Aktuellt

SCB: 2020 hade högsta antalet döda per capita sedan år 2012

SCB:s slutliga befolkningsstatistik för Sverige och år 2020 är nu publicerad. Den visar att pandemiåret 2020 hade det högsta antalet döda pe...

2015-11-24

Asylkrisen: Verklighetens resursbegräsningar kom ikapp Miljöpartiet

Regeringen stramar på egen hand åt asylmöjligheterna kraftigt. Verkligheten med begrepp som tillväxtens gränser, resursbegränsningar och resursbrist - begrepp varje riktig Miljöpartist borde känna till, kom slutligen ikapp Miljöpartiet och Åsa Romson ska börjat gråta på regeringens presskonferens.
Medialt uttrumpetat asylboende som kunde täcka 4-5 timmars asylsökande en enda dag, men som fortfarande inte är i drift, trots att det haussades av Migrationsverket och Kriminalvården för två månader sedan.
Socialdemokraterna och Miljöpartiet har själva kommit överens om att införa vad som kan sägas vara Sverigedemokraternas politik. Detta utan att förhandla med andra partier, för att på så sätt kunna få Sverigedemokraternas stöd för förslagen i riksdagen, utan att samarbetat med rasister.

Bland annat ska ingen annat än kvotflyktingar inom FN:s kvotflyktingsystem få permanent uppehållstillstånd, inte ens barnfamiljer (utom de barnfamiljer som kommit till Sverige sedan förra överenskommelsen över blockgränserna). Anhöriginvandringen ska begränsas. Legitimationskontroller ska införas på samtliga kollektiva färdmedel över gränsen - tåg, buss, flyg, fartyg. Humanitära uppehållstillstånd, inte ens tillfälliga dito, ska inte längre ges annat än i mycket speciella fall. Medicinsk åldersbestämning av så kallade ensamkommande flyktingbarn ska införas.

I praktiken ska Sveriges asylmottagande läggas på EU:s lägstanivå per capita är beskedet.

Det finns typiska miljöbegrepp som tillväxtens gränser, resursbegränsningar och resursbrist. Något som Miljöpartiet tydligen inte trott existerar när det gäller människor i Sverige. Åsa Romson sägs börjat gråta under presskonferensen, när verkligheten kommit ikapp.

Ett konkret exempel på resursbegränsningar i det lilla lokala skriver fd slöseriombudsmannen Martin Borgs om hos Stampen/GP, där vatten och avlopp slutat fungera i en by i Hofors, efter att befolkningen stigit från 50 till 350 personer och nu planeras ökas till 950. Däremot tänker vare sig Migrationsverket eller asylentreprenören betala för utbyggnad av vatten- och avlopp. Det är kommunens problem. Och tar oavsett flera år.
"Vi är omkring 50 personer som bor här i byn, så nog finns det gott om plats. Tyvärr inte i avloppssystemet. Det svämmar över, eftersom det inte är dimensionerat för en plötslig befolkningsökning på 500 procent. Kranvattnet räckte heller inte till.Det går förstås att bygga ut vatten- och avloppsnätet. Det kommer inte Migrationsverket att betala för. Inte de som driver asylboendet heller. Det är skönt om någon annan betalar."
Ett annat konkret exempel är att Migrationsverket i sin desperation nu gått ut med en upphandling av boendefärjor och bostadsplattformar. Med ett maxpris på 200:- SEK per koj och dygn och minst 200 personer per fartyg. Migrationsverket tror alltså att det går att hyra en halvstor passagerarfärja för 40 000:- SEK per dygn, inklusive drift, städning, vatten- och avlopp, strömförsörjning och kajplats (var?). Och då ska dessutom landgången vara handikappanpassad.

Tror inte det blir så många svar på den upphandlingen...

Nej, i verkligheten begränsas vi av resurser. Det handlar inte om pengar, utan det handlar om energi, mat, boenden, vatten, avlopp, vårdcentraler, sjukhus, tolkar, mobiltelefonikapacitet med mera. Samtidigt vill Miljöpartiet lägga ner kärnkraften, skrota vattenkraft och man får inte bygga hus någonstans för då förstör man naturen.

Verkligheten är att all miljöförstöring har sin grund i antalet människor - och ju längre norrut, desto större blir det miljömässiga fotavtrycket på grund av klimatet och frånvaron av solinstrålning (=kyla) vintertid. Det kallas resursbegränsningar och det är fascinerande att Miljöpartister som Åsa Romson inte förstått begreppet förr.

Nej, Miljöpartiet kan hyra en ö i Medelhavet - där kommer resurserna inte vara alls så krävande som här uppe på Alaskas bredddgrader. Det går rent av att odla mat året om därnere och man behöver inte heller uppvärmning vintertid, och sommartid kan man ordna energibehovet mer än väl med solceller.

Härnäst kanske Miljöpartiet ska inse att antalet människor är helt avgörande för belastningen på miljön, och bli ett miljöparti på riktigt, förespråkande minskande befolkning via slopade barnbidrag, borttagen föräldrapenning och massiva preventivmedelskampanjer, både i Sverige och framför allt i U-länderna. Evig tillväxt i en ändlig värld är omöjligt och det var ju bra att Miljöpartiet insett att det absolut inte är möjligt på våra breddgrader. En grundkurs i humanekologi rekommenderas till Åsa Romson.

Man kan fundera på hur det normalt totalt verklighetsfrånvända Miljöpartiet kunnat gå med på att acceptera verkligheten. Antagligen handlar det om "makten framför allt". Löfven hotade nog med att kasta ut partiet ur regeringen om Socialdemokraterna inte fick sin vilja igenom till 100%, för det finns inga spår av Miljöpartiet i denna helomvändning, alls. Klart att Åsa Romson föll i gråt (enligt uppgift från SVT, jag har inte tittat på presskonferensen) när hon fick stå inför svenska folket och medge att makten framför allt är det som gäller, om det så innebär att föra Sverigedemokraternas politik och inget annat. 

Att Åsa Romson börjar gråta i egenskap av vice statsminister på en presskonferens visar att hennes och partiets politik har handlat om känslor och inte verkligheten. Ungefär som barn som normalt får allt de skriker efter och sedan börjar gråta när mamma berättar att pengarna (resurserna ovan) är slut. Det är förstås synd om Åsa Romson som person, men inte som politiker. Bäst vore att sluta vara det senare, men idag visade hon att sitta vid köttgrytorna går före allt annat.

Regeringens egen kompletta artikel om politiken hittar ni här.

Nu återstår att låta Anders vara Anders och att Anders gör som han sagt, dvs avgår eftersom skärpningar av asylpolitiken införs.

141 kommentarer:

 1. Tja, allt åt alla var väl tvungna att lägga ned sin volontärverksamhet då resurserna tröt... Inte fick det dem att inse nåt, så jag är tveksam till att MP egentligen insett nånting alls, utan att S antagligen vred om armen ordentligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att nallarna tog slut på Centralen?

   Radera
 2. Jag visste att det här skulle hända !

  Så här funkar svensk politik dom i riksdagen men framförallt sossarna är PK och idealistiska, men när verkligheten sätter en gräns så saker inte fungerar då blir det kappvändning och åka av.

  SvaraRadera
 3. Det är inte över än. Dessa åtgärder ska alltså träda i kraft från april 2016. Ny pressträff inom en vecka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken signalpolitik! 80000 på två månader , hur många lär då komma de närmaste 5 månader för att slippa de nya reglerna?

   Radera
  2. Källa på det? Det kommer bli ett rally att hinna...

   Radera
  3. Fast ID-kontroller på tåg och bussar mm skall ju införas "i närtid". Det är ju denna åtgärd som kommer att vara mest effektiv, hoppas jag.

   Radera
  4. Såg nu att det nämndes på PK. "Senast sista april"

   Radera
  5. Martin: varför tror du att den kommer vara så effektiv? Det gäller ju bara för migranten att lära sig lösenordet (asyl?) så får man passera (egentligen skulle man registreras då vid gränsen, men vad jag hört görs inte det utan man kommer in i landet fritt).

