Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2015-10-10 17:08

Löfven: "Det bästa för Sverige är blocköverskridande samarbete"

Statsminister Stefan Löfven säger nu att han aldrig förespråkade Decemberöverenskommelsen, utan alltid hellre såg ett blocköverskridande samarbete. Men fördömer ändå allianspartierna för att ha upphävt DÖ.

"Stefan Löfven påpekade att DÖ inte var hans förstahandsval, utan att han snarare förespråkar blocköverskridande samarbete.
Statsministern sa också att den blockpolitiken som förts hittills varit skadlig för Sverige.
– Det bästa för Sverige är blocköverskridande samarbete."
Det var väl storsint av honom. Dock grovt oansvarigt att föra en skadlig blockpolitik. Sluta med det, genast, Stefan.

Bara att mästerförhandlaren, som valde DÖ istället för blocköverskridande samarbete, sätter igång och slutar med den skadliga blockpolitik som (s) utför när de söker stöd av galningarna i (mp) och (v).

Förslagsvis ombildar nu Löfven omgående regeringen och kastar ur (mp):s praktikanter. Riksdagen har gett Löfven mandat att bilda regering, så det är bara att sätta igång. Kanske dags för lite mer S&M i den svenska politiken. Påminner om förra årets julhälsning.
Strip av Niklas Ericsson (Twitter: @KluddNiklas) fritt efter konceptidé av Lars Wilderäng.Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

24 kommentarer:

 1. Löfven live i AB just nu:
  "För mig är ingångna avtal viktiga att hålla, av ren princip. .."
  Men de löften man gav väljarna innan valet kan man bryta hur som helst...
  http://cornucopia.cornubot.se/2015/03/statsminister-lofven-valloften-spelar.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herr Löfven har i nuläget brutit 13(!) vallöften, jag misstänker att jag hinner med minst 1-3 stycken till innan han tvingas avgå. (S) har ju fortfarande högt* förtroende, ett jävla mysterium hur det är möjligt, men sant.

   * jävligt lågt för (S), men ändock näst störst i Sverige...

   Radera
 2. Cornu, nu har du fått ungefär varenda stavelse fel i ett inlägg. Hatar du historia och fakta? Gå tillbaka och läs om vad som hände mellan valet och DÖ, verkar som du glömt 99,9%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar "minoritetsregering lägger budgetförslag utan att sökt majoritetsstöd för politiken och blir överkörd av majoriteten i parlamentet"?

   Radera
  2. Frågan är väl varför borgarna inte fortsatte att regera. Kan det ha något med att Reinfeldt gav upp att göra? SD är ägda

   Radera
 3. Kan Du inte fixa en teckning med Sara Skyttedal och Ebba Busch Thor istället ? Dom är mkt snyggare än AKB, och dessutom har dom mkt smartare & sundare åsikter !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men då blir det inte S&M

   Radera
  2. Önskemål bör naturligtvis ställas till tecknaren...

   Radera
  3. Svetsarn är väl söt ?

   Radera
 4. Historiervisionism är inte unikt för svetsare utan gäller alla som lider av mental dissonans. Ärligt talat, hela ens verklighet är en efterhandskonstruktion. Blir intressant att se hur väl media ställer upp på den nya historieskrivningen.

  SvaraRadera
 5. "Situationen i Sverige är nu så allvarligt att alla samhällsfunktioner måste hjälpa till"...Grattis!

  Löven faller på hösten även denna gång.

  SvaraRadera
 6. Allt detta politiska kaos för att massinvandringspolitiken skall fortsätta, det är viktigare än allt annat för sjukklövern. Sverige skall ruineras ekonomiskt, kulturellt och socialt, förstöras i masskriminalitet, våld och inbördeskrig, det är vad 87% av väljarna vill i valet 2014, idag är det väl ca 70% sinnesslöa dumskallar som röstar på sin egen undergång, helt otroligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis ! Det trista i det hela är att det är helt och hållet självförvållat av våra korkade Politiker. Det finns ingen yttre press el dyl, ingen orsak. Dom förstör Sverige helt frivilligt, och utan att tänka efter eller förstå. Påhejade av våra lika korkade media, speciellt DN och aftonbladet.

   Radera

  2. Det är bara att konstatera att massinvandringen har medfört ett stort och eskalerande folkligt missnöje med samhällsutvecklingen. Många känner inte igen sig i det dåligt fungerande Sverige som nu växer fram med rekordfart, och som ingen verkar ha någon som helst kontroll över. Man har fullständigt blundat för konsekvenserna.

   Radera
  3. Ett intressant värde är att antalet arbetslösa föll kraftigt i augusti jämfört med augusti 2014. BNP ökade 3,3% för kvartal 2 i år jämfört med kvartal 2 2014.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 7. Var är David Batra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han tassar runt i lägenhetskomplex och norpar arga lappar från tvättstugor och trapphus.

   Radera
 8. Ge det ett halvår till, det bör ju ge oss ytterligare 200.000 invånare utan bostad, tror verkligheten har hunnit ikapp regeringen på riktigt då. Det går kanske att (i budgeten) trixa bort kostnader för 100.000 invandrare per år, men inte 200.000 på ett halvår.
  Tyvärr så kommer EU antagligen att stänga gränsen och lösa problemen åt oss tills dess. Hoppas regeringen chartrar flygplan då, för att visa hur humana de är.

  SvaraRadera
 9. Tänk om den samlade oppositionen röstade ner SvaMparnas budget. Samtidigt vinner inget annan budgetförslag majoritet. Då torde innevarande års budget prolongeras, och Magdalena får hantera en Alliansbudget ytterligare ett år.
  Det hade nästan varit kul att skåda det konststycket :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja absolut, för att Svetsarn skulle kasta in handduken är ju otänkbart från hans sida, han lär klamra sig fast tills vakterna släpar ut honom

   Radera
 10. Löfven: "Det bästa för Sverige är blocköverskridande samarbete"

  Håller med!
  Sjuklöverblocket borde söka stöd i och få intelllektuell stimulans från SD-blocket, så att vi kommer bort från den intelligensbefriade, destruktiva massinvandringspolitiken.

  SvaraRadera
 11. Översatt; "Det bästa för Sverige är att alla håller käft och gör som jag säger".

  SvaraRadera