Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2015-10-29 11:45

I fablernas land: Utvecklingsriktningar för Sverige

Copyright (c) 2015 I fablernas land  (TwitterFacebook). Återpubliceras med stöd av cc-licens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

14 kommentarer:

 1. Satirteckningar måste vara den dummaste typen av uttrycksform - rita en bild av någon självklarhet som i text skulle bli helt ointressant. Provocerande förutsägbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett viktigt syfte med satir är att provocera och utmana. Och här har man uppenbarligen lyckats provocera minst en person, så... mission accomplished! :-)

   Radera
  2. Sant, det mest provocerande jag läst på den här bloggen på länge! =)

   Radera
 2. Om man som bloggaren gilla landsbygden så kan man väl se dagens vändning i avfolkningen som en väldigt positiv utveckling.
  Tom Lima får nybyggare-om än motvilliga!

  SvaraRadera
 3. Observera att i riktning "önskvärda utveckling" är "Försvar och Rättssystem" konstant medan "Välfärd" minskats med ca 80% (area). Är en sådan omsvängning önskvärd? Eller ens nödvändig? Iofs helt klart bättre än 100% trams.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan nog tolka det olika, men klart att "önskvärd utveckling" är klart subjektivt. När det gäller "önskvärd utveckling" så får man kanske göra tolkningen att det är bland utvecklingar som faktiskt är möjliga (annars hade man ju kunnat önska sig att man hade väl utbyggd och väl fungerande välfärd och rättsväsende, utan att behöva betala skatt förståss).

   När man väl gjort den tolkningen förefaller det ju att med tanke på att statens åtagande verkar krackelera trots de resurser som finns tillgängliga. Vill man inte ha en utveckling där det fortsätter krackelera måste man alltså tillse att det blir mer resurser (dvs högre skatter i absoluta termer - vilket är tveksamt att det går att få ut) eller helt enkelt minska statens åtaganden.

   Radera
 4. Liten stabil välfärd utan sprickoe, stabil och fast våldsmonopol ser ut som nattväktarstaten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nattväktarstaten innehåller inte välfärd, bara försvar,polis och rättssystem.

   Radera
  2. Liberala Rom byggdes inte på en dag. Gebom att tighta till systemet kan man motivera inskränkningar i "välfärden" med att det som finns , det fungerar väl utan tjafs

   Radera
 5. " skrädderier, skomakerier, urmakerier och reparationer av cyklar"
  är framtidsjobben enligt Arbetsförmedlingens generaldirektör.

  Jag leker inte cykel själv, men eftersom jag har gjort mig själv till malmöit har jag frågat några som gör så även i vuxen ålder otroligt nog. Ingen av dem har någonsin anlitat någon professionell cykelreparatör. De har bytt däckslang själva hemma. Och urmakare, jo det vore kanske för att reparera diamanten som lossnade från min frus armbandsur jag köpte i Schweiz. (Helt verklighetsförnekande, saknar överlevnadsförmåga).
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6259767

  SvaraRadera
 6. Cool kille. Höhö cyklar är töntigt. Mina fördomar söger att du är småfet men tycker att det är manligt, good for you.

  SvaraRadera
 7. Cool kille. Höhö cyklar är töntigt. Mina fördomar söger att du är småfet men tycker att det är manligt, good for you.

  SvaraRadera
 8. Då ser man snart arbetsförmedlingen annonsera efter timmerflottare, smeder, lädergarvare, lieslipare och vävare. Vad mysigt, små självförsörjande hantverksbyar som kontrast mot dekadenta storstäder. Kanske man skulle knycka någon gammal träkolshytta och börja göra tackjärn i småskala? Dricka brännvin med vallonsmederna i rådstugan.

  SvaraRadera