   Radera
  6. Om femtekolonnarna Danielsson & Ribbenvik får fortsätta sin famösa PUT-utdelning till FLYTTINGARNA/"syrierna", så kommer MigV att göra sitt bästa för att sabotera ambitionerna.

   Radera
 4. Då var dagen här då det som INGEN kunde förutse eller någon förutsåg plötsligt skedde!

  SvaraRadera
 5. "Det är ju orealistiskt att hindra flyktingarna från att komma hit!"............... (eller nåt åt det hållet), minns jag nån politiker som sa någon månad sedan.

  SvaraRadera
 6. Verkligheten kommer alltid ikapp!
  Är man annorlunda och sticker ut så lär det uppmärksammas.
  Sträcker man ut en hand med pengar så tas den emot.
  Är man naiv så blir man lurad-det är därför man inte får göra reklam för barn!

  SvaraRadera
 7. Haha.. jävla rasistnazistfascister :-)
  Komik igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasistpartiet de gröna

   Radera
  2. Det tog ett tag att leta upp länken igen, men jo... Miljörörelsen har rötter...
   http://www.martindurkin.com/blogs/nazi-greens-inconvenient-history

   Mycket av deras närmast religiösa övertygelse om vad som är naturligt och ekologisk finner man grunden till i den nazistiska folkhälsorörelsen.

   Radera
 8. Ja, att den här dagen skulle komma insåg nog många. Och att det var nära nu hade åtminstone jag på känn. Man kan ju inte ha folk som fryser ihjäl på gatorna skrev jag för någon vecka sedan någonstans, nästa steg blir att stänga gränsen.

  Nu ska tydligen inte den tillfälliga (3 år) börja gälla förrän April, men man kan nog förmoda att identitetskontrollen kommer att betyda att de flesta inte kommer in då de lokala resebyråerna i vid medelhavet rekommenderar resenärerna att kasta sin handlingar.

  Synd bara att man inte kunde ha varit lite mer progressiv i sitt agerande, utan måste vänta tills allt ställs på sin spets i en kris. Tror att det var "öppna era hjärtan"-Reinfeldt som slog spiken i kistan på alla möjligheter att föra en rationell debatt utifrån en analytisk synvinkel. I stället hamnade alla, inklusive media, i en slags känslopsykos där precis allt var möjligt utan hänsyn till verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många? 13 % av Sveriges befolkning vad jag vet.

   Radera
  2. Vi har en gammelmedia med journalister stöpta i en och samma form som definierat vad som är politiskt korrekt och inte släppt fram någonting annat.
   Därutöver har vi våra populära och omtyckta skådespelare och musiker som de flesta är av typen som styrs av hjärtat mer än av sakliga samband och tråkiga fakta.
   Dessa har också hjälp till att styrka den politiska flumm-linjen genom åren.
   Och så slutligen nu den polarisering som uppstått i och med att alla distanserat sig från SD.
   Då blir det att man kör ända in i kaklet.

   Radera
  3. Betydligt fler än 13% har länge insett att migrationspolitiken i Sverige varit/är ihållbar. Det kan man förstått inse utan att för den skull rösta på SD.

   Radera
  4. Ja, betydligt fler har insett att läget är ohållbart. Det är därför alla politiker med sina finstämda tentakler känner att de kan säga det rent ut nu.

   Skillnaden är nu varför man gör det man gör. SD vill göra det för att skapa en enfaldig monokultur, precis som IS, medan de övriga partierna gör det för att undvika kollaps. Som alltid när man utvärderar ett brott avgör motivet hur hårt straffet skall bli, och om det överhuvudtaget är ett brott (dumhet är förstås inte ett brott , än)

   Radera
  5. Men man har inte förstått allvaret i det och vart det kommer leda.. om man ändå inte röstar på dem.

   Radera
 9. När sedan, säg 2017, skatterna och räntorna höjs och fler och fler får lämna sina hus,
  i fall det då samtidigt sitter rödhåriga tanter med runda brillor på någon myndighet och delar ut villor som kommunen köpt in till nyanlända med stor familj. Då mina vänner, då får vi spänningar i samhället.

  SvaraRadera
 10. Detta bör vara slutet på en lång period av naivism.

  Vi bör hjälpa på plats! Det är det enda vettiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela väst borde ha 0 flyktingmottagning. Det är inte rättvist att ett "fåtal" ska få PUT till 60 miljoner flyktingars bekostnad.

   Lägg ned flyktingverksamheten och använd resurser som frigörs för bistånd och utvecklingsprojekt i u-länderna. Det är mer rättvist och solidariskt än att ha flyktingmottagning, eftersom pengarna kommer fler till del än idag.

   Radera
 11. Om det är så att en politiker börjar gråta vid ett svårt beslut så är jag tveksam att jag vill ha en sådan person i en viktig ställning. Känslorna måste komma sekundärt och hållas i schakt när man ska styra och ställa, speciellt där fakta, forskning och återkommande utvärderingar är av vikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hela miljöpartiet kunde med fördel slutförvaras i ett schakt.

   Radera
  2. Romson körde med det urgamla kvinnotricket att gråta för att slippa ta ansvar

   Radera
  3. Själv kommer jag när jag funderar över vilka övriga politiker som fällt tårar i tjänsten att tänka på Fredrik Federley, Barack Obama och Göran Persson. Vilka kvinnliga toppolitiker var det du tänkte på?

   Radera
  4. Fast Obama grät ju över en skolmassaker, inte för att han inte fick igenom den politik han ville föra. Lite skillnad kan tyckas. Jag brukade inte ha så mycket medlidande för mina barn heller när de grät över att de inte fick som de ville. Kalla mig hjärtlös..

   Radera
 12. Sverige hade ett antal platser för flyktingar
  Nu har vi slösat bort dessa platser på att ge asyl åt alla: från kriminella folkmordsansvariga till deras offer.
  Nu är platserna slut.
  Nu kommer ingen att få asyl

  En fråga: var det här bra tänkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkandet var nog helt frånvarande, så frågan är meningslös.

   Radera
 13. Tågårdningen i istort sett varenda fråga rörande invandring har blivit att SD lägger fram förslag ,under högljudda protester och rasisanklagelser, ett år senare, eller i vissa fall betydligt snabbare, lägger regeringen fram samma förslag med motiveringen att ingen kunde förutse utvecklingen. Det är ju ytterst pinsamt att regeringen låter SD mer eller mindre regera på det viset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter SD regera? Det är ju SDs fel att det kunde gå så långt!
   De får lära sig tänka i två steg: Vad är vettigast sen hur skall vi se till så att detta blir accepterat.

   Hur många liv hade kunnat räddas om vi inte satte igång denna ström av flyende?

   Radera
  2. Du menar att det är SDs fel då de hade kunnat vara mer som ett riktigt dödsrasistnazistfascistparti och haft krav på utrostningsläger så hade vi kunnat haft rimliga asylregler hela tiden?

   Radera
  3. Nej de kunde krävt att alla som kommer från Syrien får permanent tillstånd bo här.
   De kunde krävt att vi ordnar resor i gummibåtar med stöd av sjöräddningen och bussar genom Europa.
   De kunde kräva att alla kommuner tar emot oavsett arbetsmarknad och att alla som vill kan komma utan att lämna avtryck på vägen.
   Men först efter en liten undersökning bland alla presumtiva migranter om de vill komma!

   Radera
  4. Eftersom de etablerade partierna som effektivt hållit SD borta från allt inflytande så är det inte deras fel, nej. Det är regeringens fel.

   Radera
  5. Det är beröööringsskräcken!
   Har du aldrig varit utsatt eller utsatt nån för mobbing?
   Allt vad mobboffret gör är förkastligt och fel säger mobbaren och gapflabbar!

   Radera
  6. Beröringsskräcken är inte heller SDs fel. Det är resten av partierna som envisats med att säga emot SD till varje pris, även om de haft rätt i sak fast av fel anledning, som har skapat den här situationen.

   Radera
  7. Och nu när SD bara har sin xenofobi kvar, vem skall då rösta på dem?

