Cornucopia?

2015-10-13 08:55

Tidplan kring MH17:s slutrapport under dagen

Idag presenterar Nederländernas haverikommission slutrapporten kring den ryska nedskjutningen av passagerarplanet MH17 och massmordet på 298 passagerare och besättning. Nedan följer de tider som gäller under dagen.

Den slutliga rapporten ska till skillnad mot den preliminära även innehålla slutsatser baserat på en brottsplatsanalys av vraket, samt obduktioner av de mördade. Den första preliminära rapporten var främst en haverirapport. Det finns förväntningar på att man därmed kan få se slutsatser om vad för vapensystem som kan ha använts. Rapporten ska inte peka ut vem som sköt ner flygplanet, utan det är ett föremål för en separat brottsutredning.

Under dagen gäller följande hålltider.

Klockan 11:00 kommer brottsoffrens efterlevande att informeras om utredningsresultatet. Detta sker i Haag bakom stängda dörrar.

Man kan vänta sig korrekta läckor och även ryska planterade falska "läckor" från efterlevandeinformationen från klockan 11:00 och framåt. De falska läckorna är till för att förvilla och skapa brus. Den ryska förhoppningen är att media ska plocka upp dessa falska läckor och sprida dem som sanningar, så att de faktiska slutsatserna drunknar i detta brus när de väl presenteras. Var mycket kritisk mot allt som skrivs fram till seriösa media börjar rapportera från tidpunkten 13:15 och framåt enligt nedan.

Klockan 13:15 kommer haverikommissionens ordförande presentera utredningen för media på flygbasen Gilze-Rijen. Man kommer visa den rekonstruktion man gjort med vrakdelarna, inklusive delar av cockpit och businessclass, där robotens hagelsvärm träffade snett ovanifrån. Ja, den här typen av luftvärnsrobotar sprängs, likt de flesta, en bit framför målet och överöser målet med splitter, vilket kan jämföras med en hagelsvärm.

Ca klockan 13:45 kommer utredningen publiceras (på Internet). Någon gång under dagen kommer också en sammanfattande videopresentation presenteras av haverikommissionen. Publicering ska ske på engelska och holländska.

Klockan 16:00 kommer rapporten att diskuteras närmare under ett stängt möte i det nederländska parlamentet i Haag.

Eftersom man inte kommer peka ut vem som ligger bakom, kommer rysk propagandamedia och ryska troll, psyops och nyttiga idioter att under dagen maximera alternativa fantasier under dagen i syfte att förvirra maximalt. Faktum är att de Kremlstyrda propagandakanalerna Sputnik och Russia Today redan börjat spotta ur sig olika konspirationsteorier som sedan Internettrollen är tänkta att hänga på.

Hela Hälsinglands ledare Ett hav av ryska lögner från publiceringen av den preliminära rapporten kan rekommenderas som läsning så länge.
Ukrainas flagga.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

66 kommentarer:

 1. Återigen gör du ett strålande jobb, Cornu.

  SvaraRadera
 2. Nu väntar jag på att "Kapitalist" i sedvanlig ordning kommer med ett expertutlåtande om "Ukraijna".

  SvaraRadera
 3. Hörde på omvägar att flygledaren Carlos fått nytt jobb som bombningskoordinator i Syrien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att det är sjukt, men kommer att tänka på det våras för rymden: https://www.youtube.com/watch?v=sen8Tn8CBA4

   Radera
 4. Bah, det var en Messerschmitt BF 109 från Nazityskland som genom en tidstunnel skapad av Carl Bildt kunde skjuta ner flygplanet. Det är sanning.. i alla fall tills jag kommer på nåt som låter ännu bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ger dig fyra av fem. Rätt inställning men för att få en femma skulle du ha gjort en referens till zionister, neocons och något USA gjort

   Radera
  2. Carl Bildt är neocon, sionist och tillverkad av USA.

   Radera
  3. Precis, trodde alla kände till det vid det här laget. Samt att han bor på månen (som egentligen är ett rymdskepp) tillsammans med ödlemänniskorna (Reinfeldt och Borg var ödlemänniskor med förklädnad).
   Rykten säger att det var Hitler själv som flög flygplanet, men jag tror dock att han fortfarande ligger nedfryst på den hemliga nazibasen på Antarktis.

