Aktuellt

Klimatanpassning behövs nu - men vill det offentliga betala?

Eventuella effekter av en klimatförändringsdämpande politik låter vänta på sig decennier, om de alls fungerar när resten av världen ökade CO...

2015-10-16 09:12

Polisläcka: Asylhanteringen har kollapsat - de facto fri invandring till Sverige

"Slutsatsen bör bli att migrationshanteringen havererar nästa vecka.
Resultatet blir en av tre möjliga utfall.
[...]
3. Invandringen släpps helt ultraliberalt fri och vem som helst släpps in i landet och kan de facto stanna så länge de kan ordna uppehålle (kåkstad ala romerna) och försörjning.
1. eller 2. är omöjliga då man har målat in sig i ett hörn med humanitär stormakt och öppna hjärtan och samarbetar inte med rasister.
Då det helt enkelt saknas infrastruktur att hantera dessa strömmar blir resultatet därmed 3. Det är åtminstone min hypotes. Det finns oavsett inte polis, tull och militär nog att hålla gränsen och det finns inte polis nog att genomföra 10 000-tals avvisningar om man upphäver möjligheten till TUT eller PUT." - Cornucopia 2015-10-03
Schibsted/SvD presenterar läckta rapporter från polisens Nationella operativa avdelning (NOA), där man konstaterar att utlänningskontrollen kollapsat för polisen. Därmed är nu invandringen till Sverige de facto ultraliberalt fri och vem som helst kan komma hit och stanna här utan risk att skickas ut ur landet. Situationen jag befarade skulle inträffa har alltså skett - statens våldsmonopol kan inte längre upprättahålla svensk lag och per definition är kollapsen alltså här.

Tittar man på citatet ovan så höll det alltså lite mer än den prognosticerade veckan. Fast det kan också bero på hur lång tid det tog innan polisens hemligstämplade rapporter läckte ut.

Inflikning: En del tror att jag slår mig för bröstet över att ha rätt, respektive pekar finger på mig när jag har fel. Men jag har aldrig någon ambition att ha rätt - jag varnar för potentiella mer eller mindre allvarliga problem, som jag hoppas att man genom att höja medvetenheten och varna för kan göra till mindre problem, rent av på marginalen hindra helt, åtminstone de individuellt personliga konsekvenserna - utan kunskap om problem kan man inte hindra dem från att bli allvarliga. Min ambition är alltså att ha fel i allt jag skriver. Då är jag nöjd, oavsett om det handlar om peak oil och energikris, börskrascher, klimatförändringar, bostadsbubblan, skuldbubblan, krisberedskap, försvar, Ryssland, terrorism eller att Sverigedemokraterna går framåt i opinionen och riskerar få faktiskt makt framöver, vilket vore katastrofalt för Sverige på så många plan.

Ett intressant citat från SvD är nedanstående som visar att svensk lag inte längre kan upprätthållas och polisen kan alltså inte ta hand om och avvisa de som saknar skäl  eller tillstånd att upprätthålla sig i landet:
"Promemoriorna från Stockholmsregionen till Nationella operativa avdelningen pekar tydligt på flaskhalsarna i utlänningskontrollen. När det kommer migranter i hundratal till huvudstaden kan polis i fält bara bedriva kontroll på mellan 25 och 50. Gränspolisen kan bara hantera 8 till 10 per dygn. Om Migrationsverkets förvar är fullt släpps migranterna."
Svenskt rättsväsende är uppbyggt utifrån att alla är laglydiga och att avvikelser är små och tillfälliga. Nu har vi massiva avvikelser, som inte är tillfälliga. Då räcker det inte att gränspolisen kan hantera 8 - 10 personer per dygn. Då släpps migranter fria när Migrationsverkets förvar är fulla.

I praktiken har den ultraliberala drömmen om helt fri invandring till Sverige därmed uppfyllts. Det går inte heller att stoppa situationen, ens om vi försökte, då polisen helt enkelt inte har kapacitet för detta. Vi får på sikt (om det inte redan skett) 100 000-tals papperslösa, som slipper betala skatt då de inte har några personnummer och inte kan straffas, och kan utföra en helt svart ultraliberal ekonomi där det kostar 79:- SEK att tvätta bilen för hand eller 99:- SEK att klippa sig.

Dock haltar det ultraliberala på att papperslösa ska få gratis sjukvård och skola, betalade av personerna med personnummer. Tar man mot förmodan bort gratis välfärd för papperslösa är den ultraliberala drömmen besannad.

Det finns dock ett antal potentiella problem här. Den svarta ekonomin kommer kannibalisera den vita ekonomin, men inga åtgärder från Skatteverket kan sättas in då papperslösa i praktiken inte kan straffas - vilka tillgångar ska Kronofogden ta i beslag - och oavsett klarar inte polisen av att kasta ut dem ur landet.

Ett annat problem är att asylsökande får vaccinationer om de tas in i Migrationsverkets system. Vi har en potentiell mycket allvarlig situation där den största gruppen asylsökande (de grupper som inte söker asyl är okänt) kommer från Afghanistan (ej Syrien), där polio (barnförlamning) är endemiskt.

Svenska barn vaccineras inte längre mot polio. Svenska barn vaccineras inte heller längre mot tuberkolos, vilket är mycket utbrett i framför allt Afrika och Asien (största grupperna asylsökande är från just Asien (Afghanistan) och Afrika (Eritrea, Somalia, mfl). Räkna ut resten själv.

Detta tål att grävas i, och det finns alltså ett potentiellt problem här när 10 000-tals papperslösa kommer röra sig fritt i det svenska samhället. Men det blir billigt att klippa håret och tvätta bilen...