   Radera
  8. GurraG:
   Nej, anledningen är fortfarande inte den mainstremmedia säger till dig. Sluta basera din verklighet på fantasier.

   Radera
  9. Ni förstår väl att politik är att hitta "tidsfönstret" för olika åsikter så att man får regera landet och bli stenrik som politisk ledare (då man inte kan bli det på annat sätt) !!. Amatörer bör avgå genast !

   Radera
  10. HMG: När någon talar om "mainstreammedia" på det sättet så drar jag mina konspiratoriska öron åt mig, men för all del, förklara gärna vilka fantasier jag baserar min verklighet på.

   Radera
 14. Romson bottentrålar i grumliga vatten. Allt som regeringen sagt idag hade varit politiskt självmord för ett halvår sen. Vad hände med "alla människors lika värde"? Är rasismen numera normaliserad? Håller Sverige på att bli "det nya Auschwitz"? Varför ställdes inte dessa frågor av journalisterna på presskonferensen? Blir det fackeltåg mot allt som är till höger om vänsterpartiet imorgon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var Romsons uppfattning om Medelhavet-Auschwitz. En transportsträcka som hon genom PUT gjorde populär!

   Radera
  2. De visar att politik handlar om att sitta nära köttgrytan - inget annat. De är klåpare och amatörer. Regeringen måste lyssna på sina tjänstemän och sina departement. De har mer än 5000 personer som rådgivare - är alla de amatörer ?

   Radera
  3. "Sverige är det nya auschwitz". Den var bra.

   Radera
  4. Några tvättäkta amatörer återfinns på Migrationsverket. Ständigt kraftigt nedskruvade prognoser, sedan en verklighet i totalt omvänd riktning. Taktiskt, om dom prognosticerat *det blir värre* på kända och förmodade trender (räcker att studera Tyskland) så hade katastrofen lyst igenom, och framkallat panik mycket tidigare. Därför tvärtom-fuffens som metod. Samt bra för femtekolonnarna Danielsson o Ribbenvik, för att ostört leka Florence Nightingale 2.0, och massutdela PUT till asylillegalerna från Syrien, de omhuldade 'flyttingarna'.

   Radera
 15. Då de som inget vet om politik och inte är intresserade av politik röstar på Miljöpartiet så anser jag att Miljöpartiets röster skall räknas som ogiltiga.
  http://www.exponerat.net/wp-content/uploads/2013/01/2013-01-29-19-54-11_mp-valjare_susanna_jaros.jpg

  SvaraRadera
 16. Folkvandringen lär inte minska. Det är poppis att migrera till Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minska gör det nog men inte så mycket som regeringen tror. Tänker på de scener som utspelar sig i Ungern där folkmassor stormar fram mot kravallpolis. Det kallar jag motivation. Snart kommer folk i småbåtar istället. Hur det skall kunna stoppas övergår mitt förstånd.

   Radera
  2. 'Småbåtar? Via Östersjön o Öresund? Blir nog inte så lätt.

   Radera
 17. Miljöpartiet bör avsätta språkrören och samtliga i partistyrelsen samt säga upp bekantskapen med ungdomsförbundet då ingen av dessa med bästa vilja kan kallas gröna, utan bara gröda eller tokliberala. Det är länge sedan miljöpartiet övergav sin ideologi. Den finns inte längre. Man har också tilllsammans med lika fejkgröna Centerpartiet förhindrat övriga partier att ta sitt förnuft till fånga. En total intellektuell och moralisk kollaps i samtliga partier (utom det där hemska partiet) gör att nya politiska alternativ bör skapas istället för de sju som misslyckats att använda sin intelligens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Partiet med dubbla avgasrör...

   Radera
  2. ...avloppsrör.

   Radera
 18. Åsas tårar....hmmmm. Senast jag grät fick jag tårar i ögonen, näsan blev snörvlig och det tjocknade i halsen och blev svårt att prata. På riktigt. Åsa behövde nog putsa på sitt varumärke lite efter klavertrampet i samband medd Paris-dådet. Passade väl utmärkt att försöka ge sken av att vara en känslig, fin människa. Tyvärr såg jag bara psykopatisk manipulationstorrgråt för att få sympati och hamna i bättre dager. Ungefär lika trovärdigt som när nordkoreanerna stod och torrgrät när den store ledaren gick hädan.


  Newman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nog var det krokodiltårar, verkliga dödsoffer i paris gjorde ju Åsa mest irriterad över att det skulle påverka hennes miljökonferens, så nu passade hon på att hulka lite över att vi måste hålla tillbaka strömmen av flyktingar hit eftersom vi inte kan erbjuda dem mer än en plats på gatan.

   Radera
  2. Det är ingen fara med Åsa, hon kommer att antagligen att redan i kväll återuppliva den gamla vanan att röka på, när nerverna sedan har lugnat ned sig lite kommer hon att vara lika verklighetsfrånvarande som vanligt.

   Radera
 19. .....inte att de var psykopater utan begränsade skådisar :-)

  SvaraRadera
 20. "Äntligen" för att citera Gert Fylking

  SvaraRadera
  Svar
  1. För lite och för sent-för att citera Sossarna?

   Radera
 21. Jag är fortfarande av uppfattningen att det finns oerhört lite att sätta emot migrationsvågen och att detta enbart är början då vi är på väg in i en ny folkvandring. För att kunna göra något åt vågen skulle det krävas hårda straff för de som olovligen försöker ta sig in i landet, fullständig kontroll vid alla gränsövergångar och total övervakning av de som finns i landet (oss alla).

  Det finns alldeles för mycket som lockar i Sverige och övriga väst och det ironiska är att det är utjämningen av skillnaderna mellan den "utvecklade" världen och den "fattiga" världen som ligger bakom den stora folkvandringstid vi nu står inför. Det faktum att de fattiga inte är lika fattiga längre gör att de har tillgång till samma informationsteknologier som oss (en smartphone i var mans ficka oavsett var i världen man är) och därmed även ser vilka skillnader det är i välstånd. De drivna accepterar inte dessa skillnader och bestämmer sig för att flytta dit välståndet finns eftersom välståndet inte verkar vilja flytta till dem lika fort.

  Min uppfattning är att migrationsvågen dock svallade över mycket snabbare än jag trodde skulle ske, mycket på grund av olika konflikthärdar. De två alternativ vi har för att statens finanser ska klara sig på sikt är att antingen slopa bidragssystemen, reformera om vård, skola och omsorg till privat finansiering och ha samma villkor för både migranter och medborgare Eller så har vi ett kvalificeringssystem att du ska ha bott här en viss tid, skaffat jobb eller annan kvalificering för att kunna ta del av välfärden. Jag tror inte något av alternativen kommer att minska folkvandringen men statens finanser kan överleva.

  Det hela hänger egentligen på att vår välfärdsmodell är skapad utifrån en verklighet där gränserna var stängda och rörligheten av människor, kapital och information var begränsad. Första sprickan i systemet var när kapitalet fick fri rörlighet (de facto, lagar och regler går numer alltid att komma runt) vilket innebar att finansieringen av välfärden började krackelera. Nästa steg blev den fria rörligheten för informationen som nu blivit global och gratis och lett till det tredje steget och spiken i kistan, den totalt fria rörligheten av människor (återigen de facto, om människorna ska hindras i sin vandring behöver du i princip skjuta dem, de vet vad de vill och gör allt för att ta sig dit) som blir en kostnadschock för vår välfärdsmodell och skjuter folkhemsutopin i sank.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joakim: Visst är det så. Folkvandringen har bara börjat....

   Radera
  2. Visst går det att stoppa om man vill.
   Så illa är det inte i många länder att de vill hit till varje pris.
   Det är oftast större steg upp i deras egna samhällen, steg som är värda att försöka ta i stället för att tvinga sig på länder utan vilja ta emot.

   Radera
  3. Ultraliberalens dröm.

   Vad gör det för lönerna och vad får det för konsekvenser när dessa krashar, med tanke på skuldberget?

   Radera
  4. Ultraliberalens dröm.

   Vad gör det för lönerna och vad får det för konsekvenser när dessa krashar, med tanke på skuldberget?

