Cornucopia?

2015-10-24 13:03

I fablernas land: Migrationsverkets Danielsson löser krisen

"Det är fantasin som sätter begränsingar." Copyright (c) I fablernas land (Twitter, Facebook).
Återpublicerad med stöd av cc-licens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

28 kommentarer:

 1. Så länge vi tar ansvar och är en humanitär stormakt och hjälper alla världens olyckliga. Vi kommer att klara de stora utmaningar som väntar oss om vi står starka tillsammans. Det kommer att göra ont och kosta på men tillsammans klarar vi det här.

  Man ska komma ihåg att det som händer är bra på lång sikt.

  Kampen fortsätter, allas lika värde etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Nu tycker jag att vi tar varandras händer och sjunger We shall overcome!

   Radera
  3. Du måste respektera att alla inte vill hålla hand. Integration kräver anpassning. Lär dig t.ex "Yalla Habib" och andra sånger för medmänsklighet och värme. Alla ska känna sig välkomna och respekterade. Integration kräver anpassning och det kommer krävas av alla de kommande 40 åren som vi kallar "på lång sikt".

   Radera
  4. Ha BIB låter trevligt, påminner mig om de stunder jag är som lyckligast.

   Radera
  5. Hur var det nu...?
   We shall overcome...

   Radera
  6. @ Red Welder
   Tyvärr, kan inte ta en muslimsk kvinna i hand. Det är emot min tro. Det får du respektera.

   Radera
  7. Min tro säger att endast de som är frälsta är värda något, resten är smutsiga otrogna som kommer att flyttas till helvetet på domens dag. Allas lika värde är påhitt skapade av syndiga människor. Objektiv moral kan endast komma i uppenbarad form från den gud jag bekänner mig till. Det måste ni respektera, för vi har faktiskt religionsfrihet.

   Radera
  8. Om alla tänder ett ljus för kärlekens skull så löser sig alla problem.

   Radera
 2. Vi har ju den Malmska valen i Göteborg faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, och tält finns det inne på Universeum. Går säkert få till en regnbåge där inne också med en sprinkler men det är väl inte så ofta solen skiner i Göteborg? ;)

   Radera
 3. Jag tycker att den här från häromdagen var roligare:

  https://www.facebook.com/ifablernasland/photos/a.458441941003070.1073741828.458436887670242/476127555901175/?type=3

  SvaraRadera
 4. Fantasin, och andras plånböcker (och frihet) sätter gränserna. Vilken sång kommer du att nynna för dig själv när du inom tre år blir islamisternas koncentrationslägerjude? (Rara a-a-aha roma romama-a gaga olala-a I want a bad romance)

  SvaraRadera
 5. Just nu får iaf jag intrycket av att samhället befinner sig i kaos(?) Ingen styrning öht. Får inte heller intryck av att den stora massan bryr sig nämnvärt, men det kanske är svårt att veta vad människor man träffar i vardagen tänker om läget kring samhället de befinner sig i. Det är ju inte så muntra ämnen att dra upp på fikapausen.

  Frågan är hur mycket samhället klarar av? Vi har ju en viss fallhöjd innan det skiter sig fullständigt. I nuläget rullar det ju på rätt bra och visserligen kanske det inte varar för evigt, men jag tycker ändå det är fascinerande att korthuset Sverige fortfarande står upp....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå.. Det pratas allt. Man ser redan hur nedskärningar sker i detaljer...

   Radera
  2. Intressant iaktagelse: Jag har precis avslutat en lördagsmiddag med en nära vän sedan 30 år. Vi har ALDRIG någonsin diskuterat politik, det har liksom aldrig varit ett legitimt samtalsämne.

   Idag var första gången som ämnet berördes och det blev jävligt upprörd stämmning, vilket egentligen var konstigt för vi var alla överens: Det håller på att gå käpprätt åt helvete!

   Något som nämndes var att om det varit 190000 ryssar som vällt in över Sveriges gränser och krävt del av våra resurser, så hade det blivit allmän mobilisering.

   Radera
  3. Staten är samhällets värsta fiende. Politikerna vill avsiktligen systematiskt totalförstöra samhället och gör det också på mest effektiva sätt. Avskaffandet av sånt som rättsväsende, vård, pensioner och betalningsväsende. Allt sånt administrerar Löfvén att avskaffa, sina lurade sosseväljare till hån och spott och snar död.

   Radera
  4. Kanske är det rätt många som märker trots allt men inte vill tala högt om det eftersom det är så känsligt. Samtidigt verkar t.ex. den senaste marknadsföringstrenden bland företag vara att skänka pengar och saker till flyktingar, det är iaf mitt LinkedIn-flöde tapetserat med och såklart med en massa tillhörade likes. Jag fattar inte om folk faktiskt tror att det på något sätt gör någon relevant skillnad att företag Xyz skänker 3000 kr en gång till några flyktingar? Ser de inte problemets proportioner eller hur kommer det sig att så många blir så upplyfta av någon så liten insats på ett sådant stort problem? Och såklart är det ju inte "bara" detta flyktingkaos som får en att fundera över framtidsutvecklingen här, bostadsbubblan, utvecklingen i skolorna m.m. är skrämmande. Det kanske obehagligaste är att så många människor verkar vara helt verklighetsfrånvända, helt utan långsiktigt tänkande och medvetenheten om resursbegränsningar.

   Det är kanske hög tid att utarbeta en seriös exit plan nu... Undrar vart man ska ta vägen när det skiter sig. Är Kanada ett bra land?

   Radera
  5. Precis som Thomas, är det min uppfattning också, att det äntligen börjar pratas om detta runt fikaborden. Just detta är också det enda kvarvarande halmståt av hopp som jag har för tillfället, hoppet att gräsrötterna skall vakna och reagera.

   Radera
  6. @Kapitalist
   Men varför skulle de vilja förstöra såna saker som ger dem existensberättigande och stålar? De här konspirationsteorierna har slagit knut på sig själv både en och flera gånger.

   Radera
  7. Om man har logisk slutledningsförmåga, vilket Sjuklövern uppenbarligen saknar, så inser man också att den destruktiva massinvandringspolitiken, som vi tvingas ta del av, har resulterat i senare tids spektakulära vansinnesdåd med dödlig utgång och terrorhandlingar, såsom självmordsbombaren i Stockholm city 10-12-11, Breiviks båda terrorhandlingar, Ikeamorden i Västerås 2015, det aktuella Trollhättedådet et cetera.

   Så jag förstår inte varför svenska folket, som generellt sett är smartare än knapptryckarna i Sjuklövern, ger Sjuklövern carte blanche att fortsätta med sin destruktiva massinvandringspolitik.

   För de vill väl inte, hemska tanke, att Sverige ska bli en failed state som Libyen och Irak?

   Radera
 6. Liftarens guide till galaxen. Undrar om cornu läst den? Kan rekommenderas för fantasins skull.
  Annars tänkte jag på blåvalen i Naturhistoriska Muséet - vilket får mig att föreslå att alla historiska muséer slaktas eftersom det finns saker där som kan påminna om att det finns ett etniskt svenskt folk och att man kan uttnyttja dessa museer som bostad till de ekonomiska migranterna.

  SvaraRadera
 7. Om ändå svaret på allt vore så enkelt (42)......

  Vi har ju flera myndigheter idag som har till uppgift att bekämpa invasiva arter typ amerikansk hummer, kräftor, svarta smörbultar etc som tränger undan den ursprungliga faunan, som man vill bevara för att bibehålla mångfalden.
  Men när det gäller oss svenskar så har myndigheterna exakt det omvända uppdraget.

  Undrar vilka som kommer att lyckas bäst med sitt uppdrag......

  .
  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolig och träffande kommentar!

   Radera
  2. @Phil Hellmuth 17:05

   För att bekämpa invasiva arter är den primära uppgiften att förbättra skalskyddet i Sverige. Det svenska EU-medlemskapet, som kostar oss 41,5 GSEK per år, motverkar ett effektivt skalskydd. Därför måste Sverige gå ur EU. Ett svensk EU-utträde är en solklar win-win-situation för Konungariket Sverige, om man läger prestigen bakom sig.

   Tack vare EU-medlemskapet har invasiva arter såsom dvärgbandmasken tillåtits komma in och slå rot i den svenska faunan. Dvärgbandmask orsaker en leversjukdom med dödlig utgång. Smittskydds- och Veterinärmyndigheter var motståndare till ett svenskt EU-medlemskap 1995. De var rädda att dvärgbandmasken skulle komma till Sverige, om vi släppte på skalskyddet.

   Radera
 8. Vad var det Martin Armstrong sa - något kommer att hända i Europa mellan 1 - 8 oktober; något som skakar Europa och ställer till kaos. Vilket härmed bevisas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skämtare där, flyktingkrisen accelererade snarare under augusti och september i år. Det verkar som om inget särskilt hände på "tusen gånger pi-dagen".

   Radera
 9. Än så länge går det ju hyfsat bra. Frågan är vad som händer nu när Tyskland inför hårdare regler för migranter. Vart tar då migranterna i Tyskland vägen? Är de kvar i Tyskland och väntar på att bli hemflugna med en C-17? Åker de hem till det land de kom ifrån? Migrerar de vidare till Sverige som har öppna gränser och där polisen inte har resurser att införa gränskontroller?

  Tyska parlamentet röstade igenom lagarna i September och skulle infört dem 1:a November. Dock tidigarelade de införandet så det skedde igår, 24:e Oktober. Se: http://www.politico.eu/article/germany-flexes-its-anti-migrant-muscles-merkel-friday-brussels-berlin-bundestag/

  Vad tror blogg-läsarna kommer hända?

  SvaraRadera