Cornucopia?

2015-10-02 19:43

Fredagsmys: Öppet fredagsmys

Dags för lite härligt fredagsmüs igen.

Hade egentligen tänkt skriva en utförlig artikel och fotokavalkad från Essunga kommun, men finner mig alldeles för trött idag. Efter en hektisk vecka efter förra helgens bokmässa har helt enkelt orken tagit slut för stunden, nu när jag väl slappnat av marginellt. Ja, även jag blir ibland helt enkelt för trött för att producera. Idag är en av årets få tillfällen detta händer.

Så jag lämnar ett enkelt öppet fredagsmys där ni kan ha det riktigt müsigt tillsammans. Sköna snubbar gör sköna grejer, tillsammans. Typ.
Får väl bli ett foto på kommungränsen mot metropolen Grästorp.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

32 kommentarer:

 1. Tittar själv på VM i League of Legends som pågår hela månaden. Går överraskande bra för de västerländska lagen (Sydkorea och Kina är otroligt mycket bättre). Mycket underhållning för de som kan reglerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det slår fotboll och ishockey. Hade själv kollat men är inlagd på varbergsakut med en inflamerad bitestikel..... fredagen kunde varit roligare..

   Radera
 2. Tycker det där "tillsammans" var lite väl provocerande...

  SvaraRadera
 3. Jaha, Putin åkte hem utan att säga nåt till pressen. Fick han smisk av fru Merkel?

  Och själv då, var på skjutbanan och provsköt min nya bössa, hävde i mig några bilsvala öl, körde ikapp med polarna genom stan, ska spöa upp familjen nu innan jag däckar av då jag druckit ur min importsprit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Vila ut Cornu!
  Jag trodde dock att det uppenbara fredagsmyset idag skulle bli en granskning av gårdagen, 1:a oktober, eller som "The Forecaster" Martin Armstrong kallar detta datum: 2015,75.
  Det var då som det enligt pi-hypotesen skulle ha inträffat en "sorveign debt big bang".

  Något sådant har vi inte observerat under gårdagen. Inga stora rörelser på börsen, inget nytt typ en konkurs liknande Lehman Brothers eller Kauptung eller en grexit. Visst, det hände lite intressanta saker även just denna dag. Ryssland började flygbomba i Syrien och som Armstrong (lite desperat) påpekar i sin blogg så hissades för första gången utanför FN-skrapan i NY. Men knappast en big bang.

  För att vara lite rättvis så verkar det som herr Armstrong är rätt duktig på att pricka in saker men han ska kanske inte gå ut med exakta datum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte killen, men bara för att det skulle inträffa igår behöver väl inte det betyda att almänheten märker det förrens senare. Sen tror jag mest att han chansar tills han får rätt, och folk minns inte ala fel för han hade ju ändå rätt?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 5. Under rubriken "sköna snubbar gör sköna saker tillsammans": är med sonen i storstan för att se "The Martian".. Ha det så trevligt, var ni nu är, everyhopa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen var väldigt bra, tyckte både jag och sonen. I fall någon undrade...

   Radera
  2. Jag har läst (snarare hört ljud-) boken och älskar den därför att det är något så extremt sällsynt som en realistisk science fiction. Men jag måste hålla med recensenter som inte är rymdnördar om att den knappast är en särskilt spännande thriller. Tydligen är Mars så okänd för folk att man kommer undan med miljöbeskrivningar.

   Radera
  3. Jo, jag läste boken och älskade den, därför att den känns så realistisk och välresearchad. Antar att man inte har lika mycket att hämta om man inte är rymdnörd.. Men både boken och filmen var väl typ allt som Gravity inte var. Mark Whatney är den totala motsatsen till den gråtande, handlingsförlamade och religiöst grubblande karaktären Sandra Bullock spelar..

   Radera
 6. Najs! Ett fritt kommentarsfält för lite egoporr!

  Började dagen med att tvätta 5 maskiner med sketen tvätt efter två veckors traktormeck pga. en havererad bakaxel. Vi pratar 45 liter olja i olika faser. Det sög ultrastort.

  Eftermiddagen fortsatte i ett positivt tecken... när jag kom hem så hade en kompis lämnat av ett case med 24 burkar öl och en stor fet whiskyflaska. Aldrig fel med smuggelsprit från EU som dränererar den svenska stadskassan, så att man slipper bidra till genusforskning och allt annat jävla dravel.

  Till middagen intogs ovan nämnda gåva... ja, inte allt givetvis, någon måtta får det vara. Därefter blev jag lite inspirerad till att visa min kärlek till min kvinna. Det tog väl 15 minuter. Hmm... borde kanske jobba lite på det romantiska?

  Mätt och nöjd cyklade jag iväg (lite vingligt, erkänner jag) till brevlådan. - What the fuck!!! Senaste numret av Jakt & Jägare kom idag! Läste reportaget om Sakos nya rakrepeter med modulpipor, M10. Oh, shit! Vill bara haaaaaa! 79 000 kr i grundutförande.

  Körde lite vapenvård efer gårdagens rådjursjakt. Ja, jag erkänner, det blev inget vilt på bordet igår. Igen....

  Förresten, har ni lagt märke till hur kvinnfolket kastar lystna blickar efter en när man går omkring med ett pumpgevär på ryggen? Helt klart är att de går igång på farliga och stygga grabbar. Kanske dags för Cornu att lyfta detta i ett separat blogginlägg? Eller vänta, har för mig att han har berört ämnet för några år sedan...

  Nåväl, nu är det dags för lite slösurfande under resten av kvällen, tillsammans med ytterligare en rejäl whisy.

