Cornucopia?

2015-10-29 13:44

Trafikanalys av kremlins-kommentarer

Med tisdagens kremlinshoneypot kan man göra en del analys av vilka dessa kremlins är. Det verkar mest handla om svenska nyttiga idioter, utan förmåga eller vilja att dölja sitt ursprung. De flesta sitter hemma och sympatiserar i kommentarer med Sverigedemokraternas värderingar i invandringsfrågorna, vilket ju också ligger i linje med SD:s mycket Putin- och Kremlvänliga politik i handling i EU-parlamentet. Det handlar om soffans Internetkrigande kränkta arbetslösa eller sjukpensionerade män utan ett liv.
Skärmdump som visar sidvisningar och antalet kommentarer till nio blogginlägg på raken.

Till en början drar dessa blogginlägg väldigt lite bloggtrafik. Generellt kan man säga att ett enskilt blogginlägg får ca 10 000 sidvisningar. Det aktuella blogginlägget har vid mättidpunkten fått 6 251 sidvisningar mot 9 154 sidvisningar i snitt för de nio inläggen på skärmdumpen ovan. Till och med det efterföljande reklamtaggade inlägget fick fler visningar, med 6 304 sidvisningar.

Samtidigt har det gjorts 209 kommentarer på blogginlägget, där varje kommentar orsakar ytterligare en sidvisning. Övriga inlägg får i medel 28 kommentarer. De som hävdar att antalet kommentarer höjer antalet sidvisningar har alltså fel. I själva verket sitter kremlins och laddar om sidan de debatterar för och står för en mycket hög andel av sidvisningarna.

Sammantaget är alltså kremlinshoneypots utmärkta sätt att få kremlins att slösa bort sin tid och få dem att skrika rakt in i en vägg. De flesta bryr sig inte och ännu färre läser antagligen kommentarerna till dessa inlägg.

Tittar man på vilka kremlins som kommenterar, så finns det ett tydligt tema. 
 1. Dessa signaturer kommenterar i princip bara i två ämnen, oavsett vad inlägget de kommenterar till egentligen handlar om.
 2. Om de inte försvarar, stöder eller ursäktar Kreml och Putins mördande i Syrien och Ukraina, så uttrycker de "Sverigevänliga" åsikter, dvs är starkt kritiska mot invandring och speciellt muslimer. De är alltså det som normalt kallas sk näthatande rasister.
 3. När sakfrågan är helt övertygande till Kremls och Putins nackdel börjar kremlins tjata om USA och Israel/sionister och bemöter inte sakfrågan.
 4. Google Plus är kremlins föredragna sociala media, antagligen då Google Plus-länkar räknas in i SEO-rankning, till skillnad mot t ex dolda FB-länkar, och kremlins därmed medvetet eller omedvetet bidrar till att höja sökträffsrankningen. Normalt delas i princip inga inlägg på Google Plus, vilket ni ser på skärmdumpen ovan.
Så var det detta med kremlins identitet.

Få eller inga är professionell psyops. De flesta är nyttiga idioter, eller åtminstone baserade i Sverige.