   Radera
  5. Redan idag växer den informella sektorn väldigt fort med det tillskott av ej asylsökande migranter som kommer. Den svenska modellen kommer förmodligen hålla ett tag till för de etablerade yrkena men i det nedre spannet kommer dyra avtalsanställda i slutändan ställas mot svart arbete, främst för privatpersoner men även genom prispressande företag som har strukturer med svartarbetare anställda.

   Gällande skuldberget så tror jag inte vi kommer se någon bubbla förrän hyresregleringen avskaffades, byggreglerna görs om i grunden och flyttskatter görs om till fastighetsskatter. Efterfrågan är enormt mycket större än utbudet och med tanke på antalet spekulanter på de få objekt som ligger ute så finns det ett gäng redo när en del inte klarar att betala räntorna. Jag tror alltså inte på någon bubbelbrisering pga räntorna (om de inte på kort tid chockhöjs men då är det mycket annat som faller också) men vissa korrigeringar.

   Radera
  6. Oppti, visst går det om man vill men det kräver extraordinära insatser såsom utträde ur Schengen med kontroll av varje person vid gränserna, hårda straff på att ta sig in olovligen med utvisning efter avtjänat straff samt hårdare övervakning inom landet för att upptäcka och lagföra de som tagit sig in illegalt. Jag tror det finns otroligt lite stöd för en sådan politik även hos SD.

   Jag säger inte att alla i mindre utvecklade länder vill flytta men att det är väldigt många från väldigt många länder. Det är en verklighet vi måste ta in och förstå då vi är på väg in i nya tider. Folkvandringstiden är inte något negativt i sig men vårt samhälle måste anpassa sig och det fort för den verklighet vi lever i och som kommer komma. Människans steg till att röra på sig är mycket mindre idag dels för att de vet hur det är på fler ställen, de behöver alltså inte vara rädda för detta nya som de kommer till utan kan ha bra koll redan innan. Likaså gör IT att de kan ha kontakt dagligen med de där hemma vilket innebär att de inte klipper banden för all framtid som när miljoner svenskar satte sig i båtar över Atlanten. Världen är helt enkelt mindre och väldigt många fler har bestämt sig för att flytta.

   Radera
  7. Joakim. Bubblan är redan på plats sedan långt tillbaka. Kanske världshistoriens största nånsin. Den spricker när bankerna får problem. Oavsett efterfrågan. Det är bara en fråga om vad som kommer att utlösa smällen. Det är alltid en förändring av nåt slag.

   Radera
  8. Joakim, de som inte har råd att köpa idag med dagens räntor lär knappast ha råd att köpa sen heller.

   De enda som möjligen får festa är de som har råd idag men avstår. Men inte ens de kommer jubla när konsekvenserna i form av social misär/kriminalitet osv blir uppenbara.

   Som sagt, man ska vara försiktig med vad man önskar sig...

   Sen får vi se vad som händer med sverige, jag hyser tyvärr inga stora förhoppningar. Svensken är van vid att staten sköter allt. Välgörenhet är inget för de flesta, de flesta har inte ens råd då staten redan tar allt överflöd, i ett läge utan besparingar och fallerande välfärd lär det bli mycket tufft.

   Radera
  9. Känns ju sådär att ha bidragit till ett av världens högsta skattetryck under 30 år för att sedan bli helt blåst på det utlovade trygghetsnätet. Och pga. det höga skattetrycket har man inte haft möjlighet att bygga upp en privat förmögenhet. När skall folk bli förbannade?

   Radera
  10. Sverige kommer helt enkelt att bli ett arabiskt land i takt med att Sveriges befolkning blir arabisk. Där råder klanen och sekten, inte något objektivt reglerat individuellt samhälle. Det är någon slarvig skäggig gubbe som godtyckligt kommer att bestämma vem du måste gifta dig med, vad du ska arbeta med och huruvida du ska få någon sjukvård.

   Radera
  11. Det där är ju bara trams Kapitalist. Det finns två drivkrafter i folkvandringen, den att komma från något och den att komma till något. Det innebär att de allra flesta söker sig från den typ av strukturer du beskriver och söker sig till Sverige som sekulärt, demokratiskt och frihetligt land (jag håller med om att frihetligt kan verka konstigt med världens högsta skatter, övervakningssamhälle mm men Sverige klassas ändå som frihetligt i stora delar av världen).

   När du skriver så verkar det som du aldrig har träffat någon som flyttat till Sverige och att du bott i en städskrubb på SDs kansli hela ditt liv. Jag har ganska mycket kontakt med inflyttade från mellanöstern (främst universitetsutbildade förvisso) och jag märker ingen större skillnad på dem och mina etniskt svenska vänner bortsett från hårfärg och hudton. En del av dem dricker inte sprit och äter inte gris men jag känner fler "ätideologer" bland mina etniskt svenska vänner som är veganer, vegetarianer, raw-food-idioter etc. och andelen som valt bort alkohol är ungefär lika stort i båda grupperna. Det som slagit mig är dock att jag aldrig blir pådyvlad Islam av någon av de muslimer jag känner, vare sig genom att de vill att jag ska ändra mitt leverne, börja tro på Allah eller generellt tjafs om profeten. Vill jag veta något om Islam behöver jag ställa frågorna och vara drivande i diskussionen. Gällande mina vänner som är troende kristna tycker jag de har en jobbigare attityd där en del verkligen försöker frälsa mig, få mig att ändra mitt liv och insupa gud. De kan heller inte hålla sig ifrån att prata om Gud och Jesus och det är svårt att få dem att låta bli eller att få dem att sluta när bandspelaren väl kommit igång.

   Jag upplever inget hot om Islamisering av det svenska samhället däremot upplever jag nån typ av nyreligositet bland kristna som försöker värva järnet bland vänner, genom dörrknackning och kampanjer på stan. Jag tycker även det märks i det politiska samtalet där frågor som förbud mot abort, rätt att avstå att utföra abort för barnmorskor (det är ju för helvete arbetsvägran, abort är en del av arbetsuppgifterna och ingen tvingar dig att vara barnmorska så håll käften och byt jobb om det inte passar!) och andra kristna moralfrågor seglar upp allt högre på dagordningen. Är det något som är ett hot mot Sveriges sekulära stat är det alltså definitivt inte muslimerna utan våra kristna fanatiker!

   Radera
  12. Folkvandringarna är riktade mot 'vita' kontinenten Europa, inga andra är drabbade. Vem vilka betalar alla "unga män", som ankommer utrustade med senaste iPhones, guldarmbandsur och märkeskläder? USA har sin Mexicogräns att bevaka, men det är ändå inte att jämföra med horderna som väller in i Europa. Visst borde man kunna stänga en gräns, jfr undantagstillstånd, en resursfråga, och Sverige är illa rustat, efter Reinfeldts slakt av försvaret, polisen också dåligt anpassad till verkligheten av idag.

   Radera
  13. Det märkliga är att de som flyr från islamskt förtryck ändå väljer (kvinnor) att klä sig i burka och andra symboler för förtrycket. Det är nästan som att man tycker om att bli förtryckt (eller att deras män gillar att förtrycka sina kvinnor).

   Radera
 22. Cornu skrev "Nej, Miljöpartiet kan hyra en ö i Medelhavet - där kommer resurserna inte vara alls så krävande som här uppe på Alaskas bredddgrader. Det går rent av att odla mat året om därnere och man behöver inte heller uppvärmning vintertid, och sommartid kan man ordna energibehovet mer än väl med solceller."

  Perfekt, och inte nog med det: Genom att hyra grekiska öar vid Turkiets kust förbättras den usla grekiska ekonomin, och det blir kortare och mindre dödliga resor för många flyende. Att Turkiet sen kanske inte vill ha en massa nya nära grannar som inte sympatiserar med Daesh är en helt annan fråga.

  SvaraRadera
 23. Vilket avlopp? Miljöpartiet säger ju bara sanningen. De regerade redan tillsammans med alliansregeringen när de införde dagens migrationspolitik. Borgarna införde lagen att alla kriminella anonyma i hela världen har rätt att tanka svenska skattebetalare på gratis boende, gratis vård och därtill cash bidrag varje månad. Alla anonyma människor i hela världen.

