Cornucopia?

2015-10-12 08:16

Inga tydliga effekter av DÖ-döden på svenska kronan

Som vanligt har svensk inrikespolitik väldigt liten påverkan, om någon, på den svenska kronan. Det går inte att ännu tala om några tydliga effekter av DÖ-döden, och det osäkra parlamentariska läget, eller för den delen det skenande svenska budgetunderskottet och den redan spräckta ännu ej klubbade budgeten.

Dollarn fortsätter i sin kortsiktigt fallande trend mot svenska kronan och i den mån DÖ-döden haft någon påverkan äts det upp av den starkare rörelsen i dollarn.
Dagschart USDSEK.
Mot euron tappade dock kronan. Dock handlar det inte om några spektakulära rörelser, utan snarare om en rekyl på eurons tidigare fall mot kronan.
Dagschart EURSEK.
Slutligen föll kronan mot vår viktigaste handelspartner, icke-EU-landet Norges norska krona NOK. Det är dock redan en del i en kortsiktig trend med stigande norsk krona och ingen DÖ-effekt kan sägas finnas.
Dagschart NOKSEK.
Kronfall och stigande räntor på allvar får vi nog först se när den finansierande omvärlden får se siffror på de svenska budgetunderskotten. Men då kan det bli åka av.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

11 kommentarer:

 1. Varje förändring av nuvarande regering/maktbalans i Sverige är till det bättre på kort sikt, men ju fortare vi hamnar i källaren desto fortare reverseras invälliningen och ju fortare kan det återuppståndna svenska folket resa sig igen. Inte förrän vi blir patrioter igen och de med kulturmarxistisk åsikt och makt förpassats till bakgården blir det ordning på Sverige. Som ni förstår har jag lite hopp och lutat åt att det går åt he.. på riktigt. Cornus vision av det framtida Sverige med Islam som största religion och etniska svenskar i minoritet väntar vi alla spänt på att få höra om.
  Hur vill du se Sverige utvecklas för de etniska svenskarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst merparten av alla bloggposter på denna blogg sedan 2011 men jag har ännu inte noterat att Cornu har en "vision av det framtida Sverige med Islam som största religion och etniska svenskar i minoritet". Är tacksam om Du kan referera vilken/vilka bloggposter som ger uttryck för den visionen.

   Radera
  2. Alla som inte till 100% backar upp SD:s politik vill naturligtvis omskära hela befolkningen och införa sharialagar. Eller, åtminstone är det resonemanget som ligger bakom sådana slutsatser.

   Radera
  3. Vet inte vilket jag väljer mellan å ena sidan sharia-lagar och ollonet i dagen och å andra sidan återgång till det Sverige där alla bara åt blodpudding och hjälptes åt, och den enda tillåtna musiken var tyska varianter på svenska dansband med konstiga kavajer.

   Radera
  4. Jag får nog hålla på blodpuddingen. Den versionen har fördelen att man kan checka ut från den illa kvickt genom att supa ihjäl sig.

   Radera
 2. Det kanske blir någon reaktion när ord ska omsättas i handling.

  SvaraRadera
 3. Nåja, svenska statsfinanser har knappast särskilt stor effekt på den svenska börsbolagens resultat. Den viktigaste effekten är förstås växelkursen, och än så länge så räknar man säkert med att svenska politiker kan kompromissa fram en någorlunda rimlig finanspolitik.

  Svensk finanspolitik eller svensk politik i sig inte stor påverkan. Om vi kollar budgetalternativen så snackar vi +/- ett par procent av statsbudgeten i de olika alternativen.

  SvaraRadera
 4. "Som vanligt har svensk inrikespolitik väldigt liten påverkan, om någon, på den svenska kronan."

  Skulle dra det ett steg till och hävda att svenska politiker har väldigt liten påverkan på svensk inrikespolitik. De har en negativ påverkan när de av passivitet låter saker förfalla, annars är det ju inte direkt batterier av kraftfulla åtgärder man förknippar Svetsarn's gäng med.

  SvaraRadera
 5. Äh, det spelar väl ingen roll vad den inkompetenta regeringen gör - eller inte gör? Vad jag kan se så befinner vi oss mitt i högkonjunkturen. Det enda orosmolnet tycker jag verkar vara att det börjar gå dåligt för Tyskland, vår största handelspartner. När det gäller skattehöjningarna så verkar det mest som att folk ser om sitt hus och INTE betalar skatt: mindre lön och mer utdelning. Det är möjligt att den förda politiken kommer att innebära att även 60-talisterna inte kommer att få pension. (Att 70-talisterna och senare blir utan har ju varit uppenbart för alla i flera år.)
  Samhället klarar betydligt högre nivåer på kriminalitet än i dag - det blir ju bara lugnare och tryggare! Lustigt nog är det bara SD som bryr sig att invandrare skjuter och spränger varandra i luften. Hur många blev skjutna förra veckan? 4-5 st? I London blev ingen skjuten.

  SvaraRadera
 6. Lite drygt 9400 asylansökningar inkom till Migrationsverket förra veckan. Den Socialdemokratiska regeringen verkar ha bestämt sig för att slutföra Alliansens nedmontering av den svenska välfärdsstaten? Bra jobbat av Stefan Löfven.

  SvaraRadera
 7. Själv anser jag vad som händer på spekulationsmarknaderna börsen eller valutahandeln är bara ett uttryck för vad som händer på spekulationsmarknaden. Jag vet att jag är vanvördig men för dem som tror på en djupare visdom där så är det ett kvitto på att inget egentligen har hänt men jag är inte helt övertygad. Eller är det bara så att alliansens död har haft en lugnande inverkan?

  SvaraRadera