Cornucopia?

2015-10-03 10:00

Ryssland betalar JKL för att hylla Putin?

Ryska intressen har sannolikt betalat PR-byrån JKL för att deras konsult G Persson1. ska hylla Ryssland och Putinregimens agerande. PR-konsulten föreslår rent av att USA och EU ska stödja och hjälpa Ryssland.

Den fd statsministern Persson är en PR-konsult åt JKL, och som sådan uttalar vederbörande sig inte i några som helst frågor utan att JKL får betalt, annat än t ex åt Sveaskog eller Scandinavian Biogas där vederbörande sitter som styrelseordförande och får betalt för att uttala sig.

Signifikant är att JKL-konsulten G Persson (aka HSB - hen som bestämmer) aldrig uttalar sig i utrikes- eller säkerhetspolitiska frågor. Men helt plötsligt nu gör detta, vilket tydligt visar att JKL sannolikt fått betalt för detta tilltag. Vederbörande säger:
"Rysslands engagemang är fullständigt naturligt. Det vore kanske rimligt att Ryssland, USA och Europa gjorde gemensam sak i Syrien. Jag kan nästan när jag lyssnar ordentligt spåra en sådan utveckling."
Först ett konstaterande om "fullständigt naturligt" för att etablera uppdragets verklighetsbild. Sedan en riktning på vad PR-uppdraget syftar till att åstakomma. Här ser man med orden "kanske rimligt" och "nästan när jag lyssnar" se vad uppdraget är, dvs sälja in en opinionsbildning för att västvärldens demokratier ska stödja diktaturen Ryssland.

Den aktuella nyheter är alltså att JKL sannolikt får betalt av ryska intressen för att stöda rysk linje med lögner om att Ryssland agerar mot IS och driva opinion för att västvärldens demokratier ska stödja den ryska diktaturens bombande av civila i bland annat Homs. I verkligheten bombar Ryssland nästan uteslutande icke-IS och att man angriper IS är tom retorik för att lura folk i väst.

Av ca 32 ryska bombanfall har endast tre skett mot IS rapporterar ansedda New York Times i sin löpande kartläggning av bombningarna. 91% av bombningarna är alltså mot annat än det IS som G Persson uttalar sig om.

Relaterat har inte flyktingströmmarna från Syrien ökat markant, det handlar om en ökning på 13%. Däremot har de ökat från Afghanistan, med otroliga 359%. Detta har naturligtvis med ISAF:s och ett antal NATO-länders utdragande ur landet att göra, då den relativa tryggheten för befolkningen i landet nu krossats på kort tid. Den senaste veckan har rent av asylsökande från Syrien minskat, medan de från Afghanistan fortsatt öka kraftigt.
NATO:s flagga.

Mediebilden om Syrien är någon form av plantering eller PR-kampanj och grovt missvisande. Visserligen är syrier den största gruppen, men den har inte ökat speciellt mycket. Innan Ryssland började bomba civila bostadsområden, förstås. Föga överraskande är det inte heller syrier som flyr med båt från Nordafrika i den sk Medelhavskatastrofen.

Nu väntar vi bara på att JKL-konsulten Persson börjar försvara Rysslands invasion av Ukraina.

Ryssland bygger nu upp två hela armékårer i sydöstra Ukraina, komplett med logistikkedjor tillbaka till Ryssland. Det handlar om totalt fjorton brigader eller fristående regementen fördelat på två armékårer.
Frågan för dagen är när media ska sluta kalla G Persson för fd statsminister och börja kalla honom för det han verkligen är, dvs "PR-konsulten G Persson från PR-byrån JKL"? Antagligen aldrig, då många journalister ser möjligheten att få anställning i PR-sfären när mediakrisen gör att de får sparken.

Journalisten och författaren Johanne Hildebrandt skriver välforumlerat och insiktsfullt om det vikande svenska NATO-motståndet, som handlar om att upprätthålla illusoriska självbilder, som inte längre gäller.
"Med andra ord handlar motviljan till Nato egentligen inte om säkerhetspolitik utan om behovet av att inte utmana en självbild byggd på illusioner hos en [socialdemokratisk väljargrupp]."
Det handlar om en väljargrupp som i princip aldrig varit mindre än idag.

