Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-11-26 07:37

Asylkrisen: Vad händer med regeringsfrågan?

Det är uppenbart att min analys var korrekt och att (mp) gick med bara gick med på den nya asylpolitiken för att få behålla makten. Partiet utsätts nu för mycket hårt press, och frågan är om regeringssamarbetet kommer hålla. Nedan får ni möjlighet att svara vad ni tror respektive vill ska hända av några realistiska alternativ.
MP ut i kylan redan till jul medan Löfven och AKB ägnar sig åt S&M?
Strip av Niklas Ericsson (Twitter: @KluddNiklas) fritt efter konceptidé av Lars Wilderäng. Publicerad förra julen, vilket kanske var ett år för tidigt.
"Antagligen handlar det om "makten framför allt". Löfven hotade nog med att kasta ut partiet ur regeringen om Socialdemokraterna inte fick sin vilja igenom till 100%, för det finns inga spår av Miljöpartiet i denna helomvändning, alls.
Enligt mediauppgifter var regeringen en röst inom Miljöpartiets riksdagsgrupp från att falla på grund av det asylpolitiska förslaget. (mp) hade sagt nej och regeringen hade spruckit.

Det asylpolitiska förslaget kan komma att falla på grund av att Miljöpartiets riksdagsgrupp röstar emot partiledningen, alternativt att man gör det senare på partikongressen i vår. Miljöpartiet, där både Åsa Romson och Gustaf Fridolin nu uttalat sig mer eller mindre tydligt att de inte står för denna politik och så att säga är opposition mot sin egen regering och sina egna ministärer. Partiet är som sagt inte regeringsdugligt och hör hemma i permanent opposition, även om man kan argumentera att partiet är regeringsdugligt som kan gå emot sig själva i den fråga de lagts mest och högst retorik på.

Enligt en snabb opinionsundersökning av Sifo stöder 70% av folket den nya politiken. Det inkluderar en majoritet av vänsterväljarna. Den sida som skriker högst i media har alltså inte nödvändigtvis folkets stöd.

Riksdagen väljer statsminister, som bildar regering. Riksdagen har valt Löfvén och han behöver inte avgå om inte riksdagen röstar igenom en missförtroendeförklaring mot honom eller röstar fram en annan statsminister (?). Han kan alltså sparka ut (mp) ur regeringen och bilda en ny utan att fråga Riksdagen. Notera att den överspelade budgeten har gått igenom även om regeringen avgår.

Det finns nu som jag ser det sex någorlunda realistiska alternativ.
 1. Regeringen håller, asylpolitiken går igenom. Man lär få stöd av (m) och rimligtvis även av (sd), då förslaget i princip är SD:s politik. Miljöpartiet lyckas hålla partipiskan igång eller så ignorerar ledningen kritiken. Genom att visa att man kan ägna sig åt klassisk svensk realpolitik istället för total frånvaro av verklighetsförankring visar Miljöpartiet att man är regeringsdugliga.
 2. Regeringen håller, men den nya asylpolitiken faller och den gamla politiken består.
 3. Regeringen spricker nästa år eller senare. Exempelvis för att Fridolin och Romson röstas bort som språkrör i en kupp på partikongressen eller får order från partiet att gå ur regeringen. Vad som händer därefter lämnas som ett tankeexperiment.
 4. Regeringen faller i närtid. Löfven bildar en ren (s)-regering i stor minoritet men blir inte bortröstad. Politiken får stöd av (m) och man gör breda och sunda uppgörelser inom bland annat försvar, energi och migration, samt de många näringspolitiska frågor man delar.
 5. Regeringen faller i närtid. En ny krisregering bildas med (s) + (m). Man gör upp betydligt bredare än inom bara försvar, energi och migration.
 6. Regeringen faller i närtid. Löfven avgår och utlyser nyval. Den nya asylpolitiken genomförs alltså inte och de skärpningar som en ny regering tvingas genomföra skjuts upp ytterligare 6 - 12 månader (och kan införas tidigast 2017) till och vid det laget är krisen fullständig i landet på grund av resursbrist.