   Radera
 5. "Rapporten ska inte peka ut vem som sköt ner flygplanet" och "... slutrapporten kring den ryska nedskjutningen av passagerarplanet MH17".

  Det är väl onödigt och slösaktigt att göra en separat brottsutredning med tanke på att det finns en bloggare här i norr som redan vet vem om gjorde det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla vet redan vem som gjorde det. Vissa försöker bara dölja det uppenbara och ljuga om det.

   Radera
  2. Nej du tillhör bara lynchmobben. Vi normalt funtade väntar på utredningen.

   Radera
  3. Är det verkligen klarlagt "vem som gjorde det"?

   Den allmänna uppfattningen är väl något i stil med:

   MH17 sköts ner med en Buk luftvärnsrobot från rebell-kontrollerat område av rebeller. Buk-systemet har getts till rebellerna av Ryssland på något sätt.

   Sen finns det massa spekulationer om hur mycket eller lite Ryssland är inblandade vilket går från "Ryssland är inte alls inblandat. Buk-systemet hittades av rebellerna" till "Ryssland levererade OCH ryska soldater skötte systemet".

   Jag tror hela den seriösa och betydelsefulla diskussionen kommer handla om hur mycket Ryssland var inblandat i händelsen.

   Att avancerat luftvärn i krigszoner kan vara farliga för civil luftfart har historien visat oss.

   https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_airliner_shootdown_incidents

   Radera
  4. Jag bli orolig om kreti och pleti kan "komma över" ett militärt vapen och på detta faktiskt lyckas skjuta med det.

   Eller orolig, mer imponerad.

   Radera
  5. MIN gissning är följande:

   MH17 sköts ner av rebeller med en Buk-robot. Buk-systemet levererades till rebellerna av Ryssland för att kunna skjuta ner Ukrainska trupptransporter och för att förhindra Ukrainska stridsflygplan att operera i östra Ukraina.

   Det var inte rebellernas avsikt att skjuta ner MH17 och Ryssland hade inga andra dolda motiv med vapenleveransen än de som nämnts ovan.

   När det väl klarlagts att MH17 skjutits ner får rebellerna och Ryssland stora skälvan och Ryssland försöker på alla vis frånsäga sitt ansvar genom matt neka och sprida lögner.

   Radera
  6. Fullt rimligt, Wofser.

   Dessutom, hade man inte haft något ansvar att dölja hade man förstås bara beklagat det tragiska och "inväntat Nederländernas utredning" istället för att sprida den ena lögnen löjligare än den andra.

   Radera
  7. Om man hemlighåller vem som sköt ner planet är det väl inte troligt att det var Ryssland

   Radera
  8. Varför ska de hemlighetshålla det? Rapporten som kommer nu ska endast lyfta HUR det blev nerskjutet, inte av vem.

   Radera
  9. Det hemlighålls inte, det ingår bara inte i utredningens uppdrag att utreda det.

   Ska man spekulera och tolka så har följande gjorts ganska troligt:
   -Pjäsen hör hemma på en (namngiven) rysk reguljär enhet.
   -Pjäsen transporterades till och från Ryssland in i Ukraina i ganska när anslutning till händelsen
   -Pjäsen är tekniskt komplicerad och den "Nya" versionen används väl inte i Ukraina.

   Rent logiskt är det så att man inte hann träna upp några rebeller på den där, utan personalen följde troligtvis med från Ryssland.

   Är det sant så sköts MH17 ner med ett ryskt vapen av ryska soldater från ett område som kontrollerades av ryskstödda rebeller. Mycket Ryssland i den meningen, deras skuld är i så fall ganska stor.

   Radera
  10. Troligt är ju att de som sköt ner MH17 var utbildade på systemet. Detta kan antingen vara ukrainska soldater som defekterat, eller ryss-utbildade rebeller.
   Bra att man iallafall kan dementera ryska uttalanden om "ukrainska jaktrobotar"

   Radera
  11. "ukrainska soldater som defekterat, eller ryss-utbildade rebeller"

   Du glömde det överlägset mest troliga alternativet, rysk personal som skickats till Ukraina på "semester".

