Cornucopia?

2015-10-11 21:01

Stark återhämtning i OMXS30 under veckan

Det var inte bara oljepriset som steg kraftigt under veckan, utan även Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 återhämtade sig rejält.

Börsindex är nu nästan tillbaka på de nivåer där dödskorset utlöstes, men en sådan här rekyl är på inget sätt ovanligt vid ett dödskors. Det måste samtidigt till betydligt långvarigare uppgång i tiden för att vi ska få ett himmelskors.
Dagschart OMXS30. Säljsignalen avser dödskorset.
Tydligen pågår det just nu någon form av partiledardebatt i TV. Frågan är om någon tar upp att Sverige nu kommer göra massiva underskott och dra över budgeten rejält, både i år, och framför allt nästa år, då den av (s)va(mp)-regeringen lagda budgeten med kraft körts om av verkligheten.

Förr eller senare går det upp även för marknaden att svenska statsfinanser inte längre visar hyfsad balans och då kommer marknaden kräva högre räntor. Vilket kommer sänka statsbudgeten ännu mer och även spilla över på bolånemarknaden, som mestadels får sin upplåning från utlandet.

Kan bli intressant. Det är nog även många andra länder som kommer vara rejält skadeglada när Pippi Långstrumpekonomin blir Rasmus på luffen-ekonomin, så det lär uppmärksammas i utländsk press. Rejält. Och det är den som kommer påverka räntorna.

I morgon återstår att se om man kan läsa in några ränte- eller valutaeffekter av att DÖ dog. Antagligen inte.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Marknaden har än så länge frånkopplats sig från svensk inrikespolitik. Sista åren har det varit QE från FED och ECB som satt agendan.

  SvaraRadera
 2. nice MACD-divergence, could go on...but 1.276?

  SvaraRadera
 3. Har Bloggaren uppmärksammat kontraindikatorn Malmqvists debattinlägg?

  http://www.dn.se/debatt/repliker/for-sent-att-stoppa-bostadsras/

  SvaraRadera
 4. SVD toppar idag med många mäklar-råd för att klara sig så bra som möjligt vid en krasch.
  Köp för att bo kvar länge!

  SvaraRadera