Följande fakta finns vid en titt på IP-nummer.
 1. Alla utom en kremlin kommer från IP-nummer registrerade på privatpersoner, eller möjligen hemmaföretagare. Det handlar om Bredbandsbolaget, Telia etc. En kommer från mobil enhet eller sk trådlöst "bredband". Endast en verkar sitta på en större arbetsplats och faktiskt ha ett jobb (fortfarande bör tilläggas - verkar inte direkt vara så mycket att göra på arbetsplatsen och när den överhettade konjunkturen viker riskerar man effektiviseras bort). Övriga kan förmodas vara arbetslösa, pensionärer, sjukskrivna eller sjukpensionärer. Att de skulle vara föräldralediga kan vi nog utesluta, då alla som varit föräldra-"lediga" vet att man inte har tid att sitta framför datorn 16 timmar per dygn. Detta förklarar också varför de dyker upp rätt sent på förmiddagen, pga sovmorgon, och sedan kan sitta och kommentera fram till 24-tiden på kvällen, utan att ens ta paus runt pendlingstider. Något socialt liv utanför Internet verkar alltså generellt saknas. Med det sagt är det inget fel att ha sitt sociala liv på Internet - moderna telekommunikationer har öppnat isoleringen för många ensamma människor, och det är positivt.
 2. Kremlins står i stor kontrast mot övriga kommentatorer, som dagtid främst kommer från arbetsplatser eller mobila enheter, och sedan kan återkomma från ett hushållsbaserat IP-nummer kvällstid.
 3. Två kremlins kommenterar från samma privata IP-adress tillhörande ett och samma hushåll. Man kan förmoda att detta är samma kremlin, som kör olika inloggade identiteter att kommentera med - enklast att göra genom att ha två olika webläsare öppna samtidigt, t ex Chrome och Firefox.
 4. Endast en kremlin har kompetens att dölja sitt ursprung och gör detta via Tor-systemet, och dyker därmed upp från olika IP-nummer lite varstans i världen. Samtidigt brister det svenska språket på ett antal punkter. Det kan handla om en genuin avlönad psyops.
 5. En kremlin kommer från ett grannland till Sverige, ej Königsbergexlaven och alltså inte Ryssland.
 6. En kremlin kommenterar från samma IP-nummer som en seriös signatur i andra ämnen, och väljer antagligen att föra fram sina Kremlhyllande och främlingsfientliga "sverigevänliga" kommentarer under annan pseudonym än den seriösa.
 7. Många kremlins verkar kommentera (ej bekräftat på IP-nr nivå) på samma sätt på andra bloggar, t ex sk försvarsbloggar, med samma åsikter. De ägnar alltså mycket tid åt att läsa sajter de inte håller med om, enkom för att kunna säga emot.
De flesta kremlins verkar alltså vara personer att tycka synd om - arbetslösa, sjukskrivna och kanske ensamma Internetkrigare - låt oss kalla detta hemmasittare. Det förs också fram konspirationsteorier från dessa signaturer (om inte annat till andra blogginlägg), och trojkan Kreml/Putin-konspirationsteorier-främlingsfientlighet kan antagligen användas för att sätta någon form av diagnos på åtminstone sjukskrivningarna eller sjukpensionärerna.

Samtidigt får man se det positivt att Internet finns för dessa hemmasittare att ventilera sin frustration och inre demoner på. Så även om det ger väldigt lite trafik kommer jag fortsätta publicera honeypots för kremlins då och då. Det känns som det är medmänskligt att göra detta.

Att stödja olika konspirationsteorier hittar man främst bland Miljöpartiets och Sverigedemokraternas väljare. I det hemmasittande kremlinsfallet handlar det rimligtvis mest om SD-väljare, då de alltid är invandrings- och främlingsfientliga, medan miljöpartisterna alla älskar invandring och främlingar. Detta är också i linje med att Putinregimen finansierar den europeiska extremhögern, och att extremhögern, inklusive Sverigedemokraterna, stöder Putin i EU-parlamentet. Hemmasittande Internetkrigare speglar alltså detta mycket väl.

Med det sagt finns ett fåtal seriösare kritiska kommentatorer, men dessa visar inte upp haverismnivåerna eller maniskt kommentarsbeteende, och brukar inte stödja Putin och Kreml. De har förmågan att sakligt kritisera USA utan att någonsin försvara Putin och Kreml och skriver sällan kommentarer till dessa blogginlägg eftersom de inte ägnar sig åt whataboutism och ursäktar inte Putin och Kremls krig och mord med att andra länder också syndar. Framför allt utmärker sig dessa seriösare kommentatorer på att de kommenterar sporadiskt och säger det de vill ha sagt en gång istället för att sitta sexton timmar om dagen och spamma kommentarsfältet med sitt tjat. Dessa icke-kremlins verkar helt enkelt ha ett liv och är bara ett vanligt utfall av den åsiktspluralism, som är helt normal i ett demokratiskt samhälle. De verkar också på sina generella kommentarer till andra inlägg vara sympatiska människor med sunda humanistiska värderingar, vilket inte de diktaturkramande och främlingsfientliga kremlins har.