Svara vad ni tror respektive vill nedan. Jag har med bägge alternativen, då en del alltid svarar vad de vill ska hända oavsett om de tror att det ska hända. 


I övrigt är det värt att notera att den nya asylpolitiken handlar om asylpolitik. Det finns inga förslag på hur de grundläggande problemen med integration ska lösas, där Sveriges integrationspolitik är ett totalt misslyckande redan med forna tiders asylvolymer, det finns inga förslag på en bostadspolitik som kan bygga ens det tidigare behovet av 500 000 bostäder till (typ) 2020 än mindre det nya behovet, det finns inga förslag på hur infrastruktur och energiproduktion ska skalas upp för att hantera den snabbaste befolkningsökningen i Sveriges historia, det finns inga förslag på hur den redan existerande lärarbristen ska lösas osv osv. Ni vet, verkligheten. Och nej, att behöva söka asyl i ett annat EU-land än Sverige är inte, vilket vänsterdebattörer verkar vilja påskina, att dödas i inbördeskrig. Inbördeskrigen pågår i Afghanistan, därifrån majoriteten av de asylsökande kommer, samt i Syrien därifrån en mindre del av de asylsökande kommer. Ej heller innebär det döden att i enlighet med FN:s flyktingkonvention söka skydd i ett grannland, till krisen i det egna landet är över och man flyttar tillbaka, och där de särskilt ömmande fallen sedan flyttas till andra länder via FN:s kvotflyktingsystem, vilket regeringen nu avser att följa. Den sk asylrätten är något man i västvärlden tagit på sig helt på egen hand och handlar inte om några FN-konventioner. Asylrätten uppstod i en annan tid, när man i princip bara såg små grupper av t ex mysig kulturelit eller politiska dissidenter, som kunde fly långt nog för att omfattas av den. Den var aldrig avsedd att hantera en årstakt av ca 500 000 asylsökande, följt av 2-3x gånger så många anhöriginvandrare något år senare.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

77 kommentarer:

 1. MP har tappat 1,5-2% senaste månaden. Svårt att tolka det dock:

  Frågan är om man ska tolka det som ett minskande stöd för att de går med på regeringsförslagen eller för att de åtminstone i ord går emot dem?

  Fortsätter den trenden har de ju ett KD-problem, dvs de saknar egen relevant politik och folk kan lika gärna rösta på S. Då måste de börja spelevinka och skaffa uppmärksamhet och då kan ju en nydaning av regeringen vara ett sätt att nå dit. De 30% som motsätter sig politiken (enligt Cornus uppgift ovan) är nog den lättaste källan för MP att rekrytera väljare ur, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jämförelsen med KD är bra. I båda fallen verklighetsfrånvända väljare med religiös tro och inte logik som grund.

   Radera
  2. SD hade ca 27 procent i senaste Yougov-undersökningen och Yougov är säkert mycket mer korrekt än skämt som SIFO, som bara ger dem 17 procent. Mer troligt är att SD redan är 25 procent större än både S och M. Troligen tappar de inte heller nämnvärt pga den politiska omsvängningen. De etablerade partierna har väntat alldeles för länge med att anpassa sig till verkligheten.

   Radera
  3. Räknar man bort de som inte vet eller tvekar i undersökningen är det bara 15% som tycker att skärpningen av kraven är dåliga, och som nämns här och i media, 70% är positiva.

   Att inte nämna den "tredje linjen" i undersökningar om stöd/motstånd mot asylpolitiken är en vanlig strategi när media rapporterar av någon konstig anledning. (De är ju neutrala som alla vet)

   Radera
 2. Upproret i kommuner där MP drabbats av politiken har säker bidragit till helomvändningen och krokodiltårarna--ny får man hoppas chemtraildårarna hamnar under 4%.
  Men om jag får ägna mig åt kremlologi: antalet invandringshyllande artiklar i statspressen har minskat drastiskt för varje skärpning av invandringspolitiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppfattar SvT och Tv4 precis tvärt om. Det är nu en excess i invandringsvurmande och Sd-fientliga inslag.
   Möjligtvis med någon känslomässig överdrift är 90% av alla program vinklade i kulturmarxistisk riktning.. Senast i morse var det filmkritiker som naturligtvis vurmade för en film om immigrantförvar. Titeln någonting typ "vita folket" - ja ni förstår. Också rapportering om den ryska kampen mot IS förminskas i varje detalj. Typ - Istället för att skriva/säga det "ryska passagerarplanet med 220 turister ombord" skriver man "planet från Sharm el Sheijk". Så pågår det hela tiden i varje liten detalj så är de kulturmarxistiska journalisterna skolade att vinkla varje nyhet - liten som stor i kulturmarxistiska riktning.

   Radera
  2. Men man skriver ju exakt som du vill?

   http://www.svt.se/nyheter/ryskt-plan-i-flygkrasch-i-egypten

   Ett ryskt flygplan med 224 personer ombord har kraschat i Egypten. Samtliga passagerare ombord har omkommit, enligt egyptiska myndigheter.

   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryska-sakerhetstjansten-bomb-pa-sinai-planet

   Planet kraschade i Sinaiöknen och samtliga 224 personer ombord omkom. De flesta var ryska medborgare.

   Radera
  3. Jag noterar att du själv förminskar förödelsen genom att sänka antalet omkomna till 220 istället för de verkliga 224. Kulturmarxist.

   Radera
  4. Ben är ett retoriskt superexemplar. Han försöker med alla medel att förvilla läsaren om motståndarens egentliga vilja och mening. I det avseendet en äkta kulturmarxist. Han vet ju att jag inte inte menar varje uttalande varje gång i alla media. Det är den ständigt pågående vinklingen jag är ute efter. Till och med SvT tala ibland sanning när de inte längre tror det gör nytta med lögner och vinklingar. Ja jag är naturligtvis kulturmarxist för att jag skrev 220 istället för 224...... Men precis som Ben nu skrev i kommentar 2 så jobbar kulturmarxister - de försöker komma ifrån ämnen där de känner sig pressade. Tack Ben!

   Radera
  5. Och jag är förstås "kulturmarxist" för att jag motsäger ditt påstående om att det "pågår hela tiden i varje detalj" med exemplifierande ur verkligheten. Håll dig till sanningen, helt enkelt, så slipper du bli ifrågasatt. Det du säger stämmer inte, bemöt det istället för att kleta epitet på folk.

   Vad är en kulturmarxist, förresten? Kan du ens förklara det?

   Radera
  6. Instämmer med RB. När man väl fått upp ögonen för den systematiska propaganda som pågår i media är det svårt att blunda bort den. Allt som händer filtreras ner i Reuter och TT tratten och orden väljs och vinklas.

   Det är ganska fantastiskt att ingen regering hittills lyckats ändra invandringspolitiken som pågått sedan 1975. Regeringar och media har ljugit för hela svenska folket om invandringspolitikens lönsamhet, att politiken skall rädda pensioner och välfärd, mm. Politiken går med nettoförlust på flera hundra miljarder. Folket är blåsta på framtida pensioner och välfärd. Politikerna har kört Sverige i botten. Alla som förespråkat massinvandring och mångkultur måste straffas maximalt, gärna dödsstraff för politiker och journalister som ljugit om politiken för folket. De 87% lågbegåvade svenskar som inte röstat på SD borde betala alla kostnader för migrationspolitiken, plus hundra piskrapp om dagen för att de är så jäv-la dumma i huvudet.

   Radera
  7. De 87 övriga procenten betalar ju redan allt. Plus de övriga 13 procentens socialbidrag.

   Radera
  8. Det finns tre anledningar till att pensionerna sjunker:
   1. Längre medellivslängd. Dubbelt så lång pensionärstillvaro för män jämfört med för några decennier sedan.
   2. Slut med att låna ur systemet, d v s sedan Göran Perssons pensionsreform kan man inte längre kvittera ut framtidens pensioner idag på kredit
   3. Olika pensionsnycklar som skrivs upp med inflation och inte lönehöjningstakten. Sedan 1995 har reallönehöjningen för medianhushållet varit 50%, d v s skillnaden i 20 års nominella lönehöjning och 20 års inflation. Pensionen har realt sett höjts med en bråkdel av detta, då den är nycklat mot KPI till stor del.

   Invandringen har ingen eller en totalt negligerbar del i detta.

   Däremot, alla transfereringssystem har ju sedan ett par decennier avpassats efter hur många som utnyttjar dem, istället för behoven. Nivåerna för i stort sett alla ersättningar har sjunkit jämfört med lönenivåerna, och denna utveckling kommer att fortsätta, helt automatiskt, utan att vi gör någonting. Anledningen är ju att med hela tiden en lite större andel som försörjs av dem måste en prioritering ske mellan höjda skatter, sänkt service i offentlig sektor eller sänkta ersättningar. I alla partier utom (v) har beslutet varit det sistnämnda, utan att de för den skull trumpetar ut det på stan.

   Radera
  9. King Edward gör en synnerligen korrekt lägesbeskrivning över allmänpensionssystemet.
   Med det klargörande tillägget att invandringen och dess effekter inte har någon påverkan på pensionssystemet.
   Detsamma kan sägas gälla för hans beskrivning av de transfereringssystem som ursprungligen var tänkta att fungera enligt inkomstbortfallsprincipen men där vi måhända med tiden tvingas inse att detta kommer att ersättas av någon form av lägstanivåer och därmed att kombineras med privata försäkringslösningar...vilka inte kommer att bli billiga.

   Radera
 3. Saknar kupp inom M som alternativ. Batra har bränt sitt förtroendekapital och med Finn Bengtsson så ser M ut att kunna bli ett riktigt parti igen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju alltid hoppas... hoppet är det sista som överger Moderaterna

   Radera
  2. @Pelle Struts
   Jo, allt annat elände har ju sluppit ur dem när de har regerat.

   Radera
 4. Till stycket om asylpolitik etc kan läggas att Migrationsverkets uppfattning är att det inte pågår inbördeskrig i hela Afghanistan. Dvs det går utmärkt att undgå väpnad konflikt genom att förflytta sig inom landet.

  SvaraRadera
 5. Hur som helst så har Sverige tagit på sig enorma framtida åtaganden, detta i kombination med att mer än 50% av jobben kommer effektiviseras / automatiserats bort tills 2030 enligt en färsk prognos bådar inte gott för framtiden. Jag är rädd att Mona hade rätt när hon sa att det gamla Sverige kommer inte tillbaka. En finanskris, eller lågkonjuktur för den delen och Sverige ligger riktigt pyrt till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gamla Sverige kan komma tillbaka--men det kräver rätt drakoniska åtgärder som att ta ifrån medborgarskapet för alla som kommit efter ca 2000 och att 500000 invandrare (arbetslösa eller i åtgärder) utvisas. Någon frivillig....?

   Radera
  2. Glömde: därutöver skulle alla som kommit i år omedelbart utvisas varefter gränsen stängs.
   Tvivlar att ens SD skulle genomdriva denna politik även om de fick majoritet.
   Den rörelse som ev skulle kunna göra nåt sån't är förmodligen en nationalvänster eller högerbolsjevikisk regering (snarare diktatur)
   Vilket knappast finns i sinnevärlden i Sverige. I varje fall än. Men om ekonomin kollapsat och välfärdsstaten packar ihop?

   Radera
  3. Politiken kan sänka eller ta bort olika bidrag efter en viss tid. Folk har som väl hemlängtan och många vill flytta hem. Men det kommer att ta många år att minska antalet invandrare i Sverige, helt otroligt att politiker och journalister får köra ett land i botten utan konsekvenser. De borde rullas i tjära och fjädrar plus hundra piskrapp per dag.

   Radera
 6. En ren S-regering hade troligtvis varit det bästa redan från början. Sen behöver man inte söka stöd från M hela tiden utan det går utmärkt med hoppande majoriteter i olika frågor. Situationen hade absolut inte blivit värre när det gäller hur krångliga förhandlingar vi och politikerna måste utsättas för.

  Hur tänker ni som vill ha nyval? Vad tror ni skulle bli bättre? Är det bara någon slags förhoppning om att "kanske mitt största hatparti åker ur riksdagen så att det går att få till en majoritet jag kan acceptera"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD skulle med största sannolikhet bli största partiet vilket skulle kännas mycket bra. Men största glädjen skulle vara att S petas från tronen som största parti.

   Radera
  2. Absolut vore det stor glädje - den största glädjen dock att de antisvenska kulturmarxisterna kommer att lida svåra mentala kval då deras diktatoriska odemokratiska maktbas eroderar. I riksdagen och dess omgivningar förlorar de dessutom sitt levebröd.

   Radera
  3. Svårt att förstå, det blir troligtvis som Cornu skriver, ett (helt) lamslaget styre till nyvalet då en ännu värre mix i riksdagen ska försöka sammarbeta där nuvarnade mix inte lyckats... allt medan förfallet fått fortsätta ohejdat.

   SD kanske blir största parti, men de kommer inte få majoritet och kommer då bara utgöra en ännu större bromskloss för reformer

   Det bästa vore nog om 7-klöverpartierna var och en för sig gick igenom en intern revolt så att seriösa politiker som vill se verkligheten får komma fram.

   Radera
  4. Sossarna har alltid regerat ensama, tills nu. Men ett 25%-parti har inte så mycket att säga till om. Svetsaren fogar sig.

   Radera
  5. Nyval skulle spegla opioneb bättre och SD skulle bli det största partiet på 27% och bedriva kraftfull opposition mot 7-klöver regeringen. De som röstar på 7 klövern borde inte få ha rösträtt, man är helt enkelt för dum för att leva i en demokrati och borde utvisas till IS.

   Radera
  6. Varför tror ni SD skulle bli största parti? Nu när S+MP verkar vilja genomföra stora delar av deras invandringspolitik så finns det ju ingen som helst anledning att rösta på de rasistiska järnrörsdårarna längre...

   Radera
  7. Re: Erik

   Det trista svaret är att det inte finns mycke anledning att rösta på dårarna i S+MP, M, KD C eller "Liberalerna" heller. De har ju bara visat brist på ledarskap.
   Full fart rakt in i krisen och sen kör vi SD politik som vi tidigare spytt galla över för att rädda det som räddas kan.

   Återstår V om man måste rösta. De har ju haft turen att inte behöva visa ledaskap i regeringställning ännu men jag tror inte på dem heller.

   Så det får bli blankt igen, i brist på seriösa politiker. Skulle gärna se att blankröster representerades av tomma stolar i riksdagen och indraget partistöd etc i proportion mot andelen blankröster. Men det vågar dom aldrig.

   Radera
  8. Har föreslagit att man startar Blankröstarpartiet, vars enda idé är att lämna sina mandat tomma i riksdagen, och alltså konkret spara pengar i riksdagsförvaltningen.

   Radera
  9. Finns redan; Toma stolarnas parti.

   Radera
  10. Tomma stolarnas parti kunde kanske bli en passande beskrivning av SD om de fick 27% vid ett snart nyval.
   Sverige behöver förvisso inte vara någon humanitär supermakt, så långt är allt OK. När det gäller partiets förflutna är det inte värre än vänsterpartiets, så häxjakten mot partiet saknar rimlig reson enligt mig.
   Mera problematiskt är det att partiet verkar attrahera en hel del nötter som även hamnar på förtroendeposter. Kommunpolitiker som vill meja ner invandrare med kulspruta vid Öresundsbron t.ex.
   Och så dessa ständiga motsättningar och uteslutningar inom partiet.
   Allvarligt talat, är det någon som egentligen tror att att ett parti som knappt har styr över sig själv skulle vara regeringsdugligt?

   Radera
  11. Esl: med en fungerande partipiska skulle inte det behöva vara ett problem, det finns säkert ett antal personer som mot riksdagslön är villiga att trycka på den knapp som partiledningen påbjudit.

   Radera
 7. Det måste till en åtgärd som innefattar de ensamkommande.
  Extremt dyra för samhället och extremt svåra att placera.
  därtill exponentiellt ökande från 300 för tio år sen till 30 000 i år. Helt orimlig trend!
  Afghaner som gör en "bildningsresa" är större delen av dessa.
  Sätt upp speciella skolor för dem i Sverige eller i världen-helst i närområdet.
  Sänd dem dit och låt stipendieelever komma hit för högre utbildning.
  Detta för att skydda dem och våra barn för en sjunkande skola.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Repatriering är förstås den enda åtgärden om de värden som alla påstår sig vurma för skall bestå. Betala vad det kostar att få främlingarna att lämna Sverige. Men oj - vad politiskt inkorrekt det blev. Men det kommer. På 90-talet betalade kommuner för att immigranter frivilligt skulle lämna Kommunen och Sverige.

   Radera
  2. Det gör man fortfarande, en familj kan kvittera ut upp till 40 000 kr för att lämna Sverige.

   Radera
  3. Hej Ben!
   Det var en nyhet för mig. Har du något underlag som jag kan ta del av? 40-tusen.. Lägg på minst en nolla och kanske någon nappar. Vore nog lönsamt för svenskarna om var och en i familjen fick 400.000 sek.

   Radera
  4. http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Atervandring/Resebidrag.html

   Radera
  5. Men självändamålet är ju att göra Sverige till ett arabland. Ditt förslag bidrar inte till det målet. Är du dum eller?

   Radera
 8. En del tror att det parlamentariska systemet kommer att upphöra och vi aldrig mer kommer att få rösta....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är väl inte så hög risk, däremot tror jag 2018 års regeringen blir tvungna att förhandla sin politik med IMF mfl långivare..

   Radera
  2. Nä, det vore väl för långsökt, Alla arabiska kvinnor får väl rösta hemma i sina länder idag, och hur det kunna bli annorlunda här när de alla kommer hit med sitt samhälle? Feministerna kommer att regera, så länge de har kuk, det är deras konsekvens.

   Radera
 9. Det finns ett alternativ till som bla Norberg förespråkar, där socialförkringsystemen ändras så att nya och ev. gamla medborgare har sämre stöd.

  Det finns ju två drivkrafter till att asylsökande kommer till Sverige, ekonomiska och möjligheten att lyckas få stanna. Det går inte att blunda för.

  Nu har man bara eliminerat ena faktorn, även om jag inte tror att det är realiserbart i praktiken och man bara krattar manegen för en komplett stängning av gränsen och endast kvotflyktingar tas emot.

  SvaraRadera
 10. Starkt stöd för skärpta asylkrav - räknar man bort de som inte vet eller tvekar är det bara 15% som tycker att skärpningen av kraven är dåliga, och som nämns här och i media, 70% är positiva.

  Oroande att bloggläsarna verkar önska (om)val 6 i omröstningen ovan, att vara negativ är väl en sak, men att önska att det ska dåligt för Sverige är väl destruktivt i klass med att stödja Jihad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som vill ha omval är nog SD-fans som ser stora framgångar för SD vid ett ev nyval. Rimligtvis ser de inte saken på samma sätt utan en SD-framgång ser de väl som positivt?

   Radera
  2. Troligtvis, men även de borde kunna tänka sig vad som kommer hända i mellantiden... eller nä, glöm det.

   Radera
  3. Att jag önskar nyval beror på att jag vill att miljöpartiet skall få de siffror de förtjänar...

   Radera
 11. Jag är så sjukt besviken på Moderaterna.