Nu återstår att se vilken samhällsinstitution som kollapsar härnäst, och likt polisen inte kan utföra lagstadgad verksamhet längre.

Enligt uppgift har t ex avlopp nu havererat i Hedemora kommun och spiller ut, då avlopp vid  minst en asylanläggning inte är dimensionerade för volymerna och permanent belastning. Migrationsverket rycker på axlarna och säger att det är kommunens VA-verks problem. Bara att hosta upp miljonerna och bygga ut för kommunen. (Lokalt ska det bli mkt intressant att se hur avloppet klarar av en hastig ökning av befolkningen med 30% när Smälteryd tas i bruk - dessutom befolkning som inte åker till jobbet - avloppet renas idag och släpps ut i Kungsbacka kommuns vattentäkt...)

Relaterat samarbetar nu Miljöpartiet och Socialdemokraterna med Sverigedemokraterna i Sunne kommun och köper upp anläggningen Selma Lagerlöf för att förvandla till kommunhus istället för en asylanläggning för 620 asylsökande.

Sveriges i princip nordligaste bebodda utpost, Riksgränsen på Malmbanan mellan Kiruna och Narvik, ska nu ta emot 600 asylsökande och närliggande Björkliden 150. Detta är på en högt belägen plats norr om Alaskas nordspets, där midvintermörkret kommer vara kompakt och temperaturen ... ganska kall. Turistsäsongen existerar av förklarliga skäl inte i december och januari, utan börjar först i februari. Flyktingarnas tröst får bli att det faktiskt går tåg därifrån.

Och på något varmare Revingehed utanför P 7 Södra Skånska Regementet, ska nu tält sättas upp för att hantera några timmars asylsökande, specifikt 375 personer. De senaste sju dagarna kom det 9 329 asylsökande och ett okänt antal personer som inte sökt asyl eller som Migrationsverket helt enkelt inte hunnit skriva in. Största gruppen om 2 951 personer var från Afghanistan, ej Syrien, och 2 362 var sk ensamkommande flyktingbarn.

Myndigheterna tror fortfarande att alla dessa lösningar är tillfälliga, men det kommer med all sannolikhet inte dyka upp några permanenta lösningar, utan det som idag är tillfälligt kommer gälla tills vidare. Antagligen insåg (mp), (s) och (sd) i Sunne det och det var därför det blev bråttom att skaffa ett nytt kommunhus. 

Tillägg: Sverigedemokraterna ÄR ett rasistiskt parti med rasistiska formuleringar och rasistisk åtskillnad på folkslag i sina texter. De som tjatar om att SD varnat för "detta" missar att SD varnade för "massinvandringen" redan när asylinvandringen låg på 10-20% av dagens nivåer och något 10 000-tal om året, mot höstens prognos om 150 000. Så nej, de ansåg redan att 10-20000 inte gick att hantera.
Rättsväsendet klarar inte längre av att upprätthålla de svenska utlänningslagarna.


Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

86 kommentarer:

 1. Riktigt tråkig utveckling. Jag undrar en sak, och det är hur ni som är positiva till denna invandring tänker. Ni vill att hjälpbehövande ska få komma hit och ta del av vårt "fina" system, med gratis utbildning, sjukvård mm, men vad som händer är att systemet fallerar, dvs det samhälle ni vurmar för rasar istället samman. Vad var det för mening med det hela då egentligen? Det handlar inte om att bre' mackor några dagar på T-Centralen och spela godhetssamarit, utan det handlar om att samhället förändras i grunden. Permanent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Systemet fallerar om man inte matchar resurserna mot behovet. Det finns krafter som verkar för att få fram en systemkollaps. Nivåerna spelar roll, men också förmågan och viljan att hantera nivåerna.

   Behovet av asyl i Sverige har varit känt länge. Varför är vi så oförberedda kan man undra?

   Radera
  2. Bidragande orsaker.

   1. "Vi samarbetar inte med rasister". Jag har skrivit att pga SD:s närvaro i Riksdagen kommer inget göras för att begränsa invandringen. Jag har fått rätt och nu är invandringen helt fri.

   2. Asylsökande kostar pengar. Pengar som inte finns att budgetera, eftersom budgeten måste vara i balans (överskottsmålet). Därmed kan man inte budgetera skenande kostnader, som i så fall måste finansieras via skatter eller sänkt välfärd. "Oförutsedda utgifter" kan man dock låna till, men då kan det heller inte bli några förberedelser.

   3. Man får inte påtala att asylsökande kostar pengar, och då kan man inte heller budgetera för detta.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Människor kan ägna sig åt de mest absurda saker när de agerar kollektivt, t.ex. så bombade tyska piloter den tyska landsbygden därför att Hitler ville "straffa den tyska befolkningen" när han insåg att kriget var förlorat. Lösningen är naturligtvis att bygga upp en befolkning som tänker och agerar självständigt. Den svenska kollektivismen och fegheten att inte säga stopp, är dock endemisk. Det är många som talat om vad som var på väg länge nu. Dessa har om de inte fått sparken i alla fall fått bära nazistepitetet..

   Radera
  5. @Cornu Du har väl i ärlighetens namn också understundom anspelat på rasistkortet? Eller har jag fel?

   Radera
  6. Pengar har vi gott om.
   Men resurser är begränsade.
   Vi får se var våra resurser kan göra mest nytta för flest.
   Det är humant på riktigt!
   Att fylla utanförskapsområden med fler som får komma hit men inte kan få komma in i samhället ger oss stora bekymmer. Husbykravallerna var bara en föraning.
   De trivs inte där!