   Radera
  12. Deserterat. Defekterat är väl svängelska?

   Radera
  13. Det ter sig inte så troligt att man som soldat gärna vill ta över en komplex apparat full med sprängmedel av nån annan i typ 24 timmar och använda den i skarpt läge även om man utbildades på den i lumpen. Det var väl bara en massa traktorfabrikarbetare som reste sig mot nazistjuntan i Kiev, va?

   Går man in i en skarp kontlikt vill man gärna ha sina egna grejer som man känner till och har använt tidigare. Man måste liksom kunna lita på grejerna.

   Radera
  14. Ben Dover - när du skriver "ryska" - menar du etniska ryssar eller soldater i den ryska armen?

   Jag tror inte ryssland "skickade med" personal som under tiden var anställda i den ryska armen.

   Vad jag förstår så finns det gott om Buk-system i både den ryska och ukrainska armen så sannolikheten att en rebeller (fd Ryska eller Ukrainska armen) har erfarenhet av systemet är ganska stor. Och även om det skulle röra sig om ett nyare system så tar det nog inte så lång tid att utbilda några personer med tidigare erfarenhet av liknande system.

   Även om det är avancerade system så är de ju designade för att opereras av soldater i krig.

   Hur lång tid skulle det ta att utbilda ett gäng soldater utan tidigare erfarenhet att operera systemet tillfälligt bra för att kunna skjuta ner ett ganska ensamt flygplan med ett sådant system? Hur mycket "manuellt" arbete är det? Är de så pass enkla att använda att det i princip börjar lysa en lampa när den hittar ett mål och så trycker man på en knapp så bekämpas målet? (Förenklat)

   Nu pratar jag inte om hur man använder ett sådant luftvärn strategiskt i ett krig (det kräver säkert längre utbildning) utan bara hur svårt det är att koppla upp systemet och bekämpa ett mål på en ganska tom himmel.

   Radera
  15. Det kan man diskutera och det finns inga tydliga bevis.

   Men vill man ha en effektiv luftsköld (vilket var syftet) är det klart att man sätter vapnet i händerna på nån som kan hantera det och inte en apa man lärt trycka på en knapp.

   Radera
  16. Det som talar emot att personal ur den ryska armén skulle ha betjänat systemet är just att MH17 nedkämpades vilket tyder på massiv inkompetens. Samtliga robotar som används av BUK-systemet har semi-aktiva målsökare vilket betyder att det aktuella målet måste belysas av belysningsradar intill träff/zonrörsaktivering ca 10-20 meter från målet. Man måste således ha viss kompetens för att kunna träffa något öht. Att ryska radaroperatörer däremot skulle ha fångat in ett mål på 10-12000m höjd i rakbana i en civil flygkorridor, därefter visat in belysningsradar (vilken i BUK-fallet även har en optisk kanal men glömt att titta i denna) och slutligen påbörjat bekämpning verkar helt osannolikt dåligt. Alternativet är att rysk personal nedkämpade MH17 avsiktligen av någon anledning.

   Jag tror personligen mer på några muntra rebeller som efter repetitionsutbildning hört om ukrainska flygrörelser på radio, telefon, motsvarande och därefter skjutit på första bästa mål på himlen.

   Radera
 6. https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/08/07/mh17-conspiracies/

  Ingen får missa det här. Jag föreslår att Cornu håller en omröstning om festligaste konspirationsteori.