  SvaraRadera
 24. Klart Romson gråter när hon tvingats bli rasistnazistfascist... Ärligt, kan ingen ge människan praktikplats på ett dagis istället? Fast hon skulle väl skämma bort barnen för mycket. Får intrycket av bortskämd, trotsig unge som blivit uppläxad av pappa Stefan med hot om indraget lördagsgodis (=indragna ministerposter för MP)...

  SvaraRadera
 25. Verkligheten kom ikapp och regeringspartierna är inget annat än hycklare. Finns bara ett original och det är Sverigedemokraterna. Att gå på denna tillfälliga rökridå är inget annat än korkat, för så fort det lättare eller regeringen hittar ett annat sätt att höj skatterna kommer det att på börjas igen. För att permanent slippa denna typ av idioti så finns det endast ett sätt och det är att: Rösta Rätt, Rösta Svenskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märk väl att åtgärderna är tänkta att införas i april 2016! Och vi vet alla hur migranterna kommer att reagera på detta - volymerna kommer att öka ännu mer tills dess. Var det inte MSB som varnade för hot mot liv och hälsa redan i december 2015? En annan sak är, hur ska man säkra gränserna? Ska man skjuta skarpt på de som ändå försöker ta sig in? Och all de som uppehåller sig illegalt trots avvisningsbeslut? Saknar åtgärder. Summering: too little too late.

   Radera
  2. Blandar jag ihop dig Abrovinsch, men är inte du en sådan där Putitinist, somtycker att Ryssland och Kreml ska styra svensk politik? Kul att du skriver "rösta svenskt".

   Radera
  3. Cornucopia?
   Kan ju knappast bli sämre jfr de som styr Sveriges politik idag iaf :-) Förmodligen den största katastrofen som drabbat landet sen digerdöden.

   Radera
  4. SD skulle ha efterfrågat en liknande politik oavsett om Sverige tagit emot 10000, 30000, 80000 eller 200000 asylsökande. Deras motiv skiljer sig helt från de andra partiernas, och är inte grundad på pragmatism, förmåga eller humanism utan på enögdhet och besatthet (även andra adjektiv finns att ta av). Maken till vilsna tomtar får man leta efter.
   Även en trasig klocka visar rätt tid två gånger per dygn.

   Radera
  5. Stämmer nog bra, men å andra sidan är det nu svårt för många att det som SD har hävdat i flera år blev regeringspolitik. Dvs de obildade tomtarna med den dåliga värdegrunden hade rätt. Det svider hos väldigt många och då blir det ju enklare att säga att de bara hade tur medan den store strategen Reinfeldt hade otur i tänkandet.

   Radera
  6. Poängen är ju att de inte har haft "rätt", utan de råkar bara ha upprepat vissa åtgärder som är relevanta att diskutera när läget ser ut som det gör nu. Men inte av samma anledningar som SD tjatat om under alla dessa år. Jämför med den som ropar på en börskollaps i 5 år för att sedan påstå sig ha haft "rätt" en dag när börsen faller. Klockliknelsen har sällan passat så bra.

   Radera
  7. Åtgärderna var än mer relevanta att vidta redan för ett antal år sedan, vilket främst SD påpekade då, men även utsatta kommuner som Malmö och Södertälje. Men att vara proaktiv belönas sällan. Åtgärderna diskuteras inte bara utan är regeringens linje. M vill gå ännu längre och står nu nära SD och KD.

   Har man smutskastat SD i 5 år så kommer man naturligtvis aldrig säga att de har haft rätt under hela perioden. Då tappar man ju ansiktet och trovärdighet, det förstår alla.

   Man kan absolut varna för övervärderad börs på goda grunder utan att kunna säga vilken dag/vecka som kraschen kommer, vilket denna blogg gör i många frågor, utan att vara fel ute. SD har varnat för det ohållbara liksom en del andra (Arpi, Tino, Dahlberg) och jag håller med om din poäng att de gör det på delvis olika bevekelsegrunder men båda analyserna är grunden lika (ohållbara volymer, usel integration) men där SD har en stor aversion mot MENA-invandring som tex inte dessa två har. Nej klockliknelsen är dålig, SD hade rätt, live with it.

   Radera
  8. De som inte ens haft rätt två gånger om dan är de som hävdat att invandringen är lönsam, integrationen fungerar bra pga hög utbildningsnivå, behövs av demografiska orsaker, osv osv.

   Dvs majoriteten av Sveriges riksdag.

   Radera
  9. SD har sagt samma sak sedan sverige hade en asylinvandring på 20000-30000 per år, utan att det fanns på kartan att 200000 per år skulle komma. Orsaken till ändringen nu är inte att de haft rätt i 10 år, utan ändringen beror på att situationen har förändrats. Det är ungefär som om en person hävdar att spädbarn ska laga sin egen mat och tvätta sina kläder, och sen påstår att de haft rätt hela tiden när barnet fyller 18 år och då förväntas göra just dessa saker. Lösningen var idiotisk från början men blir nödvändig och rimlig när situationen (åldern på barnet/storleken på flyktingströmmen) förändrats.

   Detta är akutförändringar och när antalet asylsökare faller tillbaka till mer normala nivåer så tror och förväntar jag att reglerna kommer att ändras igen. Problemet senaste året (åren) är dock att diskussionen av olika (mer eller mindre rimliga) åtgärder kommit sent, vilket beror på SDs polariserande effekt. Om SD inte funnits i Sveriges riksdag är jag övertygad om att en instramning i flyktingpolitiken hade kommit tidigare. Så deras effekt på den förda politiken är förmodligen den rakt omvända än det de strävar efter att uppnå.

   Radera
  10. Tack, fuw, precis det jag sedan länge hävdat här på bloggen - SD:s närvaro i riksdagen har haft den motsatta effekten mot vad deras väljare önskar. För vilket jag förstås alltid blir idiotförklarad när jag påtalar det.

   Radera
  11. fuw:
   SD har haft rätt hela tiden. Det är bara en fråga om hur snabbt haveriet ska ske. Nu har haveriet accelereat så mkt att t.o.m övriga partier reagerar. Grodan har kokats såpass långsamt tidigare att övriga partiers mindre välfungerande hjärnceller inte aktiverats. Men vart saker var påväg redan då var ju helt uppenbart.. med tanke på vilka tendenser imbecilerna i regeringen och media hade. Så t här får man sätta stopp för i tid. Något endast SD insåg.

   Haha, sen kan man inte sluta bedriva opposition bara för att det kan få motsatta konsekvenser kortsiktigt... Sanningen ska fram. Det är en principsak. O kan det få de andra att dumma ut sig själva i ännu högre grad, så att folk i ett tidigare skede kan komma underfund med vilka totala skämt de är, så är det bara bra. Det är ju knappast nåt folk nu kan ha missat vid det här laget :-) Men visst, det ska nog ännu mer till innan den gråa massan till zombiebefolkning vaknar.

   Det var kul att läsa en av Danmarks reportrar från Berlingske idag.. som varit på nån "antirasist"-mässa i Göteborg. Det var som att "besöka ett parallellt universum", enligt hans utsago haha :-) Ingen koppling till den egentliga verkligheten överhuvudtaget. Sverige i ett nötskal idag.

   Radera
  12. @cornucopia Att bli idiotförklarad av idioter innebär ju i princip en dubbel negation, så du borde kanske ta det som en komplimang

   Radera
  13. “[i]n many ways nonsense is a more effective organizing tool than the truth. Anyone can believe in the truth. To believe in nonsense is an unforgeable demonstration of loyalty. It serves as a political uniform. And if you have a uniform, you have an army.” - Mencius Moldbug

   Radera
  14. fuw

   Sverige har under lång tid haft Europas mest generösa invandringspolitik, även innan SD kom in i riksdagen (t ex tog Södertälje emot fler irakier än USA+Kanada under denna period). M:s uppgörelse med MP bygger mer på Tove Lifvendahls arbete innan 2010 än något som SD någonsin tänkt ihop. Annars är man okunnig om svensk politik. Om du tror att politikerna inte "vågar" föra en egen invandringspolitik pga SD så har du extremt låga förväntningar på politikerna.