   Radera
  7. Ja, nationalekonomen. Det finns massor med bloggkommentatorer som är rena rasister. De kallar jag absolut rasister. Och Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med rasistiska formuleringar.

   http://cornucopia.cornubot.se/2014/12/sverigedemokraterna-ar-ett-rasistiskt.html

   Radera
  8. Har skrivit om detta förr och den uppgivenhet man känner. Engagerad i frågan länge men i och med att ultraliberalerna vinner i media och politiskt har resonlig politik ingen chans. Slutar med att man blir blasé.

   Tror att det gått så långt att myndighetspersoner som egentligen ser och förstår att systemen faller ihop inte kan säga det utåt då de kommer att uppfattas som rasister och då bli av med sitt jobb. Bättre då att hålla god min inom skola, förvaltning, polis, sjukvård och påtala inga problem.

   Själv har jag närmast gett upp och säger snart grattis till de ultraliberala tomtarna som skriker mer och fler. Ni lyckades. Sveriges höga status i välfärd och framgång är förstörd!

   Radera
  9. @Oppti

   Även resurser har vi gott om, men inte på superkort sikt. För att nyttja resurser som tex arbetskraft måste man förbereda och locka människor att utbilda sig till de uppgifter som behöver lösas i samhället.

   Egentligen är det ett demokratiskt problem. Vi har inga femårsplaner. Personligen väljer jag dock demokrati framför diktatur alla dagar i veckan, så jag är väl lite av en hycklare här. En frustrerad sådan. Kan man verkligen inte göra detta inom den demokratiska ramen?

   Radera
  10. Den kommun som har flest nyanlända per capita hade 4 av 10 Socialarbetare sjukskrivna.
   Utbrända!
   Välkomstgrupperna som arbetar frivilligt vill se större närvaro från officiella Sverige-och tröttnar efter en veckas jobb.
   Det tar 7 år innan hälften av invandrade får jobb. De tröttnar efter en vecka!

   Vi kan hjälpa många många fler-men de skall inte behöva komma hit för att få den hjälpen!

   Radera
  11. Nationalekonomen: Det ironiska med ditt exempel är att om tyskarna hade vunnit andra världskriget så hade det som sker idag aldrig hänt. Sverige skulle varit så rasrent att du behövt ha på dig solglasögon för att det var så ljust utomhus. Vi skulle inte haft genusfeminism och avindustrialisering heller. Så här i efterhand när vi sitter med facit i hand så ser det ut som om fel sida vann andra världskriget - iallafall om man är en infödd europe.

   Radera
  12. @Oppti
   Men det är också så att om inga kommer hit så finns i praktiken ingen vilja att hjälpa någon annan stans heller.

   Och ska man hjälpa på plats förutsätter man att något annat land kan hantera det vi inte tycker oss klara. Fin dubbelmoral där. Är vi verkligen sämst på detta, och varför är det i så fall så?

   Radera
  13. @Baron Von Keff

   Ja, diktatur det är grejer det. Ryssland ligger nära till hands där. Undrar om de tar in kaukasiska invandrare från Sverige.

   Radera
  14. Det där med att anpassa resurser efter behov angående invandringspolitiken, har jag svårt att förstå logiken i, likaså pratet om att "ta vårt ansvar" samt att andra (länder, kommuner etc) måste ta "mer ansvar".

   Uppenbarligen har Sverige tagit emot så många människor att vår välfärd och infrastruktur nu havererar. Är det ansvarsfullt? Ska andra länder göra likadant och se sina system kollapsa? Eller kan det finnas en anledning till att de vägrar den fria invandring som nu råder till Sverige?

   Ni som menar att andra måste ta mer ansvar måste rimligen ha en mycket god bild av vad de olika kommunerna och Europas olika länder klarar av innan systemen havererar. Kan ni presentera lite siffror?

   Om ni vill att Sverige och Europa ska ta emot så många människor vi kan, till systemen inte klarar av mer och står inför kollaps, och sedan då? Stänger ni av era Reinfeldtska öppna hjärtan, och låter resten dö? Vad är det för logik? Problemen kvarstår i flyktingländerna. Mottagarländerna kollapsar.

   Radera
  15. Att det sittande maktblocket (s + m) är så fullständigt barnsliga och ansvarslösa att de medvetet låter samhället falla sönder, faller mycket tungt på dem.

   Radera
  16. Ja. Man kan tolerera mycket skit från folk OM de skärper sig när det gäller.

   Radera
  17. @Doktor Syn
   Ja, tråkigt nog har (sd) helt i onödan fått allt för mycket inflytande. (s) och (m) borde ignorerat (sd) och satt in de resurser som behövs för att hantera situationen.

   Radera
  18. Fast å andra sidan: Varför ska vi ha tilltro att de människor som skapat problemet, kan, och är rätt personer att lösa det?

   Radera
  19. SD har inget inflytande.

   Radera
  20. Idag talar Cornu klarspråk, lite ovanligt, men man har ju kunnat läsa det om man vet vad ironi är och om man minns att han påminner oss om att han vill provocera oss att tänka själva genom att skriva saker som inte nödvändigtvis är hans åsikt.

   Nå, idag gav han lite upp det och i sin inflikning förklarar sin strategi för de som inte förstått den. Men här ser jag också att Cornu för en gångs skull (första??) öppnar sig och gör så att vi kan utläsa vad han EGENTLIGEN tycker, i klartext alltså. Spännande!

   Tippar att Peak Personlig Åsikt nås av Cornu inom 1 år, men kanske kan det bli en lång platå och vi slipper att han faller ner i politikerträsket då han snabbt kommer sluta säga sina åsikter igen?