1. För att inte automatiserade sk "rättviseräknare" ska gå i taket nämns förstås inga manliga förnamn här.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

71 kommentarer:

 1. Vad har utgjort största hotet mot medborgare i väst de senaste decennierna; Assad eller islamister? Vilken strategi är mest begriplig om man vill bekämpa islamism; att som USA/NATO/EU stödja vissa islamister och motarbeta andra, eller att som Ryssland bomba alla islamister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att typ ryska maffians heroinexport eller Volvobilar dödat fler svenskar än vad islamisterna gjort?

   Radera
  2. @Ben Dover Du förminskar världens enda krigsdrabbade och tyranniska världsdel, Mellanöstern, extremt, när du påstår att volvobilar är det värsta problemet de har där, och har haft sedan över tusen år. Beduinerna levde med tyranni och krig på 600:talet, och det är islams ideologi att permanenta det tillståndet. Det är det som är problemet, inte volvobilar som du patetiskt ljuger om här.

   Radera
  3. Hur ljuger jag? Frågan handlade inte om mellanöstern. Byfåne.

   Radera
  4. Så före 600:talet var det frid och fröjd i mellanöstern?

   Radera
  5. @Anonym Ja. Då fanns där högkulturer som stod mycket högt över de Mellanösternkultur som regerat där de senaste tusen åren och även idag. Högkulturer som Grekland, Persien, Syrien, Egypten, Bysans. Sedan araberna kom dit så har de alla reducerats till beduinernas stenålderskultur. Det blir nu även Saudinavien. Även ifall fredagsmysare ännu låtsas som ingenting och ljuger för sig själva.

   Radera
  6. Vill tillägga att även Jemen var en högkultur innan det blev islamiserat.

   Radera
 2. Nja, det du säger är ju faktiskt inte sant

  Jag litar mer på den här beskrivningen av Jesper Söder

  Okej här ska ni få en helhetsbild på situationen här nere! Ni läser media som gör att ni blir förvirrade och jag ser för många inlägg och får för många frågor vad som händer så nu får ni läsa FAKTAN i korthet. Tar för lång tid att förklara ALLT!

  Striderna började 2011 med uppror mot Syriska Regimen med Assad som Ledare. Hans terror mot civila och användning av kemiska vapen var droppen!

  Amnesty och Human Rights Watch
  http://www.telegraph.co.uk/…/Syria-chemical-weapons-the-pro…

  https://www.hrw.org/…/analysis-alleged-use-chemical-weapons…

  http://www.amnestyusa.org/…/syria-evidence-of-a-fresh-war-c…

  FSA (Fria syriska Armen) tar upp kampen mot Assad Regimen för att få bort Assad och befria syrien från hans styre.

  Samtidigt så är Assad väldigt älskad av stora delar av folket, och det finns teorier och bevis för att han inte låg bakom användandet av kemiska vapen, utan att det var FSA. USA vill ha bort Assad som president, men utan Assad så kommer Syrien att ledas in i större kaos och fler människor kommer att tvingas fly än vad som sker i dagsläget, utan Assad så kommer landet snart att falla i betydligt större kaos.

  USA beväpnade och gav FSA medel att bekämpa Syriska Regimen.
  I all denna kaos kom Al Nusra (Al Quidas väpnade gren i Syrien) med ett 100 tals och spred budskap om en Islamisk stat, en dröm. Och befriade några städer som var försvarslösa från Regimen, Isis kallade denna gruppen sig efter ett tag.
  FSA trogna medlemmar bytte då flag till ISIS (ca 50%), medlemmar som USA hade precis gett vapen och medel att bekämpa Assad Regimen med.
  DETTA gjorde att ISIS snabbt kunde etablera sig i större områden och kunna ta över stora land områden, där de började begå fruktansvärda brott mot människor!
  Detta händer på syriska sidan, på irakiska sidan så såg man vad som hände, gamla trogna tjänare till den fallna diktatorn Saddam Hussein hade fått en öppning att komma tillbaka och få makt, de bytte flag till Isis, tog över stora städer och landområden i Irak, gjorde fruktansvärda brott liknande som deras allierade i Syrien.

  Konflikten eskalerade, och striderna blev mer våldsamma. På irakiska sidan slogs nu Isis mot Irakiska armen, i Syrien slogs syriska regimen och FSA samt isis mot varandra! I denna kamp vaknade kurderna och bildade YPG - Folkets försvars enheter (männens arme) för att ta upp kampen mot Isis. 2012 bildades YPJ - Folkets försvars enheter (kvinnornas arme). Dessa två organisationer tillhör PYD, som är en systerorganisation till PKK. Men har inget större samhörighet. Dem började strida för frihet och demokrati, samt för jämställdhet mellan män och kvinnor. En revolution som man kallar det!