  SvaraRadera
 7. En sak som slår mig i dessa trolltider. Varför i hela tiden gör ryska trollfabriken allt så förbannat dåligt? Varför göra saker man enkelt kan genomskåda genom att googla två minuter?
  ex. http://se.sputniknews.com/asikt/20151012/724001/mh17-krasch-utredning.html hänvisar och hävdar att malaysiska New straits times säger en sak när de i verkligheten rapporterar om rysk rappakalja http://www.nst.com.my/news/2015/10/russians-angered-dutch-probe

  SvaraRadera
 8. Det viktiga är väl att förvilla, inte att sprida trovärdiga lögner. Lögnerna runtomkring kommer få enorma konsekvenser för foliehattarna runtom i världen. Det kommer skrivas foliehattsböcker om detta och annat i årtionden framåt. Mer eller mindre trovärdiga. Föreslår som andra att Cornu har omröstning om vilken foliehattslösning som är värst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det osm är slående hur det alltid är gårdagens rester som serveras av foliehattar. Det är alltid nån variant på USA/Bilderberg/zionazis som ligger bakom.

   Radera
  2. Ryssland och Almaz-Antey försöker tydligen stjäla showen genom att hålla en egen, parallell, presskonferens. Vilket är passande eftersom den också presenterar en ytterst egen och ytterst parallell verklighet.

   Radera
 9. Enligt en skylt längs vägen var det chemtrails som fick planet att explodera. Framgick inte om det var planet som flög in i en chemtrail, eller om planet själv spred chemtrail.
  Har även hört att planet inte alls exploderade, eftersom det aldrig har funnits.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa konspirationsteorin var att det egentligen var det andra (försvunna) MH-planet man sköt ner, efter att alla passagerare på det planet mördats och sedan frusits ner och hela planet flugits in över Ukraina och sprängts för att sätta dit Ryssland. Eventuellt kan det varit aliens som snappade det andra planet och teleporterade det genom rumtiden till Ukraina.

   På grund av anledningar (because reasons)...

   Man ska aldrig underskatta foliehattarnas fantasi - ju orimligare desto sannolikare enligt dem.

   Radera
  2. Låter lite som inledningen till 1632 av Eric Flint.

   http://orion.crucis.net/Eric-Flint/1632/1632.htm

   Ja, hela boken ligger ute på nätet. Ja, författaren har själv lagt upp den, eftersom det suger in läsare till hans andra 15 böcker i serien.

   Radera
 10. Just nu smattrar det fram olika teorier - väst propaganda (AFP) säger att det är bevisat att det är Ryssland (före rapporten är släppt) och Rysk propaganda säger en massa andra saker, en av de bättre är en "simulering" från vapentillverkaren som visar på oskuld. I simuleringarnas värld är allt möjligt - till och med att Putin leviterar till månen och tillbaks.

  SvaraRadera
 11. Måste bara dela med denna som jag hittade när jag googlade. Ukrainsk rekryteringsfilm till armen ca 10 år gammal.

  https://www.youtube.com/watch?v=cH_E6YSQqTo&ab_channel=kgh01

  SvaraRadera
 12. Lars, det är inte så att jag ifrågasätter denna nedskjutning, jag har inte orkat läsa detaljerna. Men jag vill gärna höra en ärlig åsikt från dig rent generellt angående Krim.
  I min verklighet, med en hel del ryska känningar, dvs min släkts bekanta och annan släkt, samt kompisars släkt borta i Ryssland, så är i princip alla för Putin.
  Och utan att försöka driva med dig, tror du att de blivit "hjärntvättade" av rysk propaganda?
  Jag har seriöst aldrig hört någon ryss i min omgivning säga något illa om dagens ledarskap i Ryssland.
  Dom har flera gånger bevisat för mig hur ofta vår media har förvanskat informationen, vilket i slutändan har erkänts av vår media. Några dagar sedan var en (svensk) kompis på Krim och han kände inte alls igen din bild av vad folk verkligen tycker där, och dina påståenden om att de blivit hotade att "rösta rätt". Deras åsikt om den staden som blivit jämnad med marken är att det är Ukraina som gjort det, har dom blivit "blåsta" där också?
  Seriöst, vad tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. I min verklighet, med en hel del nordkoreanska känningar, dvs min släkts bekanta och annan släkt, samt kompisars släkt borta i Nordkorea, så är i princip alla för Kim Jong-Un.
   Och utan att försöka driva med dig, tror du att de blivit "hjärntvättade" av nordkoreansk propaganda?
   Jag har seriöst aldrig hört någon nordkorean i min omgivning säga något illa om dagens ledarskap i Nordkorea.

