkningsfråga.

  SvaraRadera
 10. Attans, jag läste fel på första frågan - så det fick inkludera saker som jag även har kvar i min ägo. Är det fredagsmys så är det...

  SvaraRadera
 11. OT: Någon mer än jag som handlat iRobot-aktien?

  SvaraRadera
 12. Surfplatta, Lenovo, 4core, 1.7GHz, 2GB RAM, 32GB ROM, vill jag ha.

  SvaraRadera