   Radera
 26. Hofors? Nu ligger väl byn i fråga ca 5 mil ifrån Hofors, i självaste rumpmasland.

  SvaraRadera
 27. Vad kan man säga ? Vilka dårar ! Miljöpartiet skall inte sitta i regeringen. Punkt ! De är inte mogna det ansvaret. Deras politik bygger på drömmar. Energipolitiken är nästa katastrofområde ! Socialdemokraterna har visat dåligt omdöme när de samarbetar med dem. Totalt oansvarig politik !

  SvaraRadera
 28. Seeing is believing!

  För det första tror jag inte dessa åtgärder räcker på långa vägar.
  Hur ska vi bli av med de 100 tusentals afghaner och syrier som redan tagit sig in i landet boendes i tält och skrubbar i hop om ett lyxliv med gratis villa och 25 papp i månaden i medborgarlön!?

  Gränsen skulle stängts helt för alla utom arbetskraftsinvandring för länge sedan, utan några snyftiga undantag!

  Sen ska dessa förslag genomföras, vad tror vi om det....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetskraftsinvandring? Det går utmärkt att rekrytera i hela EU, vill man ha hit en specialist ska man naturligtvis kunna få det men då får företaget ta på sig ansvaret för denne med en avtrappning under 40 år. Som Folkpensionen.

   Radera
  2. Se hur regeringen har genomfört sina hot om extra val och amorteringskrav och krav på andra EU-länder att kopiera Sveriges exempel. Funkar inte. Vet inte hur man gör. Vad har regeringen makt över konduktörers ID-kontroller i Danmark och Tyskland? Vad gör svenska staten om en dansk konduktör vägrar lyda Romsons order?

   Radera
 29. Politikernas viktigaste uppgift är att skydda sina medborgare. Kanske man inom sossarna börjat få kalla fötter nu. Ett sådant uppvaknande är i.s.f mycket positivt.
  Det är helt enkelt kasst att stå med få och missnöjda poliser och svag militärmakt nu när vi bara har strul att vänta. Ju sämre det går för IS med deras Kalifat desto mer kommer dom att gå över till terrorverksamhet. Sverige riskerar att utpekas som en terroristfabrik. Utöver detta kan svenskfödda Kreti och Pleti komma att skylla kommande lågkonjunktur/krash på invandrarna.
  Kanske inte konstigt att man nu vill minska antalet lagliga vapen också i samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppvaknandet bör leda till att de avgår - för att låta folket rösta för nästa steg i detta vansinne som intecknar landets skattemedel de närmaste 10 åren.

   Radera
 30. 10 år? Räcker det denna gång?

  SvaraRadera
 31. En regeringskollaps är vad vi ser.
  (s) har med god assistans blivit totalt regeringsodugligt. Finns inte så mycket förmildrande att säga. När det gällde klarade de inte av situationen. Detta var faktiskt förutsägbart sedan en längre tid. Det förstod även de, därför är det oförlåtligt att de inte försökte göra någonting åt saken innan det blev total kris.

  Vidare, allvarligt; trodde ni att det går bra att genomföra (mp):s program? Kraftigt öka befolkningen, halvera elproduktionen och strypa jordbruk och industri? Är det verkligen ett framgångskoncept? Är det ett framtidskoncept?

  Den senaste intressanta miljöpartisten är Birger Schlaug. Han har en helhetsbild som många saknar och är inte rädd för nya idéer. Men han är inte heller miljöpartist längre. Dagens riksdagsgrupp från (mp) är riksdagens särskolegrupp. Söta och mjuka och alla vill gulla med dem och vara på bild med dem. När de tar rektorns plats blir det... obehagligt.

  Nästa gång en (yngre) miljöpartist spänner sina ljusblå i deg och säger "att jag vill lämna över en renare värld till mina barn än vad jag fick av mina föräldrar" och sedan föreslår monolaterala försämringar för jordbruk och industri i Sverige, tänk inte då att han är god eller naiv. Tänk istället att han är miljöpartist därför att idiotfrekvensen där är sådan att karriären går blixtsnabbt.

  SvaraRadera
 32. Äsch, det här är ju löjligt. Cornu har ju tidigare bevisat för oss att det inte finns någon massinvandring så vad snackar han om i det här inlägget?
  /m2

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är relativt.
   Vad som är intressantare är väl snarare relationen mellan antalet flyktingar och kapaciteten att ta emot dem. Det kanske hade hjälpt att understödja kommunerna till exempel?

   Radera
  2. Vad pratar du om? Cornu har ju bevisat att det inte finns någon massinvandring.
   Då kan det heller inte finnas någon kapacitetsbrist.
   /m2

   Radera
  3. Cornu är en skönlitterär författare. Även på bloggen. Han hittar helt enkelt på från stund till stund, och säger ju själv att han inte har några principer, du vet, sånt som logiskt beskriver verkligheten. Han dras med i mediavinden och skriver det som han tror är populärt för stunden. Finns ingen systematik eller princip i det.

   Radera
 33. The point of no return

  SvaraRadera
 34. Klart vi kan stoppa flyktingvågen, jag minns ett reportage på 80-talet där Finland lät maskingevären gå mot småbåtar som kom från Sovjet, vänd eller vi sänker er! Kom igen Svenskar! Hela situationen har skapats av Reinfeldt, han såg till att svensken äntligen skulle vakna. Nu har faktiskt miljöpartiet vaknat, eller möjligen spruckit. Naturligtvis borde Luciabeslutet legat kvar sen 1989. Nu har vi som folk och land en enorm utmaning att ta oss an, att lägga ner den negativa politiken som styrt oss i många år.
  Nu tas det beslut som är panikartade. En bra politiker levererar inte nödvändigtvis på dagen utan på längre sikt. Demokratin och Europa har ruttnat helt sen Hitler ramlade av stolen. Vad gick fel? Det började hända på 60-70 tal...
  Det är absurt att lyssna på Lövet och Romson, de kan inte bestämma sig, Romson vill hjälpa "sina miljöpartistiska kommunalråd". Batra låter som en hårdare version av Åkesson. Generös flyktingpolitik med välfärd? Jomenvisst! Inga problem. Och övervakningen av oss börjar ta drakoniska proportioner...
  Vi hindrar Daesh-diggare att åka till sitt lilla kära Kalifat. De ska vara kvar och få komma åter efter sin tjänstgöring för "The Kalif" om de smiter ut! Den arabiska våren var en katastrof. De som inte kan analysera saker bör kanske inte ta ett uppdrag! Nu får vi se vad som händer, många har öppnat munnen och ropat "Brun". Sjöstedt svamlar på i radion. Nu kommer Ebba Buske och ska analysera. Hon menar att man ska avvisa... HA-HA-HA. Är det ett gäng psykotiska personer jag hör?
  Antingen är du eller jag en idiot här, svara nu inte: Jag gillar inte att kallas idiot....

  SvaraRadera
 35. Det har ju alltid varit uppenbart att den aktuella migrationspolitiken skulle föras tills det rent fysiskt inte gick längre. Nu är vi där och vad gör då våra politiker? Jo, absolut ingenting utan de kör vidare i minst fem månader till. Hm, hur kommer det gå? Vad kommer konsekvenserna bli av fem månader till med 8000-11000 asylsökande i veckan? Säg att det blir 9500 i veckan och fem månader är 20 veckor. Vi som kan multiplikation får det till 190000 personer. Har migrationsverket kapacitet för det? Och detta är alltså innan det blir några som helst åtgärder alls!

  Går det sen att genomföra åtgärderna? Har inte svenska läkare totalvägrat att medicinskt åldersbestämma de som uppger att de är ensamkommande flyktingbarn? De gränskontroller som nu ska vara införda är ju i praktiken inga gränskontroller alls utan bara stickprov så hur ska riktiga gränskontroller se ut? Finns det tullare och poliser för det och kommer de kunna avvisa personer som inte har rätt att korsa gränsen till Sverige? Vad jag hört så tycker vissa svenska poliser att man inte kan stirra sig blind på lagen och de poliser som verkligen vill göra sitt jobb har sagt upp sig en masse. Går det sen att utvisa personer? Det brukar ju vara otroligt dyrt eller stört omöjligt.