   Radera
  21. Nationalekonom: Diktatur i Tyskland behöver inte betyda att det är diktatur i Sverige. Ryska Federationen är en mångkulturell statsbildning med lite över hundra olika etniciteter. Är man svensk och refererar till sig själv som en "kaukasier" så har man inte tagit raslära, A-kursen. En svensk ska inte referera till sig själv som något annat än nordeurope eller nordisk. Allt annat är att förringa sig själv.

   Du kan försöka slingra dig bäst du vill men vi har liksom facit i handen idag och vi kan definitivt säga att utfallet av andra världskriget blev att Europa inklusive Sverige förvandlades till en högbrisant version av f.d Jugoslavien. Luntan är tänd och det är bara en tidsfråga innan det smäller. Allt välstånd och allt som tidigare generationer svenskar jobbade ihop till kommer att gå upp i rök och det är autistliberaler som du som kommer att ses som delvis delaktiga i att det gick åt helvete. Skadeglädjen är dock en ringa tröst när man själv sitter mitt i stekpannan.

   Radera
  22. @Baron Von Keff

   Isåfall kan man ju säga att der Führern fullständigt förstörde Europa genom att starta kriget eftersom så många renrasiga och modiga européer dog i det.

   Inget krig skulle ha betytt framgång och välstånd samt en synnerligen stark genpool, vilket hade lett till ett mycket starkt Europa med god tillgång på koloniala egendomar.

   Nåja, blir ju SD för min del nu, sen får väl bloggägaren sätta vilka epitet på mig som hen behagar, ser ingen annan möjlighet och vad jag kallas är nog det minsta problemet jag har.

   Radera
  23. @Cornu "Vi samarbetar inte med rasister" Nej, det behöver de inte göra heller. Skit fullständigt i vad SD tycker. Men gör rätt själva för böfvelen.

   Radera
 2. Lär av Australien:
  Upprätta säkra läger i ett land som inte lockar migranter men som kan accepteras av flyktingar.

  Vi kan göra det i länder där de som flyr/migrerar kan känna sig hemma med språk religion och utbildning.
  Tunisien?
  Ukraina?
  Turkiet?

  Gillar din inställning att det är bättre att ha oroat sig men få fel än att inte bry sig.
  RT har däremot en slänga åt din ryssfientlighet: https://www.rt.com/op-edge/318747-mh17-report-media-political/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, menar du att ryska propagandakanalen Russia Today sprider ryska regimens propaganda? Det var helt nytt för mig...

   Radera
 3. Ryggen mot väggen till sist
  Äntligen slut
  En svår situation, ja visst
  har jag drömt om så länge nu
  En hand mot min strupe
  och andas blir svårt
  En hand runt min hals
  klämmer alltför hårt
  och benen dom bär
  inte längre min kropp
  stå…
  Det är så det ska vara
  Det är så jag vill ha det nu
  Det är så det ska vara
  Som en perfekt och underbar lag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt och oförstörbar
   Som jag

   Radera
  2. Och när vi ser oss omkring
   är det genom dina
   rättfärdiga blå
   Jag granskar till och med
   mig själv genom dina ögon
   och jag hatar det så…

   Radera
 4. Även om det kanske händer nu snart så har SD och media kritisk mot invandringspolitiken varnat för just den systemkollaps du beskriver. Svårt att inte kommentera att du skriver att du inte bryr dig om du har rätt eller fel när du har en agenda vad gäller Ryssland och åtminstone har haft det mot SD. Jag tror att en snar systemkollaps är de etniska svenskarnas enda chans till överlevnad. Vi är redan i princip minioritet i vårt eget land och hänger på gärdesgården för att gå mot förintelse som etniskt grupp och kultur (statistiken bryr sig inte om den demografiska situation där de i fertil ålder eller yngre är de enda som bör ingå för långsiktig förståelse vår överlevnad).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem bryr sig om svensk etnicitet? Det handlar väl huruvida vi skall kunna fortsätta med vår västerländska kultur överhuvudtaget dvs, meritokrati (snarare än svågerpolitik) rättstat (i motsats till klansamhälle) sekularism (i motsats till Sharia-samhälle) kapitalism individualism, kunskapssamhälle någon typ av demokrati, låg korruption osv...

   Radera
  2. Nej, SD varnade för kollaps vid en invandring om kanske 10% mot idag.

   Radera
  3. Jovisst ´SD:s förflutna.. Men S höll ju på med tvångsteriliseringar och elchocksexperiment på homosexuella.. Varför detta rasistprat? Saken är ju att invandringspolitiken inte har något rationellt över sig i dagsläget: dvs vi hjälper INTE flest nödställda människor/krona. Det måste väl alltid vara målsättningen? (Personligen ogillar jag starkt SD men det är väl rätt ointressant)

   Radera
  4. Balkaniseringen av Sverige har pågått under lång tid redan med 10% av dagens invasionsnivåer med omfattande utanförskapsområden som följd. Nu eskalerar det pågående folkmordet på européerna och Sverige är kanariefågeln i gruvan. Det är den rasismen vi har anledning att frukta.

   Radera
  5. Takten spelar ingen roll, det är klart det bli kollaps även vid 10% invandring, skillnaden är alltså tiden det tar.

   Radera
  6. Som ingenjör vet du förstås egentligen att ömtåliga system i en dynamisk omgivning inte bör regleras enkom via plötsliga förändringar av proportionalitetskonstanter. Där "bör" är ett onödigt försiktigt ordval.

   Håller väl i princip med om att SD är snorvalpar. Jag ser det lite som att SD hade tur när de tänkte/råkade vara på rätt plats vid rätt tidpunkt/etc snarare än att de på något vis är ett respektabelt parti. Likt förbaskat var det enda partiet som brydde sig om att reglera systemet, vilket alla i backspegeln förstår var en nödvändig självklarhet.

