Aktuellt

Vad är det första du kommer göra när pesten är över och alla restriktioner och rekommendationer är borta?

En dag kommer Wuhan-pesten vara officiellt över och inte längre vara en pandemi. Restriktioner kommer vara lyfta, olika stöd försvunna och r...

2015-10-03 19:41

NTE-tjänsteman: Avvisa 6 000 "rent trams"

Nedanstående text är förstahandsuppgifter från en tjänsteman som arbetar med avvisningar åt Nationella Transportenheten, NTE. Det är dessa som hanterar verkställningarna av avvisningsbeslut.

Systemet har redan kollapsat på grund av arbetsbördan, och det är antagligen helt orimligt att öka takten. Dessutom finns det bara 200 låsta platser för de som ska avvisas. Övriga 5 800 måste alltså hittas först.
"Gällande de sk 6 000 ärenden man pratar om är det mycket större än så.

Vid normal migration åker vi tillbaka med ca 4 000 ärenden om året, som anses verkställda.

Dock är det så att det finns 10 000-tals ärenden med avvisningsbeslut, som aldrig blir verkställda. Sedan har vi ett stort antal som inte lyckas pga att de bråkar och stökar.

Dessutom har vår arbetsbörda sjunkit ca 30% under året då kedjan Migrationsverket - polisen har havererat pga arbetsbördan.

Dessutom är det så att de 6 000 som nämns inte sitter förvarstagna, då det finns ca 200 låsta platser i Sverige.

Resterande 5 800 ska alltså letas upp av en poliskår utan resurser.

Sammanfattningsvis, det är för att tala klarspråk rent trams."
Det kom i september ca 24 000 nya asylsökande. Om hälften av dem får avslag är det ytterligare 12 000 som ska avvisas, enbart på grund av septembers asylsökande - sedan kommer oktober, november etc. Övriga 12 000 saknar kommunplaceringar, då det redan sitter 10 000 med asyl som saknar kommunplacering, helt enkelt för att kommunerna inte har några bostäder åt dem. De facto står vi inför en total systemkollaps av migrationspolitiken där vem som helst kan stanna i Sverige så länge de (med lätthet) kan ducka myndigheterna och inte fryser eller svälter ihjäl. Den ultraliberalt utopiska migrationspolitiken.

Det är uppenbart att migrationsminister Johanssons och Migrationsverkets utspel om att utvisning av 6 000 avslagna asylärenden på kvällens presskonferens visar att de inte vet vad de talar om och helt saknar verklighetsförankring. Man kan och bör fråga sig om de saknar samma verklighetsförankring kring alla övriga akuta "planer" de presenterade?

Tjänstemannen vid NTE är verifierad personligen av mig och jag går 100% i god för vederbörandes äkthet. 

50 kommentarer:

 1. Antingen saknar de verklighetsförankring, eller mer troligt så spelar de med i spelet och gör allt för att inte bli uthängda som rasister av DN eller Aftonbladet.

  Sverige har nästintill fri invandring sedan en tid tillbaka. Får du nej på din asylansökan kan du gå under jorden men ändå få fri sjukvård. Snacka om dubbla signaler från staten. Men MP vid rodret är allt möjligt och resurserna oändliga.

  RIP Sverige 2015.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, bra skrivit.

   Sedan kan man väl efter fyra år söka på nytt och ange humanitära skäl. Dvs desto längre som du bryter mot lagen desto större blir dina chanser att få stanna.

   Axel Oxenstierna, where art thou?

   Radera
  2. Skönt att det inte dröjer länge till nu.
   Ja, innan det havererar fullständigt då, kul att Cornu skriver såna fina unika artiklar!

   Radera
  3. Lite till på det här spåret och sen händer det antagligen något utomlands som gör att vi får problem med gas och olje leveranserna lagom till vintern. Inte bara vi, hela Europa kanske..
   Landet överfullt med desperata unga män, matförsörjning och annat som börjar krångla när det redan är väldigt ansträngt överallt.


   Radera
  4. Någon verkar snickra på den "perfekta stormen" åt oss.