   Radera
  2. Varför är Ryssarna så vänligt inställda till Putin i Ryssland? (Krim får någon anna ta upp)

   Jag har en mycket god vän till familjen sedan 40 år tillbaka. Han jobbar på Tetra Pak och åker jorden runt i företagets namn. Senaste gången han var i Ryssland fick han bo hos en familj istället för hotell, något som den lokale ryske chefen hade insisterat på.

   Familjen var som vilken normal familj som helst. MEN. Dottern var med i Putins ungdomsorganisation. Hon spenderade 100% av sin tid med att fråga min bekant "Är inte Putin fantastisk? Vad gillar du mest om Putin? Putin är världsbäst på allting!". Min bekant kommer ifrån Ungern och flydde med sina föräldrar 56. Han är väl medveten om hur Kommunismen hjärntvättade både unga och gamla. Han beskrev, väl hemma i sverige igen, den organistation som den ryska dottern är med i som "Putin-jugend".

   Där har du kanske ett litet svar på varför Putin är så populär.

   Radera
  3. Dom som jag har jagat med från Ryssland och i Ryssland är inte direkt bryr sig om Putin då han är för långt ifrån dem. Deras samhällen är, typ, som små klaner där man sköter sitt och inte bryr sig om resten då det inte gör någon skillnad. Åsikterna hänger är nog kopplade till om man hänger med övre, medel eller arbetarklassen i Ryssland.

   Radera
  4. Hej Alex (Alexej?)!

   Om man ska ha lite off topic-diskussion om Krim, så bör man nog fokusera på hur en process ska se ut där en region byter land. Det som utfördes på Krim har inte en bokstav rätt i min bok. Königsberg nästa, kanske?

   Radera
  5. Håller med sälen. Omröstningen saknade dessutom trovärdiga internationella observatörer, då drar åtminstone jag öronen åt mig. Det är dessutom EXTREMT osannolikt att 95,5% skulle röstat ja, sånt stöd har ingen någonsin om allt går rätt till...

   Radera
  6. Mattias, sen om 125% av invånarna i en stad röstar, dåååååå bör man undra på hur legitimt valet är.

   Radera
  7. Då är det ju extra legitimt, 125% är en jättehög siffra.

   Radera
  8. Alex, prova gärna Diktaturtestet(tm), dvs byt ut Ryssland mot andra länder:

   ".. samt kompisars släkt borta i Sverige så är i princip alla för Löven. Och utan att försöka driva med dig, tror du att de blivit "hjärntvättade" av svensk propaganda? Jag har seriöst aldrig hört någon svensk i min omgivning säga något illa om dagens ledarskap i Sverige".

   ".. samt kompisars släkt borta i USA så är i princip alla för Obama. Och utan att försöka driva med dig, tror du att de blivit "hjärntvättade" av amerikansk propaganda? Jag har seriöst aldrig hört någon amerikan i min omgivning säga något illa om dagens ledarskap i USA".

   Fortsätt med valfri demokrati och jämför sedan med:

   ".. samt kompisars släkt borta i Nordkorea så är i princip alla för Kim Jong-un. Och utan att försöka driva med dig, tror du att de blivit "hjärntvättade" av nordkoreansk propaganda? Jag har seriöst aldrig hört någon nordkorean i min omgivning säga något illa om dagens ledarskap i Nordkorea".

   Radera
  9. Försvarar inte annekteringen av Krim.
   Men man måste bli imponerad av hur väl Putin isf lyckas med sin propaganda. Läste några dar sen att Rysslands propagandamaskin låg 10 år före oss i väst, ligger isf något i det.

   Radera
  10. Nä, det gör det inte.

   Radera
  11. Alex,
   Vad tycker du själv om regimerna i Iran, Syrien, Vitryssland och för den delen även Nordkorea och Kina?
   Brukar inte dessa ofta ha samma ståndpunkt i olika frågor som Ryssland?
   För mig är alla dessa länder diktaturer.
   Vad tycker du själv generellt om tanken på en regim som undanröjer all opposition,
   eller åtminstone ser till att vingklippa den med ojusta metoder tills den inte längre utgör något hot?