  SvaraRadera
 12. Folkvandringen har bara börjat. Trycket mot Sverige kommer med stor sannolikhet inte att minska framöver. Nästa steg blir att stänga gränsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis, men det måste bli än värre först. Pendeln har ju dragits upp till nästan lodrätt - och vi vet ju att den svingar upp nästan lika långt åt andra hållet. Hatet mot de svenska kulturmarxisterna kommer att bli stort. Finska inbördeskriget men med än större hat?

   Radera
  2. Nej, du har fel. Nästa steg är att införa det tusenåriga stenålderssamhälle som beduinaraporna har bedrivit. Du har fel när du påstår att nästa steg är att stänga gränsen, tvärtom kommer nu tyranni, slaveri och intolerans att införas i Sverige. Du kan ljuga för dig själv och förneka det, men det är de facto det som nu händer, fatta det eller inte som du vill.

   Radera
  3. Hatet mot kulturmarxisterna som har orsakat alla migrations och integrationsproblem kommer bara att öka. Hoppas alla dessa lögnaktiga politiker och journalister straffas med döden. De är värre än nazister och bolsjeviker.

   Radera
 13. Om inte de nuvarande åtgärderna hjälper (inom någon vecka) åker MP ut och S&M + kanske någon till kör vidare med stängda gränser för flyktingar. Det finns inte så mycket att välja på när alla lediga flyktingplatser är upptagna. Det vore en skamlös omänsklighet att lura hit folk och låta dem frysa ihjäl på gatorna. Men det inser inte mupparna då de tar beslut utifrån rena fantasier om en idealvärld utan verklighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill man vara lite konspiratorisk kan man tänka att den åtstramade händelsutvecklingen planerats en tid med vissa partiledare (inte MP). För att kunna accepteras av politiska skäl måste man köra det till sin spets, någon kanske t.o.m. måste frysa ihjäl, innan man kan implementera effektiva åtgärder. Löfven implementerar "stänga gränsen"-light och har som backup förslag från M et al om det inte hjälper. På så sätt får han visa sig mänsklig men måste tillslut ta i med de hemska hårdhandskarna, tillhandahållna av oppositionen.

   Radera
  2. Oj, då har vi en ny regering i mitten på december :)

   Radera
  3. Men du har väl nånstans där du bor!? Så då kan ju du frysa ihjäl på gatan istället. Vad är problemet? Allt det är ju 100% PK. Du ska dödas, terroristerna ska gödas av skattebetalarna, det förslavade svenska folket. 100% PK, Cornu har ju själv alltid förespråkat bara detta som den enda lösningen.

   Radera
  4. Kapitalist. DU har ju också någonstans att bo. Så jag föreslår att du gör som Carola Häggkvist och tar in en alldeles egen flyktingfamilj i ditt hem, för att visa hur en riktigt svensk jul skall firas. Dessutom skulle det nog vara bra för dig att få lite perspektiv på tillvaron.

   Radera
  5. Får man bjuda flyktingfamiljen på julskinka ?

   Radera
  6. Självklart skall man bjuda på skinka, det är ju svensk tradition.

   Radera
 14. Lite detaljer:

  riksdagen utser endast ny statsminister ifall den tidigare angår/avsätts. Ett riksdagsinitiativ till att välja ny statsminister börjar med misstroendeförklaring (medan regeringsinitiativ börjar med att statsministern avgår).

  Om regeringen får tillräckligt stöd av oppositionen för förslagen behövs inte mps partipiska, men haken här är väl att de inte har v med sig i frågan.

  Utan partipiska så kan inte mp dra sig ur regeringen. Det är fortfarande statsministern som sätter samman regeringen och enda sättet för mp är att förmå sina mi istrar att lämna in avskedaansökan till statsministern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: mp kanske däremot kan utesluta trilskande medlemmar så att de på det sättet inte har ministrar längre, men det blir fortfarande upp till statsministern att avgöra ifall han vill ha kvar ministrarna.