Jag hoppas att alla kremlins trots allt är lyckliga och nöjda med sina liv i övrigt, och önskar dem välgång och ett fortsatt lyckligt liv. Se till att krama de ni älskar ordentligt. Kramar är bra terapi.

Naturligtvis kommer jag inte lämna ut några IP-nummer eller peka ut vilka signaturer det rör sig om. Signaturerna gör inget fel - vi har åsiktsfrihet i Sverige och kremlins kommentarer verkar hålla sig inom yttrandefrihetens gränser. Det är som bekant inte förbjudet att vara idiot, eller ens nyttig idiot (åtminstone inte i fredstid) och definitionsmässigt är halva Sveriges befolkning dummare än medianen. För dessa är det positivt att Internet finns som plattform för dem att hitta likasinnade och få ventilera sina idiotier. Jag håller inte med er, men är beredd att försvara er rätt att vara idioter1.  - till skillnad mot i diktaturen Ryssland är åsiktsfrihet och yttrandefrihet en grundsten och grundvärdering i det svenska samhället.

1. Idiot är inte längre en klinisk term eller medicinsk diagnos, utan är i Sverige en subjektiv åsikt i enlighet med åsiktsfrihet. Sannolikt betecknar samtliga kremlins mig som idiot. När de är snälla och kan hålla sig hövliga.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

84 kommentarer:

 1. Det var fan i mig en fenomenal sammanfattning!

  SvaraRadera
 2. https://en.wikipedia.org/wiki/Ressentiment

  Ressentiment is a reassignment of the pain that accompanies a sense of one's own inferiority/failure onto an external scapegoat. The ego creates the illusion of an enemy, a cause that can be "blamed" for one's own inferiority/failure. Thus, one was thwarted not by a failure in oneself, but rather by an external "evil."

  According to Nietzsche, the more a person is active, strong-willed, and dynamic, the less place and time is left for contemplating all that is done to them, and their reactions (like imagining they are actually better) become less compulsive. The reaction of a strong-willed person (a "wild beast"[8]), when it happens, is ideally a short action: it is not a prolonged filling of their intellect.[9]

  SvaraRadera
 3. Tack för uppmärksamheten!
  Som vanligt har jag en del att invända-men det håller jag för mig själv denna gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OT: Syrien verkar få ett fredsmöte där både USA och Ryssland är med därtill Iran.
   Passar det herrn?

   Radera
  2. Ja, med tanke på att ni nu börjat elda upp asylförläggningar i pyroman-Danderyd/Djursholm så ligger du ju rätt högt upp på polisens och Säpo:s lista över misstänkta, med tanke på de åsikter och den människosyn du alla år gett uttryck för här i bloggens kommentarsfält. Så du bör nog ligga lite lågt med dina åsikter just nu.

   Radera
  3. Vi hade en genomgång av detta för några år sen-minns du?
   Jag vet vad jag tycker och skriver-och är trygg med det.
   Men du tycker tydligen det är ok att beskylla andra för osund människosyn.
   Att jag ogillar Invandringen är ingen hemlighet!
   De flesta människor bor utanför vårt land och således är en invandringskritik inget bevis på människohat tvärt om-jag gillar flera!

   Radera
  4. Så vad tycker du om att man satte eld på din granne asylboendet?

   Radera
  5. Att Iran är med på det där fredsmötet samtidigt som de har tusentals trupper i Syrien är en lysande idé. In other news:

   Hagamannen ska jobba som nattvakt på kvinnojouren
   Leif GW ska vakta en vinkällare
   Fänrik Flink får anställning på vapenförrådet
   etc, osv.