   Radera
  5. MP:s invandringspolitik infördes tillsammans med samtliga borgerliga partier för cirka 8 år sedan. Nuvarande regering har inte ändrat på invandringspolitiken. Inom ett par månader håller nu alla fyra borgerliga partier årsstämmor och de kommer att bjuda över varandra i att öka invandringstakten mest. Centern har redan haft sin och de beslöt att man ska få söka asyl i Sverige på svensk ambassad. Om du var en av hundratals miljoner fattiga förtryckta araber, skulle du överväga att köa till ambassaden på andra sidan gatan för att få komma till Sverige och leva gott på bidrag?

   Radera
  6. Rättelse, för 4 år sedan infördes dagens MP-borgerliga invandringspolitik. Som dock inte innebar någon väsentlig förändring m.a.p. vad som händer idag.

   Radera
  7. MP migrationspolitik är kanske det värsta som någonsin hänt Sverige.

   Radera
 2. För att citera Sveriges främsta statsman genom tiderna, tillika grundaren av den svenska stadsförvaltningen: "An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Axel, född i Trögden...

   Radera
  2. En tips i all välmening är att du googlar skillnaden stad och stat innan du klistrar in latinet..

   Radera
  3. @Oskar 20:35
   Citatet gäller på Riksdagens DÖ*-skallar i kubik.

   Beträffande flockbeteende inom faunan, till exempel bland bin, talar man bl.a. om svärmintelligens. Dvs. när flocken som sådan uppnår ett högre stadium av intelligens än vad enskilda individer inom flocken kan uppnå.

   Genom att studera flockbeteendet hos Sveriges Riksdags DÖ-skallar, speciellt hur DÖ-skallarna unisont applåderar den destruktiva massinvandringspolitiken, kan vi inte här tala om svärmintelligens, långt därifrån, utan vi måste härmed införa en ny definition inom beteendeforskningen, nämligen svärminkompetens. Dvs. när flockens samlade intelligens har nått ett lägre stadium av intelligens än vad enskilda individer inom flocken uppvisar.

   Jag vill framföra en ursäkt till alla er bin uti markerna, då jag har jämfört er intelligens med DÖ-skallarnas.

   *) DÖ = decemberöverenskommelsen

   Radera
  4. @ gruelse

   http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrfpjwMjOZUNJAfdVnlBqPAF5j9Bml0DbXdb2dJOU94t5rxW38

   Radera
 3. Tur man har fyra länder att lätt retirera till om det smäller
  Fast helst är jag ju med aktivt, givetvis...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det smäller så är det för sent att retirera eftersom precis alla andra kommer att försöka göra likadant samtidigt, bättre då att göra det innan vi kommer dit, dvs snart

   Radera
 4. Staten gör sig själv irrelevant. Byråkratskalbaggarna bara följer förutbestämda regler (programkod med buggar och virus) och sprattlar med benen i luften när de ligger på rygg. Varför kollapsade Sovjetunionen?

  SvaraRadera
 5. Antar att det var så här det såg ut i Östtyskland innan muren föll. Alla såg att det var omöjligt.

  SvaraRadera
 6. Är man obotlig optimist (som jag) kan man peka på Löfvens, Ygemans och Johanssons tal om ordning och reda och återsändande av dem som saknar uppehållstillstånd. De är ändå ministrar i Sveriges regering, rimligen har de verklighetskontakt och inser att de som skall återsändas först måste efterspanas, gripas och förvarsplaceras. Säkert har de en plan för detta, det skall ju göras så gott som omedelbart.

  Inte för att jag har med saken att göra, men det vore roligt att få en hint om hur detta skall ske. Kanske kan de journalister som bevakar rättegångar hjälpa till med detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju bara prat. Vad som i verkligheten händer när migrationsverket, helt utan stöd från de enbart pratande politikerna, tvingas hantera situationen känner vi redan till: man ger alla som vill stanna permanent uppehållstillstånd.

   Radera
  2. Plan. Pk sossar? Skojar du. De famlar i mörkret.

   Radera
  3. Gorbatjov hade också en plan när skiten började stocka sig i fläkten, perestrojka eller vad den kallades, hjälpte som bekant inte...

   Radera
  4. Verklighetskontakt? Politiker?

   Nej, nuvarande regering har ju (redan, tämligen omedelbart) tydligt hunnit visa att de saknar verklighetskontakt.