  En sån toppenfredag och helgen har knappt börjat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som ett veritabelt filmmanus.

   Radera
  2. @Inge Njören
   Film-anus? Nja, bara om det är Lars Norén.

   Radera
 7. Det var det palestinska flaggan som hissades utanför FN-skrapan för första gången.

  SvaraRadera
 8. Rebellerna i Ukraina har gjort en raid in i Ryssland och stulit TOS-1 Buratino multiple rocket launcher system, för det finns väl ingen annan förklaring?
  Undra om de tänkte på att de behöver ammunition också?

  SvaraRadera
 9. Stressat hela dagen, saknas kollegor och jag får göra deras jobb också, ringer en massa folk hela tiden och vill ha hjälp med diverse akuta problem, samtidigt har jag gjort upp en alldeles egen plan på vad som ska göras.
  Passar på att ringa när jag ändå bara ska köra bil, bokar med folk hit och dit, poff, så är dagen slut, och veckan.
  Hann typ ingenting av det jag hade tänkt göra.

  Och efter en sån dag så är det skönt att inte göra någonting alls, bara äta, koppla av,inte kommunicera mer med någon bara spela något lätt spel, i detta fall Fieldrunners 2
  på datorn via Steam i typ 4 timmar. Popcon+Cola.. Underbart!

  SvaraRadera
 10. Angående survivalism som ibland är ett tema här. Min plan som boende vid frontlinjen Malmö, är att när strömmen går, slå fram till småbåtshamnen på Limhamn och försöka lifta över Sundet med något flytetyg där. Hur har ni tänkt överleva Mellanösterns inbördeskrig här? Några bra tips nu när miljoner anonyma vapenföra desertörer kommer från krigszonerna?

  Det kom ju 10 000 om dagen till Tyskland och deras inrikesministerium verkar nu ha beslutat att utvisa samtliga eftersom de kom olagligen över en gräns frän annat EU-land och därför saknar asylrätt. De kommer därför att komma till Sverige istället där både regering och opposition välkomnar dem. Jag stannar tills strömmen går för att uppleva civilisationens undergång i första hand, Ni som har barn borde flytta utomlands omgående. St Petersburg framstår som en trygg frihetsoas i Europa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sweetheart, skaffa en båt bums. Inte undra på att du har svårt att fixa brudar i så fall. Trodde det ingick i normal manlig utrustning.

   Radera
  2. Danmark är ju på fel håll liksom, bättre sticka till Finland eller Norge, bara visa ditt SD-medlemskort i tullen så kommer du in som politisk flykting

   Radera
  3. Ibland kan man se hur politiska åtgärder som inte justeras blir definitiva historiska förändringar som många tror går att åtgärda i efterhand.
   Detta är tydligt i svensk politik som är "problmbaserad", alltså inte ideologiskt organiserad.
   Tyvärr gäller det även i mer vardagliga frågor som man kanske tror intr har så stor betydelse, utan tycker att den frågan bör väl intr ha någon större betydelse....
   Tyvärr tycks politiken och historiska rörelser vara mer känsliga för små obetydliga detaljer än ekkologin. Man har ju hört om fjärilen som fladdrade och skapade jätteproblem, eller hur det var...
   Tyvärr så tycks samhället som social och politisk organism vara kust så funtad.
   Den stora folkvandring som nu sker är helt avgörande för Europas framtid, även om vi tror något annat...
   För svensk del är det redan genomfört.
   Det gäller bara att gilla läget framöver.

   Radera
  4. @Kalle7 Vad är det för fel på danmark? För oss som bor längs öresund så förefaller det vara det mest naturliga valet (om man inte är som dagens flyktingström som prompt skall resa ett kvarts varv runt jorden för att "hitta" en fristad).

   Radera
  5. Danmark är redan starkt påverkat av invandringen och ligger för nära Malmö och Tyskland, det kommer att komma ännu fler dit. Norge och Finland får bara det som "spiller över" från ett överfullt Sverige och båda funderar på att stänga sina gränser..

   Radera
  6. Planen är ju inte att bosätta sig i Danmark, det går ju inte att begripa vad infödingarna där försöker säga. Men som mellanlandning i lätt panik innan man fortsätter till Australien eller något annat civiliserat land där det är lagligt att äta fläsk. Finland är tryggare, men man måste ju väga matkultur mot överlevnadsförmåga. Jag tror att Australien vinner, så långt från idiotin man kan komma.
   https://www.youtube.com/watch?v=vbpZ_NB4kXc

   Radera
 11. Finsk mat, är det nån som fredagsmyst med sånt? T.ex. korngrynsrisotto med kalkonsås, som jag läste i hbl att somliga protesterade mot att bli serverade. En mer traditionell rätt är Kalakukko med kärnmjök, och som efterrätt memma. Så klart det där hårda mörka rågbrödet utan jäst som tilltugg till filmvisningen. Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Memma är förvånansvärt gott.

   Radera
 12. Har hört att "fredagsmys" egentligen är ett latinskt ord och betyder "full hemma".

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1 :)
   En Bag-in-box, se de sjungande penisarna på Idol och lyssna till äggstockarnas rassel i soffan.

   Radera
 13. Som läsare beviljar jag härmed Cornu en minisemester.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var storsint av dig!

   Radera
  2. En minisemester i Essunga eller Grästorp? Vissa har ju inte speciellt höga krav på långresor till hajpade turistmagneter eller metropoler;)

   (Inte för att jag vet vad som finns och inte finns i dessa kommuner).

   Radera