   Radera
  6. Cornucopia?
   Haha :-) ..Ligga lågt med sina åsikter.. o du klagar på Rysslands s.k. brist på demokrati :-) Du skulle behöva lite självinsikt bla :-)
   När det gäller asylbränder. Inte helt ovanligt att "flyktingarna" tänder eld på sina egna läger. Har skett flera ggr ute i Europa. Några av bränderna här har även de startat inifrån osv. Men självfallet inget mainstreammedia tänker göra nåt större av. Hjärntvätten måste fortsätta :) Liksom med Ryssland. En del av samma agenda.. samma intressen i grunden. Därav ger ofta SD:s sympatisörer även uttryck för stöd till Putin. Det handlar om att ta sig ur en hjärntvätt som man vuxit upp med. När man lyckas med det så inser man samtidigt övriga lögner som bygger på samma saker i grunden. Även Putin försöker sätta stopp för lögnerna som västs samhällen är byggda på. Därav impopulariteten i väst. Det bästa är att stänga av msm.. och lyssna på Putin själv istället i intervjuer och konferenser osv. Det är inte svårt att lägga pusselbitarna sen.. och det går ganska snabbt att se vem den enda ledaren för tillfället är som har fler än 2st hjärnceller aktvierade samtidigt. Inget någon av västs dagisbarn till politiker ens i närheten når upp till :)

   Radera
  7. Det stämmer, vi är hjärntvättade. Ända sen 50-talet har alla (alla!) västerländska regeringar opererat in mikrochip i höger tinning på nyfödda spädbarn för att kontrollera deras tankar.

   Sjukvården är med på det, de suddar bort det från röntgenplåtar mm, vägrar operera bort det mm.

   Eftersom skallbenet sitter i vägen så finns det bara ett enda sätt att tänka fritt: Skjut bort det. Fatta revolvern, peka den mot höger tinning och tryck av. Gör det idag, imorgon kan det vara försent.

   Radera
  8. Så vad tycker du om att USA bombade sjukhus i Afganistan?

   RT har en intervju med Röda korsets chef om du är intresserad.

   Att elda asylboende är ett otyg.
   Men som medkännande medmänniska så förstår jag att det finns frustration bakom.
   Att elda bilar och skolor är ett annat uttryck för denna typ av frustration.
   Frustration som riskerar splittra vårt samhälle-även i Kungsdbacka har det eldats.

   Radera
  9. @HMG
   I det här fallet skulle ju anledningen att inte sprida åsikterna vara att inte dra till sig uppmärksamhet på grund av andra utförda brott (ej brott mot yttrandefriheten).

   Känner mig lite fånig som skriver ut detta, suck...

   Radera
  10. Intressant alltså att du oppti stöder och förstår pyromaner. Bekräftade min misstanke om din syn på saker och ting.

   Radera
  11. Kan inte hålla denna för mig själv.
   Expressen har fått en kommentar om bränderna av Jimmi Åkesson.
   Tidningen verkar ha haft otur med annonserna:
   Först en film om nån som skulle impa på sin Svärmor med eldfängt resultat sen en text om en grill för perfekt grillresultat.
   Komik eller planerad attack?

   Radera
  12. Förståelse är en sak stöd är en annan-försök förstå det!

   Radera
  13. Ta det med Säpo när de knackar på.

   Radera
  14. Tror du de är intresserade?

   Jag har med intresse följt dina kommentarer ända sen du dök upp på VCW som en lillgammal expert på oljerelaterat.
   Jag kan väl stå ut med dina slängar men undanber mig besök.
   Expo och Expressen hade liksom du här en genomgång av kommentarer på Avpixlat.
   De tog hjälp av en resechgrupp med ursprung i den autonoma vänstern AFA.
   Nu är AFA på turne där de besöker oliktänkande.
   Hoppas du håller dig på västkusten!

   Radera
  15. Finns ingen anledning att visa misskund eller förståelse med AFA eller asylbrännare. Finns andra sätt att uttrycka sitt missnöje.

   Radera
  16. Tex på kommentarsfält som detta.

   Radera
  17. Ben Dover: Behövs inga microchips.. räcker långt långt långt med media :-) Lite svårare nu när internet finns dock. Därför man försöker få till begränsningar av åsikter där. Microchipsen kanske kommer senare :-) För vi måste ju tänka på de stackars barnen också..

   Radera
  18. Det är vad dom vill att du ska tro. Bli inte lurad, skjut dig själv i huvudet redan idag, eller fortsätt vara en slav under härskarklassen.