   Radera
 15. Med tanke på att detta bara är början, att det lär krävas hårdare tag när man inser att åtgärderna inte räcker. Då blir det än svårare för mp att sitta kvar när man tvingas till ännu svårare beslut.

  Därför tror jag inte det håller att ha mp som stöd i alla frågor. Det hade varit bättre med en mindre bunden regering som kan söka stöd för de åtgärder som behöver genomföras. Dessvärre verkar inte Löfven vara rätt man för att leda en sådan regering (inte för att jag ser någon bra annan kandidat för närvarande).

  Bäst vore kanske att tänka utanför boxen när det gäller regeringsbildningen. Statsministern behöver inte vara riksdagsman eller ens bunden till något speciellt parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänker du på Bert Karlsson?

   Radera
  2. Nej, tror inte det...

   Radera
 16. Min tio cent; -Oavsett politisk kombination i riksdagen så kommer asylpolitiken stramas åt rejält vare sig man gillar det eller ej; SD börjar bli för stora och ohanterbara, missnöjet jäser i nyckelgrupper inom socialdemokratin och för stora delar av borgligheten har gett upp motståndet mot migrationsskeptikerna.

  Oavsett.
  -Det är slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nya Moderaterna uppstod väl när Mp hade oroväckande mycket vind i seglen.
   Nu ser det ut att bli mer gammel-moderaterna igen när det är Sd som vuxit.
   Tillfällighet? Princip-löshet? Taktik? Maktkåthet? Frågar ni mig så tror jag på en kombination av de två sista.
   Redan när Reinfeldt yttrade "Från en låg nivå" tappade dom mig. Att vi sedan skulle "öppna våra hjärtan" förbättrade inte saken.
   För mig har M åter blivit ett alternativ igen.

   Radera
 17. Jag saknad alternativet: Regeringen spricker men först efter att Romson fått sin gratisresa till klimatmötet i Paris, givetvis med flyg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror också att oddsen för detta scenario är låga.

   Radera
  2. Hade hoppats isf på att den spricker då så hon inte får sin gratisresa hem, men det är iofs taskigt mot fransmännen...

   Radera
 18. Det troligaste är att regeringen spricker för att sossarna inser att de måste anamma moderaternas förslag, dvs stänga gränsen. Dock svårt att sia om när de till slut inser att de måste bita i det sura äpplet.

  SvaraRadera
 19. Guldläge för FI att suga upp besvikna MP-jäntor.

  Det blir snart nyval där MP faller under 4% och FI tar sig upp över 4% - vilket kommer att öka kaoset ännu mer än ens om SD skulle få 30%. Värsta mardrömmen är iofs om både Mp och FI hamnar på typ 4,1% - då jävlar blir det positioneringsrace fram till nästa ordinarie val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tragikomiskt scenario : mp 4,1%, fi 4,1%, S 21,8%, totalt 30%. SD 29,9%. Jag tror faktiskt dumsvensken kan rösta fram ett sånt utfall.

   Radera
  2. Nu har dock DÖ fallit så man behöver inte komma med bortförklaringar (till varför man inte släpper fram det största alternativet) ifall SD skulle få mer röster än vardera av blocken.

   Radera
 20. Det enda politiskt möjliga rationella alternativet är en S-regering som gör upp med delar av borgarna (främst M). Mp borde redan lämnat, nu har de förbrukat sitt förtroende i onödan för nån vecka till i regeringen, de blir tvungna att lämna efter nästa varv.
  Sedan kan man fråga sig om Sverige har förmåga att stänga gränsen, även om drakoniska beslut fattas ska de ju också genomföras av en utmattad och desillusionerad poliskår.

  SvaraRadera
 21. Kul idé att låta oss rösta om vad vi tror ska hända, och vad vi vill ska hända. Fast det alternativ jag (och säkert många andra) vill ska hända - och också tror tror händer efter valet 2018, att Jimmy Åkessons "mitten-höger-regering" med M, SD och Kd bildas, har du inte med!

  SvaraRadera