Cornucopia?

2015-10-06 18:49

Inte en enda rysk attack mot IS

Bellingcat har analyserat samtliga de videoupptagningar som Ryssland släppt. Efter att geolokaliserat filmerna konstaterar man att inte en enda av dem visar någon attack mot IS, trots att Ryssland hävdar det.

Bellingcat sammanfattar:
"3 videos were verified as being in locations matching the title and description of the videos. In all 3 videos the targets of Russian bombing are described as “terrorists” rather than ISIS, which is taken as a catch all term for armed Syrian opposition groups.
5 videos gave locations that were accurate, but described the attacks as targeting ISIS when there is no known current ISIS presence in those areas.
2 videos gave the location as Raqqa, but were in fact filmed over 100 miles west of Raqqa in areas with no known ISIS presence.
1 video gave no location, but was geolocated to an area where there was no known ISIS presence, despite the title of the video claiming otherwise.
1 video gave a location at the entrance to Ma’aart al Nu’man but was geolocated to an area 20km away from Ma’aart al Nu’man."
Slutsatsen kan bara bli en:
"Based on the videos geolocated thus far there is no indication that the Russian Ministry of Defence has targeted ISIS positions, or hit targets in Raqqa, despite claims to the contrary."
Ni kan själva läsa inlägget här och analysresultaten för samtliga fjorton filmer här.

Videon som ryska försvarsministeriet påstår visar en bombning av Raqqa visar sig vara filmad ca 160 km (eng 100 miles) från Raqqa, utanför IS-kontrollerat område. Återigen är det väl geopositioneringssystemet GLONASS som spökar. Trots allt hade ju ett helt spetsnazkompani navigerat ungfär 150 km fel under en övning och dök upp i sydöstra Ukraina. Ungefär samma precision även här.

Påstådda Raqqa-filmen nedan.

Faktiska positionen enligt nedan.

Ryssland ägnar sig alltså aktivt åt rena lögner, propaganda och desinformation om att de över huvud taget lyfter ens ett finger mot IS. NATO har däremot flugit över 44 000 uppdrag mot IS.

Däremot har Ryssland börjat använda bombkapslar (aka klusterbomber) mot mål i Syrien, specifikt RBK-500-SPBE-D.

Politico har en intressant analys av Rysslands och Putins Mellanösternambitioner och ställer sig frågan om inte Ryssland tagit sig vatten över huvudet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

74 kommentarer:

 1. Russian School of Navigation.. de trodde säkert ärligt att de bombade där de sade sig bomba. Precis som när de navigerade fel och hamnade i Karlskrona istället för Klaipeda eller var de nu skulle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, denna precision har många decenniers historia uppenbarligen.

   Radera
  2. Men ryska marinen lyckades taga sig till Tsushima...

   Radera
  3. ...och sedan hjälpte den japanska flottan den att stanna

   Radera
  4. Ja, det är en tradition som gått i arv länge. Tänk bara när det sovjetiska flygvapnet trodde sig bomba Helsingfors, men i själva verket var över Strängnäs. Idag pratar vi ju ändå om att träffa mål i samma land.

   Radera
  5. Ja, och för mig känns det ju på det viset!
   Samma land, således.

   Radera
 2. Big surprise. Det börjar bli löjligt hur Ryssland drar ner byxorna på EU och NATO hela tiden. Snart smäller det på allvar när en rysk pilot blir övermodig och får på näsan. Då blir det bostadspriskrash...

  SvaraRadera
 3. Nackdelen med GLONASS är ju att siffrorna på alla kartor blir fel. "- OK, nu skall vi alltså vara här på kartan, GLONASS säger siffrorna si och så. Är det någon som har en penna så skriver vi dit de rätta här i kanten. Jävla skittryckeri som inte kan göra något rätt"

  SvaraRadera
 4. Fattar inte, menar han staden Raqqa eller delstaten Raqqa? (Huvudstaden i delstaten har samma namn, dvs Raqqa).

