Cornucopia?

Aktuellt

Anmäl dig till Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen . Om du mailar [email protected] och uppger CORNU eller anger CORNU i kontak...

2015-11-13 20:02

Fredagsmys: Svenskt ledarskap

"Låt Anders vara Anders."
Dags för lite härligt fredagsmys.

Och vad är inte mysigare än att åka på semester i åtta dagar, medan man som generaldirektör dragit in personalens julledigheter och personalen jobbar 13-14 timmar per dygn, svimmar på jobbet, gråter, inte ens kan ta hand om sina barn eller familj och ingen hänsyn tas till ens barnomsorgens tider?

Just detta gör mysfabbon Anders Danielsson, GD för Migrationsverket låter TV4 meddela. En liten fredagsmüsig video nedan.

Man kan ju tänka sig att om Migrationsverket klarar sig utan sin GD under sin värsta kris någonsin, så kanske man kan spara lite pengar och helt enkelt sparka VD:n. Så kan han gå en studiecirkel på Studiefrämjandet om ledarskap, föregångsmannaskap och ansvar, samt varför man som GD har en hiskeligt hög lön.

Svenskt myndighetsledarskap. Det var väl fredagsmüsigt!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

39 kommentarer:

 1. Han är rökt! Vem är nästa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I stort sätt alla!
   Har du inte observerat det?

   Radera
  2. Nej. Ingen ansvarig är rökt. Ingen kommer tvingas avgå. Det vore att erkänna att de mist kontrollen.

   Radera
  3. Han, punkaren som är Rikspolischef, f.d. GD Försäkringskassan, kan ju göra en rockad med Migrationsverkets GD. Kompetens och erfarenhet och resultat är ju irrelevanta för nomenklaturan.

   Radera
 2. Först talar man om för sina ministerkollegor i Europa att de har fel och man själv rätt. Sedan tar man semester mitt i brinnande kris när allt man åtminstone sagt sig stå för ifrågasätts och medarbetare som förverkligar ens vision kollapsar.
  Var går gränsen för när man i all välmening borde få en diagnos?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har för mig att man bara får spara en semestervecka per år eller så, så att motivera att man tar ut semester är rätt motiverat och väcker oanad kreativitet.

   Radera
 3. Han har väl lovat att avgå om migpol stramas åt så gissningsvis vill han hinna ta ut sina semesterdagar innan dess. Migrationsöverenskommelsen får väl anses vara en åtstramning, dock relativt liten.

  SvaraRadera
 4. Jomenvisst.. "svetsaren" känner väl att snart måste det utkrävans "ansvar" annars kommer han själv att krävas på "ansvar" .. suck. Medie-drevet är väl igång snart..

  SvaraRadera
 5. Dan Eliasson vore väl passande, om han inte redan varit och skitit ner Migrationsverket. Nu är det ju polisens tur att drabbas av fiskmås-management. (Flyg in, för en massa oväsen, skit ner stället och sedan flyg iväg; som D.E. gjorde med Försäkringskassan nu senast.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt och sann beskrivning!

   Radera
  2. Fiskmås-management! Ha-Ha! Dra ut den där teorin till en hel bok så blir du rik! :-)

   Radera
 6. Oj - prioritera eget nöje när alla underlydande har svårt med 14 timmarsdagar. Han borde helst visat sig för personalen när han inte jobbat mot andra som leverantörer och departement.

  Ja en ny tf GD behövs omedelbart.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det heter inte underlydande, utan underleverantörer.

   Radera
 7. Han (GD) kommer säkert att kvittera utlandstraktamenten för Libanonvistelsen som tydligen varit fylld med jobb.

  SvaraRadera
 8. Men lägg ner migrationsverket, lägg ner gränserna också. Billigast måste väl vara att lägga ner nationen i sin helhet på en gång.

  SvaraRadera
 9. Inte ens den privata industrin håller slavar på det sättet. Mitt hjärta blöder! Kom till oss i den privata sektorn där du får en redig lön, 6+ veckor semester, respekt, utmanande intressanta möjligheter och bli behandlad enligt FN-stadgan för mänskliga rättigheter..

  SvaraRadera
 10. Han fick ett par egna sidor i PK-morgontidningen härom veckan.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/han-klarar-flyktingvagen-om-han-far-vara-sig-sjalv/

  Pigg att jämföra sitt egna ledarskap med Churchill och fiktiva amerikanska presidenter.
  Ödmjuk kille. Klart han ska ha semester!

  SvaraRadera
 11. Hej

  och ho...

  ledarskapet i det här landet är inte enbart under all kritik (varför jag inte vill säga mera) utan snarare obefintlig.
  Ansvarskänslan?
  Vad är det för något?

  Har själv kommit till landet för över trettio år sedan...och känner större "främlingskap" nu än jag gjorde då!

  Sverige som jag lärde känna...är ett minne blott, däremot inte sagt att det går käpp rätt åt helvete, men risken är överhängande.
  Och känner jag så, som inte ens är inföding, hur pass tyngre det må vara för de som har vuxit upp i mellanmjölkens och- pilsners land kan jag knappast föreställa mig.

  Å andra sidan, hur pass tungt de måste kännas för de som lämnar sitt land pga "yttre omständigheter"...kan jag inte heller föreställa mig.

  Däremot vet jag som befälhavare: det finns sådana som lämmar besättningen i sticket när det är kris för hela skutan, och sådana som inte gör det...

  No more comments needed!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför skulle någon som helst svensk vara intresserad av vad du känner?

   Skriv något intressant i stället för att fördjupa dig egen mentala nöd.

   Radera
  2. Alternativ: betala för en terapeut. Har hört att de gör underverk för några hundra per timme. Du kanske till och med får reda på vem du är.