   Radera
  19. Massinvandring och mångkultur driver folk till vansinne som leder till massmord och uppeldning av asylboenden. Det är de som driver politiken som är ytterst ansvariga för konsekvenserna. Ett totalstopp och stimulerad hemvändning som medförde minskningar av migranter i Sverige skulle minska spänning och konfliktrisk. Inga asylanter, inga asylboenden, inga bränder. Men regering och myndigheter verkar helt ha tappat greppet om utvecklingen och klarar inte ens av att ta kontroll över gränserna. Sverige är en failed state med i praktiken fri invandring och i längden ohållbar invandring men regering och myndigheter klarar inte av att skydda land och folk mot invasionen av migranter.

   Radera
 4. Att kommentarer kommer från samma IP nummer kan väl bero på att en stor fastighet kan dela IP? Vill minnas att det fungerade (fungerar) så i Uppsalas studentnät...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana heter inte XX-XXX-XXX-XX-noXXX.tbcn.telia.com, vilket är en en enskild DSL-hushållsadress. (X är olika siffror jag tagit bort här) Så nej, jag vet vad jag pratar om.

   Radera
  2. fast det är där är ju en dns-adress... om man ska vara petig.
   Kul och intressant inlägg för övrigt ..

   mvh//PÅ

   Radera
  3. Nä, men det skrev du ju åas inte.

   "Om man inte vill bli feltolkad, ska man skriva vad man menar" :)

   Radera
  4. Majoriteten av företag sitter på samma typ av uppkoppling som hushåll, större företag & myndigheter kan ha fasta uppkopplingar med eget IP, men de flesta företag är småföretag eller företag som inte har behov av särskilt avancerade uppkopplingar och har vanliga ADSL anslutningar. (Vet flera företag upp till 50-talet anställda som inte jobbar med IT, utan bygg, industriservice m.m. områden som glatt nöjer sig med ett webbhotell för hemsida/epost och en enkel ADSL eller tom mobil uppkoppling för internet på kontoret. Å andra sidan sitter kanske max 3-4 stycken på kontoret, resten är ute och jobbar, på byggen, verkstaden eller åker runt till olika arbetsställen)

   Många mindre företag drivs dessutom hemifrån.

   Så jag vill bara påpeka att det inte är helt självklart att dessa adresser tillhör just privata hushåll, för telia m.fl. gör ingen åtskillnad mellan enklaste bredbandet för företag och privatpersoner.

   Radera
  5. Nej, man kan förutsätta att den man skriver till inte är helt dum i huvudet och att de förstår att jag menar det jag skrev när jag skrev "Två kremlins kommenterar från samma privata IP-adress tillhörande ett och samma hushåll." Då menar jag en IP-adress tillhörande ett och samma hushåll och inte något annat.

   Jag kan inte ta ansvar för de som saknar lästförståelse.

   Radera
  6. Greenious, och när de är geolokaliserade till ett bostadsområde?

   Radera
  7. Au contraire:

   Just eftersom du skrev det på 3. men inte på 6. så var det inte alls tydligt.

   "6. En kremlin kommenterar från samma IP-nummer som en seriös signatur i andra ämnen, och väljer antagligen att föra fram sina Kremlhyllande och främlingsfientliga "sverigevänliga" kommentarer under annan pseudonym än den seriösa."

   Förstår inte riktigt varför det var så provocerande?

   Radera
  8. Ah, nu ser jag vad du menar. Ja, det var ju otydligt. Å andra sidan skrev jag att endast en kommer från en arbetsplats, så när två kommer från samma ställe blir den logiska slutsatsen att det inte var från en arbetsplats, utan från en hushållsadress.

   Radera
  9. Å andra sidan ska man väl inte ställa för höga krav på logisk slutledningsförmåga och att kunna hålla mer än en faktapunkt i luften samtidigt.

   Radera
  10. Som sagt, många driver företag hemifrån, och i alla fall i stockholms äldre bostadsområden så finns förvånansvärt många affärs-/verkstads-/kontors-lokaler för småföretag insprängda lite varstans. Man ser dem när man börjar titta runt. Du skulle bli förvånad.

   Så nej, det är inte så självklart att det är privata hushåll även om jag håller det för sannolikt att majoriteten är det.

   Radera
  11. Tja, de där arbetsplatserna har tydligen väldigt långa arbetsdagar, på 12-16 timmar.

