Cornucopia?

2015-11-09 07:14

Fortsatt uppgång väntas efter positiv börsvecka

OMXS30 fortatte att stiga marginellt förra veckan och ligger nu högre än när dödskorset utlöstes. Samtidigt kan vi förvänta oss fortsatt uppgång, åtminstone inledningsvis under dagen.
Dagschart OMXS30
OMXS30 har nu brutit den nivå där MA50/MA200-dödskorset utlöstes i slutet av augusti. Något himmelskors finns dock inte än och lär ta ett antal månader till att få, så det återstår fortfarande att se om vi har en tillfällig upprekyl här. I sammanhanget bör man komma ihåg att det svenska dödskorset var ett falskt dödskors, då MA200 inte var fallande.

Antagligen fortsätter börsen uppåt idag. Husse S&P-500 i USA stängde högre än vid tidpunkten för europeisk stängning, och även terminen ligger upp relativt den europeiska stängningen.

I de asiatiska tidszonerna pekar börserna uppåt nu på morgonen. I skrivande stund går Nikkei +1.85%, Hang Seng +1.92%. Dock faller Australiens All Ordinaries hårt och går -1.70%. Australiens börs är dock råvarutung och det handlar framför allt om en slakt på gruvbolag, där jätten BHP Billiton sägs handlas på lägsta nivån på sex år. Även guldbolagen slaktas på förväntningarna om höjd amerikansk ränta. Åtminstone är det berättelsen nu på morgonen.

En höjd amerikansk ränta är ett Damoclessvärd för den svenska ekonomin med sin bostadsbubbla och skuldbubbla. Om man faktiskt höjer räntorna i USA kan det signalera toppen på obligationsbubblan och även stigande räntor i Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

2 kommentarer:

  1. Det skulle vara snyggt om kurserna började falla några veckor ner mot en dubbelbotten. Finns det kraft kvar i uppgången vid denna nivå? Har rekylerat och stannat vid trendlinje/ma, flera tvekande barer där.

    SvaraRadera
  2. Det skulle vara snyggt om kurserna började falla några veckor ner mot en dubbelbotten. Finns det kraft kvar i uppgången vid denna nivå? Har rekylerat och stannat vid trendlinje/ma, flera tvekande barer där.

    SvaraRadera