Cornucopia?

2015-11-06 17:05

Fredagsmys: Fallout 4 and chill

"War. War never changes."
Dags för lite härligt fredagsmüs. Med release av datorspelet Fallout 4 nästa vecka är denna fredagskväll det sista fredagsmyset på länge för en del par, och för vissa par det sista fredagsmyset någonsin. Frågan är vad nästa veckas release kommer göra för skilsmässor, separationer och barnafödandet om nio månader och framåt?

En rimlig prognos är att antalet skilsmässor och separationer kommer öka framöver, vilket kommer driva på bostadsbubblan när tidigare tvåpersonershushåll behöver dubbla sina bostäder. En annan prognos är att födseltalen från juli och framåt kommer falla relativt den normala säsongsvariationen. Detta kan dock påverkas av eventuella cyberangrepp, större strömavbrott eller stormar. Till exempel är jag född ganska exakt nio månader efter den stora stormen 1969 och är ett stormbarn.

Men allt annat lika kan vi vänta oss en rejäl dipp i barnafödandet från nio månader och framåt efter släppet av Fallout 4. Extra illa är att svenska spelstudion DICEs spel Star Wars Battlefront släpps den 17:e november.

Så frågan är nu om Fallout 4 and chill kommer bli ett begrepp. Minoriteten kvinnor bland läsarna har iaf här en replik att köra med om de vill lura hem någon oskyldig, lätt nördig, man till lägenheten. "Vill du komma hit och spela lite Fallout 4 och chilla?"

Men nu ska alla få en möjlighet att själva välja. Din nuvarande sexpartner eller Fallout 4. Svara ute till höger. För tydligenhetens skull står det respondentens nuvarande sexpartner, så undviker vi alla möjligheter till misstolkningar av "min" och "din" i enkäten.

Så alla ni som ligger i startgroparna för Fallout 4. Passa på att ha det så där extra fredagsmüsigt nu. Det kan vara sista gången. Om ni inte får ett erbjudande om Fallout 4 and chill.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

46 kommentarer:

 1. Jag vill ha både och... kakan. Äta den. Ha den kvar. Aaaaaargh!

  SvaraRadera
 2. Fick koden nyss och väntar på pre download som startar kl 22:00

  SvaraRadera
 3. Jag är singel, men ska skaffa Fallout (officiellt till min dotter), så om nån gamerbrud är intresserad av BÅDE sex och Fallout så är spelsoffan min en bäddsoffa, just sayin..

  SvaraRadera
 4. Victor Hugo hade det än värre!
  Fast han släpade likt Simenon runt med både frun och älskarinnan...
  Kom på att det gjorde kvartsvenskenvLenin ävenledes.
  Ack, man är allt en bra liten skit!

  SvaraRadera
 5. Kan man inte ha sex och spela samtidigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo om man kör doggystyle

   Radera
  2. Kan inte tala för alla män, men jag använder bara en joystick åt gången..

   Radera
  3. Sex är helt klart överreklamerat.

   Radera
  4. Erik, til dator använder man väl mus? Har du samma princip där?

   Radera
 6. Fick spelet i present av maken så vi kommer inte att ha några fritidsproblem den närmaste framtiden. Bäst att bunkra upp med frysmat och dricka. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så fint med familjestunder. Kommer själv ihåg när barnen satt som förhäxade när jag dödade blixtbossen i Quake1. Och nejdå inga mardrömar hade dom, snarare visar man som förälder att man är på toppen av situationen, vilket ger barnen trygghet och självförtroende.

   Radera
 7. På en sådan hypotetiskt fråga svarar givetvis gamern:"Coolt, vad har du för grafikkort?"

  Annars, kanske man kan göra en Fallout 4 mod: "Efter bostadsbubblan". Eller så måste man se Fallout 4 som träning.

  SvaraRadera
 8. Saknar minst ett alternativ i enkäten:
  "Vad är Fallout 4?"
  "Vad är sexpartner?"
  "Vad är respondent?"
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stöddig nu när du fått ett boende?
   Hur är det med torkan i USA?
   Håll oss informerade!
   Fast: vad fan är Fallour 4?

   Radera
 9. Som kompulsiv konsument av postapokalyptisk populärkultur kommer fallout 4 spelas. Men den inre sura gubben hytter näven åt bethesdas våldtäkt av spelserien. Gissar jag rätt kommer jag spela cirka 75% av spelet, tröttna på det och återgå till caves of qud samt cataclysm dda. För i slutet av dagen trumfas alltid grafikmonster av spel som fokuserar på kärnan istället för det yttre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite det jag är också rädd för. Även om jag i just fallet med Fallout inte spelat de gamla Van Buuren producerade spelen. Utan sett dem och har bekanta som dpelat dem. Men många nya spel kräver hutlösa grafikinvesteringar, och brukar som du skriver bli tråkiga sådär 30-75% in i spelet.
   Så hoppas Fallout 4 har handling.

   Radera
 10. Ok.. så jag ska dela med mig av gårdagens smärre mirakel, för ibland så "ler universum på en" ...

  Efter att ha sökt runt på nätet, så upptäcer jag att det faktiskt Finns en variant av Collectors-edition ute, på vissa utvalda butiker.. så jag frågar i butiken on de har något sådant kanske.. eller möjligen en steele-book edition..

  - Njaee.. vi har inte fått in några sådana.. tyvärr.. (Det visar sig att de finns, men utomlands )

  Så lite ironiskt på skojj frågar jag om de har nån Pip-Boy Edition kvar kanske ( de tog slut direkt för länge sen)

  - Joo.. vi kanske en kvar obokad, till Xbox.. ( jag spelar PC och PS4) Sen kommen ägaren in o lyssnar på min konversation, och nej, ingen till PC/PS4.. jaha ok.. MEN jag tar den ändå och så får ja väl byta till en PC version o betala lite extra - så bokat o klart!! wtf de e ju once-in-a-lifetime-occasion nu..

