Cornucopia?

2015-10-19 07:57

Börsveckan inleder osäkert

Börsveckan inleder osäkert i de asiatiska tidszonerna, samtidigt som den amerikanska S&P 500-terminen inte ger någon vägledning om hur de europeiska börserna ska utvecklas.

I de asiatiska tidszonerna faller japanaska Nikkei och går -0.89% i skrivande stund, medan Hong Kong Hang Seng-index går -0.57%. Australiens All Ordinaries klamrar sig fast runt nollan på +0.02%. Just All Ordinaries kan annars ge bra ledtrådar om vart de europeiska börserna är på väg.

I USA stängde börserna upp jämfört med tidpunkten för europeisk stängning och det breda amerikanska börsindexet S&P-500 stängde +0.46%, där större delen av den mycket beskedliga uppgången kom efter de europeiska börsernas stängning. Sedan dess har terminen för S&P-500 fallit tillbaka till nivåerna för den europeiska stängningen.

Enda slutsatsen kan i det här läget bli att det är osäkert vilken riktning de europeiska börserna tar, baserat på ovanstående. Rimligtvis en öppning runt nollan, och sedan får vi se. Översatt till svenska: "Jag vet inte."

Trenden är generellt nedåt i OMXS30 eller tyska DAX, medan USA-börserna är mer positiva och S&P-500 ligger nu högre än när det sk MA50/MA200-dödskorset utlöstes. Det är dock inget ovanligt med rekyler och både den långa MA200-trenden och MA50-trenden är fortfarande fallande för indexet.
Dagschart S&P-500.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

1 kommentar:

  1. Bloomberg uppger att Saudi har problem med betalningar och att företag som utför infrastrukturprojekt fått vänta upp till 6 månader.

    Fast detta har givetvis ingen påverkan på just dagens börsutveckling.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera