Cornucopia?

2015-10-19 17:43

Bästa sättet att överleva kärnvapenkriget

Det amerikanska företaget Vivos har funnit det bästa sättet att överleva kärnvapenkriget. Låt miljardärer och miljonärer finansiera lyxbunkrar att fly till, men stäng ute dem och bosätt dig själv där istället.

Via DI hittade jag en länk till en artikel i Marketwatch om Vivos lyx falloutshelters dit finansierande miljonärer och miljardärer kan fly i händelse av t ex kärnvapenkrig. De ska minsann hämtas från närmaste flygplats av Vivos helikoptrar och flygas till den nya anläggningen Vivos Europa One.
“Members will arrive at their own discretion, prior to lockdown, landing their private planes at nearby airports,” the company wrote on its website. “Vivos helicopters will then be deployed to rendezvous with each member group, and fly them back to the shelter compound, safely secured from the general public, behind sealed and secured gates.”
Right.

Kända skådespelare, miljardärer etc kommer efter kärnvapenkriget, zombieapokalypsen eller vad det nu är inte vara värda något. Liksom deras balanser på diverse elektroniska bankkonton, som utplånats i undergången. Lika lite som Vivos som företag kommer vara värt något.

Däremot är miljardärernas och miljonärernas pengar värda mycket innan undergången. Vivos affärsidé är alltså helt briljant. Få betalt, ha kul, och tjäna rejält på miljardärernas rädsla. Kommer aldrig undergången har du tjänat bra med pengar. Kommer undergången har du tillgång till en lyxbunker, som bara du har nyckeln till...

Miljardärerna kan nog stå och drömma om de där helikoptrarna.

Bara för att framstå som extra seriösa skriver Vivos följande på sin hemsida:
"Be ready for the predicted planetary alignment, doomsday, the Rapture, the end times, or Armageddon. If you believe in the prophecies and predictions of the Bible, Nostradamus, the Third Secret of Fatima, the visions of Edgar Cayce, and all of the current signs of an economic collapse, future nuclear war, WW3, a pandemic, an EMP power outage, a Yellowstone eruption, a potential asteroid collision, Nibiru, Planet X, Fukushima’s eventual meltdown and widespread global radiation, the coming pole shift and/or major earth changes, it is time to prepare!"
Sedan kan man minsann ansöka om medlemskap och om man passar få erbjudande om att betala några miljoner för att kunna hämtas av de där helikoptrarna. Ska vi gissa att man av säkerhetsskäl inte avslöjar den exakta platsen för bergrummet, så det inte ska läcka ut till obehöriga, utan att medlemmarna får nöja sig med foton till själva undergången kommer?

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

26 kommentarer:

 1. Vivos Europa One ligger inte alls på nån hemlig plats. "Schöps" verkar den heta. https://www.google.se/maps/@50.8364854,11.5923867,386m/data=!3m1!1e3
  Inte byggt som nåt människoskyddsrum/kommandocentral utan verkar varit till för fordon.

  SvaraRadera
 2. Sen så kommer det en bunt med, säg 30 pers, med vapen (troligtvis jaktvapen) och så är det inte helt mysigt att vara vid dom där bunkrarna längre..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man sitter i en kärnvapensäker bunker och så kommer det någon och skjuter in dörren med ett luftgevär? Yeah, right...

   Radera
  2. Du måste ta dig in i din kärnvapensäkra bunker du med - faktiskt ta dig dit och in genom dörren. Du vet, röra på dig, utan något skydd. Sedan får du hoppas att ingen redan är där.

   Radera
  3. Du ser till att du har gamla pansrade fordon - köpes på överskott för några 100-tusen. Sen skjuter du dig in i bunkern nattetid med hjälp av termosikten och ditt pansar. Jaktlaget har lika stora chanser att stoppa dig som Svenska hemvärnet. Dvs noll. Om de inte fällt igen vägarna med träd eller ställt en långtradare över vägen..... lets roll the dice.

   Radera
  4. Man kommer alltid in i en bunker, tar bara lite tid och krävs lite (förvånansvärt lite) sprängmedel.

   Radera
  5. Jag antog liksom att man ser till att vara först på plats. Det är ju lite det som upplägget bygger på.

