Cornucopia?

2015-10-04 21:39

FLASH: Kristdemokraternas stämma kan riva Decemberöverenskommelsen

I morgondagens Dagens Industri rapporteras att Kristdemokraternas stämma har goda möjligheter att riva den sk Decemberöverenskommelsen. Ett flertal distrikt har tagit beslut om att rösta mot decembersveket.

Enligt tidningen innefattar det än så länge tunga distrikt som Halland, Kalmar, Kronoberg, Dalarna och Norrbotten. Uppsala är ännu delat.

Motståndet mot decembersveket ska ledas av Lars Adaktusson och Dagens Industri skriver även att KDU:s ordförande Sara Skyttedal ska ha "lagt champagnen på kylning" inför omröstningen och stöder alltså också motståndet.
Det kan bli drag under galoscherna i riksdagen igen om decembersveket förpassas i soptunnan.
Skyttedal säger till Dagens Industri:
"Jag bedömer att det finns en god chans att partiet tar ställning mot överenskommelsen. Jag ser det som absolut nödvändigt för att mitt parti ska ha en framtid. Om inte Decemberöverenskommelsen dör finns det en överhängande risk att vi gör det i stället."
Partiledaren Ebba Busch stöder dock överenskommelsen och ser det som att hon tagit över stafettpinnen efter förre partiledaren Göran Hägglund.

Hela artikeln kan i redan nu ikväll läsa online, förutsatt att ni har tecknat en digital prenumeration. Annars kan ni prova en månad för 79:- SEK genom att klicka på nedanstående banner. Då ingår även prenumerationen via DI:s app på din iPryl och du läser hela tidningen kvällen innan den publiceras.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

34 kommentarer:

 1. Halleluja Gud hör vår bön lalelollekasch undaballleloja ushaham prisad vare Gud Amen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha. Enligt vår biskop ska du få höra helt andra tongångar i din kyrka.

   Radera
  2. Varädär ett äkta ekmancitat? Tycker mig känna igen det:-)

   Radera
  3. Ja, det är inget större problem att göra om bykyrkan till en moské....
   Vad folk tycker har mindre betydelse.
   Däremot är det lämpligt att visa sig i moskén vid fredagsbönen. För sin egen hälsas skull!
   Precis som det var "på den gamla goda tiden" när svenska kyrkan hade monopol i Sverige.

   Radera
  4. Typ. Finns gott om klipp på youtube. Här är ett av dem: https://youtu.be/W3x4F93TLWA. För övrigt har han hå gått och blivit katolik så här på äldre dar: http://www.dagen.se/ulf-ekman-d%C3%A4rf%C3%B6r-blir-jag-katolik-1.94507.

   Radera
 2. Bryr mig mindre. Kd har ingen framtid ändå. Hoppas även att det går åt pipsvängen för övriga sjuklöverkartellen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla här skiter nog fullständigt i KD. Det är inte poängen. Huvudsaken är att DÖ dör.

   Radera
  2. @Passenger Så du inbillar dig att SD kommer att få vågmästarroll? Ska vi slå vad?

   Radera
  3. Många moderater som inte kan tänka sig att gå till SD kan nog tänka sig att gå till KD - Gissar att de kan ha uppåt 10% ganska snabbt. Flyktingströmmar förändrar som bekant saker. Om det blir flyktingströmmar från M...

   Radera
  4. När KD övergav tanken om att bli en svensk variant av tyska KD så började utförslöpet som politiskt parti.

   Radera
 3. Bättre sent än aldrig. Att det här var den sista livlinan borde de fattat för ett år sen typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Om inte Decemberöverenskommelsen dör finns det en överhängande risk att vi gör det i stället."

   Politiker som tycker det är viktigare med vad som är bra för partiet än vad som är bra för Sverige ska man inte rösta på.

   Radera
 4. Att KD måste skrota DÖ för att överleva är ju logiskt, alltså kommer det inte ske. Frågor på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Inga frågor alls.

   Radera
  2. Va? Nä, 2%:partiets strategi för överlevnad är att snatta "taktiska" stödröster från landets idiotreserv inom moderaterna.

   Radera
 5. Intressant att artikeln i DI också tar upp påtryckningarna från Svenskt Näringsliv och diverse företagsledare. Förmodligen betyder pengarna därifrån till en del partier så mycket att påtryckarna får vad de vill.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 6. Skulle vara det första vettiga det här partiet gjort på länge ifall det hände.

  SvaraRadera
 7. Öhm, nej. Glöm såna fantasier. Även om stämman skulle rösta för att avskaffa DÖ så kommer partiledningen helt enkelt att ignorera det beslutet. KD kommer att fokusera all sin energi på att överträffa sossarnas och centerns förslag till dramatiskt ökad massinvandring helt utan kontroll. Jag vet det. Journalisterna på DI vet inte det för att de antingen är dumma i huvet eller ljuger avsiktligen.