  SvaraRadera
  Svar
  1. För den som inte förstår,
   Syriska armen är fortfarande ganska manstark, dock är tiotusentals soldater fastlåsta vid diverse fronter med olika islamist och rebellgrupper. Symboliska bombningar likt de alliansen utfört har NOLL effektivitet, 44000 eller inte. Ryssen däremot samordnar med SAA, boots on the ground som går in direkt och drar nytta av flygunderstödet. Innan SAA på allvar kan bekämpa IS måste man låsa upp manskapet som sitter fast vid fronterna, därav blir bombningar av IS i detta läget meningslösa PR-gester.
   Eftersom vad det verkar även Ryssarna kommer med manskap på marken och nya dyra leksaker så kan väl en treåring räkna ut att de grupper som fått vapen som kan slå ut dessa är prio ett att förgöra.

   Återigen, fast kanske mer i klarspråk. Antingen är du dum eller så driver du en agenda. Inte är du väl en av dem som trott att Al-Nusrafronten skall vara de som befriar Syrien från både Assad och IS? Vad jag vet vill de helst av allt alliera sig med IS men det handlar mer om en prestige-sak om vem som skall leda organisationen då IS från början egentligen är utbrytare från Al-Nusra.

   Skulle det komma till en uppgörelse mellan IS och Al-Nusra (som verkar vara alla thinktanks våta dröm) är väl den enda logiska konsekvensen att den förlorade sidan svär över sig på vinnarnas då det ideologiskt egentligt står på identisk grund. Resultat skulle oavsett i slutändan kunna bli en ännu starkare enad islamiströrelse.

   Tänk efter nu, nyttig idiot eller inte. Putin är ond, men väldigt många i den här konflikten verkar vara ännu ondare. Lavrov ville ju ha hjälp från USA att kontakta "FSA" så att de kunda samordna, den hjälpen fick han inte. Ryssarna hånar nu dem öppet - https://twitter.com/RusEmbassyUAE/status/650898242318680064

   Ni verkar inte ha fattat det ännu men Putin börjar i världen utanför västbubblan återfå lite cred efter Ukrainakatastrofen. Som den utomstående enda part som lagligt strider i Syrien om nu FN-stadgar betyder nåt, de är kanske sånna man bara måste följa ibland. Vi måste ju kunna vara bättre än ryssarna för att kunna fördömma dem, just Syrien är ett bevis på att vi är lika sjuka som Putin så därför kan vi egentligen bara hålla käft och se vårt samhälle gå under, det är bara vårt eget fel.

   Radera
  2. Bravo! Västs bombningar av IS tycks göras för gallerierna. I den mån man samordnat med PYD är detta iofs utmärkt, men hur går det med detta nu när Turkiet vrider om armarna på EU? Den enda insats som kan medverka till att IS och andra islamistiska rörelser (FSA finns vad jag förstår inte i sinnevärlden) besegras är Ryssland.

   Radera
  3. Syriska armén är inte manstark längre. Det är därför några hundra man från Iran plus stöd från Hezbollah faktiskt spelar stor roll för Assad.

   Alliansens bombningar har varit mot IS, som inte håller fronten mot Assad.

   Radera
  4. Så västs bombningar är symboliska, men de ryskaär det inte? Hur känner man igen en symbolisk bombning? Är det såna som faktiskt träffar där de ska, eller?

   Radera
  5. Ben - Du som gammal militär ser väl skillnaden i att bombningar blir betydligt mer effektiva om de samordnas med framryckande markförband.

   Men, har de 44000 bomberna stoppat IS i någon större grad? Visst, de övergav Ayn Al Arab men de har ju fortsatt avancera på andra fronter istället. Därav kosmetiska, eller symboliska bombingar.

   Vad ryssarnas initiativ kommer sluta med vet vi inte, men det är iallafall mer ambitiösa och trovärdiga i sin plan att stoppa IS än någon annan (som sagt, är det inbördeskrig mellan islamisterna som skall fixa ALLT i slutändan så blundar man och håller för BÄGGE tummarna). De har ju planer på att upprätta en bas till innåt landet samtidigt som man också verkar vilja hjälpa Irak att trycka på från andra hållet.
   Om jag får spekulera är planen att pressa IS västerut från Syrien med den syriska armen med SCO:s understöd samtidigt som man gör samma sak österifrån med den Irakiska armen.
   De terrorister som inte dödas tvingas in i en rävsax där turkiet eller Saudiarabien är enda flyktvägen ut.