   Radera
  12. Det är ett hårt jobb att vara internettroll. ;-D

   Radera
  13. Men vad grinigt....
   Jag som läsare kan omöjligt förstå vad du vill förmedla om du inte skriver ut det. I och med att du poängterade i 3. att det var en privat adress men inte i 6. är den logiska slutsatsen att du i 6. inte avsåg en privat adress.

   Du är helt enkelt inte ofelbar, det är ok! Ingen anledning att beskylla mig för dålig läsförståelse för det.

   Radera
 5. Smart och intressant, det är därför som jag kollar in den här bloggen ibland ! Men i debatten bör man ha bra och väl underbyggda argument, inte sänka sig till att förolämpa alla som inte tycker som en själv, eller att försöka skrämma folk till att inte skriva vad dom tycker ...

  Så jobbar ju tex de flesta Swe media nuförtiden, alla som inte vill ha obegränsad invandring ( > 50% av Svenskarna ) kallas för rasister..

  Och alla som förstår mellanösten och internationell politik bättre än Cornu kallas här för arbetslösa /sjukskrivna / ensamma ? Skärpning nu !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se det som humor :-) Ledde till största skratten hittills idag för min del iaf :-D

   Radera
 6. Inlägget säger nog mer om Cornus småaktighet än om dumma kritiska kommentatorer där jag antagligen själv ingår. Orkar förstås inte gå i svaromål på allt i inlägget men konstaterar att de flesta som har en annan åsikt än Cornu tydligen inte har något att dölja och därför använder sin vanliga internetuppkoppling. Cornu sänker själv hela sitt upplägg med ryska psykops, vilka tydligen inte existerade. Men smutskasta är han bra på den "gode" Cornu. Det låter ju så illa..... känner inte Cornu det själv eller saknar han anständighet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har inte svarat på min fråga om kulturmarxismen. V g gör det.

   Radera
  2. Kära RB, vilka sakfel finns i blogginlägget? Upp med det på bordet i så fall!

   Radera
  3. Doftar lite offerkofta här...

   Radera
  4. Vi som har förstått hur världen fungerar och att USA genomfört ännu en blodig och olaglig statskupp i Ukraina och försöker med en till i Syrien är inte ryska troll i en sweatshop i St Petersburg utan människor av kött och blod med IP adresser. Vi påstås vara arbetslösa, sjuka och fattiga hur nu någon kan se det från en IP adress. Själv tror jag att alla som har förstått hur världen fungerar har överlägsen intelligens och är med stor sannolikhet mångmiljonärer och prioriterar sin tid efter behag och väljer att utbilda den fördummade pöbeln som inte klarat av att ta sig ur hjärntvätten och Hollywood filmerna om USA som the good guys. USA är skyldig till en mängd olagliga interventioner efter WW2 som är väl dokumenterade och bevisade.

   Radera
  5. Blygsam och ödmjuk är du ju oxå...

   Radera
 7. Synnerligen roande läsning!

  SvaraRadera
 8. Fast jag saknar ju beskyllningar mot "sionistnazister" i kommentarerna. Det blir liksom roligare när dom är med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer, oroa ej dig. Den kommer..

   Radera
  2. Hela USA och Ukrainas regering är full med ZionistNazister eller ZioNazis. Zionism och Nazism är båda nationalsocialistiska ideologier precis som sossarnas är.

   Radera
 9. Instämmer för övrigt i att det var mycket intressant läsning

  SvaraRadera
 10. Intressant. Btw, för att förenkla för alla bloggägare så kommenterar jag med mitt riktiga namn. I mitt fall behövs således inga spårningar eller spekulationer om identitet. Och om någon tycker att jag är en idiot eller har synpunkter på mina kommentarer så är jag alltid öppen för debatt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu kan man förstås enkelt kalla sig vad som helst och lägga upp ett foto på vem som helst, men det är åtminstone en ansats till att verka seriösare. Sedan får innehållet i kommentarerna avgöra.

   Ha det bra!

   Radera
 11. Den trafikanalysen säger väl inte så mycket? Om ryssen bedriver psyopsoperationer i Sverige lär det ju ske via ett bot-nät, lämpligen bestående av hemdatorer, eller någon annan finurlighet för att dölja den sanna identiteten. Har mycket svårt att se att en ytlig trafikanalys av riktig rysk psyops skulle peka mot ett av FSBs IP-block.