   Radera
  3. Tack Sivan, du och jag vet vem fienden är.

   Radera
  4. Hej Inge Nören

   Något intressant vill du ha?

   Var så god...

   0=#¤(#/%*%&#%===#?%?`&%"(*"(NB*%/ ....tyder detta för dig själv...trevlig kväll med tydandet....

   Radera
 12. Å parodin fortsätter. De e bar å ladde med popcarn...

  Nåt sånt.

  När gör svenska småföretagare skatteuppror a la småföretagarna i den Walesiska byn Crickhowell, och flyttar skattehemvisten utomlands?

  http://www.independent.co.uk/news/uk/crickhowell-welsh-town-moves-offshore-to-avoid-tax-on-local-business-a6728971.html

  SvaraRadera
 13. OH Herregud tom mupparna är bättre. Vi lever in en fullkomlig idioti. Ingen menig att hyra filmen Gökboet reality är bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sivan , du bortser från att våra svenska politiker är lika pragmatiska som det behövs. 480 graders-svängen som de just gjort är bevis på det. Det är inga muppar. Det är röstfiskande pragmatiska alligatorer. Finns det där någon stillsam GNU att hugga på så gör de det, annars håller de på med förbättringar, precis som Putin gör i Ryssland...***host host****. Förlåt, menade inte att nedvärdera Putin et al, bara att det kanske är så att om maffiabossen leder staten så finns det inte så mycket demokrati kvar. Men det tycker väl du är bra, eller?

   Radera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Ge mig tillbaka min tro på svenska myndigheter och goda svenska politiker. Låt Morgan och Anders vara just Morgan och Anders. Men se för fan till att de snarast möjligt skiljs från sina viktiga ämbeten och att två personer som är värdiga denna svåra uppgift tar över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den får du aldrig tillbaka när du en gång har insett vad en stat är för ett slags kreatur. Ordspråket om "Anders och Anders" fattar jag inte. Är det homosexuellt? Eller en travesti på tyska om att man Anders anders sein lassen soll?

   Radera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Han har säkert haft det jättejobbigt, har svårt att förstå alla som missunnar honom lite ledighet. Jag unnar honom ledigt resten av sitt liv, dock utan pension gärna boendes i ett av MSB:s tält. En extra bonus vore om han satt resten utav sitt liv utanför ICA med en tom tiggarbössa hälsandes förbipasserande med ett trött "hej". Detta kommer dock varken drabba honom eller resten av medelklassens godhetsindustri. Det kommer drabba den traditionella svenska arbetsklassen (dvs. de som av vårkulturvänster beskrivs som IQ-befriade bondläppar, dvs. mina föräldrar). Danielsson och likasinnade lär realisera sina kapitaltillgångar och njuta sitt otium på Rivieran eller andra reservat och gratulera varandra för sin stora godhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man tillbringar sin semester med att springa maraton, i Beiruts värme, så har man tydligen inte behov av avkoppling eller av att stressa av. Han har väl legat i träning under arbetstid under året för att kunna så sitt personbästa.

   Radera
  2. Men sluta nu med att tro på det där med semester - det är givetvis bara ett svepskäl för någonting annat - typ att under inofficiella former träffa sin palestinska kollega så att Sverige skall undgå ytterligare israelisk och amerikansk kritik för motsvarande officiella kontakter.

   Radera
 18. Nu vet jag om inte det skjuts på budbäraren, den - dom felande parterna är väl Reinsvält-MP och Lövet - MP, det är ju dom -deras ideologi - kulor som ska hissas o klappas i backen ?
  T.o.m. V har smiskat sin partiledare då han höll med om gränskontroll, iaf. lite.
  Den häringa motionslöparen är ju bara en underordnat tingest, han tvingas ju att åse att hans underordnade tvingas fixa buss så att barnen inte behöver ligga under bar himmel.
  Nån som vet om bussen värmdes med vind-el eller gick på tomgång ?

  SvaraRadera
 19. Jag är mest fascinerad över valet av semesterort med tanke på oroligheterna i Libanon. Frågan är om resan verkligen bara var semester?

  Om IS/Frankrike: IS må vara dömt i dagens form men tyvärr tror jag inte radikalismen hos muslimerna har passerat toppen. Kommer deras kamp flyttas till Europa än mer?

  SvaraRadera
 20. Terrordåd med en väpnad attack mot ett öppet samhälle.
  Trist för alla-främst för våra nya innevånare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaaa....mest synd är det om Romson, det första hon beklagar sig över är att detta kanske kommer försvåra för klimattoppmötet.

   Radera
  2. Så kan det gå om man twittrar sent en fredagkväll/natt. Frågan är om ÅSA och hennes tjejgäng bara hade druckit lite för mycket eller om de hade rökt på också?

   http://xn--vrvet-gra.se/podcast/101-alexander-bard/

   Radera
 21. "Även en generaldirektör behöver ha semester mellan varven". Vilken känsla för feeling...

  Kanske en anställd också har behov av semester mellan varven också (eller helgvila eller dyngsvila för den delen). Det faktum att man gör undantag från arbetstidslagstiftningen för de anställda borde ju innebära att man inser att det inte är läge för ledningen att glassa omkring.

  Det hade nog varit läge att inse realiteterna - det verkar som att man egentligen inte kan ta emot den mängden asylsökande som man tar emot. Dessvärre har nog inte lagstiftningen ha tagit höjd för denna eventualitet (som nu blivit realitet).

  När det gäller FN's deklaration om de mänskliga rättigheterna så är de ju så naivt orealistiska (på vissa punkter) att man kan bortse från dem. Sverige har ändå som tur är inte antagit dessa som lag så det finns inget laghinder att bryta mot valda punkter.

  SvaraRadera