   Kristian
   Syrien hade innan kriget en väääldigt stor arme. Även om den bara är en bråkdel av sin forna glans kan man nog ändå skaka fram uppåt en 100000 man (även om det kanske är en del milisgrupper inräknat). NDF, National Defence Force som är Syriens hemvärn är de som tar in i princip alla nya rekryter sedan krigets utbrott har också ett par hundratusen man att tillgå.
   Värt att nämna är att NDF främst används defensivt i kontrollerade områden medan det är den riktiga armen som sköter grovjobbet i offensiverna. Rimligtvis börjar det bli tunt bland elittrupperna, inget tyder på att den gemene SAA-soldaten är mycket bättre tränad än den generelle terroristen som står och skriker och skjuter kalashnikov från höften, kanske därför den utländska expertisen är så välkommen.
   Hezbollah har främst bidragit med elitförband i mindre antal som gjort stor skillnad tidigare i kriget.

   Radera
  6. Under the surge vill jag minnas att man hade 180 000 amerikanska soldater i Irak. Ej räknat inhemsk polis och militär alltså.

   Hur många är det Ryssland ska skicka för att på allvar ta itu med IS?

   Radera
 5. Ryssland bekämpar alla grupper som strider emot Assad-regimen.Detta är en officiell hållning och borde inte förvåna någon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, så du hör inte till de som hyllade Putin för att han skulle bomba IS?

   Hur förklarar du att ryska försvarsministeriet påstår att filmerna visar att de bombar IS och t ex Raqqa, när de i själva verket bombar 160 km därifrån?

   Radera
  2. Det vore förmätet av mig att försöka bena ut komplexiteten i syrien-kriget med alla dess parter,en inställning fler borde överväga.

   Radera
  3. Så ryssarna ljuger för kriget är "komplext?

   Radera
 6. Rökridåer, de vill väl inte stöta sig med Saudierna och samtidigt hålla igång flyktingströmmarna mot Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg inga flyktingströmmar på Centralen, men 10 poliser. Jag som är från landet har nu fått se årets OCH nästa års dos av poliser.

   Radera
 7. Kanske NATO har bombat ISIS 44.000 gånger men inte fan verkar det ha gett effekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte? Hört talas om några framgångar för IS, där man erövrat nytt territorium?

   Man kan bomba dem sönder, men utan boots on the ground kan man inte återta det IS tagit.

   Radera
  2. Precis! NATO-landet Turkiet bombar halvhjärtat mot IS och mest mot kurderna. USA:s bombkrig har uppenbarligen komplett saknat positiva resultat. Men nu kommer Ryssland in och löser problemet inom några veckor. 3000 ska idag ha flytt i panik från Syrien in i Jordanien efter att de insett att Ryssland krig på riktigt, det är inte alls längre det verkningslösa PK-propagandakrig som Obama och EU bedrivit. Tusentals syrianer bedriver militanta rebellgrupper, somliga av dem kan vara mer värda än IS att bomba.

   Nu tar Ryssland, Syriens lagliga regering och Iran över Syrien igen. NATO har ytterligare ett totalt och förnedrande nederlag att skriva in på sin krigsfana. Ryssland tar nu över efter USA som världens enda superpower och den "peacekeeper" som definierar den nya världsordningen. Väst har slutgiltligen besegrats. Inte på grund av resurser, utan p.g.a. dess ledares intelligens och effektivitet. Fårskocken i tusental flyr i panik nu när en ensam varg löper an. Herden Cornu fattar ingenting.

   Radera
  3. Kapitalist, du är för rolig. Man kan alltid lita på dig för ett gott skratt.