  Deras stora publicitet var i kampen om Kobane, där USA ledda koalitionen började stötta och alliera sig med YPG/YPJ. Tillsammans försvarade dem Kobane och drev tillbaka isis.
  Samtidigt utropade isis att dem nu mera hade ett kaliftat, Islamiska Staten (IS).

  Att USA blev allierad med kurderna var inte det Turkiet hade hoppats på. Turkiet som varit en av de större medhjälparna till att isis blivit så stora snabbt, dem släppte över jihadkrigare och vapen över gränserna utan större bekymmer. Hjälpen som skulle över till Kurderna stoppades.

  NATO och ett flertal europeiska länder anklagar Turkiet för att hjälpa Islamiska Staten och kampen mot terrorism.

  Ryssland ser allt som pågår här nere, och anklagar Nato för att inte göra tillräckligt för att stoppa Islamiska Staten, samtidigt som dem pekar ut Turkiets (AKP med dess ledare Ergodan) för att vara facister..

  Turkiet hotar med att gå in i Syrien med marktrupper, Ryssland besvarar med att säga till Turkiet följande: "If Turkey goes in to Syria i will turn Syria to a new Stalingrad - Putin"

  Turkiet kallar till krismöte med Nato, där man säger att man fruktar sitt lands säkerhet, USA stöttar Turkiet och dem får landa sina flygplan i Turkiet. NU förklarar Turkiet krig mot PKK och Islamiska Staten,

  SvaraRadera
 3. En liten fråga till Cornu. Vet du var, när och hur G Persson fick sitt smeknamn "HSB"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. När han hade se med en hingst? HSB står väl för hästsexbögen va?

   Radera
  2. Kommer själv från Katrineholm, där GP fick sin politiska grundträning medans jag växte upp.

   Han fick smeknamnet "Han Som Bestämmer" då han tvingade alla grupper som på något sätt hade ett beslut att ta, att ha med honom som en av beslutsfattarna. Han manövererade sedan inom grupperna så att han fick det som han själv ville, med diverse härskartekniker han använde så väl i rikspolitiken senare.

   När han sedan blev kommunstyrelsens ordförande gick han ofta över gränsen mot dikatoriska sätt att se till att bara han och hans vilja gick igenom. Katrineholm är en illröd kommun med totalt S-styre i modern tid, så det var kanske ingen överraskning för någon.

   Radera
 4. Islamiska Staten som turkarna hjälp och använd som marionetter i kriget mot Kurder, FSA och Syriska regimen. Turkiet gillar ingen av dem, samtidigt som Ypg/ypj VUNNIT otroligt stora landområden i Rojava (Syrien, kurdistan), och sammanfört Kurdistans fyra delar för första gången på hundratals år! Detta är en mardröm för Turkiet som nu börjar sina bombningar mot Islamiska Staten (3 st) och mot PKK (300 st) på bara några dagar... PKK som är terrorstämplat, har arbetat samarbetat med USA - ledda koalitionen i kampen mot Islamiska Staten.

  Samtidig hade HDP (kurdernas parti) sedan några veckor tidigare vunnit valet i Turkiet och kommit in i parlamentet med ca 13%. Nu hade inte längre Ergodan och hans AKP majoritet. (Det ska bli omval i november) stora strider sker i Turkiet mellan kurderna och turkarna. Många civila skadas och dödas. Militärer från Turkiet och PKK soldater.

  Nu är Ryssarna här Och dem är assad trogna, alla som strider mot Syriska Regimen kommer ryssarna att anfalla, Islamiska Staten och FSA.

  Det dröjer inte länge innan kinesiska trupper kommer dem med.
  Snart nog kommer USA med sina också. USA och Ryssland som försökt att samarbeta med varandra i kampen mot Islamiska Staten, med USA är FSA vänliga och stöttar dem. Det gör inte ryssarna! (Problem)

  Skulle Turkiet nu välja att gå in i Syrien då har vi snart ett 3:e världskrig officiellt.

  Detta var lite fakta. Skulle kunna prata och skriva i timmar om alla detaljer och vad som kan och kommer att hända.

  Det jag kan säga nu är att Islamiska Statens tid har börjat rinna ut. Men vad är allt detta början på? Det återstår att se!

