Cornucopia?

2015-10-07 07:47

Oljepriset rusar - Brent över 50 USD

Oljepriset rusade igår och Brent-oljans aktuella novembertermin ligger nu över 50 USD. Berättelsen eng narrative) handlar om förväntningar på minskad amerikansk oljeproduktion, men också kring den eskalerande oron i Mellanöstern, där det massivt oljeprisberoende Ryssland i veckan alltså gått in och bombar icke-IS.

Amerikanska EIA:s ändrade oljeprognos om 0.2% ökad efterfrågan och 0.2% minskad oljeproduktion har naturligtvis också påverkat.

Veckochart för spotpriset på nordamerikansk WTI-olja nedan.
Veckochart spotpris WTI-oljan. Naturligtvis är det en vändning under galgen, men tekniskt har både MACD och MA5/MA14 nu gett köpsignal i veckocharten, samtidigt. Rusningen är inte lika stor som den i augusti, men det är alltså även en lite längre teknisk köpsignal.
Novemberterminen för Brent-oljan nedan. Eftersom det är en termin för en specifik månad är den inte historiskt representativ för oljeprisets utveckling, men illustrerar ändå den senaste tidens utveckling rätt väl.
Brentterminen för november 2015. Återstår att se om vi får en fortsatt rusning likt i slutet av augusti.
Blir oljehandlarna nervösa över situationen i Mellanöstern så kan det gå fort för oljepriset. Ryskt och amerikanskt stridsflyg sägs ha kommit inom några mil från varandra.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03460/ADAMS20151002_3460562k.jpg

  Nåväl, ryssarna bombar allt, USA bombar sjukhus. Trump har rätt: USA gör nu för tiden bara dåliga deals och får inget för det. Ryssarna har iaf fått högre oljepris! Men vad får jänkarna av att bomba sjukhus? Fler talibaner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Lotta har du missat att putinisterna också missar IS? (Källa, första steget, denna blogg nyss)

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Klart de missar IS! Men ryssarna lyckades ju bomba jänkare. (1-0 till Putin!) Men det är möjligt att den här planen kommer att fungera. Mellanöstern KOMMER att enas - under IS-flagga.

   Om jag bodde där och först kommer USA och bombar allt. Sedan kommer ryssen och bombar allt. Då hade jag också gått till IS. Heja Kalifatet!

   Radera
  3. .... Sen när det börjar osa katt för dessa IS-krigare så kan dom ju lätt söka asyl här. Här står vi både med öppna famnar och öppna hjärtan och mottar dem. Det de sen kan hitta på här i ett senare steg spelar ju ingen roll.

   Radera
 2. Är ryssarnas attacker självfinansierade? Dvs ökad militär aktivitet ger högre oro och oljepris vilket ger mer klirr i ryska statskassan?

  SvaraRadera
 3. En liten chans-post i Black Pearl till priset 4,55 var en helt ok investering.

  SvaraRadera