  SvaraRadera
 8. DÖ kommer inte rivas upp den här mandatperioden iaf. "Shitet har redan hitat the fan" och det vore ordentligt korkat att i detta läge försöka bli chef över den alltmer nedskitade fläkten (läs: regeringen). Preppern Reinfeldt visste mycket väl hur nära förestående SHTF var, och det var just därför han drog redan på valnatten.

  SvaraRadera
 9. Jag tror att ett nej till DÖ från kd är den lilla basström som krävs för att kollektorströmmen på moderatstämman senare ska bli stark nog att också säga nej. I vilket fall som helst tror jag inte det hjälper kd till comeback (ursäkta transistor-liknelsen).

  Varför dyker inte ett nytt borgerligt parti upp och fyller den tomma nischen? Skulle inte ett sådant tas emot som frälsare av alla besvikna alliansväljare som är emot DÖ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket svårt att bilda ett nytt parti i Sverige. All massmedia bojkottar totalt, det nya partiet skulle aldrig ens nämnas i någon radio/TV-kanal eller kvällstidning. Du verkar ju t.ex. inte känna till att det redan finns sådana borgerliga partier! De etablerade partierna får miljardbelopp i bidrag samtidigt som folk inte är vana att donera några pengar till politiska organisationer. Den första kvartsmiljonen röster på ett parti är värdelösa och kastas i soporna (4%:spärren) så man måste börja som ett stort parti. Alla väljare i Göteborg räcker nätt och jämnt. Dessutom kommer det inte att ha något politiskt inflytande alls förrän det får egen majoritet. PKlitikerna värnar om sitt maktmonopol över de 240 000 000 kr i timmen året om som de spenderar i offentliga utgifter.

   Radera
  2. Du har Borgerlig Framtid och Landsbygdspartiet som alternativ. I alla fall det sistnämnda har mandat i några kommuner, men till riksdagen lär det än så länge vara långt.

   Radera
  3. "Alternativ för Sverige är partiet för klassiskt borgerliga väljare mot DÖ. SD ska inte få vara den enda oppositionen." Saxat från deras fb sida.

   Radera
  4. Borgerlig Framtid fick 12 (tolv) röster och Alternativ för Sverige fick 0 (noll) röster i riksdagsvalet 2014. Kristna Värdepartiet och Landsbygdspartiet Oberoende fick 3500 röster vardera, mindre än Djurens Parti och Sverigepartiet. De behöver 70:dubblas för att nå 4%. Och som sagt, sådana som egentligen skulle vilja rösta på dem, som JoppWolmer Järn här, känner inte till deras existens.

   4 av KD:s 26 distrikt med 33 av 339 ombud är emot DÖ. DÖ har alltså massivt överväldigande stöd inom KD. Jag har hört att KDU kommer att uteslutas för att de kritiserat DÖ och vill skydda asylrätten. Den viktigaste frågan på stämman lär bli att tillåta homoadoptioner.

   Radera
 10. I andra vågskålen ligger alliansen, och om KD gör en utbrytning från DÖ hotas hela samarbetet. Alltså kommer KD inte bryta DÖ utan rätta in sig i ledet.

  SvaraRadera
 11. Låt mig gissa att stämman i det närmaste kommer att säga ja till att bryta DÖ men sedan kommer styrelsen att säga nej.. Något annat är de för fega för.

  SvaraRadera
 12. Hela Sverige kommer dö utan Jesus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt då att han varit död i över 2000 år..

   Radera
  2. @ErikG Men enligt kristna så är det en seger att dö. Det är förklaringen till den politik de bedriver. Självuppoffring=meningslös förstörelse, annars vore det ju syndig investering i en bättre framtid, hu hu Satan Satan! Meningslös död och förstörelse är definitionen av vad kristen ideologi är för någonting.

   Radera
 13. Hej Lars,

  Jag anser din kommentar med de tre alternativen var så viktig att tänka på, så jag länkade.

  Nu när jag ser att många av dina läsare söker sig till mig som är tekniknörd, så såg jag mig tvungen att visa varför ekonomer utan djup teknisk förståelse har noll chans att spå framtiden rätt.

  Evig tillväxt i en ändlig värld är en av alla dumheter, såklart efter exponentiell (som kan fortsätta 100år) så kommer linjär och till sist logaritmiskt avtagande men aldrig slutar resurstillväxten då den är tillämpning av kunskap som alltid ökar.

  Jag avslutade med barnpedagogik:

  0.3333333333333 växer för var trea men når aldrig 1/3

  mvh //gunnar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är inte "alla ska med" barnpedagogik. Låt mig ordna det åt dig. 0.3 = 1/3 <-- mycket trevligare eller hur?

   Radera
  2. @Alag

   Med tanke på att du verkar använda basen nio: har du tappat ett finger?

   Radera
 14. Är det bara jag som reagerar på frasen "lagt champagnen på kylning" ? Jag tycker det låter väldigt självupptaget och rent ut arrogant, som om karriären är viktigare än politiken. Är det så partikulturen ser ut?

  SvaraRadera