  Jag tycker denna beskrivning verkar trovärdig. Mycket mer trovärdig än ditt sumariska påstående a la
  "att som USA/NATO/EU stödja vissa islamister och motarbeta andra, eller att som Ryssland bomba alla islamister?"

  SvaraRadera
 5. Snart kommer Ryssland regelbundet att bomba ISIS militära baser i svenska tätorter också, som en utvidgning av deras krig mot terroristerna i Syrien (som väst ignorerar). Hur går det förresten med Saudiarabiens terrorbombningar mot civila i Jemen, har de lyckats döda 3000 civila ännu? Och var Saudiarabiens flygvapenchef den förste i världen i sin ställning att stupa i krig, i ett jemenitiskt scud-anfall? Cornus intresse för krig och civila dödsoffer verkar vara extremt selektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korkat upp lite väl tidigt idag?

   Radera
  2. Ja Ben det har du nog gjort.

   Radera
  3. Du begriper inte svenska?

   Radera
  4. Vad skulle regering och riksdagsmajoritet göra ifall ryska bombplan i natt flög in och bombade en islamistisk no-go-zone i en svensk tätort? Jag tror att både Apan och Wallström (och låtsatsministran) skulle hålla käften och byta underkläder.

   Radera
  5. Vilken no-go zone pratar vi om?

   Radera
 6. Jag ser inget som helst bevis eller källa? Fria fantasier eller?
  Själva premissen är dessutom felaktig "Persson uttalar sig inte om..." Du har definitivt inte följt Persson hör jag. Han uttalar sig ständigt om i stort sett allt. Som igår om flyktingfrågan exempelvis.
  Rysslands inblandning och ståndpunkt är för övrigt helt naturlig, Rysslands världsbild verkar vara den som rådde inom statsvetenskapen under lång tid, frontfigurer så som Kissinger, Reagan mf. En utrikespolitik helt frikopplad från etiska avväganden, världen är en spelplan där den ena måste förlora för att den andra ska vinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så om nånting gällde inom statsvetenskapen under lång tid, så är det relevant idag?

   Radera
  2. Ja, om en del använder samma tankesätt fortfarande.

   Radera
  3. Ehm, så om tillräckligt många köper en felaktig teori så blir den vetenskapligt relevant? Jorden var platt när vi trodde det?

   Radera
 7. Med tanke på den våldsamma händelseutvecklingen i Ukraina, så hade statskuppsmakarna uppenbarligen en dålig dag på jobbet 23 februari 2014 när de beslöt att upphäva 2012 års språklag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare en konstitutionell dag. Vilket i dina ögon är dåligt, så klart.

   Radera
  2. @Hen Dover 12:08
   Hur då?

   Radera
  3. Språklagen från 2012 är oförenlig med konstitutionen.

   Radera
  4. @Hen Dover 15:49
   Varför är den oförenlig?
   Ange källa som stöder hens påstående.

   Radera
  5. Det sa Ukrainska radans egen utredning år 2012 under Janukovitj, t ex.

   Radera
  6. Även europarådet, där Ryssland som bekant är medlem, kritiserade den via sina experter och menade att den var okonstitutionell.

   Radera
  7. Bland annat. Dessutom kritiserades den av det ukrainska finansministeriet år 2012 för att den stred mot regeringen Janukovitjs statsbudget. Mm etc.

   Radera
  8. @Hen Dover
   V.v. ange länkar som stöder att "Språklagen från 2012 är oförenlig med konstitutionen"!

   Radera
  9. Tja, t ex här?   http://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL-AD(2011)047-e

   Det här är alltså Europarådets juridikexperter som skriver detta år 2011.

   Radera
  10. @Hen Dover 19:48
   Detta börjar bli mer och mer skrattretande! Som stöd för något som hände sommaren 2012, hänvisar hen till ett utkast daterat 2011.

   Men okej, ge mig citat från länken, som stöder hens uppfattning:
   "Språklagen från 2012 är oförenlig med konstitutionen"

   Radera
  11. Sannerligen skrattretande att du inte förstår att Ukraina, som andra länder, bereder lagar i flera år och att de kan läsas innan de träder i kraft.

   Radera
  12. Läsa länken får du göra själv förresten. Klarar du inte några sidor engelska eller en sökfunktion så är det nog de berömda legoklossarna som gäller.

