Cornucopia?

2015-10-27 07:19

Nedåt i Asien - negativ börsöppning väntas

Börsen förväntas i skrivande stund öppna nedåt. Dels faller börserna i de asiatiska tidszonerna och dels pekar den amerikanska S&P 500-terminen nedåt jämfört med europeisk stängning.

I skrivande stund går japanska Nikkei -0.90%, Hong Kongs Hang Seng-index -0.65%, Shanghais SSE Composite -1.42%, Shanghais Straits Taimes -0.62% och Australiens All Ordinaries 0.03%.
Dagschart S&P-500. Gårdagens nedgång är än så länge bara ett litet hack i den sedan september stigande trenden.
De amerikanska börserna stängde något uppåt jämfört med stäningstiden för Europa, även om börserna föll även i USA. Dock pekar just nu den amerikanska S&P 500-terminen (aka husse) nedåt jämfört med både europeisk och amerikansk stängning, vilket är en stark indikator för en negativ börsöppning även i Sverige och Europa.

Läget kan förstås hinna ändra sig innan börserna öppnar klockan 09:00.

Svenska OMXS30 har nu gått +2.84% sedan årsskiftet. Guldpriset har stigit 7.18%.

Inget godtyckligt särskilt intressant väntas offentliggöras under dagen, men i morgon ska Riksbanken ge sitt räntebesked utifrån dagens penningpolitiska möte.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

7 kommentarer:

 1. Cornu

  Ryska myndigheter föreslår 4 år i Gulag som straff för handel med hjälp av Blockckedjan. Tydligen tycker inte rysspamparna om Schrödingers-Coin som saknar egenvärde och kan destabilisera hela ekonomin. Känner folk som handlar datatjänster av ryssar genom bitcoin, det lär nog upphöra om lagförslaget går igenom. Det som är bra är att vi slipper diktaturer som åker snålskjuts med in i rymdåldern.

  http://izvestia.ru/news/593841

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men är inte du rysstroll som försvarar och hyllar Ryssland? Hur ska detta gå ihop?

   Radera
  2. Seriöst, ge dig. Trodde att vi var överens om att jag var sjukpensionär.

   Radera
 2. OT: Jag hade förresten missat att Löfven nu även han blivit sådan där brun rasist, främlingsfientlig och allt vad det heter när man tycker att det finns en gräns för hur många asylsökande vi kan ta emot.

  I SVD besvarade han frågan "...om det inte blir något EU-beslut om omfördelning från Sverige, då säger du: det här går inte längre. Det finns ett tak och en gräns?" med;
  – "Precis, den här situationen håller inte".

  Vår statsminister har kommit ut som en tvättäkta rasist och sällar sig till oss andra! Snart är du den enda i landet som inte är rasist, Cornu.

  http://www.svd.se/stefan.../om/flyktingkrisen-i-europa

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://unvis.it/www.svd.se/stefan-lofven-alla-forstar-att-atgarderna-inte-racker/om/flyktingkrisen-i-europa

   Radera
  2. Vad har detta med ämnet att göra?

   Radera
  3. Inget, det var därför jag inledde med "OT:". Jag använde det som en förkortning för "off topic". Jag kanske borde ha skrivit ut det?

   Radera