Cornucopia?

2015-10-04 15:59

Uppföljning dödskorset i OMXS30

Det har nu gått några veckor sedan vi fick ett dödskors i OMXS30. Dags för en kort uppföljning.

Tittar man på veckocharten ser det ganska klockrent ut som en långsiktig trendvändning. Än så länge.
Veckochart OMXS30. Röd och blå linje är MA10 respektive MA40, vilka rätt väl stämmer överens med MA50 och MA200 i dagscharten.
Börsen kan dock fortfarande vända upp, men om man t ex jämför med den felaktiga signalen 2012, så  ser man väsentliga skillnader.

Börsen har fortsatt nedåt sedan dödskorset, vilket den inte gjorde på den felaktiga signalen 2012. Signalen ser än så länge ut att vara korrekt.

Dagschart följer nedan.
Dagschart OMXS30. Mörkaste grå linjen är MA50, ljusaste grå linjen är MA200.
Dagscharten ser inte lika klockren ut, speciellt som säljsignalen kommer senare där än i veckochartens MA10/M40. Likväl har riktningen varit korrekt sedan säljsignalen.

Den 1:a oktober var också Armstrongdatumen, men som tidigare visat innebär det inte att börsen skulle krascha just exakt den 1:a oktober. I själva verket var Armstrongs pi-cykel ett bra tillfällen att gå ur 2007, inte exakta tidpunkter där börsen kraschade. Den som överlever får se.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

15 kommentarer:

 1. Ska du inte skriva något om att NATO/USA har jämnat ett sjukhus med marken i Afghanistan?
  Minsta lilla misstag Ryssland gör, skriver du ju spaltmetrar om.
  Men du vill väl inte ha någon balans på din blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har skrivits spaltmeter om sjukhuset överallt, behöver det mer uppmärksamhet och har cornucopia nåt mer att tillägga som ingen annan skrivit?

   Har NATO/USA försökt mörklägga händelsen? Förnekat den?

   Radera
  2. Tack, Greenious. Finns ingen anledning att skriva om något som klart och tydligt täcks av det media som personer som Markus S normalt föraktar och anser inte är trovärdiga och mörkar sanningen bla bla bla. Det är ju inte heller så att USA försöker mörka något.

   Radera
  3. Nej, USA försökte bara tvinga läkarna att erkänna att sjukhuset härbärgerade talibaner, inget annat.
   Det finns inget mer att hämta där, fortsätt vidare och diskutera börsen lite istället.

   Radera
  4. By way of excuse for what President Obama called "a tragic incident," (and The UN called a 'war crime') US officials have claimed that the Taliban were fighting from within the Kabul hospital (which was destroyed by a US air strike yesterday killing at least 19 including 3 children) using aid workers as "a human shield." However, this justification for the 'collateral damage' has been vehemently denied by Medecins Sans Frontier (MSF) who have issued a statement dismissing the US claims, "the gates of the hospital compound were closed all night so no one that is not staff, a patient or a caretaker was inside the hospital when the bombing happened..." but, the US strike has done one thing, as one local health official concluded, "this city is no longer for the living."

   Radera
  5. Så det du vill säga är att USA/NATO med flit siktade in sig på "läkare utan gränser"?

   Radera
  6. Det, jag vill säga är att de ljuger, förvanskar och för ett kontraproduktivt krig.
   Greenious, tycker du att insatsen hittills i Afghanistan har varit bra?

   Radera
  7. Jag tycker att det är en gradskillnad mellan damage control när något gått snett, och att medvetet konsekvent ljuga och míssleda för att uppnå sina mål som det agressiva och invaderande Ryssland gör under Putins maffialedning.

   Radera
  8. Nej, jag tycker inte särskilt mycket bra har kommit från insatserna i mellanöstern öht.

   Men den aktuella frågan rör sjukhusbombningen. Vad finns det att tillägga utöver vad som redan framkommit? Gigantiskt misstag med mycket tragiska konsekvenser. Iofs inget ovanligt i krigszoner och här är USA/NATOs akilleshäl tydlig, eftersom de är väldigt mycket känsligare än andra för dålig PR i samband med sånt här är de avsevärt försiktigare och fega, vilket i slutändan gör deras insatser långdragna och ineffektiva och det är dessutom tveksamt om det är mer humanitärt.

   Varlden är inte svart eller vit, USA/NATO är inte perfekta, men flera faktorer bidrar till att deras misstag blir tydligare än rena massakrer och övergrepp begångna av ISIS, talibaner och många andra.
   Inte minst pga att i USA/NATO kontrollerade områden kan hjälporganisationer, journalister och andra röra sig relativt fritt, till skillnad då från områden som kontrolleras av ISIS, talibaner eller andra som du ser som "hjältar"...

   Radera
  9. Man skall vara bra naiv om man uttalar sig om att USA aldrig mörkar något men det är ju sådana senila uttalanden som ger bloggen dess läsvärde vad gäller sjuk humor.

   Radera
 2. Martin Armstrongs datum är långt ifrån alltid börs-relaterade. Det är viktiga datum, tidpunkter där trender vänder, konvergerar, men det han själv säger om 1 oktober är att det är vändpunkten för statsskulder. Dvs det kommer inte längre gå att sopa underskott och skenande statsskulder under mattan.

  Det man ska vara uppmärksam på är vad som händer runt datumet, vilka marknader toppar/bottnar, osv, för det är det man ska ta fasta på. Börsen har gått ned inför 1 oktober och fortsatt nedåt, vilket alltså skulle innebära att datumet är "oviktigt" för börsen.

  SvaraRadera
 3. Sett till takten på fallet på börsen så är den i nivå med 2000-2001 samt 2007-2008. Tror personligen att det är dags, och att botten är vid 800-850.

  Ifall börsen kraschar, tror ni huspriserna hänger med ner?

  SvaraRadera
 4. Måste säga att det är drygt att intresset för börsen är så lågt för att vara Sveriges största ekonomiblogg. Däremot är krig och invandring alltid på topp. Syftar på kommentarerna nu.
  Tänk om folk kunde ventilera sina åsikter när det gäller börsen lika väl som när det gäller invandringen.

  SvaraRadera
 5. Börsen är volatil i alla fall får man säga.

  Sen får vi se om numerologerna får rätt denna gången, eller om det är slumpen som vanligt.

  SvaraRadera
 6. Det är ganska enkelt att räkna ut att nu är det dags för ett år av dåliga nyheter. Kina rasar, EU följer med. Det är 8 år sedan senaste stora raset. Allt stämmer in i mönstret !

  SvaraRadera