   Radera
 13. Självklart kommer en utredning av NATO länder att skylla på Ryssland och rebellerna i östra Ukraina. Bara att det tagit över ett år att producera utredningen säger det mesta. Foliehattarna begär att värden skall lita på USA och NATO.

  Ryssland hade inget att vinna på att skjuta ner planet. Den som tjänat på nedskjutningen av planet är USA. Efter att ha skyllt hela tragedin på Ryssland så motiverade man fortsatta sanktioner och vidgade sprickan mellan Ryssland och Tyskland/EU som är allmänt känt ligger i USA geopolitiska intresse.

  USA lyckades splittra Europa med en enkel statskupp och ett nedskjutet passagerarplan räckte för att införa sanktioner mellan EU och Ryssland plus ökad vapenförsäljning till NATO och förhoppningsvis anslutning av Sverige och Finland. Snyggt jobbat av CIA måste man säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem som de facto sköt ner planet har inget att göra med vem som tjänade på det. Det är ett helt bakvänt argument.

   Ett år är lång tid men knappast orimligt i det här fallet. Ett exempel ur högen är Air Asia 851, en mer "vanlig" flygolycka och det tog ett halvår att utreda. Lägg till de speciella omständigheterna i det här fallet så är ett år knappast konstigt.

   Europa är väl knappast splittrat utan snarare enat. De 28 länderna i EU bojkottar Ryssland på grund av deras kriminella beteende.

   Radera
  2. Frågan kanske är bakvänd för dig men helt central när det gäller att förstå vem som sannolikt gjorde vad.
   Vi vet av avlyssnade telefonsamtal med Victoria Nudland att USA planerade, finansierade och genomförde den blodiga och olagliga statskuppen. En av många lyckade statskupper och regimechanges av USA, men kanske den första som avlyssnats och avslöjats så tydligt. Det var inget som stoppade NATO vasallerna och västmedia att skylla alla politiska oroligheter och våldsamheter på Ryssland, helt otroligt att det finns folk som köper västmedias propaganda när bevisen är så solklara, på DI.SE är det ungefär 50/50. Propaganda fungerar det är helt klart, sanningen drunknar i en tsunami av lögner. NATO länderna är enade i att skuldbelägga Ryssland för USAs kriminella agerande, det är sant.

   Snyggt jobb av CIA. Misstag av Victoria Nudelman att bli avlyssnad, men inget som massiv propaganda inte kunde fixa, hon såg också väldigt nöjd ut i flera dagar till hon i utskottsförhör beskrev Maidan som en folklig demonstration där mammor och barn med blommor uttryckte sin längtan efter frihet. Helt underbart.

   Som sagt det är bara att gratulera CIA till statskuppen i Ukraina i Syrien går det trögare trots alla vapenleveranser, träning, pengar och Toyota pickuper till al queda terroristerna. Well, man kan ju inte vinna alla slag samtidigt.

   Flygolyckan i Alperna tog väl bara någon vecka innan svarta lådans resultar rapporterades, men det var väl inte lika politiskt känsligt. Fortsätt du att vara lydig och underdånig vasall till USA imperiet det belönas fortfarande i Sverige.

   Radera
  3. Nej, man kan inte "förstå" världen genom att fråga sig vem som tjänar på det. Det är helt fel. T ex skulle man kanske då komma till slutsatsen att ett försäkringsbolag placerade ut isberg framför Titanic och liknande idiotiska saker. Det blir helt meningslöst att diskutera bevis med nån som inte begriper sig på vad ett "bevis" egentligen är.

   Radera
  4. Om vi ska fråga oss vem som tjänar på saker och ting så torde ju Ryssland ligga bakom alla konflikter i Mellanöstern. De är ju extremt beroende av oljepriset, så fort det blir konflikt i Mellanöstern går oljepriset upp och det tjänar Ryssland på.

   Ryssland ligger alltså bakom Al-Qaida, IS, Hezbollah, etc osv.