   Sedan har jag personligen lite svårt att hylla partier för ganska slumpmässiga kortsiktiga utfall, men det brukar däremot de flesta andra pyssla med. Ganska många bör alltså ge snorvalparna cred för den här frågan idag, om de ska bibehålla någon form av intellektuell ärlighet.

   Radera
 5. Har inte faktakollat, men en kollega som bor i Hedemora sa att dom är 16000 invånare och tog emot 450 flyktingar på en vecka, låter helt sjukt. Givetvis borde tältlägren ställas upp i Tanto och Vitabergsparken enligt Lars tidigare förslag, det hade nog blivit lite skillnad i opinionen då..

  SvaraRadera
 6. Uppenbarligen är det något som inte funkar i Sveriges statsförvaltning. Om det beror på att Löven är handlingsförlamad, att statsrådsberedning är oerfaren eller att miljöpartiet sätter käppar i hjulet kan man diskutera. Det finns sedan tsunamin en krisplaneringsfunktion på RK - det är helt tyst om den, man undrar varför?

  Onekligen intressant tajming av polisläckan, och att Ygeman är helt tyst de senaste dagarna. Är det en begynnande maktkamp i regeringen vi bevittnar? Rimligtvis måste ju några av de berörda ministrarna Ygeman, Hultqvist, kanske Bucht och Gabrielsson insett att det här går precis käpprätt åt h-vete och argumenterat för att stänga gränsen.


  Intressant är också att den grå eminensen Ingvar Carlsson är ute i media idag. Han är ju utom tvekan den nu levande politikern i Sverige med mest kriserfarenhet - Palmemordet, kronkrisen, luciabeslutet etc. Dessutom sägs han ju varit den som styrde upp partiet och tillsatte Lövet i samband med Juholtkaoset. Mellan raderna är han ju jävligt tydlig med att S+M måste ta sig samman för nationens bästa.

  Sen är det ju en helt otrolig dålig tajming med kongresser, mammaledigheter och nytillsatta partiledare just nu. Nästa vecka måste partipolitiken läggas åt sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, problemet är naturligtvis att alla i förvaltningarna tänker EXAKT likadant (PK). Själv har jag alltid ansett att den stora lärdomen som man kan dra av nazismen är att de tänkte likadant och hade ett grundläggande paradigm (biologi). Om man ställer upp vissa axiom (exvis "alla människor har lika värde" (PK) eller "gener är bestämmande för människans karaktär" (nazism)) så följer ett visst handlingsutrymme rent logiskt. Man kan t.ex. inte genomföra effektiva kontroller av utlänningar för de är "rasprofilerade" (eftersom det finns otroligt få blonda, blåögda migranter från Mellanöstern/nordafrika). Så man börjar med att sabotera REVA och slutar med fri invandring.

   Radera
  2. Det krattas för övrigt rejält för en S+M uppgörelse nu. Nyss var Bengt Westerberg ute i media.

   Kommer bli intressant att se om någon/några moderater följer upp Ingvar Carlssons invit? Bo Lundgren kanske, eller Per Westerberg? Odenberg eller Gunilla Carlsson ur den nyare generationen?? Så fort stämman är slut kommer det röra på sig.

   Radera
 7. Ja, om inte något så hade en egen vaccinationsfabrik kanske varit smidigt ändå att ha? (Den blev ju nedlagt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den såldes till ett privat företag, och sen blev den nedlagd. För tydlighetens skull.

   Radera
  2. Vaccin är det ju brist på redan nu.

   Radera
  3. Fast det finns ju påskrivna avtal* att Sverige ska få vaccin vid kris- och krigstillstånd! Tummis på det, kommer förstås att levereras trots sno, hagel & kulregn.

   Den svenska naiviteten är..gränslös

   *Pacta sunt servanda som Chamberlain sa, eller blandar jag ihop citaten nu.

   Radera
  4. @6-10 Herrgård

   Det är nog många som sagt det, med tanke på att det är en latinsk fras så är det nog ingen högoddsare att det sagts redan under rommartiden.

   Radera
 8. Det blir väl som i USA - många "papperslösa"/"illegala" som lever i ständig skräck för att bli påkomna.

  Straffade kan de väl fortfarande bli - konstig slutsats att de inte skulle kunna bli straffade bara för att de inte har svenska personnummer. Sitter många i fängelse i Sverige som inte är svenska medborgare.

  För att jämföra med USA - ca 4% av befolkningen i USA är "illegala invandrare" - dvs papperslösa.

  Skulle det bli lika många i Sverige så skulle det bli ca 400.000 personer som klassas som "papperslösa".

  Det skiljer andra saker - t ex så blir barn som föds av illegala invandrare i USA automatiskt amerikanska medborgare. I Sverige blir de inte det. Gruppen illegala invandrare kan alltså växa snabbare i Sverige - ett barn kan födas in i illegal status.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Såklart, Myndigheten går nu ned på knä när de behövs som mest, folk kommer sjukskriva sig. Samtidigt har väl de stora flyktingströmmarna väl inte nått hit riktigt ännu. Finns det någon som gör uppskattningar och analys, dvs bedriver underrättlesearbete i Tyskland för att se vad som händer där ?

  SvaraRadera
 10. Våra politiker är som gamarna i Fablernas Värld som sitter på sin gren. "Vad skall vi göra?" "Vet inte!" "Hitt på nåt!"

  Hela den samhälleliga spelplanen förändras nu.

