Cornucopia?

2015-10-19 15:08

Miljöpartiet föreslår skatt på Internet och bredband

Miljöpartiet nöjer sig inte med att man ska beskatta fossila bränslen. Man föreslår nu också en särskild skatt på de digitala motorvägarnas bredband.
Snart skatt på gröna pricken?

Detta står att läsa om i Miljöpartiets Kulturen - Det fjärde välfärdsområdet (PDF), där man skriver:
"Någon form av bredbandsskatt ska införas och samtliga internetaktörer som verkar kommersiellt i Sverige måste kunna beskattas i landet."
Internetaktörer är ganska brett. Det inkluderar alla publicister på Internet, inklusive bloggar.

Annars förstår man förstås logiken. När folk inte längre har råd att åka bil på grund av trängselskatter, infrastrukturavgifter och skatt på bränsle, utan istället utför sina ärenden på Internet, så behöver man beskatta just Internet och bredband extra. Detta är ju också en framtidssäker policy när peak oil minskar bilåkande och med det skatteintäkterna framöver. Då behöver man förstås ta ut den skatten någon annanstans. Och varför inte de digitala motorvägarna?

Som bekant för alltid företag vidare sin beskattning till kunderna, så en bredbandsskatt kommer förstås landa på slutkunden, dvs konsumenten, i form av höjda bredbandspriser.

Uppfångat via bloggrannen En mensans betraktelser.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

17 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Raderar pga off-topic. Försvinn till nazistsajterna istället.

   Radera
 2. Du måste ju läsa hela, eller iaf lite längre....
  "Bredband ska byggas ut över hela landet och folkbildningsorganisationerna
  ska tilldelas ett särskilt ansvar
  för att alla får kunskap i hur man använder olika former
  av digital teknik."


  Det skall beskattas, och du skall inte komma undan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bredband skall byggas ut till alla är ju lätt att lova när varenda kotte snart byggt egen fiber via fiberföreningar för att hinna innan Telia klipper sladden.

   Radera
  2. "Kyrkoskatt" till ABF alltså...

   Radera
 3. Visar bara hur oerhört korkade MP är och att de måste bort för all framtid från regeringsmakt.............

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med, vad i glödheta gör dom i regeringsställning?!?

   Radera
 4. Ja, vad ska man säga? Inte mycket som förvånar när de öppnar foderkvarnen, dessvärre.

  SvaraRadera
 5. Det slår i alla fall lika mot rik som fattig så det rimmar illa med MP's kommunistiska inriktning.

  En 500 lapp extra i skatt per månad för mig gör inte så mycket men 65 000 hushåll går ju i kånken på det enligt SCB i morse.

  SvaraRadera
 6. Ytterligare utanförskap för dem som har sämst inkomst. Redan idag finns många som inte har råd med mobiltelefon, dator och bredband. Men han bor nära biblioteket. Det gör ju inte alla.

  SvaraRadera
 7. Det blir säkert jättebra.
  Du som bloggar så fint kan få fast anställning om du har tumme med facket och anställer lite från förorterna-för mångfaldens skull. Inte för att du är enfaldig! ;-) men som vit medelklass så är du fel.
  Men samernas rätt till enfald slås fast!

  SvaraRadera
 8. Det är väl redan moms på bredband?

  SvaraRadera
 9. Ojoj, det var en kul pamflett du hittat!

  "Vi behöver lära oss tala med varandra på riktigt, för att kunna lösa konflikter med ord och inte med vapen. "

  "Befria kollektivtrafiken från reklam till förmån för konstnärliga uttryck. "

  "Människors rätt till kultur lagstadgas."

  "Byt ordet bidrag mot investering. Att satsa på kulturverksamhet är en investering i framtiden som kommer att bli möjlig så snart vi har ett nytt mått på välfärd. "

  "Kulturbiståndet ska vara en del av den nya biståndspolitiska plattformen. Kulturbiståndet ska fokusera
  på fria aktörer som har lokal förankring både i Sverige och i centrala biståndsländer. "

  ... ergo, högre skatt och högre utgifter för att finansiera det som (mp) tycker är viktig kultur. Låt för all del folk inte välja själva.

  SvaraRadera
 10. Riksdagens utredningstjänst kanske kan reda ut det här åt MP, precis som de fick utreda chemtrails enligt beställning från en MP-riksdagsman, som motiverade det hela med att han var nyfiken.

  SvaraRadera
 11. Jädra gnäll på Miljöpartiet. De kämpar envist på, emot välfärd, utveckling och frihet. De företräder heroiskt de vänstersinnade svamp- och drogbrukarna, kommunisterna och bakåtsträvarna. De ger jobb till Behrang Miri, som annars skulle få försörja sig som missförstådd rappare och Konstnärlig Ledare.
  Vad har ni för problem? Vad är det i detta maskronsvinstörstande parti som ni har så svårt för? Har ni fördomar, era rasister där?
  Själv tycker jag allts å att de är jättebra, även om det var lättare förr, n¨Par stollekommunisterna var ordentligt varudeklarerade och hette saker som Baude och Hermansson.

  SvaraRadera
 12. "Som bekant för alltid företag vidare sin beskattning till kunderna, så en bredbandsskatt kommer förstås landa på slutkunden, dvs konsumenten, i form av höjda bredbandspriser."

  Det är inte alls bekant för alla. Författarna av MP-förslaget tycker nog att de beskattade företagen ska ta av sina övervinster istället för att höja sina priser. I första hand på frivillig basis, förstås, men om inte branschen klarar av det själv så hjälper staten givetvis till med lagstiftning.

  SvaraRadera