  Och om legitimationskontroller på alla kollektiva färdmedel ska införas har vi inte då avskaffat Schengen-samarbetet? Kan vi se detta som att Schengensamarbetet nu kommer avskaffas? Och gäller legitimationskontroll bara kollektiva färdmedel? Det skulle vara väldigt mysko om privata bilar av någon anledning skulle vara undantagna. Och om man kollar legitimation, borde man inte också kolla vad t.ex. skåpbilar transporterar in och ut i Sverige? Om en skåpbil innehåller t.ex. båtmotorer så kanske det skulle vara förnuftigt att kontrollera att ägandet är i sin ordning.

  Den mest intressanta frågan är "vad händer nu"? Politikerna har ju lett Sverige hela vägen in i kaklet och sen en bit till in genom gipsskivorna och glasfiberisoleringen. Hur ser den ekonomiska framtiden ut vad gäller kostnader för att inte bara gått in i väggen utan även brakat igenom den? Man kan ju t.ex. spekulera i att många migranter kommer att tvingas bo rätt trångt och det medför ju att fastigheter och lägenheter slits ned oerhört snabbt. Detta i kombination med att det byggs på tok för lite i Sverige gör att det blir en intressant framtid på boendemarknaden.

  Tyskarna tog beslut om nya lagar i September och införde dem i slutet av Oktober. Ungefär en månad senare stod Åsa Romson och grät. Trots det kommer Sverige vänta i fem månader innan någonting alls görs. Man kan också undra över om det som "görs" ens är genomförbart i Sverige när varken läkare eller poliser är speciellt intresserade av att hjälpa till och vänstersympatisörer bara vill sabotera allt. De närmaste månaderna med business as usual blir intressanta. Snart når vi säkert betongstommen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadå 5 månader? Detta är tills vidare. En tidshorisont är 3 år, då allmänna val skulle ha hållits om inte invandringen av flera miljoner araber hade gjort det omöjligt. Invandringstakten är nu en halv miljon om året och ökar med 60% varje månad. Till det ska man räkna den miljon migranter som kommer att utvisas från Tyskland och därför ta sig till Sverige istället. Samt multiplicera de 75% av migranterna som är "ensamkommande barn" med alla deras anhöriga som socialen betalarflygbiljett för att få hit med automatiskt permanent uppehållstillstånd. 10 000 i veckan är bara början på massinvandringen, det blir nu snabbt väldigt mycket värre. Regeringen och oppositionen vägrar hårdnackat vidta någon som helst åtgärd för att minska ökningstakten på massinvandringen. Sverige ska bli som dagsens Syrien, det är deras gemensamma samhällsideal.

   Radera
  2. Så du har missat den detaljen? Åtgärderna ska vara införda senast sista April 2016. Det är om fem månader. Min gissning är då att inget kommer ske direkt och inget kommer ens ske till t.ex. sista Januari.
   Sen kan man även undra om de ens kan genomföra några åtgärder. Gränskontrollerna verkar gå sådär...

   Radera
  3. Jag hade inte snappat upp det om jag inte sett det här. April, till dess kommer alltså en kvarts miljon i oktobers takt. Fem gånger fler än alla poliser plus alla hemvärnsmän. Det finns en nivå där staten blir verkningslös oavsett vad den beslutar. Vi når den nivån innan nästa val annars skulle ha hållits.

   Radera
 36. Åsas tårar är naturligtvis inga tårar för flyktingarna. Det är tårar för hennes och Miljöpartiets politiska nederlag. Jag är väldigt förvånad faktiskt - jag hade trott att Miljöpartiet hellre skulle avgå från regeringen än att överge hela sin invandringspolitik.

  Det känns väldigt bra dock att det är just Miljöpartiet som får stå där och erkänna att det inte gick. Det fanns tydligen ett tak trots allt. Miljöpartiets överlägsna moral var kanske inte så överlägsen ändå.

  Tänk om det hade varit en borgerlig regering som hade tvingats hantera den här heta potatisen. Då kan man vara säker på att miljövänstern med Åsa Romson i spetsen hade stått där och ropat skäms på er, med indignerade tillrop från den samlade journalistkåren. Nu är det bara Jonas Sjöstedt kvar som ropar skäms. Alla MP-journalister har tagit skydd och försöker förstå vad det var som hände.

  Att det kan vara sådan skillnad på vem som säger något. När Jimmie Åkesson säger att vi måste minska asylmottagningen blir han kallad rasist. När Anna Kinberg Batra eller Ebba Busch Thor säger samma sak blir de anklagade för att fiska i grumliga vatten. När Stefan Löfven och Åsa Romson säger det, tycker alla plötsligt att det är rätt och riktigt. Snacka om att vi har en smal men väldigt krokig åsiktskorridor i det här landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skriver som om du trodde att regeringen nu har stoppas massinvandringen. Det är fel, vi kommer fortsatt att få minst 10 000 nyanlända varje vecka. Regeringen har som bekant som princip att vägra regera. Liksom med amorteringskrav och gränskontroller så delegeras detta till någon annan, här till transportföretag som ska genomföra ID-kontroller. Ett dussin migranter kan dela på ett ID-kort och skicka det emellan sig under visitationen. Vad tror du att en biljettkontrollant gör åt det? Bedömer fotons likhet med ansikten och startar bråk, eller ringer polisens telefonsvarare?

   Radera
 37. Det är en självförvållad kris!

  Inget annat EU-land har varit så naiva och helt utan verklighetsförankring som Sverige i denna fråga.

  Varje dag dör 16 000 barn under fem år i världen. De flesta dör av sjukdomar
  som går att förebygga som lunginflammation, diarré och malaria.

  https://unicef.se/fakta/barns-overlevnad

  Det ger ett nyktert perspektiv på frågan!

  Att Sverige utan minsta eftertanke tagit emot 80 000 hyfsat välmående flyktingar
  (varav en mycket mycket stor andel unga män) på bara 2 månader säger det mesta.

  Det visar hur befängd hela situationen är!

  Vem är det som behöver vår hjälp mest?

  SvaraRadera
 38. Rätta mig om jag fel. Uppenbarligen gäller fortfarande att rättsstaten ska urholkas, av följande skäl:

  Ett antal riksdagspartier inom Sjuklöverblocket fattade ett beslut för några år sedan, som gick ut på att sådana invandrare, som efter svenskt domstolsutslag, bedömdes vara illegala invandrare (vilket felaktigt ofta betecknas papperslösa), skulle få ta del av kraftigt subventionerad sjuk- och tandvård. T.ex. ett tandläkarbesök som för de illegala invandrarna kostar blygsamma 50 SEK, kostar i normalfallet för infödda svenskar ca 1000 - 2000 SEK.

  Vårdande instanser fick heller inte tipsa rättsapparaten om att de hade hand om illegala invandrare.

  Har de illegala invandrarna lyckats hålla sig gömda i några år får majoriteten av dem per automatik permanent uppehållstillstånd, som belöning.

  SvaraRadera
 39. Jag blir rätt ledsen när jag ser hur Sverige våldförs av Sjuklövern, som ligger bakom den destruktiva massinvandringspolitiken och grundlagsfäste EU-medlemskapet 2010.

  Alla som månar om Sverige, stöder ett utträde ur det dysfunktionella EU, som dessutom kostar drygt 40 GSEK per år. Sverige måste återigen upprätta sitt skalskydd och ta kontrollen över flödet av smuggelvaror, kriminalitet och människor över nationsgränsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskar är helt jävla dumma i huvet. Låt dem lida och dö i det arapiska idealsamhälle de skapar. Tyranni, slaveri, intolerans, tortyr är svenskarnas budord, låt de ligga som de bäddat.