   Radera
  4. @Sven-Hassan
   USAs bombningar, i strid med internationell rätt, har gett effekt(!), man har bombat mycket kritisk ekonomisk infrastruktur i Syrien som raffinaderier, oljepiplines, lager, matdistributions noder och säkert ett och annat bröllop som de brukar göra. För trodde väl inte de var där för att ta ut ISIS? Hahahaha. Det är väl bara cornu som är så blåögd.

   Att Ryssland klarar, på ett par veckor, vad USA har misslyckats med i ett års tid gör det inte mindre uppenbart. ISIS var ingen riktig fiende, de var ännu ett HOAX och ännu en black operation för att initiera ett krig, för att få ännu ett land under kontroll. Så agendan ser ut att ha varit att installera en marionett i
   Syrien och öppna upp en väg att ta Iran.

   Sen har Ryssland varit så effektivt att ta ut ISIS så att de fått stöd av Frankrike och Tyskland. Vilket torde vara den riktiga anledningen till att företagsmedia hakat upp sig på lite avgaser.

   Radera
  5. Vad är det Ryssland lyckats med?

   Radera
  6. Sååå.. du menar att Ryssland helt enkelt inte KAN bomba ISIS, eftersom ISIS inte finns?
   Fast samtidigt påstår de att de bombar ISIS som inte finns så att de får stöd av Tyskland och Frankrike? Frankrike som för övrigt gjort flyganfall mot ISIS sedan den 19 september.

   Vi är ju sedan tidigare överrens om att jag är lite långsam, så du kanske kan förklara långsamt hur ISIS kan vara ett hoax när USA, Frankrike m.fl flyger, men alldeles riktiga när Ryssland bombar dem (fast inte där resten av världen säger att ISIS faktiskt finns)..

   Personligen känns det mer logiskt att USA och Frankrike faktiskt bombar ISIS medan Rysslands främsta mål är att slå ut allt motstånd till Assad, och kanske rent av "spara" på ISIS, om inte annat för att ISIS också slåss mot de andra fienden. Kanske för att det är så JAG hade gjort om jag vore Putin. Men som sagt, jag är lite trög, Putin är ju smart, så han kanske skulle göra på ett helt annat sätt.. Vad vet jag.

   Radera
  7. Misstolka mig inte Erik. Vi är inte överens om att du är långsam. Inte alls. Dock tror jag att du spiller din mjölk om du tror att ISIS är något annat än ännu ett verktyg i för att ge moraliskt sanktioner till psykopaterna i Washington, som satt sig över internationell rätt, och som är villiga att starta ännu ett krig i Mellanöstern. Det blir ju lite väl uppenbart, speciellt med tanke att de inte verkar ändra manus avsevärt mycket mellan gångerna. Vad är meningen med alla dessa halshuggningar, förstörandet av helgedomar och allt annat omänskligt beteende som de roar västerländsk media med? Gillar ISIS inte kattungar heller? -Nä vad säger du, det var droppen! Vad Ryssland och Co gjorde, var att de gick in och avbröt denna danse macabre.

   Finns ISIS på riktigt? Absolut, men inte i den meningen som beskrivs av media.

   Förövrigt har jag inte mycket sympatier för Putin. Men jag måste erkänna att han spelar spelet bra.

   Bonus:
   https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

   Radera
  8. Putin spelar spelet i alla fall, om han gör det bra eller inte får nog historien utvisa om en så där 10 år eller så. Att han har trogen en fanclub är ställt bortom allt rimligt tvivel.

   Att det finns ett högre syfte med ISIS än ISIS tror jag också, men jag har svårt att se anledningen till att USA skulle ligga bakom. Tvärt om så håller ju ISIS på att omintetgöra mycket av USA's arbete och som alla Putindiggare som kommenterar här, får USA att framstå som förlorare. Ska man hitta kostymnissarna bakom ISIS så handlar det nog snarare om mäktiga och rika Saudiska entreprenörer med religiös fanatism.

   Hur som helst, den som lever får se. Jag tror inte att Rysslands inblandning magiskt kommer radera ISIS från kartan och bringa långvarig fred till mellanöstern. Tvärt om, de blir bara ytterligare en kock som rör om i grytan. Att vara där är istället en del av Putins spel som går ut på att göra Ryssland till en stormakt att räkna med på alla arenor runt om i världen. Skit samma huruvida det påverkar regionen i fråga positivt eller ej. Det viktigaste är att vara där. Lite som den politiska aspekten av det svenska deltagandet i t.ex Afghanistan, fast en nivå upp i näringskedjan.

   Radera
  9. Håller med. Den som lever får se. Troligen kommer det bli ännu mer rörigt nu. Sen känns det väl lite som det enda som behövs nu är en gnista för att vi ska ha ännu en stormaktsdrabbning på halsen. Det kan ju vara potentiellt väldigt dåligt.

   Radera
 8. Haha :-) Spelar ingen roll hur många ggr NATO hävdar att man bombat.. de har inga planer på att lösa nåt. Deras mål är att skapa och upprätthålla kaos. Helt enligt samma gamla mall för världsherravälde och utsugning. Något som Ryssland tydligen tänker sätta stopp för. Inte populärt :) Så nu gäller det att flöda nätet med amtiryss-propaganda. Undrar dock om inte de flesta numera börjar genomskåda spelet.. En del verkar ha börjat vakna ur hjärntvätten iaf när det gäller invandringsfrågan. Men just detta är väl för mkt begärt än på ett tag.. :) Måste nå peak hjärntvätt först :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad säger att NATO:s plan inte är att låta IS agera honungsfälla, så alla världens idioter åker dit. Där kan sedan NATO i lugn och ro bomba ihjäl dem under kontrollerade former.

   Radera
  2. Oj, det var inte varje dag Cornu ens skämtar om NATO! Jag anar otyg i hans skalle från gårdagens skrivstund i nya boken...? Friska fria tankar?

   Radera
  3. @Cornu, jag kan nog hitta psykologers avhandlingar som förklarar varför den konspirationsteori som du beskriver saknar koppling till verkligheten. Men om du inte insisterar på att få en formell diagnos, så avstår jag och hoppas på en spontan tillfriskning.

   Radera
  4. Det skulle isf vara en bra plan från USAs sida.

   Radera
 9. Ryssland nya "sexy" (des-)informatör Zacharova försökte läxa upp västmedia i Paris idag. Beskyllde västs media för propagandakrig mot Ryssland. Rekommenderar @AnnalenaLauren's tweets från idag.

  SvaraRadera
 10. Bra länk till Politico. Något de inte underströk är att det finns en krets kring Nethanyahu och det israeliska etablissemanget som vill närma sig Putin, här ett exempel på en ledare från Jerusalem Post:
  http://www.jpost.com/Middle-East/Analysis-Netanyahu-cant-stop-Putin-but-he-can-coordinate-with-the-Russians-in-Syria-416408

  "Moscow’s support for Assad could actually serve Israel’s interests – it could potentially bring stability, which is currently the best scenario for Israel.” [Moskvas stöd till Assad skulle faktiskt kunna tjäna Israels intresse eftersom det skulle medföra stabilitet, det för närvarande bästa scenariot för Israel]"
  Eller denna ledare:
  http://www.jpost.com/Opinion/Column-One-Trading-horses-with-Putin-416505

  Kanske handlar det om att betala tillbaka för den politiska uppbackningen som Sovjet och Tjeckoslovakien gav 1947-1948 (utan tjeckoslovakernas vapen hade Israel inte haft några vapen vid självständigheten då FN satt Haganah och andra militära grupperingar under vapenblockad)
  http://www.lindelof.nu/staten-israel-nagot-att-tacka-stalin-for/

  SvaraRadera
 11. Lite kritiskt tänkande, varför uppfattas Bellingcats analys vara korrekt? Kom han på detta själv eller är det tips från ngn underrättelsetjänst eller liknande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen har fångat honom med en lögn ännu.

   Radera
  2. Jag är varken för eller emot men har du verifierat? Vem orkar det? Det första som dör i krig är sanningen...

   Radera
  3. @Sjunkbomben "Vem orkar det?"

   Holy sh... Välkommen till Internet - Platsen där folk orkar precis vad som helst.
   Här är ett bra exempel: https://www.youtube.com/watch?v=RDrfE9I8_hs

   Radera
 12. Några "klusterbomber" verkar det inte vara dom använder, iaf inte såna man brukar mena när man säger klusterbomber. Verkar mer vara en kapsel med ett gäng vapen som liknar BONUS-systemet. Eventuella såna bomber som inte detonerar bör vara i det närmsta helt harmlösa. Inte som standard-klusterbomber som sprider tusentals små laddningar där "blindgångarna" ligger kvar runt i terrängen och bara väntar på att man råkar kliva på dom eller att nåt barn hittar dom och leker med dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tänker du nog på avståndslagda minor?

   Radera
  2. Näe, han menar nog de set som omfattas av konventionen (Som Ryssland väl inte skrivit på). Det är väl inte okänt att vissa av "klusterbvapnen" har en relativt hög andel blidgångare.

   Radera
  3. Känner inte till att man använt några jättesmå klusterladdningar i modern tid, amerikanernas vanligaste är typ stor som en halvliters PET-flaska och distribueras 200 åt gången, inte i tusentals. Deras blindgångare var väl en 20% sisådär. Kan inte tänka mig att ryssarna presterar bättre i det avseendet.

   Avståndslagda minor typ PFM-1 kan däremot vara ganska små.

   Radera
  4. Oavsett det så är det nog det som defineras som "Cluster-munition" (vad är lämplig svensk term förresten) av fördraget mot sådana.

   Radera
 13. Många verkar tro att Ryssland har nån slags magi eftersom deras bombningar ska uppnå vad 10 andra länders bombningar inte uppnått. Det skulle vara intressant att få det förklarat faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har nog drabbats av sån här rysk mask-i-röva eller vad det nu heter. Vanquin som finns på apoteket hjälper mot sådana besvär

   Radera
  2. Ryssland har boots on the ground, den syriska armén, deras kängor är säkert av rysk tillverkning. Amerika har avböjt samarbete med syriska regeringen alltsedan de inledde bombningar av IS även på syriskt territorium; en krigsförklaring enligt folkrätten faktiskt. Ryssland har sagt att de ska bekämpa terrorister och dessa utgörs icke blott av IS. Jag har så svårt att förstå upprördheten över vad som nu sker i Syrien.

   Radera
  3. Jättejättesvårt för dig att fatta och förklara varför det de facto ÄR SÅ!

   Radera
  4. @Kapitalist "Jättejättesvårt för dig att fatta och förklara varför det de facto ÄR SÅ!"

   Tydligen för dig också? Annars hade detta ju detta varit ett ypperligt tillfälle att låta oss normalbegåvade sola i glansen från din överlägsna intelligens och grepp om situationen/verkligheten...

   Men istället får vi nöja oss med en totalt meninglös kommentar? Synd!

   Radera
  5. Ja, Kapitalist verkar nästan vara en övermänniska, den enda som känner till sanningen och som omges av en mänsklighet som består av antingen dumma och lurade människor eller dumma och illvilliga. Kan inte vara lätt att vara ensam i sin överlägsna intelligens och insikt.

   Radera
  6. Om jag säger så här, för er som har så extremt svårt att förstå: Har USA lyckats skapa fred och demokrati och eliminera terrorism i Mellanöstern under det kvartssekel som det har ägnat åt det syftet? Eller har de förnedrade lidit totalt militärt nederlag och flytt fältet i panik och lämnat över allting till mycket värre terrorister och mer krig än vad som fanns där 1990?

   Nu kommer ryssen och bombar på bara en vecka terroristerna i Syrien till panikflykt. Verkligheten stämmer inte med er propagandakarta, och era hjärnceller klarar inte av att inse vilken av de två det är som gäller.