   Radera
 7. Hur ser en pågående kollaps ut? Jag vet inte men visst verkar immigrationshanteringen kollapsat. Om jag satt i regeringen (gud förbjude!) skulle jag nu inrikta mig på att skydda och bevara statens kärnverksamheter nu, dvs polis och skatteverket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Som det ser ut nu verkar något kunna brista ordentligt redan kommande vecka. Polisen är väl inte mycket att försöka rädda, efter Eliassons omorganistaion och enskilda polisers uttalanden (utan att tillrättavisas av chefer) att vissa lagar inte behöver följas. Enligt tidningsuppgifter ägnar sig skånska poliser åt att ta selfies med nyankomna.

   Skatteverket, som du nämner, är det viktigaste; det brukar varje fallerande stat hålla igång längst.

   Radera
  3. Jag tror det kommer att gå långsamt och utan synliga stora kollapser på ett bra tag (år). Idag har vi cirka (min gissning ) 40 000 illegala som försörjer sig i den svarta sektorn. Dessa finns främst i de tre strostäderna med halva befolkningen. Utan stora förändringar i ett samhälle som behandlar denna fråga med LTH (Lögn, Tystnad och Hyckleri) kan denna siffra dubblas med bara litet mera LTH . Sedan kan den svarta sektorn växa ut i resten av landet stött med samma LTH. Det blev en faktor 4, storleksordningen 200 000 då utan ändringar som påverkar vardagen i stort förutom den vita servicesektorn förstås, som hanteras med mera LTH. Så det blir cirka knappt två år som Svenska politiker kan fortsäta på den nu inslagna vägen som vanligt med att som nu kraftfullt göra ingenting alls.

   Skatteverket har inget alls problem med de som är illegala, de blundar som alla andra och kommer att fortsätta som vanligt så länge det finns minst ett viitt företag med en vit arbetare-. Naurligtvis med oförändrad personalstyrka.

   Radera
 8. Hur många miljardet kommer det kosta?


  Långsiktigt kommer det antagligen att kosta många, många hundratal miljarder. Men hur mycket beror på politik och vad som händer i omvärlden under en lång tid så det är svårt att uppskatta. Men om vi begränsar oss till dagsläget. Hur många miljarder kommer invandringen kosta skattebetalarna bara i år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du förstår inte. Detta är inte en budgetfråga. Detta är civilisationens undergång. Det kommer inte att finnas några miljarder i Sverige när miljoner araber tagit över. Hur tror du att sånt som Skatteverket och pensionssystemet fungerar i dagens Syrien? Sverige blir nu illa kvickt såsom Syrien är. Sånt som vård, bidrag, banker, elektricitet avskaffas i Sverige denna mandatperiod. Jag tycker det är märkligt hur många som inte verkar inse detta, utan tror att det här bara är en slags "nyhetsfråga" i en låtsasvärld med lite procent och miljarder hit och dit.

   Radera
  2. När kommer Ryssland, som en proaktiv egen försvarsaktion, att börja bomba IS-fästen i Sverige? 2019?

   Radera
  3. Verksamheter utan budgetansvar som Migrationsområdet med dess blanka check i statsbudgetarna brukar enligt min erfarenhet från brandkårsutryckningar i stora industriprojekt dra 3- 5 gånger mer än prognos. Det finns alltid begränsningar i hur mycket pengar en flitig tjänstemän kan göra av med. Det finns dock en reservation : Politiker kan ju höja spenderingsnivån genom att så att säga investera i fotogentillförsel till brasan genom att stödja t ex Röda Korsets arbete för att stödja illegala flyktingars liv i Sverige, et c. Då stiger naturligtvis kostnaden för andra myndigheters arbete att lösa sin uppgift att förpassa illegala migranter.

   Radera
 9. De där 5800 kan ju då rimligtvis inte friställa en asylplats. Kan inte polisen hitta dem så lär de ju inte bo i asylboende.

  SvaraRadera
 10. Men var är alla då? Jag har under hela september inte sett en enda person som ser ut att söka asylnålen i höstacken. Det borde finnas gott om plats fortfarande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var tror du? I de där zonerna i våra större städer där inte ens polisen vågar åka in längre. Trodde du att den "andra sidan" där var hipsters som bara vill klottra graffiti i fred?