  SvaraRadera
 11. I och med detta blir det ju också uppenbart att den Svenska nationalstaten också har upphört att existera. En nationalstat som saknar gränser finns ju i praktiken inte, frågan är om man ens skall bry sig att betala skatt till något som en stat som inte ens finns.

  SvaraRadera
 12. Den som inte inser att det hela nu har havererat, måste vara både döv och blind.
  Fast just nu sitter sju av åtta partier och filar på hur man skall kunna införa det åttonde partiets politik utan att det svenska folket märker det.
  I nuläget förtjänar svenska politiker inget annat än förakt.
  En regering som inte klarar av att regera och en opposition som inte vill regera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis!
   Att utesluta SD från alla samtal är att visa fingret åt en allt större del av Svenska folket!

   Radera
 13. Undrar när ordern kommer ut "Hemvärnet - Givakt !!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom landsbygden är mer eller mindre nedlagd så finns det inte så mycket hemvärn kvar heller...

   Radera
 14. Cornus bedömning i det korta perspektivet är helt korrekt.
  Orsaken varför regeringen inte stänger gränsen är, att resurserna inte räcker till för mer än ett par dygn. Därefter skulle kontrollen brista helt. En väldig katastrof för tilltron. Regeringen tror troligen, att det är bättre med en icke-lösning, om panik ska kunna undvikas.

  Men på lång sikt är det naturligtvis möjligt för nya regeringar att räta upp läget med tillräckligt hårda nypor. Det kommer dock att ta ett par generationer och kosta mycket pengar.

  SvaraRadera
 15. Vad blir slutresultatet då? I ett samhälle där kanske 5-10 % av befolkningen står helt utanför samhället.
  Som usa där illegala mexikaner bidragit med billig arbetskraft och bidragit som extra tillväxtmotor för samhället?
  Fast i usa verkar det vara lättare att skaffa bostad få sjukvård, skola för barnen etc utan identitet.

  Som Miami efter att Kuba Castro skeppade sina kriminella dit? Fast majoriteten av folken som kommer hit nu är ju vanliga människor och inte gravt kriminella, och andra sidan kanske de tvingas in i brottslighet för att försörja sig...

  Eller blir hela Sverige som Malmö? En ganska väl fungerande stad med en klick i Rosengård som iofs är inskrivna i samhället men försörjer sig helt utanför systemet.

  Eller som Argentina? http://cornucopia.cornubot.se/2010/12/cry-for-me-argentina.html

  Eller...?  Som

  SvaraRadera
 16. I princip kan man mena att "allas lika värde" betyder "alla medborgares lika värde" och göra det svårt att få bli medborgare och få tillgång till en massa rättigheter. Det är nog enda alternativet till en anarkokollaps. Men "miljöpartiet" föredrar nog en anarkokollaps, verkar det. Förmodligen bara för att de är så satans dumma i huvudet.

  SvaraRadera
 17. Spelar ingen roll om SD kritiserade politiken när vi hade en tiondel av dagens ström av människor så kan man ju sen EU valet förra året se hur de andra partierna säger det som SD påpekat sen dess. Organiserat tiggeri, islamister, välfärdssystemets kollaps etc. Det visar att inom svensk politik är det viktigare vem som säger det, inte vad! Det är ju detta svenska folket kommer ihåg och ser!

  Lägger man det tillsammans med avslöjandena om medias fantasi rapportering om kompetensregn och de fantastisk vinster det för med sig så är det ju inte konstigt att man i ren desperation kan tänka sig lägga en röst på SD. Varför lägga en röst på de andra som är så korkade att de går på dessa historier?

  Jag tror inte den vanliga Svensson på gatan tycker att SD's formuleringar som du länkar till tycker är speciellt rasistiska, inte för att de själva är rasister, utan för att de tycker att vissa religioner är otäcka och konstiga. De som gapar högst om tolerans och allas lika värde är de som först tystnar när det visar sig att intoleransen finns även hos de som de omhuldar. När någon påpekar problemen man har i vissa förorter med kvinnoförtryck, hatpredikanter etc. så pekar man finger och sticker huvudet i sanden för man vågar inte prata om det. Då blir det påtagligt att någon eller några inte talar sanning och bara ser om sitt eget och vad gör man då? Man lyssnar på dem som säger det man tänker och känner.

  Om man upprepar något tillräckligt många gånger blir det en sanning, brukar det heta. Tyvärr har detta blivit standard i svensk politik i samtliga partier.

  Idag är jag opolitisk för första gången i mitt liv. Jag skulle inte kunna tänka mig att rösta på något parti för jag tror ingen har kompetensen och staken att styra Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan mycket väl erkänna det som en sanning och inrätta sig efter det. Att det är inte så viktigt vad som sägs utan det är helt avgörande vem som säger det! Vi har ju levt i svensk politik med detta under väldigt många år nu och det kan ju betraktas som acceptabelt i brist på bättre. Dock vad som inte kan accepteras är när våra politiker och samtidigt våra medier ljuger oss rätt upp i ansiktet, inte bara en gång som en vit nödlögn utan konsekvent och hela tiden. Detta, oavsett politiskt parti eller åskådning, raserar tilltron till statsmakternas förmåga att fungera och skydda sina medborgare. Detta kan ta generationer att reparera!

   Radera
 18. Allt är förgängligt. Det gäller även civilisationer. Klimatförändringar, degraderad biosfär, peak everything. Den sjätte massutrotningen av arter i livets historia pågår nu. Världen som vi känner den är slut.

  Civilization is a hopeless race to discover remedies for the evils it produces.

  Att folk klamrar sig fast vid nationalstaten är inte förvånande och definitivt inte någon räddning.