   Radera
  13. @Hen Dover 07:10
   Jag har läst dokumentet. Det finns inget i det som stöder hens argument. Hen har än en gång visat att hen svamlar. Men det är ju ingen nyhet. Det vet de flesta här.

   Radera
  14. Beror väl antagligen på att du inte kan läsa.

   It seems questionable to the
   Venice Commission that the parallel use of the State language and regional and minority
   languages, and in practice mostly the Russian language in large spheres of public life and not
   only on a local level, can still be considered to be in compliance with article 10 of the
   Constitution, as clarified by the Constitutional Court.

   Radera
  15. Om man översätter "It seems questionable" till "är oförenlig" ska man nog hålla sig till lego i fortsättningen.

   I "Analyse: Mit der Sprachenfrage auf Stimmenfang. Zur aktuellen Sprachgesetzgebung in der Ukraine", av Dr. Matthias Guttke och Hartmut Rank, 2012-09-14, finns det inget stöd för att språklagen från 2012-08-10 skulle vara oförenlig med Ukrainas konstitution.

   Språklagen är till yttermera visso i överensstämmelse med "Europarådets stadga om landsdels- eller minoritetsspråk".

   "Am 10. August 2012 ist in der Ukraine das Gesetz »Über die Grundlagen der staatlichen Sprachenpolitik« in Kraft getreten. Ukrainisch bleibt nach Art. 10 der ukrainischen Verfassung zwar weiterhin alleinige Staatssprache, einzelne Munizipalitäten sind nun aber berechtigt, Russisch und 17 weitere Minderheitensprachen (Belorussisch, Bulgarisch, Armenisch, Gagausisch, Jiddisch, Krimtatarisch, Moldawisch, Deutsch, Neugriechisch, Polnisch, Roma, Rumänisch, Slowakisch, Ungarisch, Russinisch, Karaimisch, Krimtschakisch) der Ukraine als staatlich anerkannte Regionalsprachen zuzulassen. Das neue Sprachgesetz rekurriert auf die in der Ukraine am 1. Januar 2006 in Kraft getretene Europäische Charta für Regional- und Minderheitensprachen."

   http://www.bpb.de/internationales/europa/ukraine/144396/analyse-mit-der-sprachenfrage-auf-stimmenfang-zur-aktuellen-sprachgesetzgebung-in-der-ukraine?p=all

   (För att få en så rättvisande bild som möjligt av händelseutvecklingen i Ukraina, måste man hålla sig borta från åsiktssondmatningen från svensk och USA-kontrollerad MSM. Därför använder jag företrädesvis tyskspråkiga källor, då dessa med en högre sannolikhet passerar under MSM-radarn.)

   Radera
  16. Aha, så Europarådet är "MSM" och om en politisk artikel som handlar om röstfiske i Ukraina inte nämner att språklagen är icke-konstitutionell, så är den så klart inte det.

   Eller hur? Igår damp det ner ett sånt där reklamblad från ICA. Det stod inget i det om att du inte är herpesblottare och pedofil, så då är du nog det.

   Bra tänkt där, Mehmet.

   Radera
  17. @Hen Dover 06:23

   Hur fan kan hen framhärda i att citatet, som börjar med
   ”It seems questionable…” , ger stöd för hens tidigare påstående ”Språklagen från 2012 är oförenlig med konstitutionen.”? Tips så att hen förstår sitt stora misstag; slå upp, översätt och jämför ”questionable” och ”oförenlig”.

   Sluta upp med att slänga ur sig saker som hen inte kan stå för!

   Jag har aldrig sagt att Europarådet är MSM? Var har hen fått det ifrån?

   Och om den länkade, tyska, grundliga analysen av språkfrågan och språklagen 2012 i Ukraina, som hen benämner ”politisk artikel som handlar om röstfiske”, hade sett att språklagen från 2012 var oförenlig med konstitutionen så hade analysförfattarna påtalat det. Ett sådant remarkabelt faktum kan man inte gå förbi i en analys i denna fråga.

   Fri översättning:

   Den 10 augusti 2012 har lagen ”Om grunderna för den statliga språkpolitiken” trätt i kraft i Ukraina. Ukrainska är enligt art. 10 i den Ukrainska grundlagen visserligen fortfarande det enda statsspråket, men nu är några kommuner berättigade att tillåta ryska och 17 andra minoritetsspråk i Ukraina, som statligt erkända regionalspråk.

   Radera
  18. Så om man vill bevisa att den är okonstitutionell, så måste man länka till en artikel som ordagrant säger det.