   Radera
 11. Snart dyker en ny charmig flyktingvåg upp
  bestående av Islamska Staten som flyr undan Ryssarna. Riktiga flyktingar alltså, som får stanna. Ska dessa terrorister verkligen släppas bara sådär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör vi redan, och har gjort ett bra tag nu.
   Utan seriös gränskontroll så kommer ju vem som helst in, och om någon söker asyl så finns ju färdiga mallar på vad att säga för att få PUT. Inga kontroller av deras historia eller av någonting.

   Radera
  2. De som forskar om terrorism säger att flyktingströmmen INTE är infiltrerad av ISIS-terrorister. ISIS-terroristerna har nämligen svenska pass och flyger hit under ordnade former som de vill. De beblandar sig inte med den vandrande pöbeln ombord på odugliga sjöfarkoster och kryper under ungersk taggtråd.
   http://www.pressreader.com/sweden/dagens-nyheter/20150922/281947426647644/TextView

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. @Kapitalist
   De Svenskar som kommer från strider för terrorgrupper är ju inte automatiskt terrorister. En eller ett par kan vara det... resten är rockstjärnor och förebilder för unga. Enligt Säpochefen Anders Thornberg.


   http://www.svt.se/nyheter/sapo-125-svenskar-kampar-for-is

   Radera
  5. Eftersom inte alla nykomlingar söker asyl, har vi utan tvekan migranter som inte underkastas någon kontroll alls.

   Radera
 12. Har nyliberalerna också gått under jorden? Ser inga i kommentarsfältet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är de upptagna med att fira. Om det blir systemkollaps så kan man nog förvänta sig en del avregleringar.

   Radera
  2. Även lag och ordning, äganderätt och tilliten mellan olika grupper kommer att avregleras framöver. Det kanske inte riktigt var vad de hade tänkt sig, ett Mad Max-samhälle.

   Radera
  3. Tyvärr finns Mad-Max-samhället redan i Sverige i den nu snabbt växande svarta sektorn i parallell-samhällena. Där gäller som bekant redan nu Mad Max-samhällets lagar.

   Radera
  4. verkligheten är väl knappast något som intresserar en nyliberal.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 13. Vad fan, så många rasister det finns, öppna era hjärtan! Jag förväntar mig att vi ska hinna med 100.000 till innan årets slut. Annars är vi inte godhjärtade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Turkiet öppnar gränsen och släpper ut ytterligare fem miljoner flyktingar i Europa någon gång i mitten av december, lagom till julhandeln, lagom till nästan alla svenskar inom offentlig sektor skall vara komplediga över julhelgerna - då kommer det här läget vi har nu att betraktas som "den gamla goda tiden"...

   Radera
  2. Ett troligt scenario, tyvärr.

   Radera
 14. Har sett en siffra på 14 000 ej åtgärdade avvisningsärenden hos polisen. Eftersom enligt Eurostatcirka 20 % är syrier, så lär väl detta snabbt växa till .... . Alla dessa får gratis sjukvård och tandvård samt kläder kaffe och gosedjur av Röda Korset och Vänsterpartiet, men för de mesta behov återstår för majoriteten försörjning så vitt jag förstår den svarta sektorn. Detta är ett ämne som i media och politik är del av den s.k. LTH-sektorn (Lögner, Tystnad och Hyckleri), men också den gromån ur vilken den organiserade brottsligheten växer och frodas. Så vi bygger nu ett samhälle med en snabbt växande organiserad brottslighet som andel av samhällsekonomin. Därför bör vi också likt italienska förslag inkludera denna del i våra nationalräkenskaper.

  SvaraRadera
 15. Det var bättre förr.
  ex för två månader sedan Då ansågs 5 - 10 000 rumänska tiggande romer vara ett problem. Stockholms stad och EU ville t ex satsa 10 miljoner kronor på sexualundervisning för unga flickor i denna grupp. Nu kommer det lika många MENA-migranter i veckan. Visserligen, enligt vad regeringen påstår mest kvinnor och barn och läkare och civilingenjörer, men ändå. Vi får lita på vår Framtidsminister som ju lovat att "vi klarar det ", fast ibalnd tror jag att hon menade att Någon Annan än just hon skulle klara det. .


  SvaraRadera