  SvaraRadera
 19. Står mycket lite av detta i regimkontrollerade media. Vad beror detta på?
  Är det Psykologiskt försvar (MSB) som inte vill att det ska skapas oro eller är stämmer det inte med den världs(frånvända)bild som kablas ut?
  Men tydligen är det på gång fler barnbarn i kungahuset, enklare att skriva om det.

  Ok, det går att visa hur dåligt allt är men jag tycker också det skulle vara intressant att prata om lösningar och då realistiska sådana utifrån olika scenarier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MSB bestämmer inte vad tidningarna ska skriva.

   Det behövs två saker för att lösa problemet:

   1. Att på ett eller annat sätt kunna stänga gränsen. T ex med visumtvång som under Bosnienkriget men då krävs det ju personal som kan genomföra det i praktiken.

   2. Inre utlänningskontroller typ REVA.

   Det slutar komma in en helvetes massa folk och de som är här illegalt försvinner antingen självmant eller så fångas de förr eller senare in i inre kontroller. Att de rullar falafel för svarta pengar tills vi hittar dem är förmodligen inte ett enormt samhällsproblem.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. 1. Bort med välfärdsstaten, subventioner och skattefinansierat stöd som lockar hit invandrare.

   2. Bort med statliga gränser. Gränser ska sättas runt privat mark. Om gränser ägdes av någon person, grupp eller bolag, skulle det innebära att ingen invandrare skulle kunna komma in om de inte vore välkomna att komma in eller tillåtna att hyra eller köpa egendom.Ett fullständigt privatiserat land skulle vara så ”stängt” som de specifika invånarna och egendomsägarna önskar.

   Radera
  4. @ Ben Dover et. al.
   1) SvD hävdar att polisen har uthållighet i 2 dagar för gränsbevakning. Med nuvarande lagstiftning är väl allt klart för polisen att ska kunna begära hjälp av militär personal vid särskild händelse, vilket skulle kunna tänkas vara insatsförbanden och även hemvärnet i detta läge. Säg en pluton hv som handräcker en eller ett par poliser vid varje färjeläger, Öresundsbron etc. torde göra under för Polisens uthållighet.

   2) Reva över tid. Även här kan andra offentliga funktioner stödja polisen. MP har polisiära befogenheter. Kustbevakning har polisiära befogenheter och dessutom slack i organisationen över vintern. Privata skyddsvakter kan avdelas till skyddsobjekt. Hemvärnet/Insatskompanier kan göra kontroller vid skyddsobjekt (flygplatser, hamnar).

   Problemet är hur man hanterar avhysandet: Var förvarar man dem som fastnar i kontrollerna i väntan på avvisning. Vi snackar tusentals individer - som ska låsas in under säkra former Det finns eller snarare fanns en militär organisation för detta - men att aktivera detta känns inte aktuellt, kommer inte se snyggt ut.

   Avslutningsvis - det finns ytterligare en grupp som lyder under pliktlagen och skulle kunna nyttjas. Det är resoff. Kullarna som utbildades under 90-talet är i sin prime på arbetsmarknaden nu, avsevärda kvaliteter i administration, processutveckling, juridik, civilt ledarskap. De kommer inte vara billiga i drift, men skulle kunna bidra enormt på den administrativa sidan. Faan vet om FM har koll på var de är dock.

   Radera
  5. @alag: och vem ska upprätthålla äganderätten om inte staten gör det? Du? Eller varför inte kusin vitamin från Irak (som dessutom troligen är bättre på att slåss än vad du är.)

   Radera
  6. Du och din smith and wesson? Är du ostadig på handen så kan du säkert ringa vaktbolaget Ben Dover som får jobbet gjort. Utan staten så behövs ingen positiv lag. Det betyder att lagen kan vara så enkel så att vem som helst kan förstå- och upprätthålla den.

   Radera
 20. Angela Merkel är under press. Opinionen har vänt efter att presidenten Joachim Gauck opponerade mot Merkels uttalande, att det inte fanns någon gräns för inflödet. Alla var välkomna. Det finns visst en gräns, sa Gauck. Ovisst ännu bara var den går.

  I dag har penningbidrag ersatts av matkuponger.
  Hela Balkan har förklarats vara säker mark, dit migranter saklöst skickas tillbaka.
  Inrikesministern Thomas de Maiziere har degraderats och Merkel har tagit över besluten på sakområdet.
  Dagens situation anses vara en allvarligare prövning än återföreningen med östra rikshalvan.

  Vi får kanske räkna med att en del migranter spiller över från Tyskland till oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åkt Rostockfärjan på sistone? Den är smockfull.

   Radera
  2. Har de redan implementerat de nya lagarna? Såvitt jag vet så röstade parlamentet igenom dem för flera veckor sedan men det är några veckor kvar innan de implementerar dem. Dock är det väldigt svårt att hitta detaljerad information runt detta.

   Jag tror också att det kommer "spilla över" till Sverige när Tyskland implementerar sina nya lagar och det är då den riktiga kollapsen kommer.

   Radera
 21. Förresten missar du ju möjligheten att kasta skit på EU här, Cornu. Sveriges mottagningsförmåga är ju uppenbarligen dimensionerad för en yttre gränskontroll i Schengen som fungerar. Vilket innebär att varenda jävla käft som kommer hit från Afghanistan har ett korrekt pass, ett giltigt visum, ett trovärdigt syfte med besöket och tillräckligt med pengar för sitt uppehälle under besöket.

  ...eller...?

  SvaraRadera
 22. Är du säker på att man har slutat vaccinera barn mot polio?

  http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/vaccinationer/fragor-och-svar/polio/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har definitivt varit på tal under ett stort antal år men man kanske (vist nog) har anat världsläget och inte fasat ut det?