   Men om man vill bevisa att den är konstitutionell kan man länka till Björnes Magasin och hävda att "hade det varit så hade det nämnts"?

   Ok. Och i Icas reklamblad stod det ingenting om att du inte är pedofil. Då är du nog det.

   Radera
  19. @Hen Dover 05:26

   När hen börjar infektera sakliga diskussioner i kommentarsfältet med sina kommentarer, så börjar hen i brist på sakargument, som här, ofelbart och omotiverat använda sexuella perversioner i sin argumentation. Med tanke på hur ofta och hur lätt hen ventilerar dessa perversioner, är det mycket sannolikt att hen har gravt otillfredsställda trängande behov å den sexuella perversionens område. Någonstans långt därinne vet hen att hen är sjuk och får skamkänslor. För att maskera sin sjukdom och undertrycka sina skamkänslor, projicerar hen sina sexuella perversioner på andra (kommentatorer).

   För mig är hens drifter avvikande och direkt motbjudande. Men vem är jag att döma i dessa genusvetenskaps- och HBTQ-tidevarv, vilka har avmaskuliniserat Hen Dover, till en som hen själv presenterar sig som - msutsig guksugare.

   Radera
  20. Men att kalla folk "idoit" eller säga att dom ska leka med legotillverkning är en helt OK nivå på argumentationen? Bra där.

   Radera
 8. Tyvärr måste jag säga att detta inlägg inte håller den kvalitet som man kan förvänta sig på denna blogg. Att helt utan belägg anklaga Göran (sorry rättviseräknaren) Persson och JKL för att vara finansierade av Putins Ryssland kan sannolikt vara grovt förtal. Vore jag Cornu skulle jag deleta den här posten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det är en intressant tanke. Mitt intryck av JKL är att de aldrig jobbar gratis. När Persson gör utspel i frågor där ingen har frågat om hans uppfattning, är det logiskt att tänka sig att det är betalda uppdrag.
   När Putin och Ryssland hyllas av nazister, har vi inte heller några direkta bevis för att de har tagt emot pengar av Ryssland. Även om det skulle stämma väl överens med Rysslands strategi att hitta grupperingar i Europa som kan stödja den ryska utrikespolitiken, oavsett ideologi, så förblir det väl underbyggda teorier.

   Radera
 9. Jag är allergisk mot gamla sossar, men i det här fallet har gubben en poäng. Putin drar ett tungt lass i Syrien och det ska han ha all heder för. Kan Putin få hjälp vore det ännu bättre. Ytters tveksamt dock om USA kommer att hjälpa, det är ju delvis de som har ställt till med eländet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det tungt jobb för Putin att hjälpa till att skapa så många flyktingar. Och Putin välkomnar ju alla Syriska flyktinglass med öppna armar. Hörde just på radion att de till och med ordnat med EN syrisk tolk i mångmiljonstaden Moskva, ifall flyktingströmmen skulle vända dit.

   Radera
  2. Inge, antar att du skämtar? Flyktingströmmarna kom långt innan Ryssland lade sig i konflikten.
   Tro inte på allt Cornu skriver.

   Radera
  3. Oj då, och jag som trodde att Putin var världens navel som låg bakom allt, ungefär som Gud.

   Radera
 10. Putin inger respekt genom att faktiskt göra något åt islamisterna.Det går inte vara vankelmodig som Obama.
  Om kineserna verkligen dyker upp som israeliska källor uppger, finns en chans att det här inte behöver ta 30 år.
  Göran Persson har all heder för sitt tydliga ställningstagande.

  http://www.debka.com/article/24926/Chinese-warplanes-to-join-Russian-air-strikes-in-Syria-Russia-gains-Iraqi-air-base

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kineserna har dementerat att dom ska blanda sig i. Hangarfartyget Liaoning har inte gått igenom Suez och är inte heller på väg till regionen. Det är ett rent påhitt.

   Och när en lobbyist uttrycker en åsikt bör man dubbelkolla vad han säger och varför.

   Radera
  2. Dessutom; Obama har slagit till mot IS 20-50 gånger om dagen i ett års tid och är då vankelmodig. Men när Putin gör 10-20 attacker om dagen i tre dagar mot FSA så är han en stor ledare.

   Hmm...

   Radera
  3. Kristian, skall vi säga 30 ggr om dagen i 365 dagar, det blir nästa 11000 ggr och ännu inte något märkbart resultat. Lösa skott?