   Radera
  7. Kapitalist, har du rätt i ditt andra stycke så kommer inbördeskriget vara över och ISIS historia om två veckor. Vi tar ett snack om två veckor i kommentarsfältet i lämpligt blogginlägg och utvärderar riktigheten i din "karta" tycker jag. Ses då!

   Radera
  8. Ryska Federationens bombningar skulle kunna vara effektiva eftersom de samordnar dem med markförband. Jämför till exempel NATOs (och sveriges) bombningar och flygstöd till jihadisterna i Libyen. Libyens lagliga arme var helt ok och hade besegrat jihadisterna på egen hand och trängt undan dem till östraste hörnet i Libyen. När väst agerade flygvapen åt dem så kunde jihadisterna svepa över hela landet och i grund förstöra det.

   Radera
  9. Hur många flyr från Libyen vs Syrien?

   Radera
  10. @Ben Dover
   "Hur många flyr från Libyen vs Syrien?"
   Ingen kan veta, eftersom alla miljoner vapenföra arabiska mån som kommer hit kommer anonyma helt utan någon form av kontroll. Men alla 30:åringar som ser arabiska ut och som ljuger att de är syrier får automatiskt direkt PUT. Migrationsverket har sedan några veckor helt upphört med att göra utredningssamtal med asylsökanden som kommer hit i 2.2 miljoner under denna mandatperiod. Plus med några månaders fördröjning efter dem kommer ju deras fruar och barn och föräldrar och deras barn och deras fruar och deras barn.

   Annie Pippi Lööfs plan att förflytta 30 miljoner araber till Sverige kommer att förverkligas under denna mandatperiod. Det har aldrig någonsin i Sveriges demokratiska historia rått större politisk enighet om någonting annat, än att just detta ska ske nu.

   Radera
  11. "Hur många flyr från Libyen vs Syrien? "
   Det är fullständigt ointressant. Interventionen i Libyen fullständigt förstörde ett fredligt land och har orsakat enormt lidande där. USA har upphävt lärdomarna från den Westfaliska freden och kommer orsaka rent kataklysmiska nivåer av död och förstörelse innan de kan läras på nytt.

   Migrationskrisen har inte ett dugg att göra med hur många som flyr utan med att göra att regeringen i sverige vägrar skydda det egna territoriet. Staten sverige har definitivt tillräckligt med militära resurser för att internera alla som tar sig hit i läger och skjuta ihjäl dem om de gör motstånd eller försöker ta sig vidare in i sverige. Att så inte görs är vad "migrationskrisen" är. En regering bestående av förrädare som tjänar utländska intressen.
   /m2

   Radera
 14. Förstår att Ryssland ligger nära hjärtat, men saknade samma uppmärksamhet runt Turkiets bombningar mot kurderna under täckmantel att bomba Is...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Turkiet är ju NATO, och enligt de principlösa idioterna så är ju allting NATO gör per definition det som är bra och gott.

   Radera
 15. Måste kännas surt för Cornu när han börjar inse att Ryssland är de som på allvar bekämpar buset, medans det blir alltmer uppenbart att USA och NATO är buset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. USA är bara för vidriga.

   Radera
 16. Ett troligt scenarie när det gäller Ryssland i Syrien är väl att dom också kör fast efter lite inledande lyckosamma bombträffar. Afghanistan gick väl inget vidare vare sig för Ryssland eller USA. Dock tror jag det finns några kort i leken som inte är spelade än. Ett är Kina där det ryktas att de är sugna är att också "hjälpa till". Kineser må vara oprövade militärt men har en bra numerär och mycket nya vapensystem, dessutom har dom kanske ett visst intresse att "testa" sin arme i skarpt läge. En kinesisk-rysk erövring av Syrien skulle förändra geopolitiken i världen radikalt... Ett annat är att ryssarna har ett rätt brutalt rykte som ibland är i klass med IS. Jag tror många islamister vet vad som hände med tjetjenerna i krigen där.