   Radera
  2. TBC-vaccinerat min avkomma, trots att BVC gjorde allt i sin makt för att hindra mig. Mina motiv fiskar dels i grumliga vatten, men forskning visar också att TBC-vaccinerade barn mer sällan drabbas av "välfärdsallergier". http://www.abc.net.au/news/2013-08-13/researchers-say-tuberculosis-vaccine-may-prevent-allergies-in-c/4883086

   Radera
  3. Gjorde detsamma för några år sedan, doktorn var sur men kunde inte vägra :-)

   Radera
 23. Intressant att läsa kommentarerna här, de flesta inifrån akvariet. Hur skulle det vara om ni tänkte utanför, lite större och att faktiskt våga ta in att det finns cyniska maktfullkomliga människor som har skapat denna situation. Allt sker "by design". Och för att mota Olle i grind har de också, med ett enda ord, skapat skuld och passivitet.
  Såg en bra film i går på YouTube där de sa "Du som har undrat över alla konspirationsteorier kan sluta nu. Allt är bekräftat i denna FN-skrift om framtiden. Du som är intresserad kan ju Googla.
  En bra film jag kan rekommendera är https://www.youtube.com/watch?v=27bJ5pqPtF4 Enjoy!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh nej jag skulle aldrig följt länken.... Jag orkar bara inte. Verkligheten är bizzar nog utan att behöva ta kultentreprenörer som Molyneux på allvar. Och du asdf tror på allvar att FN är farligt? Skaffa ett jobb snubben, du har alldeles för mycket tid att sitta och pilla i naveln och självsuggerera dig själv. Ngt rejält fysiskt som att jobba i skogen tex.

   Nulli secundus

   Radera
 24. Det finns tre sorters människor:

  1. De som sätter på ugnen innan de har sett om det finns något i kylskåpet.
  2. De som är som vanligt och kan planera någorlunda sina aktiviteter.
  3. Preppers.

  Konstigt nog verkar grupp 1 vara starkt överrepresenterad bland politiker. De klarar att uttala sig ideologiskt och medkännande, men de har inte kapacitet att sätta händelser och konsekvenser i en kedja och handla därefter, än mindre aktivt planera ett förlopp (aka "projekt"). Det känns tyvärr som om vilken projektledare som helst hade klarat den här situationen bättre.

  Personligen tror jag det vore bra att nu betrakta vad som sker med öppet sinne och vara beredd att agera. Chansen att förbereda landet för den här situationen försvann for något år sedan, nu är det mer viktigt och konstruktivt att vara beredd att reagera kvickt på oväntade konsekvenser.
  Vi vet ju inte vilka som kommer nu, inte vilka länder de kommer ifrån, inte deras bakgrund, ideologi, religion eller mål med resan. Det kan tänkas att saker händer som kan leda till oroligheter. Kanske polisen kommer att behövas till annat än att granska pass, det vet vi inte. Som sagt, bäst nu att vara lite ödmjuk och inse att vi är ute i okänd terräng.

  SvaraRadera
 25. Cornu påpekar att SD ville skära i invandringen då den var en tiondel av dagens och är därmed rasister. Redan på den nivån växte antalet områden med utanförskap och nogo zoner. Det var alltså ett problem redan då. Trots att alla regerande partier talat om att minska utanförskapet och bättra på integrationen har man inte åstadkommit några förbättringar. Är det inte då rimligt att väcka frågan om inte invandringen måste begränsas?

  SvaraRadera
 26. Inget kommer ske innan 2018, då SD får närmare 40% av rösterna och S+M måste gå ihop för att låsa ute SD.
  Och jag tror ingen vill se att SD får en egen majoritet, inte enns SD väljarna, det folk vill mest är att de vanliga partierna ska gå mer på SD's flyktinglinje, men som det ser ut nu så kommer vi få ett extremt delat samhälle, mycket mer än i idag. =(

  SvaraRadera
 27. Det är en fördel att förändringen går snabbt så att alla svenskar märker den och får lida dess konsekvenser och därmed blir medvetna om problemet med massinvandrin och mångkultur. Idag är ca 25% medvetna om problemets allvar och skulle rösta på SD, men fortfarande röstar 75% godhetshjärntvättade idioter på de sju massinvandringspartierna.

  Våra politiker och propagandamedia lyckades till slut förstöra landet med massinvandring som ruinerade mitt land ekonomiskt, socialt och kulturellt. Undra om alla 87% lågpannade och hjärntvättade idioter som röstade på något av de sju massinvandringspartierna är nöjda med vad de åstadkommit? Hur kunde ni vara så jävla dumma?

  SvaraRadera
 28. I krigstider krävs som bekant offer. Det är för sent och har gått för långt för att kunna skicka tillbaka hundratusen flyktingar. Enda lösningen är att knoppa av några större öar och från vår/Sveriges sida och utropa dem till självständiga länder. Sedan får alla flyktingar som inte vill riskera utvisning en vecka på sig att ta sig dit. Jag föreslår Lidingö på östkusten, Tjörn på västkusten, Frösö i Norrland och det går väl att hitta någon i syd också antar jag. De svenskar som vill över till "gamla" Sverige har givetvis medborgarskapet på sin sida och flyktingförläggningar som blir tomma står ju då redan redo.

  SvaraRadera
 29. Det talas mycket i termer av dårskap, toklandet Sverige, etc. Men ibland undrar jag vilka som står för den reella dårskapen. Många borde sätta sig och fundera på vilka de val de gör nu. Jag är helt inne på din linje i fråga om SD.

  SvaraRadera