   Radera
  4. ... men Ryssland gör juh inget?

   Radera
 11. Göran Persson är inte ordförande i sveaskog längre.

  SvaraRadera
 12. När Göran Persson var aktiv så var det åtminstone måttligt roande att följa politiken.

  SvaraRadera
 13. Jag skulle inte bli förvånad om det stämmer som Cornu säger. Ryssarna har ju tillämpat en liknande kommunikationsstrategi med den gamla tyska förbundskanslern Gerhard Schröder, även han socialdemokrat om jag minns rätt. Herr Schröder rekryterades och marknadsförde ryssarnas gasledning i flera europeiska länder för några år sedan. Göran Persson har också sålt sig till riskkapitalfonder, sitter i advisory board och rådger kapitalister på den politiska arenan. Kan vara bra att ha en sådan kontakt om man sysslar med välfärdsföretag. Om jag var Göran Persson skulle så smått börja oroa mig för att få epitet Göran "Quisling" Persson.

  SvaraRadera
 14. Meningslösa diskussioner så länge som det inte framgår för vem kriget i Syrien lönar sig mest politisk, territoriellt och resursmässigt. Dvs vem drar i trådarna på IS. Sen finns ju alltid möjligheten att kaoset som vanligt beror på USA nollförsråelse för realiteterna i området. Och sist men inte minst: hellre röd än grön och leva i medeltiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl självklart? IS företräder ju Allah.

   Radera
  2. Ben. Ja men Alla accepterar ju inte det, i Alla fall inte Assad och ryssarna.

   Radera
  3. Men din sort brukar ju alltid yra om att det bara finns en sorts islam, den våldsamma sorten? Men du menar att det finns en fullt gångbar och fredlig islam?

   Radera
  4. Allah är bara ytan och är mest en ursäkt för de flesta soldaterna att våldta och mörda. Frågan är vems ärenden springer ISIS! Vem har mest nytta av kaoset? Och ryssarna är bara opportunister -- de gar redan visat med Tjetjenien vad som händer om islamisterna mopsar upp sig i Rodina

   Radera
  5. De går Allahs ärenden precis som jag sa?

   Radera
 15. Kingedvard24
  Fullständigt ointressant om det är en intressant tanke eller inte.Vi har i Sverige yttrandefrihet men vi har också begränsningar som grovt förtal eller bara förtal. Ska man i text riktad till allmänheten anklaga en enskild, lätt identifierbar offentlig person som Göran Persson/JKL för att vara finansierade av lede fi och medvetet sprida propaganda från främmande makt så måste man ha rejält på fötterna. Sådant har definitivt förekommit tidigare i Sverige med ett antal organisationer/partier/enskilda som bevisligen tagit emot stöd från Sovjet/Ryssland. Men i denna artikel så saknas allt sådant stöd... det är grovt förtal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du har en övertro till vad som går att ta till domstol. Och vinna.

   Om en känd person som också är en lobbyist offentligt uttrycker en åsikt som gynnar ett särintresse, Ryssland i detta fall, så är det bara naturligt att det kommer undrande och kritiska röster.

   Dessutom skriver Corny att "JKL sannolikt fått betalt för detta tilltag. Alltså är han helt i det klara.

   Radera
 16. Jag är en envis anhängare av stringens, så från och med nu måste vi alltså se ALLA uttalande från cornu som uttalande från Masdolit förlag (han får ju pengar från dem).
  Cornu, du är en betald Massolit "nyttig idiot" (eller... Låter argumenten inte lika stringenta när de används mot en själv?).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vitt jag vet är inte Masdolit förlag ett PR-bolag som sysslar medd lobbyism. Vilket JKL är.

   Milsvid skillnad.

   Radera
  2. Så Massolit sysslar inte med pr och försäljning? Förutom att redigera manus så är väl det det enda de gör? Principen gäller ju att alla som får pengar av någon är köpt av denna och allt den säger är propaganda. Eller gäller principen bara för personer man inte gillar? För G Persson, men inte Cornu, för min granne, men inte för mig?

   Radera
  3. Grattis (H)enrik Persson, ditt inlägg var nog det sämsta idag. Bra jobbat.

   Radera
 17. Kanske orsaken till GPs uttalande endast beror på att han vill djävlas med Margot W? Det har han ju gillat tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. GP borde alltså kallas "före detta barnet" eller kanske "fortfarande barnet"?.

   Radera