  Sen nån timma senare ringer Butiken: Du, det finns en Pip-Boy Edition till PC ändå.. vill du ha den istället ? *Julafton kommer tidigt* :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var hade de en xbox pipboy?

   Radera
 11. Som före detta FPS spelare blir jag riktigt sugen. Men jag kan nog aldrig förmå mig att köpa en windowsdator igen så det lutar åt en PS4. Xbox går nog bort då den innehåller Windows och har sämre spec på grafiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Sämre spec på grafiken"?

   Om du överhuvudtaget bryr dig om grafik är det bara en PC som gäller. Den senaste generationen spelkonsoller är redan 2 år gammal, och ligger därför långt efter hårdvarumässigt. Och för varje månad hamnar de ännu längre efter i takt med utvecklingen på PC-sidan.

   Radera
  2. Om man som jag väljer bort en plattform, den som alla indoktrinetade använder, så får man välja det bästa i kategorien som återstår. Jag vet förstås att konsol är sämre än mus när det handlar om millisekunder, men 8:a körning processor Bräcker de flesta PC, speciellt för bara 4000:-

   Radera
  3. När man blir lite äldre och inte ser så bra, och dessutom litar på mobilens omdöme när man själv är lite lurig blir det rätt kul ibland. Menade förstås 8:a-kärnig processor, vilket få Windows-PC:ar av idag besitter för under 4000:-. Således om man inte är begeistrad i windows av helt imbecilla orsaker så finns det alternativ.

   Radera
 12. Fo4 story
  >your son is the villain
  >you're a robot he made because real you died
  >at the end you can either shoot your son or nuke boston

  SvaraRadera
 13. Ja, detta blir fint som höstens spelhöjdpunkt. Alla Fallout-spelen är bra.

  "Originalet" eller rättare sagt inspirationen Wasteland från 1988 var för övrigt spelet som bidrog till att jag lärde mig engelska ordentligt.

  SvaraRadera
 14. Herregud, är jag den enda som är över tonåren här?? Har inte hört om det finns 1,2,3 av motsvarande ens.

  *Går till sovrummet*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Muffins, Kanske du borde gå i pension i stället...

   Radera
  2. 40 kalenderår, 12 mentala år..

   Radera
  3. Är väl bara de myndiga tonåringarna som ens var födda när fallout 1 släpptes. För att ha varit i någon som helst ålder för att kunna ha spelat 1an när det släpptes så är man antagligen över 30 år i dagsläget.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. Har glädjande Fallout4 som Pre-load i min steam-klient (PC)... 43 kalenderår, 15 mentala år kanske? ;)

   Radera
 15. Såhär hoppas jag också att jag blir som mormor :)
  Det finns ingen bättre än sin egen mamma <3
  Kram.
  http://nouw.com/goteborgsmamman/varldens-basta-mamma-21305410

  SvaraRadera
 16. Min fru är redan gravid så om jag hypotetiskt vore intresserad av fallout så hade det ändå inte påverkat mitt bidrag till jordens överbefolkning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oxytocinet är starkt hos den här.

   Radera
 17. Kan inte hjälpa det
  För mig kom jag nämligen genast att tänka på livmoderframfall när det stod fallout...
  Jobbigt att vara halvbildad ...
  Lycka till med graviditeten!
  En av de få saker Sverige fortfarande är i världstopp är ju att spädbarnsdödligheten är ytterst låg.

  SvaraRadera
 18. Ubåtsbomb på Nordstream kanske föranleder ett blogginlägg på lördagsmorgonen?
  http://www.svd.se/apterad-farkost-utanfor-oland/om/sverige

  TV-spel är för barn. Jag har all förståelse för dem som skiljer sig från dem som leker med sånt även i vuxen ålder. Många är som bekant vilsna i olika slags fantasier om staten och ekonomin och hurdana andra människor är. Men hur ska de spela när strömmen går och batteriet har laddat ur? Då får de leka en annan lek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Precis, för barn. Det är därför vissa är märkta +18 år. Lite som TV4-soffan där de diskuterar pungsvett just nu.

   Radera
 19. Nej, även om jag lagt alldeles för mycket tid på fo så ligger jag efter. Jag hade precis tänkt ta tag i new vegas

  SvaraRadera
 20. Det kommer att tillverkas barn så det räcker och blir över i flyktingförläggningarna - finns inte mycket annat att göra där i vinter gissar jag - såvida inte folk börjar skänka datorspel till dem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att en mycket stor majoritet av migranterna är män (jag tror siffran ligger på 80 %. Och jo, det är så, även om media är noga med att alltid bara visa upp de få som är kvinnor och barn) så blir det nog inte så många barn gjorda där.

   Radera
  2. Menar herr? Okänd att våldtäckter ej skulle ge upphov till gravida kvinnor?
   Sverige ju i världstopp i den grenen...

   Radera
 21. Verkligen briljant vinkling. En kombination av fyndigt, lättsamt, gnälligt, allvarligt, konservativt och modernt på något sätt. Jag är mycket imponerad.
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, och hur ställer du till sex då?

   Kanske då till och med mellan åldringar eller extrasvenskiella entiteter.

   Radera
  2. Sex är meningsfullt när det är till för att fortplanta sig eller för att hålla ihop man och kvinna.
   /m2

   Radera
  3. Sex är flerkönad fortplantning vilket ger massiva evolutionära fördelar.
   /m2

   Radera