   Radera
  5. USA däremot är ju däremot en nettoimportör av olja, de tjänar på lågt oljepris och fred i mellanöstern, allt bra som händer i mellanöstern är därför till USA:s cred.

   Håller du med, eller har du en tafflig bortförklaring?

   Radera
  6. whfowgpwJNM:

   "Bara att det tagit över ett år att producera utredningen säger det mesta."
   "Flygolyckan i Alperna tog väl bara någon vecka innan svarta lådans resultar rapporterades, men det var väl inte lika politiskt känsligt."

   TransAsia Airways 222 kraschade i Taiwan i 23 juli 2014. Utredningen ska bli klar nu i oktober.
   Asiana Airlines 214 kraschade i San Francisco 6 juli 2013. Utredningen blev klar 24 juni 2014.

   Det tog ungefär 2 minuter att hitta detta. Har du några teorier om vad som är politiskt känsligt med dessa olyckor?

   Man börjar ju undra hur väl underbyggt resten av ditt resonemang är...

   Radera
  7. Sen ska man ju komma ihåg att separatisterna inte direkt förenklade för utredare att ta sig till platsen för kraschen. Svårt att samla bevis när man nekas tillträde där olyckan skett.

   Radera
  8. Tror att det var filmen "JFK" som hårt körde med teorin om att den som har mest att vinna på en viss händelse rätt säkert är den som utförde gärningen. Den tesen har sedan plockats upp av haveristerna som genom att hosta cui bono tror att de bevisar att judar sprängde WTC-tornen.

   Med samma logik är det ju rätt självklart Bert Karlsson som har tömt flyktinglägren ii Jordanien och Syrien eftersom han kanske är den person i universum som har tjänat mest på flyktingvågen till Europa. Eller så ligger han bakom IS?

   Radera
 14. Pjäsen som sköt ner planet var Rysk eller Sovjetisk som SR säger.
  Ukraina var väl med i Sovjet.
  Så roboten kan varit Ukrainsk!

  SvaraRadera
 15. Cornu, du är fantastisk när det gäller logiska resonemang och statists, det är därför jag läser denna blogg. Men när det gäller US vs Russia börjar det likna walt Disney medvetenhet. Tron på att allt "den goda" säger är sant och att den andra är ond och alltid ljuger:-)
  Denna nivå på medvetenhet var grunden för det kall kriget där man använda denna typ av retorik för att samla sin egen befolkning genom att utmåla en gemensam fiende. Den nya värld vi är på väg in i kräver , om vi vill förstå och navigera i den, att vi går bortom dessa enkla polariteter. Även höger-vänsterskalan i politiken.

  Gissar att du sett igenom den gamla tidens retorik från organiserad religion som just manipulation, så nu vill jag bjuda in dig att lyfta blicken och se att vi genom media är totalt hjärntvättade när vii tror på denna retorik.
  Detta har alltså inte med IQ att göra utan med medvetenhet och konsten att förstå komplexa sammanhang i vilka situationer som krig och annat "råkar hända", om och om igen.
  Detta är absolut allvar - dina fakta är så färgade av vad media har tvättat åt dig så redovisa åtminstone bägge sidor om du nu inte har förmåga att lyfta blicken.
  Hejar på dig i alla fall!! En ny vakenhet behövs i Sverige och i världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hejar på dig i alla fall!! En ny vakenhet behövs i Sverige och i världen."

   Stämmer! Fram med all fakta på bordet så att vi kan gå med i Nato omedelbart.

   Radera
  2. Förresten, Google translate verkar inte ha fungerat så bra idag. Har Ni ingen som korrekturläser det Ni skriver där borta?

   Radera
  3. Haha!! Är tillräckligt bra på att skriva så jag kan publicera bästsäljande böcker i alla fall:-) Googla på kognitiv dissonans så ser du ditt mönster att avfärda mig som person utan att beröra det jag säger och pekar på. Det faller tyvärr tillbaka på dig själv.

   Radera
  4. Om du har en spökskrivare så kanske du kan få fram bästsäljande böcker för det verkar inte vara några problem med din fantasi.

   Ordet Ni letar efter är troligen mer kognitiv bias än dissonans.

   Radera