  Däremot borde riktig psyops vara morgonpigga och kvällströtta mht tidszoner.. Men beteendeanalysavdelningen kanske har gjort sitt jobb? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Relevant synpunkt, visst kan man spekulera i att rysk psyops skulle använda kapade svenska hemdatorer för att posta och verka vara svenska, men det finns inge belägg för något sådant, utan det får förbli en konspirationsteori. Jag har redovisat vad som går att få fram.

   Radera
  2. Sant. Vi får förutsätta att MUST och SÄPO löser resten.

   Radera
  3. Självklart!
   Med ekonomin
   Mes lärare
   Farbror doktorer
   FörsvarFarbröder blå och allés som ju eventuellt kan behövas i edert land!
   Stort grattis till så kunniga män...

   Fan vad med graffiti i Milano!
   Trodde det skulle vara ett kultiverat ställe!

   Radera
  4. Varför skulle Putin eller General Ivan den Förskräcklige dölja sig bakom ett svenskt namn som Lars Svensson när de uttrycker en åsikt här eller på di.se? Skulle det på något sätt öka kommentarens trovärdighet? Absolut inte skulle jag vilja säga. Folk skulle lyssna mycket mer på vad Putin hade att säga i kommentarsfälten, men han är sannolikt för upptagen för det.

   Sedan behöver man ju bara ställa en enkel fråga. Vem tjänade mest på statskuppen i Ukraina där en ryssvänlig demokratiskt vald president byttes ut mot en USA vänlig president?

   Radera
 12. Vad ska man klassa Ben Dover för då? 14 inlägg i "våldsdebatten" och 7 i detta hittills. Tycker han är rätt unik på denna sajt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ett datorprogram, lagrat på ett par cm stort kiselchip djupt nere i Cheyennebergen.

   Radera
  2. Ibland tror jag BD är Lars alter ego. Oerhört kul karaktär oavsett och halva anledningen till att jag läser kommentarerna till varje inlägg :)

   Radera
 13. Wow, så mycket uppmärksamhet, ha ha ha! Sur fortfarande?

  SvaraRadera
 14. Ni tycks ju inte ha något att göra så jag kan rekommendera denna dokumentär från det moskvatrogna statsfinansierade kommunistpropaganda organet BBC om man vill lära sig om propaganda:

  The War Party-Panorama-BBC

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. De amerikanska neocons framstår som putinpsyops.

   Radera
 15. Vi lever just nu i ett propagandakrig. Desinformation är det vanligaste verktyget men jag vill återknyta till definitionen; nämligen en korrekt faktum, som lösryckt ur sitt sammanhang och kan missförstås. Men därmed kan det bemötas men det sker sällan utan med fradga i munnen fräser invektiv över tvivlaren. 2003 var den, som tvivlade på förekomsten av irakiska massförstörelsevapen en nyttig idiot psyops mm. Sen angående SD så är det verkligen partiet som inte gör sin röst hörd i utrikespolitiken. Att de i EU röstar med Front National beror på bristen på egentliga åsikter i alla frågor utom en. Jag förstår att det är svårt för en högerhjärna, som Corny att göra en rationell analys men även känslor måste respekteras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Front National är Europas bästa parti och snart det största i Frankrike. Ett franskt frankrike, ett självständigt Frankrike med egen nationell valuta som lämnar EU och NATO.

   Radera
 16. Hej!
  Är begåvad med ganska bra minne och kan minnas att cornucopia? själv i en kommentar tidigare, har sagt sig träffat Ben Dover och beskrev honom då som "en trevlig person med välordnat liv och ordnade familjeförhållanden".
  Eller något i samma stil.
  Detta faktum slår helt ut grunden för analysen av alla andra sk. "kremlinskommentatorer"
  Med tanke då på hängandet på internet och intensiteten i kommenterandet.
  Hela detta blogginlägg stupar så att säga.
  Men det är ett gott försök att vifta bort fakta och att smalna av och förstärka åsiktskorridoren.