   Radera
  2. Du är en så kallad Sverigevän, en sk SD-väljare om jag uppfattat det rätt? Intressant att du kallar svenskar för "de", du är alltså själv inte svensk ... utan en ... invandrare?

   Radera
  3. Jag är inte SD:are! Fördomsfulla paranojister drar fram sina rasistiska stereotyper och försöker etikettera andra människor med dem, i brist på förmåga att tänka. Ignorera allt som sägs i sak, som sägs om verkligheten, stämpla bara i blindo personer och lär dig vem det är "rätt" att vara tillsammans med och vem som ska bannlysas. Konsekvenserna spelar ingen roll, verkligheten finns inte så då spelar det ju ingen roll huruvida man har fel eller rätt. Svensk politik och media och nationalekonomi i ett nötskal.

   Är du en man? Talar du om män, som "vi"?
   En enskild svensk kan vara hederlig och skicklig och kreativ (har dock inte så mycket humor). Men som kollektiv lider svenskarna av en allvarlig mental funktionsnedsättning. Det kommer att botas under de närmaste åren och kuren heter folkmord. Idioterna kommer att rensas bort av den nya härskarklassen som de avgudadyrkar.

   Radera
  4. Vad då "inte så mycket humor"
   Svenskar har väl en hel del humor. Vi har ju till och med såna pajasar i politiken att varje nyhetsinslag är som ett avsnitt av "Yes Minister".
   ...ingen humor.. bah.. mycket ska man få höra..

   Radera
 40. Det tar sig men vi har fortfarande en bit kvar till dden riktiga frågan kan tas upp: hur dår vi hundratusentals människor att återvända till sina hemländer? Det är ändå där vi måste hamna till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla bidrag måste slopas, rakt av. Invällarhorderna, de ointegrerbara och helt bidragsberoende ges inga andra alternativ än att frivilligt ge sig tillbaka. Det blir tufft även för många svenskar, men det är priset för att rädda Sverige, och svångrem på gäller.

   Radera
  2. Hur tror du det går när alla som kommit hit upptäcker att lögnerna på hemmaplan om Sverige inte stämmer? Hur besvikna kommer inte alla dessa människor bli när deras bidrag minskar eller helt dras in? Om alla flyktingar i Sverige gör uppror så har vi varken polisiära eller militära resurser att sätta emot och resultatet kommer att vara anarki och folkmord.

   Radera
 41. Regeringens kursändring i flyktingpolitiken är ett erkännande av att flyktingpolitiken har varit ohållbart. Det var inte många månader sedan Löfven sade att det finns ingen övre gräns för hur många flyktingar Sverige kan ta emot. Nu är det andra det helt andra besked som ges. Regering har fört en felaktig flyktingpolitik vilket har försatt Sverige i en svår situation. I ett annat land skulle regeringen avgå för mindre och det är ett rättmätigt krav att ställa på regeringen.

  SvaraRadera
 42. Helt förvirrat att blanda in domedagslögnen om "tillväxtens gränser" i de här sammanhanget. Det är inte bara idiotiskt, det är desperat idiotiskt. Kan inte Cornu en gång för alla förklara hur det skulle kunna vara möjligt att det skulle kunna finnas någon slags gräns för tillväxt? Tillväxt är att förädla och rekombinera resurser, ingenting förbrukas i den processen, så den kan pågå alltid utan slut. Du kan konstatera att ekonomin har miljardfaldigats sedan 10 000 år, och den kommer att miljardfaldigas återigen. Ingenting har tagit slut, tvärtom har allt mer resurser gjorts allt mer tillgängliga och billiga, mer resurser är nämligen en del av vad evig tillväxt leder till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillväxten mäts inte i hur många långvarigt hållbara hus, bilar och annat vi har, utan i produktionstakten, utan avseende på hållbarhet. Det spelar ingen roll för BNP om allt vi tillverkar nästa dag blir molekylsopor spridda över hela biosfären. Men du finner förtröstan i en föreställning om att vi varje dag skall kunna producera mer miljöförstörande molekylsopor. Det är din idé om framsteg och det goda livet.

   Du är en typisk SD:are som inte tror på klimatförändringar och andra systemgränser. Jorden pallar allt i din perversa världsbild.

   Radera
  2. Om din världsbild är korrekt finns det inget skäl varför vi inte skulle kunna ha öppna gränser och allt åt alla. Men det är du för dum för att fatta.

   Radera
  3. Jag blir så psykad av att miljöpartister, SD:are och andra inte vill ta några systemgränser på allvar. Miljöpartister tar systemgränser till intäkt för gränslös solidaritet, medan jag mer intelligent konstaterar att systemgränser också sätter gränser för vad som är rimlig solidaritet.

   SD:are är allt som oftast människor som av egoistiska skäl inte vill höra om några systemgränser. Ändå tycker de att det är alldeles extremt viktigt att inte behöva dela med sig till andra. Varför, kan man undra, när världen är så gränslös och räcker till precis allt? Då kan väl alla få en helikopterförsedd lyxkryssare och en egen söderhavsö?

   Radera
  4. Vilka resurser tog slut när mänsklighetens ekonomi miljardfaldigades förra gången? Vilka resurser har tagit slut under de fyra miljarder år som livet har förädlat dem på Jorden? Domedagen och slutet är en religiös vanföreställning, finns ingenting i verkligheten som relaterar till det konceptet.

   Gränserna har alltid varit öppna, svenska staten är inte mer än 0.000001 miljarder år gammal. Problemet är statligheten, det är staten som nu totalförstör samhället. Om vi inte hade haft någon stat så hade invandring inte varit något problem överhuvudtaget. Det är staten som är problemet, du vet, de där inavlade pamparna som med våld stjäl dina pengar och hotar dig om du inte lyder deras order.

   Radera
  5. Jösses Kapitalist ... vad hände , på en och samma dag och samma inlägg gick du från SD-fåne till Extremliberal Anarkist?

   Radera
  6. Dina förutfattade stereotyper om andra människor intresserar mig inte, sök en psykiatriker för hjälp. I sak har du alltså inte något enda exempel på någon "resurs" som skulle ha sinat under de fyra miljarder år som liv funnits på Jorden, eller under tiotusentals år av miljardfaldigad mänsklig ekonomi? Alltså utgår jag från att du inser hur meningslöst och overkligt peak-konceptet är.

   Radera
  7. Kapitalist: Det ÄR annorlunda nu, i manga avseenden.

   Vi är fler människor som ska leva på vad som går att plocka ut från jordklotet nu än någonsin förr. Alla vill hela tiden ha det bättre och bättre. Du vet säkert att mänskligheten snart förbrukar dubbelt så mycket varje år än vad jorden kan ge. Du tror kanske att detta bara kan fortgå om vi bara stänger gränserna?

   Flyktingströmmen är oerhört mycket större nu än bara för ett kvartal sedan. Det är de i sammanhanget fruktade VOLYMERNA som utgör det akuta problemet.

   Radera
 43. Förstår inte riktigt vad du menar med begreppet "EU:s lägstanivå per capita".
  Reglerna för asylprövning, flyktingmottagande, med mera är lika för alla och inte beroende av hur stor befolkningen är. De reglerar sådant som vad som krävs för att få asyl och vilka rättigheter man har under asylprövningen, exempelvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reglerna är inte lika, olika länder tillämpar dem olika.

   Det han menar är nog att vi genom ett förändrat regelverk ska påverka pull-faktorerna så mycket att asylmottagningen blir den lägsta per capita. Det är åtminstone den enda förklaringen jag har till att ha han skriver "per capita".

   Radera
 44. En strimma hopp. Idag stoppades samtliga fordon som anlände via Öresundsbron. Många vände, när dom fick nya läget klart för sig. Samt meddelades att 100 nya poliser skall anställas/omfördela/förstärka just denna kontroll, betraktad som den svagaste länken i kontrollen av ovälkomna. Om detta permanentas, intervjuade polisbefäl rapporterade klart minskade numerärer invällare, så tycks verkligheten nu fått genomslag. "Asylsök, alt bli polisomhändertagen, alt återvänd" var budskapet från bropolisen till icke-behöriga resande.

  SvaraRadera