   Radera
 3. Hur går det i Syrien för Ryssland? Media i Sverige vill tydligen inte rapportera om detta. Hör ingenting i Rapport och Aktuellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssarna verkar öka tempot iaf
   http://debka.com/newsupdatepopup/13237/Russia-to-test-its-most-advanced-smart-bomb-in-Syria-reports

   Radera
  2. Rysslands smartaste bomb? Är det den där fatbomben med en Yotaphone fasttejpad på utsidan?

   Det verkar väl gå sådär. igår hade de visst klippt 48 civila med lite klusterbomber enligt Al-Jazeera. Skrothandel ska man nog satsa på dock, Saudiarabien hade delat ut 500 TOW-missiler bara förra veckan.

   Radera
  3. Jaha, det kan ju förklara varför Mikael Damberg åkte till Saudiarabien nu i veckan.

   Radera
  4. Ryssland vill gärna inspirera till lite chock n awe så flyktingströmmen till EU ökar. Därför man försöker distrahera Turkiet så de dumpar problemet vidare. När sedan EU känner sig möra och ökonomin är i gungning kanske EU börjar se saker "the Russian way".

   Radera
 4. Cornu; +1 till dig för att du för en gångs skull inte namnger Ryssland eller Putin i samma inlägg som kärnvapenkrig, död och undergång.
  Har du sansat dig lite, eller har du börjat medicinera? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han skrev ju inte heller att när Jorden har roterat ett varv runt sin egen axel så har ett dygn gått. Det är liksom självklarheter vilket som.

   Radera
 5. Haha! Skulle ge hur mycket som helst för att få se hur ett gäng fullblodsnarcissistiska miljardärer och andra med halvpsykopatisk läggning komma överens i ett minimalt utrymme. Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägg till moment som att rösta ut någon då och då, sen är det bara att plocka fram popcornen;)

   Radera
  2. Där har du fröet till en dokusåpa. "Miljadärerna och filmstjärnorna i bunkern"..... och varje vecka skall en röstas ut - slängs ut genom luftslussen till väntande programledare och publik. "No rules, 20 men and women enter - one person leaves." #kvalitets-TV

   Radera
  3. Bortsett från att programledare stannar kvar i bunkern hela tiden. Skiljer sig från standardformatet där till slut en vinnande deltagare åtrstår - i detta upplägg så kan man skicka ut även den sista eftersom det är riggat så att programledaren vinner tävlingen till slut.

   Radera
 6. Verkar ha skrivits en hel del om det i tysk media och det rör sig om gamla gruvgångar som nazisterna byggde om till en optikfabrik i syfte att undgå bombräder för att sedan under DDR-tiden bli en ammunitionsdepå. Det påtalas dock bl a att det kan bli mycket svårt att anpassa dylika lokaler till rådande tyska byråkratiska krav på handikappanpassning, brandskydd, nödutrymning mm mm.

  http://www.thueringer-allgemeine.de/web/zgt/leben/detail/-/specific/Mythos-Bunker-Rothenstein-Fragen-ueber-Fragen-zum-einst-groessten-Untertage-Waf-171024120

  Men ska man möta undergången med stil så görs det såklart lämpligen i en underjordisk fd nazianläggning.

  SvaraRadera
 7. Det kanske är bättre att inte starta proxykrig som driver fram ett kärnvapenkrig istället för att försöka överleva ett.

  SvaraRadera
 8. Cornu, du är den i Sverige som har störst möjlighet att skapa detta i Sverige!


  Bygg ett bunkerkomplex där varje person investerar 2 miljoner och sen betalar en månadsavgift. Finns nog några tusen i Sverige som kan vara intresserade av den investeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inget bra på Photoshop.

   Radera
  2. :)

   Du kan ta lite bilder från de underjordiska sjukhuset på Södersjukhuse:

   http://www.svt.se/svenska-hemligheter/se-program/svenska-hemligheter-sasong-3-avsnitt-4

   Radera
 9. Fatimas tredje hemlighet var väl redan avslöjad.

  SvaraRadera
 10. Och i händelse av krig blir bunker exproprierad av staten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Kent Befarar man det så är det bästa upplägget att man photoshoppar bra - ingen ide att slösa för mycket av pengarna på en faktisk bunker (bättre att sätta sprätt på dem och photoshoppa bilder på bunkern).

   Eventuellt kan man dock behöva ha en faktisk bunker så att man inte åker dit för bedrägeri innan kriget kommer (och hoppas på att kriget inte kommer).

   Radera