  Rekommenderar läsning av artikel:
  http://www.worldaffairsjournal.org/article/case-berlin-bringing-germany-back-west

  Här kan man spåra källor till åsikter hos praktexemplar som cornucopia? själv,
  och tex får man klart för sig att den "Goda Sidan" i världspolitiken har utnämnt sig själva till förmyndare och God Man till Europas suveräna stater. Särskilt till Tyskland. Intressant.

  En till av samma författare, djuptänkare och analytiker.
  Dock inte diplomat.
  http://www.the-american-interest.com/2015/10/20/forget-russia-in-syria/

  "Ett Fritt Europa" alltså, tryggt tillsammans med sin Gode Man, och massor massor av vapen.
  Lägg märke till att han betonar att staterna i Skandinavien (ej Natoländer) måste bäddas in i allt detta.


  SvaraRadera
 17. Jag är sjukskriven/sjukpensionär. Jag har en galen diagnos. Jag skulle vilja påstå att jag har ett liv. Jag är inte Putinkramare. Jag skriver under eget namn. Sluta upp med att racka ned på alla sjukpensionärer!

  Men jag är inte överväldans glad i att ta emot 120 000 mest unga män på ett år. Jag tycker det är en form av självbedrägeri. Var ska de få sina kvinnor ifrån? Låt mig tala om det, från era söner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte vi svenska män den charmen eller skönheten ? Är vi enligt dig chanslösa? Ditt förtal av svenskar upprör mig.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Inget tyder på att nyanlända har någon större chans att stjäla svenska kvinnor från våra söner. Möjligen ökar chanserna efter att de assimilerats, skaffat jobb och så. Fast då är de ju svenskar, så det är nog inget problem.

   Radera
  4. Nej inte jag men Roger Klang

   Radera
  5. Blir man svensk när man skaffat jobb??? Varför blir man inte Japan???

   Radera
  6. Jag förtalar inte svenskar. Visst, jag har en viss charm. Men jag är realist. Vi måste se på hur det har sett ut i Sverige under mycket lång tid. Arabiska kvinnor får idag inte en chans att vara med en svensk man. De mördas.

   Radera
 18. Med tanke på vissa reaktioner kan man misstänka att inlägget om kremlinshoneypots i själva verket var just en kremlinshoneypot. Ska trollen fram får man rycka dom lite i svansen.

  SvaraRadera
 19. Jag bläddrar nu från USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu är jag i Afghanistan.

   Radera
  2. i Bangladesh...
   Inte många som vet att de flesta indiska restauranger drivs av hårt arbetande folk från Bangladesh.

   Radera
  3. Botswåååna...som president Bush sade.

   Radera
 20. <<Intressant alltså att du oppti stöder och förstår pyromaner. Bekräftade min misstanke om din syn på saker och ting.<<

  En som bränner ner ett asylboende kan man förstå om de bor granne med fastigheten och inte vill se sin egendom rasa i värde. Då är man rent ut sagt rationell. Om man bränner asylboenden i grannkommunen så är man mest bara rasist.

  Men vad är man när man bränner bilar på nätterna i en invandrartät förort till en svensk storstad? Kanske finns det något rationellt bakomliggande där också. På ett plan som bara är svårare att förstå.

  De som bränner asylboende gillar inte invandrare, det är ganska lätt att förstå. Men varför bränner man skolor och personbilar, soprum, containers med sopor och liknande ute i förorterna? Vem är de de personerna inte gillar, och vad vill de uppnå med brännandet?

  Skulle vara kul att få reda på vad det leder till i förlängningen, vad blir resultatet?

  SvaraRadera
 21. Vittnesmål av ett lån erbjuds i 72 timmar tid mellan individer

  Hej alla.
  Jag kan bara tacka Gud för att sätta mig på min väg till min Mm Elisaberth Asson ger ett lån på 250.000 kr utan kostnad i 72 timmar i förväg.
  om du behöver finansiering för ditt hem, för företag, för bilköp, för att skapa ditt eget företag, för dina personliga behov det ger personliga lån som sträcker sig från 5000 till 9.000.000 kr med nominella räntan oavsett mängden. mer oro för att du kontaktar personalen är via e-post:

  [email protected]

  [email protected]

  SvaraRadera