  SvaraRadera
 17. Saudiarabien, världens tredje största krigsmakt vars militärutgifter gick om Ryssland redan förra året före deras invasion av Jemen, ett krig som trots total materiell överlägsenhet 100:1 i allt inte går så bra för att de redan kan registrera världens första flygvapenchef som stupat i krig (scud-attack), har redan dödat över 3000 civila med sina bombningar. Och nu kommer SKANDALEN: De använder svenska Erieye!

  Sämre reklam kan ett vapensystem inte få. Vilken flygvapenchef vill upphandla Ericssons vapensystem efter detta?
  http://www.svd.se/svenska-vapen-anvands-i-krig-mot-jemen/om/debatt

  Som jämförelse har ryssarna inom en vecka träffat terroristerna så hårt i hjärtat att 3000 terrorister flytt ut ur Syrien. USA:s halvkrig och halv beväpning mot ena och andra terrorgruppen i Syrien under många år har stärkt terroristerna och drivit på kriget. Nu löser ryssen problemet inom loppet av några veckor genom att stödja landets lagliga regering och samarbeta med regionens enda fungerande muslimska stormakt, Iran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryska staten säger att de bombar IS, att de träffar och att 3000 flytt till Jordanien. Två av tre påståenden har redan visat sig vara osant.

   Radera
  2. Man ska inte lyssna så mycket på lyckokalkyler. Men den ryska insatsen höjer nog stridsmoralen för Syriska armen. Om Iran sätter in betydande förband från IRGC, DÅ kan en verklig förändring av kriget inträffa.

   Radera
  3. Ja, då kan det övergå till ett evigt gerillakrig istället dvs exakt det som USA kritiserats för de senaste 10 åren. Grattis.

   Radera
 18. Dom kan bomba vilka islamiska rebeller dom vill alla är ändå Extrema Islamister.

  SvaraRadera
 19. Man ska nog vara högst försiktig med att utropa nåt slags mer påtaglig vändpunkt i kriget.

  Det här upplägget liknar ju i stora drag Afghanistan 2001.

  Norra alliansen, den rättmätiga regeringen (talibanerna var inte erkända nånstans), hade under åratal fått stöd från bl a Indien men ändå förlorat majoriteten av territoriet. Precis som Assad. In kommer USA, bombar, sätter in marktrupp, etc osv. Var står vi 14 år senare? Är talibanerna utplånade? Bör vi hylla USA som Afghanistans befriare?

  SvaraRadera
 20. Säger som ett tidigare inlägg.. Det luktar mask-i-röva lång väg, och en mycket skickligt orkestrerad sådan dessutom..

  SvaraRadera
 21. För allas kännedom har Ryssland genomfört flyganfall mot IS (samt flera andra rebellaktörer i Syrien). Oavsett RuMODs propagandakrig finns det pålitlig information som talar för detta, säkerställd genom triangulär verifiering (innefattande specifika anfall dokumenterade av minst tre av varandra oberoende informationskällor på marken - i detta fall den syriska regimen, rebellgrupper samt ideella organisationer). Anfallen har bland annat genomförts i staden Raqqa och norr om staden Palmyra.

  För en mer pålitlig landinformationskälla om Syrien än Eliot Higgins se Institute for the Study of War, http://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-airstrikes-syria-september-30-2015-october-5-2015

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska såklart tilläggas att den syriska regimen, rebeller (andra än IS) samt ideella organisationer (andra än deras egna) inte är närvarande i IS-kontrollerade områden men att deras oberoende kännedom om en viss attack ändå gör informationen tillförlitlig (sannolikt införskaffad genom informatörer eller förstahandskällor).

   Radera
 22. Först hade Ryssland endast gjort 3 anfall men nu inga. Jag tror att du smittats av Orwell där han beskriver dubbeltänk i 1984; nämligen att acceptera två motstridiga fakta och ta fram det som passar för ögonblicket. De flesta som läst boken har gjort det med mainstream läsarten att detta handlar om Sovjet, vilket det väl kan göras, men som förhindrar att se de mer allmängiltiga bottnarna om det totalitära samhället och att den kan även läsas med hänblick på vår egen tid.

  SvaraRadera